Partyflock
 

Sied van Riel: 'Casa del Riel on fire'

door , gepubliceerd op
Even voor de kijkers thuis; wie is Sied van Riel en waar zouden we je van moeten kennen?
Nou, je moet me nergens van kennen, maar het zou zo maar kunnen zijn dat we bij elkaar in de klas hebben gezeten of naast elkaar in de shoarmatheek hebben gezeten of dat je eens op een feest bent geweest waar ik was of moest draaien.. zou allemaal zomaar kunnen.... Misschien was ik in een vorig leven wel een koe en jij een grasveld... je weet het niet.

Je begon op jonge leeftijd (13 jaar) al met draaien. Alles bij elkaar ben je nu 16 jaar bezig. Een leven zonder muziek, kun je je dat voorstellen?
Nee niet echt, maar wie wel eigenlijk? Iedereen geniet wel van één muzieksoort of meerdere en je wordt er dagelijks mee geconfronteerd, toch? Alleen de één zit er wat dieper in dan de ander uiteraard. En de één heeft er meer mee als de ander.

Tweeënhalf jaar geleden maakte je een switch van de oldschool/hardstyle naar trance/progressive. Waarom?
Het is allemaal iets langer geleden dat ik die ommezwaai maakte. Maar tweeënhalf jaar geleden ben ik echt serieus begonnen met het draaien van deze muziek. Het leren van produceren er net iets voor ofzo als ik het me goed herinner. Daarvoor draaide ik wel eens in de lokale discotheek of kroeg of whatever.. maar niks serieus. Tweeënhalf jaar geleden heb ik echt de stap gezet om het weer serieus op te pakken. Ik wilde wat nieuws voor mezelf, iets wat dichter bij mijzelf lag ... waar ik mezelf echt in kon terugvinden en dat is uiteindelijk dit geworden.

Is dit ook het eindpunt van je muzikale ontdekkingsreis? Of zie jezelf in de toekomst nog weer een grote muzikale verandering ondergaan?
Dit is niet het eindpunt, zeker niet. Ik bedoel zolang mensen veranderen zal ook de muziek veranderen denk ik. Mijn ervaringen in mijn leven en hoe ik mijn leventje leef beïnvloeden mijn muziek ook. Ik gebruik de gedachten en emoties en dergelijke die ik ervaar en probeer deze zo zorgvuldig mogelijk in mijn tracks en remixen weer te geven/te verwerken.... Dus nee, dit is zeker niet het eindpunt. Ik heb een hele lange strippenkaart aangeschaft!

[dump id=1167 left]Wat maken jouw sets nou specifiek van jou, dus hoe onderscheid je jezelf van je collega-djs?
Ik doe altijd slingers om mijn nek en draai van links naar rechts! Nee, ik hou van opbouwen. Je set moet iets vertellen weet je wel... Ik tast altijd even af. En dan ga ik vol gas. Soms wat dieper, meer vocalen, maar het moet wel een bepaalde snaar raken. Opkomen en beginnen met 138 bpm trek ik niet. Ik moet toch net even iets opbouwender te werk gaan dan een ander. Noem het eigenwijs…

Met de switch naar trance/progressive komt ook je eerste release uit in april 2006, 'Fearless'. Deze wordt opgepakt door Tiësto en later dat jaar neemt ook Paul van Dyk je tweede release, 'My Dreams' op op zijn Victory Mix CD. Dat klinkt als een droomscenario. In hoeverre denk je dat dat invloed heeft gehad op vliegende start als trance dj/producer?
Nou weet je, na 'Fearless' ging ik gelijk op tour met Tijs. Iets waar je dan alleen maar van kunt dromen denk ik als je net begint. Dat was dan ook te bizar! Ik hield me niet bezig met: ‘Wie support mijn platen, hoe, wie, wat, waar?’ Dat je support krijgt van de top is aardig gek. Je valt ineens op, want niemand in dit wereldje had ooit van mij gehoord. Dit resulteerde in het feit dat platenmaatschappijen mij gingen benaderen en vroegen om tracks. Wat dus weer resulteerde in het feit dat ik bij Spinnin' Records terechtkwam. En dat heeft mij een enorme boost gegeven en een berg motivatie, daar word je eng van. Dat allemaal resulteerde weer in remix-werk waar ik momenteel in omkom. Dus ik heb de afgelopen periode ook aardig wat werk moeten cancellen. Ik hou te weinig tijd over voor mijn Wii en shoarma met knokloofsaus, dat moet je bijhouden haha.

Na diverse mixen voor radio gedaan te hebben, ben je niet al te lang geleden begonnen met ‘Rielalistic Sessions’ Wat is er anders aan RS dan aan andere trance radioshows?
Uhm.. trackkeuze.. weer die opbouw in twee uur. Ik vul mijn show met voiceovers, beantwoord vragen enzovoort, maar op mijn manier en dat kan nog wel eens heel apart zijn. Ik doe gewoon wat ik wil en hou me niet aan regeltjes of ongeschreven regels. Ik zeg wat ik denk en als het te erg is beep ik het eruit, maar dat is weer humoristisch. Hoe dan ook de boodschap komt over. Neem Schossow (Marcus Schössow, red.) met zijn Tone Diary. Schitterend man die show. Dat is Marcus op zijn best. Ben wie je bent en uit dat. Humor voorop. Het leven is al veel te serieus tegenwoordig. Je kunt je kont niet keren of je moet nadenken ... kappen nou.

Dit jaar sta je op de Future Stage van Trance Energy. Wat kunnen we daar van je verwachten? Ga je laten horen wat jouw 'future sound' zal zijn?
Wat kun je verwachten van mij?... pfffffooooeeeeee.. weet ik niet.. dat zie ik wel als ik daar rondloop en de sfeer proef. Ik maak nooit een set vooraf. Er zijn wel tracks die ik zeker wil en ga draaien. En ik heb er zoveel zin in, dat wil jij niet weten! Kan niet wachten. Echt, ik kan niet wachten gewoon. Dat ik er sta had ik al niet verwacht. Ik hield me er niet mee bezig. Kreeg een telefoontje van mijn agency dat ik bevestigd was. ’Casa del Riel on fire!’

[dump right id=1168]Met de opsomming van het succes van ’Fearless’ in 2006, de tour met Tiësto en TE in 2008 is het al een mooi lijstje. Blijft er nog wat te wensen over voor je?
Ja tuurlijk. Zoveel en zo lang mogelijk draaien. En natuurlijk blijven produceren. Er komen leuke dingen aan in 2008. Er komen een hoop leuke feesten aan. Veel in het buitenland en ver ook! Erg cool. Ook ga ik een anthem doen samen met Bolier voor een festival in het buitenland, waar we ook samen b2b op de mainstage staan. Ik sta nu bijvoorbeeld op het punt om naar Oman te vertrekken, binnen nu en 30 minuten zeg maar, om daar te draaien en daarna vlieg ik door naar London voor een feest in Turnmills. Trance Energy op de 23e februari, de week ervoor Milaan. Zo komt er nog een hoop aan. Ik ga binnenkort de agenda even updaten. Er staat een hoop leuks aan te komen en dat allemaal door één ding, genoemd: muziek. Shitterend toch? En ik hoop natuurlijk dat ik het succes wat ik nu ervaar kan doorzetten.

Met welke artiest zou je nog eens graag de studio induiken? Of is Sied van Riel beter solo?
Nou ik ben niet weg van samenwerkingen. Ik doe ze ook minimaal, heb er aardig wat afgeslagen, maar.. Ik heb twee tracks gemaakt met Bolier. Die komen deze maand uit op Spinnin'Records. 'Malibeer' en 'With The Flame In The Pipe'. Ja ja, mooie namen hè? Leon sliep bij mij in het magische Spijkenisse na de eerste editie van Create en zodoende zijn we de dag erop in mijn studio beland. We hebben, denk ik, drie dagen aan die tracks gesleuteld en klaar was Klara. We hadden direct dè klik in de studio en alles liep gelijk als een trein. Dat moet je dus hebben. Nu zijn we al begonnen aan de opvolgers. Ben benieuwd!

Eind 2007 had ik een afspraak met mijn publisher hier thuis.. in oja.. het magische Spijkenisse. Die vroeg mij of het wel zag zitten om met Geert Huinink samen te werken. Dat leek hem wel een strak plan. Ik kende Geert qua naam maar niet persoonlijk. Na wat emailcontact hebben we besloten om het eens gooi te geven en krap twee weken later was onze eerste track af. Een beest volgens mijn platenmaatschappij. Dus ik ben erg benieuwd. Ook met Geert was er direct een klik. Zo'n ervaren vent als hij en een broekie als ik. Maar het liep als een trein. We gaan deze maand beginnen aan een nieuwe track. De eerste staat gepland voor april, geloof ik.

Je draait ook regelmatig in het buitenland. Vind je de sfeer daar anders dan in Nederlandse clubs?
Elke land heeft zijn eigen ding en dus een eigen sfeer, waarvoor jij mede verantwoordelijk bent. In sommige landen merk je dat het nog in de kinderschoenen staat, maar dat is alleen maar cool. In andere landen moet je echt je best doen en als het dan lukt is het nog toffer, snap je? In weer een ander land ben je ineens een ster. Dat is helemaal apart. In het volgend land ben je gewoon een Jan Lul die komt draaien…. Schitterend toch?

Refererend aan de veelgeziene uitspraak 'trance is dood'. Wat vind je van website als Partyflock en de invloed die deze site zou kunnen hebben op de muziek? Lees je als artiest mee op zulke sites en neem je ter harte wat mensen er zeggen?
Tja, trance is dood. Ik weet niet wie die uitspraak nu gedaan heeft, maar die zat zeker met "de" kop in "een" reet... Voorlopig zijn er genoeg goeie en strakke feesten waar je nog steeds trance kunt horen in Nederland. En dan maar even niet over het buitenland te spreken. Een feest als Trance Energy dat gewoon weer is uitverkocht. Te cool toch? Ik bekijk Partyflock vaak. Ik ben er ook al jaren lid. Ik meng me echter niet in de discussies die er gaande zijn; ik doe zoiets liever persoonlijk, als het moet dan, in een forum ofzo, omdat ik denk dat het niet altijd begrepen wordt zoals je iets bedoelt qua uitdrukking dan hè? Zit je weer te kloten met 450 smileys om uit te leggen dat je met een lach praat. Dat trek ik niet... zoals Joop het zou zeggen haha. Maar dat er portals zijn zoals Partyflock vind ik alleen maar goed. Je ziet ook zeker wel dat de muziekvoorkeur hier ook veel breder is geworden in vergelijking met het begin van Pf. Wat ik alleen maar goed vind. Plus jullie agenda is wel erg makkelijk voor als ik me verveel thuis en ik vrij ben en weg wil.

Tot slot nog even over de belangrijke dingen des levens:
Shoarma of Malibu? Onmogelijke keuze voor mij. Ik ben eigenwijs, dus ik zeg gewoon allebei.
Studio of feest? Feest in m’n studio. Jullie mogen allemaal komen, maar niet stiekem uit de wc drinken dan hè? En een fles Malibu meenemen. Thanks!
Wekker of fietsbel? Wekker. want die gooi ik makkelijker tegen de muur aan als die me irriteert. Een fiets inclusief de bel kost me nog meer moeite en ik wil niet moe worden.
Ok of niet ok? OK

45 opmerkingen

Geweldig leuk interview. 2 toppertjes: beeps en Sied (y)
wesdex
Werkzaam bij Magnetronik, Triple T, Wesdex
Artiest Wesdex
ja leuk interview ! volgens mij ken ik 'm van ene after beats waar ik destijds regelmatig te vinden was ;)
Sied is een toppertje!!
Ik ken hem van koe tot grasveld ;)

Nee zonder gekheid, wij zijn ooit collega's geweest in een grijs verleden

Sied, Zet hem op op TE (y)
Ik had gezegd tegen je dat ik je zou komen supporten, maar zoals t er nu naar uitziet, ben ik dan in de Zwitserse Alpen.

(k)
laatste aanpassing
verwijderd
Geweldig interview haha (Y)
Super interview met een super kerel!
Ben echt benieuwd naar die track(s ) met Geert Huininck :o
laatste aanpassing
misschien dat ik m maar s ga bekijken op TE :D ligt eraan wie er dan op de main staat als hij moet draaien :$
laatste aanpassing
Rolex eet ook alleen maar swarma!

hehe

nice ouwe!

cheers
verwijderd
Artiest Jordi Bouman
Het succes is je gegund ouwe!
´Tja, trance is dood. Ik weet niet wie die uitspraak nu gedaan heeft, maar die zat zeker met "de" kop in "een" reet... ´

:d heerlijk interview, en altijd goed om te zien dat er mensen zijn die t serieus nemen en toch nog goede humor hebben!
verwijderd
Respulde voor Sied
verwijderd
Zeer leuk interview! :)
SIED!!! :bye:

Ga er wel bij zijn op de Future Stage! :woep:
Respect!!!Wat hebben we weer gelachen in Roemenië!!!Haha op naar TE gaan we de Futurestage afbreken Siedje!!!Oleeeeeee
laatste aanpassing
verwijderd
het is nog onzeker of ik wel naar TE ga, maar SvR staat zonder twijfel op de planning mocht ik gaan (y)
'With The Flame In The Pipe' :lol:
verwijderd
Geweldig gevoel voor humor,... (iets met een pakje sigaretten waar ik dubbel om lag) En lekker bezig, hoor:respect:

MAAR, er is niets "magisch" aan SpijkCity, ga toch krassen:):p

Ow, en de "trance is dood" vraag, is inmiddels wel zooooooo 2006, verder een TOP interview;-)
PDV
Artiest SOK
Uitspraak van verwijderd op woensdag 6 februari 2008 om 16:40:
MAAR, er is niets "­magisch"­ aan SpijkCity, ga toch krassen

Zo Spijkcity rules man!Haha. Mooi interview Sied!
:respect:

vRielRoels

leuk interview Beebs! :hug:
Sied is een man naar mijn hart, gezien die de essentie van appelmoes waardeert :yes:. Top interview (y)
APE
Werkzaam bij FCA-Music
Het zit hem in de naam...­
verwijderd
Very nice indeed :respect: (y) :D
Tegekke interview..leek net of ik mezelf hoorde praten(niet figuurlijk bedoeld:P )
Die humor..en droge opmerkingen..maar Sied je hebt helemaal gelijk kerel...it's like that..and that's just the way it is...:P

Ben erg trots op je dude,je hebt het verdient;)

Milaan...hmmm casa di Italia....tutti bene filio mio;)

Ciao amico......:WOEP:
verwijderd
volgens mij heeft iemand haar roeping gemist ;)

top interview, ga zeker een gaatje voor je maken in de TE planning.
verwijderd
Super interview (Y) :respect:
verwijderd
Ried van Siel!!
verwijderd
Ok!

:respect:
OMFG :respect: Sied (Y) geweldig interview (Y)
­[img width=500 height=433]http://farm2.static.flickr.com/1318/1457539782_00799ee100.jpg[/img]

Niks meer aan doen :no: inpakken en meenemen (L)
Heerlijk die humor:respect:
echt nog nooit van deze kerel gehoord.­
Allemaal leuk &­ aardig...­

maar mijn paraplu, Sied??
verwijderd
He sied,top interview!

Succes man dikke x van mij
Malibeer : vette track :D:D
haha geweldige humor die man, top interview!
Uitspraak van jmbosch op dinsdag 26 februari 2008 om 07:13:
Malibeer : vette track

:YES: Goeiedagschotel! Heerlijke plaat! :respect: (samen met Leon bolier)
laatste aanpassing
Een bijzonder aardig mens en begaafd artiest. Eigenzinnig en zijn muziek bevat 'lagen' die voor resonantie zorgen.
Normaal reageer ik ook nooit maar ik maak nu graag een uitzondering. Als je zo 'onverwacht' opduikt als deze artiest en je wordt gevraagd door Offer Nissim en verschijnt vervolgens bij Armin op CD en de 'grote namen' scharen zich naast je dan kom je niet uit een ei en ben je ook niet opgeraapt :-D Kortom ik verheug me op alles wat nog komen gaat.