Partyflock

Endymion: slaap daar maar eens doorheen!

 

Endymion: slaap daar maar eens doorheen!

door , gepubliceerd op
Met A Nightmare Outdoor voor de deur hadden we een goed excuus om de heren eens lastig te vallen. Wij spraken hen over misplaatste roddels, hun bijzondere aandeel op A Nightmare Outdoor en natuurlijk hun muziek.
Standaard natuurlijk eerst een korte introductie. Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Bart Revier, Jelle Neys en Bas Lint. Met zijn 3en vormen wij de formatie Endymion. We brengen platen uit op Enzyme Records en we treden op over de hele wereld.

[dump left id=639]Jullie zijn met 3 man en hebben heel wat producties op jullie naam staan. Lopen jullie niet vaak tegen struikelblokken aan om het eens te worden met zijn drieën?
Eigenlijk gebeurd dat bijna nooit. Het komt wel eens voor dat 1 van ons het niet eens is met een stuk muziek wat de ander gemaakt heeft. Maar meestal weten we het dan zo om te buigen dat we er allemaal tevreden over zijn.
Het gebeurt bijvoorbeeld wel eens dat Jelle een opzetje maakt en dat ik (Bart) dat dan ombuig tot iets anders. Maar het eindresultaat hadden we zonder elkaar nooit zo gemaakt.We hebben ook alle drie wel een voorkeur voor een bepaalde stijl muziek. Dus als we te lang geen donker nummer hebben gemaakt is er altijd wel iemand van ons die aangeeft dat we weer eens zoiets moeten maken.

Komt het vaak voor dat 1 van de drie niet aanwezig kan zijn op een boeking en jullie het dus maar met twee man doen, of zelfs met 1 persoon?
Als we draaien doen we het optreden altijd met zijn tweeën (Bas en Bart). Zij vormen het dj-duo van Endymion. Jelle gaat wel regelmatig met ons mee maar soms blijft hij achter in de studio om door te werken aan nieuwe tracks. Als we een live optreden hebben zijn de rollen omgedraaid. Jelle is dan de man die de muziek verzorgd met de laptop (Ableton Live) en Bas en Bart proberen het publiek op te zwepen als mc’s.
Het gebeurt wel eens dat Bas of Bart een optreden alleen verzorgd. Maar dit doen we alleen als er iemand ziek of op vakantie is. Normaal gesproken splitsen we onze groep niet op om meer boekingen aan te kunnen nemen.

[photo id=320006 size=medium right]Welke misvattingen, roddels doen er over Endymion de ronde en willen jullie graag uit de wereld helpen?
Dat wij onze live-act van een cd draaien. Wij hebben altijd heel veel tijd en geld in onze live-act gestoken. Vroeger traden we op met een Akai MPC en tegenwoordig met een laptop waar we Ableton Live op draaien. Natuurlijk is het onmogelijk om hardcore muziek 100% live te doen maar we denken dat wij op dit moment een goede balans hebben gevonden met Ableton Live.
Tijdens onze optredens hebben we altijd een cd speler op onze tafel staan met daarin een back-up live-act. Dit doen we omdat je computers nooit voor 100% kan vertrouwen. Mocht de laptop crashen (om wat voor reden dan ook) dan willen we het optreden af kunnen maken zonder oponthoud.
Maar het gebeurt wel eens dat mensen een foto van onze cd speler zien en dan bij het commentaar zetten dat we alles faken. Dat is vrij frustrerend voor ons. Bij deze is die ‘roddel’ de wereld uit.

Vertel.. Verliefd, verloofd, getrouwd?
Bart is vrijgezel, Bas en Jelle hebben beiden een vriendin en wonen samen.

Jullie hebben dit jaar een jubileum sinds jullie opgericht zijn in 1997, ook bereiken jullie de mijlpaal van 500 optredens tijdens het feest My Way of life. Zijn jullie nog van plan dit te gaan vieren of is het ondertussen niet meer zo bijzonder?
Volgens mij kwam onze eerste Endymion plaat uit in 1998. Dus we hebben nog een jaar voordat we 10 jaar bestaan. Maar we weten nog niet of we dit groots gaan vieren. Tegenwoordig heeft elke dj zijn zoveel jarige bestaan gevierd en geeft iedereen elk jaar een birthday party. Wij hebben een duidelijke mening over al deze verjaardag feesten.
Volgens Partyflock hebben we inderdaad binnenkort ons 500e optreden. Maar in werkelijkheid zijn we de 500 allang gepasseerd. We treden (zeker de laatste jaren) enorm veel op in het buitenland. Uiteraard staan niet al deze feesten in de Partyflock agenda. Dus wat ons 500e optreden werkelijk geweest is weten we niet. Uiteraard blijft het bijzonder om zoveel te draaien. Natuurlijk zijn we het wel eens zat om 3 uur in de auto te zitten, maar zodra we weer voor ons publiek staan hebben we het meteen naar ons zin!

[photo id=306445 size=medium left]Wat betekent Enzyme Records voor jullie?
Enzyme Records is onze basis. Wij hebben enorm veel te danken aan de mensen bij Enzyme (Patrick van Kerckhoven en Andrea van der Rhee). Zij boden ons de kans om onze muziek uit te brengen en hebben ons alles geleerd over het produceren, optreden en de zakelijke kant van het artiest zijn.

Bovendien zijn we bij Enzyme omringt door talentvolle collega’s die elkaar altijd helpen door feedback te geven op elkaars tracks. Het is een fantastische groep mensen. Omdat iedereen bij Enzyme een eigen sound heeft vormen we met zijn allen een sterk collectief. Wij denken dat dat de kracht van het label is. We zijn een groep en zo houden we elkaar scherp.

Endymion wordt medeverantwoordelijk gehouden voor het ontstaan van de darkcore-sound binnen de hardcore eind jaren ’90. Hoe hebben jullie dit ervaren en hoe onderscheid volgens jullie de darkcore zich van de hardcore-sound?
Wij waren in onze begin tijd niet bewust bezig om de donkerste of hardste te zijn. We maakten gewoon muziek die we mooi vonden. Toevallig had onze muziek in die tijd een donker karakter. Maar ook toen al probeerden we mooie melodieën te maken (We are the future remix). Maar omdat we toen met een tracker programma werkten hadden we veel minder mogelijkheden. Dan ga je vanzelf creatief denken om te bereiken wat je wilt horen.
Ook veranderd je stijl van produceren wanneer je gaat draaien. Je leert wat goed werkt op de dansvloer en je maakt je tracks toch wat beter draaibaar voor de dj’s. Dat heeft zijn nadelen en zijn voordelen. Dj’s zijn onze muziek meer gaan draaien maar mensen die thuis naar onze muziek luisteren zullen de intro’s misschien missen.

Naar mijn persoonlijke mening zijn er op Enzyme Records ongelofelijk veel vooruitstrevende tracks uitgekomen. Is er een track die voor jullie 'speciaal' is?
Wij vinden ook dat Enzyme enorm veel vooruitstrevende tracks heeft uitgebracht. Veel Enzyme klassiekers worden nog steeds wekelijks gedraaid op feesten. Voor ons zijn veel tracks speciaal. All the way up, Psychiatric Ass, Drunk with a gun, Butterfly, Dissonant Poetry, Payback en Prednison Attack zijn tracks geweest waar je als label trots op kunt zijn.
Maar de kracht van Enzyme ligt in het feit dat we ook muziek uitbrengen die wat moeilijker te begrijpen is. Jongens als Hamunaptra, Synapse, Sei2ure en Mindustries maken te gekke platen en die hebben een enorme aanhang. Waar sommige labels alleen hits proberen uit te brengen kiest Enzyme ervoor om vooral breed te blijven qua muziek. Dat houdt het label interessant. [photo id=279133 size=medium right]

Wat kunnen we binnenkort van Endymion verwachten op het gebied van nieuwe platen?
We hebben de afgelopen maanden enorm veel nieuwe tracks gemaakt. Zeer binnenkort komt er een track van ons uit op Traxtorm records. Deze track hebben we met Art of Fighters gemaakt voor hun aankomende album. De track heet Let’s get it on en hij wordt enorm goed opgepikt als we hem draaien.
Verder zijn we met een hele goede producer van een ander label bezig met een release voor Enzyme! Sommige mensen zullen al weten over wie het gaat, maar officieel zeggen we nog lekker even niks.
Ook hebben we een aantal Endymion tracks af en wat tracks met Nosferatu. We weten alleen nog niet zeker op welke Enzyme releases die tracks terecht zullen komen. Dat is nog even afwachten. Uiteraard hebben we ook weer wat rauw spul gemaakt voor Enzyme X.

Wat kunnen jullie vertellen over plaatsen als Brisbane, New York, Los Angeles en Quebec waar jullie opgetreden hebben, in vergelijking met een optreden in Nederland?
Het is er moeilijk om dat beknopt uit te leggen. De ervaringen die wij in het buitenland hebben opgedaan zijn geweldig! Je moet het zo zien, in Nederland is er in elke regio wel een grote hardcore artiest te bewonderen. Het is dus ook te begrijpen dat mensen op een gegeven moment wennen aan het feit dat zo’n artiest in de buurt optreedt.Als wij in Australië optreden is dat groot nieuws voor de mensen daar. We hebben daar nu 3 keer getoerd en elke tour was een enorme happening. Mensen staan dan letterlijk in de rij voor een handtekening of een foto. Tijdens al die tours hebben we signeer sessies gehouden in platenzaken. Dan staat heel de winkel vol met mensen die bijna al je platen hebben en daar een handtekening op willen.Je kan je voorstellen dat de mensen tijdens ons optreden dan ook werkelijk compleet los gaan! Het absolute hoogtepunt in Australië was ons optreden in Sydney (Godspeed). Er stond dik 5000 man voor onze neus en die gingen los zoals wij het zelden zien, geweldig!

Een ander hoogtepunt beleefden we de afgelopen zomer in Spanje. Op 4 augustus traden we samen met Nosferatu op tijdens de Summer Rave van discotheek Piramide. Dit is de grootste club van Spanje. Wekelijks hebben ze daar tegen de 6000 man binnen. Één keer per jaar bouwen ze de parkeerplaats van de club om tot dansvloer voor de Summer Rave. Tijdens de editie van 4 augustus waren er meer dan 15.000 mensen die echte de hele nacht compleet los gingen. Check het onderstaande filmpje dat we daarvan gemaakt hebben!Maar ook onze optredens in Quebec, Toronto, New York, Los Angeles, Brisbane, et cetera…. waren geweldig. Het is gewoon echt genieten om op dat soort plaatsen op te kunnen treden.

Stelling: De Nederlandse markt is vrijwel verzadigd wat betreft hardere stijlen als hardstyle en vooral hardcore en kan dus niet verder groeien.
Niet mee eens. Wij denken dat er zeker op het gebied van produceren nog een hoop te halen valt. Op dit moment lopen veel producers achter elkaar aan. Dat komt omdat we nu precies weten hoe een track het beste gaat werken op de dansvloer. Wij denken dat we met zijn allen meer moeten durven. Op dit moment zijn we met een aantal tracks bezig die toch effe anders zijn, maar wel goed gaan werken op de dansvloer.
Qua feesten zijn er een aantal organisaties die de markt domineren. De feesten zijn qua productie helemaal top. Nergens ter wereld zie je feesten die er zo goed uitzien als de feesten in Nederland.

Stelling: Hardcore is in de laatste 7 jaar zo breed gegroeid qua substromingen als UK Hardcore, Frenchcore, Darkcore, Industrial Hardcore etc. dat het niet zo snel meer in zal storten zoals het eind jaren '90 deed.
Eens. De hardcore zal niet snel meer verdwijnen. Er zijn inmiddels zoveel liefhebbers die verschillende stijlen hardcore luisteren. Het enige wat er kan gebeuren is dat een bepaalde stijl minder populair of juist populairder wordt.
Er zal altijd een groep mensen blijven die los willen gaan op 1 van de hardste muziekstromingen die er bestaat! Wij zijn ook voorlopig niet van plan om te stoppen met het produceren en draaien van hardcore. Het voelt nog steeds ontzettend goed!

Stelling: Als ik zou moeten kiezen voor mijn levenspartner of muziek, zou ik kiezen voor muziek.
Ik denk niet dat 1 van ons drieën die keuze überhaupt zou maken. Beiden zijn te belangrijk! Onze muziek carrière kost heel veel tijd (en we genieten er ook van) maar wij letten er goed op dat we tijd over houden voor andere dingen. We houden goed contact met onze vrienden buiten de muziek en ook is het belangrijk om je familie aandacht te geven. Kijk het optreden en produceren is te gek, maar uiteindelijk zijn de mensen om je heen het belangrijkste.

[photo id=275819 size=medium right]A Nightmare Outdoor staat weer bijna voor de deur en jullie doen maar liefst 2 sets op dit gigantische outdoor feest. Hoe bereiden jullie je voor op zo’n drukke avond en wat verwachten jullie van het festival zelf?
Het gaat inderdaad een hele drukke avond worden voor ons. Het is ook een enorme uitdaging om 2x te draaien dit feest. We gaan proberen om 2 verschillende sets te draaien. We draaien samen met Ruffneck in de Enzyme tent en samen met Nosferatu op de mainstage. Wij verwachten enorm veel van dit festival. De aandacht voor de enzyme area is enorm! De organisatie heeft dan ook besloten om de Enzyme area extra groot te maken! De voorbereiding gaat hem vooral zitten in het bedenken van onze platenkeus. We moeten vooral in de Enzyme area goed opletten dat er niet teveel platen 2x gedraaid gaan worden.
We hebben de laatste tijd ook weer veel nieuw materiaal gekregen van collega producers. We moeten goed bepalen wat we hiervan willen gaan draaien. Ook hebben we zelf wat nieuw materiaal dat we die avond gaan draaien. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Bart is naast zijn werkzaamheden voor Endymion ook actief binnen Cardiac. Kun je hier iets over vertellen en wat doe je hier precies?
Ik werk al jaren voor Cardiac. Mijn werkzaamheden zijn heel erg breed. Ik ontwerp de platen en cd hoezen van onze labels. Ik heb het ontwerp van de Cardiac site gemaakt en ik ben verantwoordelijk voor het up to date houden van deze site. Buiten dat luisteren ik veel demo’s en naar nieuwe projecten voor onze labels. Maar we doen bij Cardiac eigenlijk alles met zijn allen. Dus tijdens het ontwerpen van een hoes kijken Patrick en Conrad vaak mee over mijn schouder en hebben ze ook hun input. Tijdens het afmixen of masteren van een nieuwe track luister ik weer vaak mee met Patrick en geef ik mijn mening.

Op A Nightmare Outdoor wordt de Enzyme Area ook georganiseerd door Cardiac. Wat voor werkzaamheden moet jij vervullen en hoe kun je je werkzaamheden bij Cardiac combineren met je dj-activiteiten? Vooral op één avond zoals bij A Nightmare Outdoor?
Tijdens de avond zelf hoef ik gelukkig niks meer te doen aan het feest. Ik kan me volledig concentreren op onze optredens. Gelukkig maar want het kost al veel energie om 2x een goede set neer te zetten. Mijn werk voor Nightmare zat hem vooral in de aanloop naar het feest. We hebben hier de line-up bedacht en we hebben aangegeven wat we wilden qua decoratie in onze area. Ook hebben we veel aan promotie gedaan via onze website en nieuws brieven.

Een van de collega’s van het Enzyme label, zal tijdens A Nightmare Outdoor eindelijk zijn identiteit gaan onthullen. Weapon X zal namelijk voor het eerst gaan optreden. Het is altijd een groot mysterie geweest rondom deze producer. Natuurlijk moet de echte onthulling op A Nightmare Outdoor zijn in deze area… Een klein tipje van de sluier misschien?
Het hele Weapon X gebeuren is altijd een mysterie geweest. Uiteindelijk heeft Weapon X besloten om op te gaan treden als DJ. Op zijn website zijn wat foto’s van hem te zien en hij heeft volgens mij ook een eigen pagina op MySpace. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn, gewoon komen naar A Nightmare Outdoor, dan zie zien jullie vanzelf wie het is!

Staan er misschien nog verrassingen op de plank voor de Enzyme area op A Nightmare Outdoor? (of mag je daar niks over kwijt?) En wat kunnen we verder van de Enzyme area verwachten?
We hebben voor het live optreden van Ophidian iets leuks verzonnen. Uiteraard kan ik er nog weinig over zeggen, anders is de verassing natuurlijk verpest. Maar het wordt zeker de moeite waard! Ook zal de set van ons met Ruffneck zeer speciaal worden. We hebben namelijk nog nooit een hardcore set met hem gedraaid! De set van The Outside Agency en Petrochemical is ook iets om naar uit te kijken. Petrochemical heeft nog maar weinig in Nederland gedraaid en hij zal samen met The Outside Agency Genosha recordings gaan vertegenwoordigen! Aan het einde van de avond zal Enzyme X complete voor de 2e keer ooit op het podium verschijnen. Dat moet haast wel weer een zooitje worden met alle Enzyme X-dj’s bij elkaar!

Naar welk feest kijken jullie momenteel het meeste uit en waarom?
Op dit moment is A Nightmare Outdoor het belangrijkste. We hebben al een aantal keren op de Nightmare in Ahoy gedraaid maar nog nooit op de Outdoor variant. We kijken er enorm naar uit omdat we 2 sets gaan draaien!
Verder gaan we in November voor het eerst optreden in Moskou. Dat beloofd ook een hele bijzondere ervaring te worden! De mensen daar schijnen helemaal gek te zijn! Wij zijn op onze beurt weer helemaal gek op wodka! Dat moet gezellig worden dus! We gaan ook met zijn 3en omdat we een live-act moeten verzorgen! Dat is voor ons ook extra leuk omdat Jelle niet altijd meegaat naar het buitenland. [photo id=276090  size=medium right]

Natuurlijk moeten we ook even over Partyflock praten.
Jelle waarom heb je geen Partyflock!

Wij zijn blij dat Jelle geen Partyflock heeft. Dan kan hij tenminste doorwerken in de studio

Wat vinden jullie positief en negatief aan Partyflock en van welke functies maken jullie het meeste gebruik?
Wij vinden Partyflock een te gekke site. We zijn er bijna dagelijks te vinden om te checken of er nieuws is uit de scène. Wat wij vooral gebruiken is de agenda functie. Die is zo enorm uitgebreid. Op die manier kunnen we altijd zien wie er voor of na ons draait op een feest. Uiteraard bekijken we ook altijd even de foto’s van de feesten waar we opgetreden hebben.
We krijgen altijd heel veel vragen over onze favoriete artiest op Partyflock. We hebben namelijk alleen onszelf als favoriete artiest gekozen. Dat doen we niet omdat we zo gek zijn op onszelf. Maar op die manier kunnen we in 1 oog opslag zien in welk nieuws of agenda item we genoemd worden
Het nadeel van Partyflock (en internet in het algemeen) is dat het heel makkelijk is om kritiek te geven op van alles en nog wat. Er zijn namelijk altijd mensen die beïnvloed worden door een mening van een ander voordat ze weten waar het over gaat.

Op Partyflock hebben jullie inmiddels een flink grote aanhang verzameld. Een aantal mensen willen jullie ook graag wat vragen.
Een aantal ledenvragen!

Audionysos: Vanwaar juist deze naam uit de Griekse mythologie? Houden jullie van slapen, of van de maan of van allebei?

Wij houden enorm van slapen. Maar dat is niet de reden dat we de naam Endymion hebben gekozen. De naam is verzonnen door Ruffneck. Toen wij bij hem Supreme Intelligence 3 (Failure / Judge of Darkness) aan het afmixen waren hadden we nog steeds geen naam.
Patrick had een aantal namen bedacht en wij hebben toen besloten om Endymion te gebruiken. Vooral omdat het een naam is en dus eigenlijk niks betekent. Verder heeft de naam een mysterieus karakter. Dat trok ons enorm aan. Tot op de dag van vandaag hebben we geen seconde spijt van onze naam gehad. Het past perfect bij ons.

:kots:: Hoe hebben jullie de 'FastTracker'-periode ervaren? Daarna zijn jullie pas echt met professioneel apparatuur aan de gang gegaan? Hoe is het begonnen en wat was de 'drive' om hiermee door te gaan?
Het is begonnen met een beetje aankloten op de computer van Bart zijn vader. Daar draaiden we toen scream tracker op. Uiteraard klonk onze muziek in die tijd helemaal nergens naar. Na een tijdje ontdekten we Fasttracker en begon onze muziek wat beter te klinken. Onze eerste platen zijn allemaal gemaakt met Fasttracker en Madtracker. Pas na Enzyme 1 zijn we begonnen met professionele midi apparatuur. Uiteraard is onze muziek toen anders gaan klinken, maar in onze ogen is onze sound sterk verbeterd na die tijd.
Toch is de tracker periode enorm leerzaam geweest. Omdat we totaal geen mogelijkheden hadden leerden we creatief denken. Die ervaring gebruiken we nog steeds in onze muziek.

Dynamike / Ruud Awakening: Het is best een leuk verhaal hoe de sample Pussy Motherfuckerz en vervolgens de plaat tot stand zijn gekomen. Vertel hier eens over?
Dat is inderdaad een leuk verhaal. Op een dag zaten we met zijn 3en in de studio en we verveelden ons een beetje. We sloten voor de grap een microfoon aan en begonnen wat te babbelen. In die sessie had Bas 'Hardcore you pussy motherfuckerz!' uitgeschreeuwd. Vervolgens hebben we die sessie gesaved en zijn we hem totaal vergeten. Na meer dan een jaar vonden we die sessie terug en hoorden we de stem van Bas. Toen wisten we meteen wat er moest gebeuren. Die sample moest in een rauwe track met een mega harde kick.
Toen hebben we die track gemaakt en Pussy motherfuckerz is nog steeds 1 van onze grootste hits. Wij vinden het overigens niet onze beste track. Het is gewoon een leuke gimmick die ervoor zorgt dat ze de tekst overal meezingen waar hij gedraaid wordt….toch geinig!

Toine [Break Zero]: Wanneer kunnen we weer een ‘’Did you know?’’ lijstje verwachten?
Inderdaad zeg! Het wordt weer tijd voor een “Did you know?”! We hebben nog een hele lijst op onze laptop staan. Die dingen verzinnen we altijd in de auto. Als we terugrijden maakt Bas namelijk altijd meteen de foto’s web-ready. Daarna gaan we altijd andere dingen doen op de laptop om de tijd in de auto nog een beetje nuttig te besteden. Daar is ook het idee voor did you know ontstaan. Maar goed, we zorgen voor een nieuwe lijst binnenkort!

Reload: Komen op de aankomende Sys-X jullie laatste hardstyle producties, of kunnen we nog meer nummers van jullie verwachten?
We maken onder andere namen ook andere stijlen muziek. We hebben toevallig net 2 tracks afgemaakt voor Sys-X. Die zullen zeer binnenkort uitkomen! Of dit de laatste hardstyle tracks die we doen weten we niet. Als we weer een leuk idee krijgen beginnen we heus wel weer aan iets nieuws.
Het is voor ons erg leuk om ons met meerdere stijlen bezig te houden. Dat houdt het werk in de studio leuk en afwisselend.

Willen jullie tot slot nog wat kwijt aan de Flockers?
Keep flockin’ en we zien jullie met A Nightmare Outdoor!

127 opmerkingen

Er stond dik 5000 man voor onze neus en die gingen los zoals wij het zelden zien, geweldig!

Kan het natuurlijk niet weten..
Maar dat lijkt mij niet.. :/
laatste aanpassing
Endymion ­[img width=12 height=15]http://static.partyflock.nl/images/light/smileys/thumbup.gif[/img]

13 oktober op Paradox met hun supreme intelligence set!!!
jullie sets waren weer geweldig afgelopen zaterdag!! :jaja:

prima interview btw. (Y)
laatste aanpassing
(Y)
Endymion Oef :kwijl: geile geile platen (L)
Uitspraak van Valium Heretic op vrijdag 14 september 2007 om 21:07:
Vet interview (Y)

:jaja:

Sowieso respect als je er met z'n drieëen uitkomt, een track maken met z'n tweëen is al moeilijk. (Y)
mijn helden
Ik zal altijd lekker blijven luisteren!! zorgen jullie maar dat jullie van die lekkere harde nummers blijven produceren dan vind ik het best!!:D
Dj Focus
Artiest Focus
ja ja ja is allemaal lekker alleen geen samples meer van krs-1 meer gebruiken:P L:OL, ik weet:P
endymion
is
de
man
:p
Endymion, Enzyme records :respect:
laatste aanpassing
Ga zo door ! :respect:
Goeie jongens, Endymion:D Die zich kk vet kunnen uiten in ieder geval:bounce:

Goed intervieuw, lekker duidelak en vol van(Y)
laatste aanpassing
top artiesten top interview ga zo door(Y)
Respect:respect: ENDYMION:kwijl:
Nog steeds vet!!!!
kom reageren op me lekkeren fotos
Endymion _O_
Enzyme Records
Enxyme X! _O_