Partyflock
 

DJ Jean: een eeuwige puber met hart voor muziek....

door , gepubliceerd op
afbeelding DJ Jean: een eeuwige puber met hart voor muziek....
ArtiestJean Site
DJ Jean. Vereerd door de één, totaal verguisd door de ander. Jan Engelaar is een man die al jaren meedraaid in de Nederlandse housescene en met recht een pionier genoemd mag worden. Geboren in Veenendaal op 7 mei 1968 is Jan al meer dan 18 jaar bezig; met recht een ‘volwassen’ DJ dus. Uitgedrukt in aantal verkochte CD's is hij nog altijd de populairste Nederlandse dj aller tijden. Overal waar Jean draait is er publiek. Of dat nu Sensation is in de Arena of in een boerenschuur in Hendrik Ido-Ambacht. Jean heeft een naam. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Met die naam is Jean al lange tijd meer dan een DJ, hij is een bekende Nederlander. Een bekende Nederlander die wel vaker in de bladen heeft gestaan. Partyflock had een open en uitgebreid interview met de man, waarin hij openhartig spreekt over incidenten uit het verleden, zijn kijk op het leven en …nog een primeur voor de nabije toekomst weggeeft.

Wie is de man achter DJ Jean?
DJ Jean is over het algemeen een relaxt en makkelijk in het leven staand iemand, die optimaal van alles wat het leven te bieden heeft geniet. En dan bedoel ik zeker niet alleen dikke autos en een vet huis, maar vooral de kleine dingen, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen bij de appie zonder op de prijzen te hoeven letten, zorgen dat vrienden en andere mensen om mij heen het naar hun zin hebben. Maar vooral ook genieten van allerlei kleine dagelijkse zaken, zoals bijvoorbeeld een opkomende zon met dauwvorming boven de weilanden als ik 's morgens van een boeking naar huis rij, of lammetjes in de wei, bomen in bloei, dat soort dingen... Ja, inderdaad, je zou het niet zeggen, maar ik ben een GROOT natuurliefhebber! En dan bedoel ik in dit geval dus is een keer niet alleen vrouwelijk schoon! Ik kijk qua tv programmas bijvoorbeeld alleen maar naar National Geographic en Discovery Science. Daar ben ik echt verslaafd aan. Waar ik nog méér verslaafd aan ben is astronomie, sterrenkunde, oftewel alles wat met het universum en het heelal te maken heeft. Dat is wat mij echt boeit, mateloos fascinerend.

Naast het gemiddeld 2 tot 4 nachten in de week draaien wordt mijn leven verder vrij simpel opgevuld met het onderhouden van sociale contacten, vooral héél véél smsen, af en toe fspreken, het 3 keer in de week naar de sportschool gaan, het opnemen van mijn radioprogramma, en het scoren van nieuwe platen. Ook niet onbelangrijk, dat laatste. Ik weet dat mensen over het algemeen een heel ander beeld van mij hebben, als de eeuwige arrogante rebel. Inderdaad, rebels ben ik af en toe wel, maar dat is echt alleen als ik knalbezopen ben, ha! Gelukkig weten de mensen die mij goed kennen wel beter.

1989 is je doorbraak als je de Nederlandse mix- en scratch-kampioenschappen wint. Nu is het 2007. Hoe is DJ Jean veranderd in die 18 jaar, en hoe is de scene verandert in die 18 jaar?
Over de afgelopen jaren heb ik geprobeerd zoveel mogelijk met mijn tijd mee te gaan, de ontwikkelingen muzikaal gezien allemaal zo goed mogelijk bij te houden, de uitgaanscene te analyseren en me daar waar zo nodig aan aan te passen. Dat wil zeggen, dat als er een nieuwe sound ontstaat het niet zo is dat ik daar per definitie inspring en dat ook meteen ga draaien. Het moet natuurlijk wel in mijn straatje passen. Maar ik denk dat mijn kracht door de jaren heen wel is, dat ik een open mind heb en muzikaal vrij flexibel ben. Er lijkt wel heel veel te zijn gebeurd op dance gebied in de loop der jaren, en dat is ook wel zo, maar vaak komt het er toch op neer dat een bepaalde sound in een net iets ander jasje na verloop van tijd weer terugkeert, een andere naam krijgt en vervolgens weer helemaal hot is! Of het nou de clubsound, de hardcore, trance of weet ik veel allemaal is; door de loop der jaren heen komt het in een steeds net iets andere gedaante weer terug, vaak met een een net iets andere naam, gaat het weer een paar jaar mee, en vervolgens gebeurt hetzelfde weer opnieuw. Ik constateer dus meer een ge-evolueerd verloop van dance door de jaren heen, dan een echte revolutie. De diverse stijlen ontwikkelen zich genuanceerd.

Wat betreft de scene zelf, die is veel duidelijker opgesplitst dan vroeger, en daar bedoel ik mee het publiek. Het grootste verschil wat betreft feesten is denk ik wel dat een dj zoals bijvoorbeeld ik zelf, voorheen bijna altijd rechtstreeks door een discotheek of club geboekt werd, en dat nu, vooral de hippere randstadclubs, hun avonden steeds meer uit handen geven aan organisaties die voor de eigenaren van die clubs het hele feest inclusief promotie en djs organiseren. Voorheen was het dus vooral de naam van een enkele dj geboekt door de club die het hem deed, nu zie je dus steeds meer dat mensen vooral op een concept afkomen met daarbij vaak enorme (ondergeschikte) DJ-line ups. En dan zou je eigenlijk kunnen zeggen dat die organisatietjes die het beste kunnen netwerken, dat DIE vaak het meeste succes hebben. Het is voor hun dus heel belangrijk via talloze wegen hun doelgroep te bereiken, met een beetje flyeren en posteren redt je het allang niet meer.

Een andere hele opmerkelijke ontwikkeling van de afgelopen jaren is natuurlijk wel dat producties voor een dj steeds belangrijker worden, je komt er als beginnend dj zelfs bijna niet meer onderuit! Met 1 dikke hit kun je zelfs definitief op de wereldwijde dj-kaart terechtkomen, terwijl je misschien niet eens dj bent en/of nog nooit of nauwelijks gedraaid hebt! Het hoeft natuurlijk niet, maar gebeurt vaak genoeg! Er zijn echt ZOVEEL gasten tegenwoordig die echt niet kunnen draaien, een hele avond kunnen opbouwen bijvoorbeeld, maar het toch zo weten te brengen vaak door max een uurtje te draaien, dat ze door hun produkties TOCH over de hele wereld staan, en er nog mee weg komen ook! Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook genoeg die draaitechnisch wel heel goed uit de voeten kunnen.

Over “producties” gesproken; Persoonlijk zal ik nooit je Strictly-CD’s vergeten, met klassiekers zoals Sylvio Ecomo – The Pull, Kai Tracid – Dance For Eternity, eigen werk en de Southside Spinners met Luvstruck. De CD’s die je toen mixte waren stuk voor stuk knallers. Wat zijn jou toppers uit die tijd?
Ik vind het altijd heel moeilijk om specifieke titels en namen te noemen in lijstjes, of het nou om 'beste feest, beste plek, beste plaat, beste feest, beste blowjob, beste whatever' gaat. In de loop der jaren komen er zoveel 'beste' voorbij dat ik het onmogelijk vind daar antwoord op te geven.

Maar oke, als je het toch hebt over beste, leukste etc komt er toch wel één naam bovendrijven neem ik aan; de iT. De iT is toch wel waar het allemaal begon en gebeurde. In hoeverre is de sfeer die er toen was in de clubs nog te vergelijken met nu?
De iT is inderdaad legendarisch.. Ik heb toch op honderden plekken in Nederland en alle uithoeken van de wereld gestaan, maar een sfeer zoals daar in de jaren negentig heerste, is nooit ge-evenaard. Mensen die dat toen niet hebben meegemaakt, zullen helaas nooit weten hoe geweldig het in een club ECHT kan zijn; het juichen bij elke plaat, mensen die zelfs al juichend en joelend binnen kwamen terwijl de muziek zelfs nog uitstond, en diezelfde mensen die nog steeds knettergek waren als de laatste plaat om 5 uur uit was. Ongekend. Nou, ben ik de laatste die wil verzanden in nostalgisch geneuzel, wat geweest is is nou eenmaal geweest, en je hebt heus nog wel genoeg topclubs en leuke feestjes in Nederland en de wereld, maar de magie zat 'm daar op een onverklaarbare manier in een aantal primaire basiszaken die nodig zijn om een wereldzaak te creëren. Die kwamen daar nu net allemaal samen, namelijk: supergeluid (waarvan je bijvoorbeeld de bassen in je nieren voelde, en waar het in Nederland tegenwoordig door een volslagen doorgedraaide overheid en millieuwetgeving bijna altijd aan ontbreekt), een waanzinnig lichtplafond met een even waanzinnige lightjockey (erg onderschat in Nederland!), de muziek van dat moment in combinatie met de mensen van dat moment, die er werkelijk allemaal even hard voor gingen. Zie daar de belangrijkste 'iT magie’ factoren......

Hoogtepunten en dieptepunten. Iedereen heeft er wel eens last van, ookal krabbel je er weer bovenop en duurt een hoogtepunt nooit eeuwig. Vertel, wat wil je hierover kwijt? Wat is speciaal voor je geweest en wat/welke tijd was moeilijker?
Echte dieptepunten in mijn draaicarriëre heb ik gelukkig eigenlijk nooit echt gekend, waarschijnlijk omdat ik muzikaal gezien zo flexibel ben en me aanpas aan het tijdsbeeld. Ik heb bijvoorbeeld in de afgelopen tien jaar altijd op elk moment ongeveer drie maanden in het voren volgezeten, en dat is nog steeds zo. Wat dat betreft verandert er dus maar weinig. Gelukkig maar, als draaien je leven is en er niets liever is wat je doet dan dat. Wel is het natuurlijk zo dat als je een dikke plaat scoort, je aanvragen wat omhoog gaan, zowel internationaal als in nederland en dan met name in de wat commerciëlere provinciezaken. Maar ja, uiteindelijk ben je maar één persoon en kun je dus simpelweg niet meer dan een stuk of vijf boekingen per week doen, al heb je bij wijze van spreken tienduizend aanvragen per week! Maar specifiek noemenswaardige hoogte- of dieptepunten, nee.

Eigenlijk heb je overal wel gedraaid. Ondanks dat je niet houdt van “grootste, beste, leukste”-lijstjes: wat maakt een lokatie speciaal?
Het is niet per definitie groot, beter, best. Soms komen er mensen naar mij toe in een klein dance cafeetje of 1 of ander louche aftertje, die dan tegen mij zeggen: “Goh, ik had niet verwacht dat jij hier echt zou komen, in zo’n klein cafeetje hier bij ons, terwijl je ook op Sensation, Dance valley etc. voor 40.000 man staat”. Dan probeer ik ze uit te leggen dat voor mij zo’n 'kutcafeetje' voor 100 man vaak net zo gezellig en leuk kan zijn, als een megafestival. En dat je als dj in hart en nieren er een net zo’n gevoel aan over kan houden om het honderd man naar hun zin te maken als 40.000... Ik heb me wat dat betreft nooit 'te groot' ergens voor gevoeld.

Over ‘te groot voelen’, veel mensen hebben kritiek gehad waarop je jezelf uitte in “dat beruchte filmpje” waarin je geinterviewd werd en uitspraken deed zoals “Repect da Skillz!”. Doet zoiets je nog wat of denk je: 'laat maar waaien'? Na zoveel kritiek te hebben gehad; heb je spijt van die uitspraken?
Tja...... Het wel bekende filmpje... Wat kan ik er nog over zeggen. Het is na vier jaar, want zo oud is het inmiddels, weer opgedoken. Of ik er spijt van heb? Niet van de inhoud van de dingen die ik zeg, wel de manier waarop. Ik besef me heel goed dat zoiets, zeker bij mensen die je verder niet kennen, veel aversie op kan wekken. Ik kom daar op zijn zachtst gezegd niet echt sympathiek over. Als ik het zelf zie lig ik helemaal in een deuk, en datzelfde geld voor m'n vrienden- en kennissenkring, omdat ze weten hoe ik kan zijn als ik een beetje veel gezopen heb, dan word ik nou eenmaal vaak een beetje rebels, heel anders dan dat ik zoiets nuchter zou verwoorden. Maarja, zij weten ook dat ze mij dan met een korreltje zout moeten nemen, en allemaal niet te serieus. Een gedeelte van het publiek kan dat natuurlijk verder niet weten, dus kan ik me heel goed voorstellen dat iemand dan denkt, 'jezus, wat een eikel'. Daarom heb ik vanaf dat moment ook maar besloten geen interviews meer te doen als ik gezopen heb, want hoe klein ook, tegenwoordig verschijnt elk misstapje wat je doet binnen no time uitgebreid op het net natuurlijk!

Nogmaals, doordeweeks ben ik een rustige relaxte gast, maar in het weekend kan het wel eens gebeuren dat ik wat rebels word en een beetje loop te 'rellen'. Maar dan nog altijd wel op een gezellige manier, alleen een beetje puberaal vaak. Mijn vrienden en zelfs mijn moeder noemen me niet voor niets al
jaren een eeuwige puber, en vragen zich af wanneer ik nu is een keer volwassen wordt! In dit geval vond ik dat er iets onrechtvaardigs aan de hand was en dat komt dat er op zo'n moment met veel drank op veel te recalcitrant uit. Terwijl ik bijvoorbeeld doordeweeks zoiets veel subtieler omschreven zou hebben. Ik heb bijvoorbeeld echt helemaal niets tegen onze grote vriend Tiësto. Integendeel, ik vind het een hele sympathieke jongen, de ideale schoonzoon zelfs, kun je van mij niet zeggen helaas! In het bewuste interview nam ik Tiësto toevallig als ongelukkig voorbeeld, voor iets wat ik ook echt vind en aan de kaak wilde stellen, en wat ik bij een bovenstaande vraag ook al beschreef. Namelijk dat veel DJ’s, en dan met name veel Engelsen en Amerikanen in verhouding tot wat ze draaitechnisch kunnen zwaar overgewaardeerd en overhyped worden. Daar blijf ik nog steeds bij. Kijk maar naar die volstrekt belachelijke mix magtop 100! Maar ok, Tiësto kan wel degelijk goed uit de voeten wat dat betreft; ik koos hem als te gemakkelijk doelwit, dus bied ik hem bij deze daarvoor alsnog m n excuses aan, maar alleen daarvoor he! Ennuh, “Fuck it”, haha!

Is er nog een misverstand dat je bij deze uit de wereld wilt helpen?
Het grootste misverstand over mij is dat ik een arrogante eikel ben (mede door dat filmpje natuurlijk). Een eikel ok, maar arrogant, nee................... haha.

Al een heel tijd zijn feesten met een erotisch thema helemaal hot. Zelf draai je ook vaak op erotic parties. Wat is daar speciaal aan, in vergelijking met andere boekingen, of is het gewoon ‘just another night behind the wheels’?
Klopt, erotic feesten schieten als paddestoelen uit de grond, en ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat helemaal niet zo vervelend vind. Het mag algemeen bekend zijn dat ik een groot sexliefhebber ben, dus ik kan er moeilijk bezwaar tegen hebben toch?! Dit soort feesten zijn een hele leuke aanvulling op het al bestaande feest aanbod, en vullen voor veel mensen een beetje het gat op tussen lekker feesten en bijvoorbeeld parenclubs, waar veel mensen toch een bepaalde schroom voor hebben. Een gulden middenweg dus….

In een ander interview vertelde je het volgende: "Ik ben rock-'n-roll in hart en nieren, dat kun je volgens mij van veel anderen niet zeggen. Die gaan na een optreden hup naar vrouw en kinderen. Daar is niks mis mee, maar dat is aan mij niet besteed. Ik ben onderdeel van het nachtleven, dat wereldje past mij als een maatpak. Ik ben een vrijgevochten type". Hoe houd je het nog steeds vol?
Ik hou het nog steeds vol juist omdat ik dj in hart en nieren ben. Ik adem al van jongs af aan plaatjes draaien, en het kost me dus werkelijk geen enkele moeite, sterker nog, ik leef er elk weekend weer naar toe. Ik besef me elke dag hoe fantastisch het is dat ik mijn brood kan verdienen met mijn grootste hobby. Bewust zeg ik hobby, omdat ik het werkelijk nog nooit één moment in mijn leven als werk heb kunnen zien, en dat bevoorrechte besef is er terdege..

In een interview vertelde je dat “vroeger je reputatie moest opbouwen door week in week in clubs te draaien, maar dat je nu één hit scoort en je vervolgens op alle feesten staat”. In hoeverre zou de DJ Jean van nu DJ Jean zijn, als “The Launch” er niet was geweest?
The launch was natuurlijk een wereldhit, en heeft dus toen die tijd inderdaad bijgedragen aan mijn wereldwijde bekendheid. Dat hoewel het fenomeen'dj' natuurlijk toen nog lang niet zo wijdverbreid en populair was als de laatste jaren. Heel veel landen waren toen überhaupt nog helemaal niet zo geïnteresseerd in dj’s. Ik wil er niet aan denken wat er was gebeurd als zo’n plaat bijvoorbeeld nu in deze tijd was uitgekomen, pfffhhh....

Op The Launch heb je van sommige mensen kritiek gehad omdat je volgens hen je ‘credibility’, zoals dat zo mooi heet, kwijtraakte omdat je ineens ‘commercieel’ werd volgens hen. Doet zoiets je wat?
In de jaren negentig werd je inderdaad al snel als commercieel afgeschilderd als je in de top 40 belandde en veel in de publiciteit kwam. Media was bijna een scheldwoord. Nu, tien jaar later, is het precies omgekeerd; hoe meer je in de publiciteit staat en hoe groter je hit, des te meer sta je als dj op de kaart. Een totale ommekeer in tien jaar dus! Tegenwoordig ben ik in een line up zelfs vaak de minst hitgevoelige en dus meest underground dj. Echt waar, je zult het niet geloven! Maar serieus, of het je nou wel of niet wat doet, als mensen zo kortzichtig zijn, dat ze je gaan be- of veroordelen op hoe groot je hit in de top 40 is, tja, dan zegt dat denk ik meer over die mensen en hun inschattingsvermogen dan over mij. Voor draaien bestaan andere criteria. Daar doet een plaat, of ie nou wel of niet in de top 40 beland, helemaal niets aan af.

Vertel, hoe zat het nou echt met dat ‘incident’ met Paul Oakenfold op Trance Energy?
Het Trance Energy verhaal met Paul Oakenfold heeft nooit plaatsgevonden. Ik heb hem nooit geslagen, wel vermanend toegesproken omdat ie erg vervelend werd over iets wat hij op dat moment graag wilde hebben en ik hem op dat moment niet kon geven.... Niets aan de hand verder.

Je kon een tijd geleden niet helemaal aarden in Almere. Was het je te rustig, of was er te weinig plek voor je Ferrari?
Ik woon nu weer in Amsterdam omdat ik niet helemaal kon aarden in Almere. Te rustig inderdaad. En dat terwijl ik oorspronkelijk uit een klein dorpje kom en daar opgegroeid ben, Rhenen om precies te zijn, rustiger kan bijna niet. Toch ben ik zo gewend geraakt aan het stadse leven dat ik daar weer naar terug verlangde, en dus ben ik na een korte Almere periode van nog geen 2 jaar weer verhuisd, nu ben ik weer helemaal in mijn sas!

Eigenlijk heb je al ontzettend veel bereikt in je hele carrière. Is er nog iets wat je toch heel graag zou willen bereiken?
Om eerlijk te zijn ben ik een zeer tevreden mens, ik verlang niets anders dan zo lang mogelijk op deze voet doorgaan……

Als laatste: wat kunnen we in de nabije toekomst van je verwachten?
Best veel! Als eerste een leuke primeur: Ik ga per half juni verhuizen naar een ander landelijk radiostation. Daar zal ik op vrijdag van 00.00 tot 02.00 het programma Madhouse@Midnight gaan doen, dat vervolgens op zaterdagnacht van 03.00 tot 05.00 herhaald zal worden als ‘Madhouse@Midnight reloaded’! Dit zaterdagnacht tijdstip is altijd een droom van mij geweest, omdat je dan alle mense bereikt die in de auto zitten en terugkomen van het uitgaan. Dat is precies wat ik altijd wilde, wordt vet dus! In de eerste week van juni zal ik uitgebreid via mijn site en de media bekendmaken welk station dit zal zijn!

Daarnaast ga ik over exact twee weken de nieuwe videoclip opnemen voor mijn nieuwe track ‘Sexy Girls’, die overigens net op cd single en vinyl uit is! Nog voordat ie uberhaupt uit was, is ie overigens al uitgelicenseerd aan drie landen! Tot slot komt over exact een maand eindelijk de nieuwe Madhouse uit, but i promiss you; it was worth waiting for.....

Tot slot nog 1 ding......RESPECT THE SKILZZZZZZZZZZ, HAHAAAAA!!!

329 opmerkingen

: http://www.mybestdj.nl/video.asp?video=2007327_41.­flv


en zo is jean! ga niet oordelen als je hem niet kent. en als je van hardcore houd respect dan gewoon the skilzz.


http://www.youtube.com/watch?v=O-NjzMLBgTQ filmpje sensation 2001 hoor dat publiek zegt al genoeg!
laatste aanpassing
hoor wie het zegt :S
 
vroeger veel jean geluisterd, mijn broer had veel cd's met zijn nummers.­
 
Het is te merken dat na al die jaren "­elkaar afzeiken"­ nog steeds hoogtij viert hier op Partyflock!

Jammer!
Leuk interview leuke vent goeie DJ

Maar die reacties van iedereen zijn nog leuker.­ Lekker mekaar afzeiken whahaha
Thanoz
Artiest Thanoz
Uitspraak van verwijderd op donderdag 7 juni 2007 om 17:40:
Het is dat je zo graag je kontje wilt showen poesje, maar anders had ik je een nuttige reactie gegeven

Denk niet dat dat haar kontje is hoor ;)
Die foto komt regelrecht van een willekeurige internet site volgens mij en is heel goed te gebruiken omdat je het gezicht niet kan herkennen o:)

Toevoeging:
En als dat wel je konstje Muizzie, dan mag je dat in persoon ff komen laten zien om te bewijzen 8)
laatste aanpassing
Uitspraak van J Q R D I :banana: op maandag 4 juni 2007 om 11:40:
Z'n nieuwe single is wel top!
Hij heeft zelf nog nooit iets geproduceerd, hij mag gewoon overal zijn "naam" aan hangen :x

"Zijn" producties zijn dan ook allemaal producties van oa de Klubbheads (Groenveld, Van Der Zwan, Voermans), Olav Basoski, G-Spott (R. van Schooneveld). En die nieuwe is geproduceerd door John Marks (J. Dirne) en Roy Gates (Roy Poortmans).

Don't believe me? Check the smallprint on the CD or record o:)
 
Uitspraak van Thanoz op donderdag 14 juni 2007 om 11:53:
Hij heeft zelf nog nooit iets geproduceerd, hij mag gewoon overal zijn "­naam"­ aan hangen

Ik ken er zo ook nog wel meer ;)

Bekende DJ's die omkomen in de bookingen en heel veel draaien, komen gewoon weinig aan produceren toe. Ze laten anderen tracks voor hun produceren om zo in de picture te blijven.

Ach... je moest eens weten hoe het in de reguliere muziekwereld aan toe gaat. Daar heb je toch ook Song and Text writers die complete nummers schrijven en componeren voor beroemde artiesten? Daar hoor je niemand over!

En wat ik er nog aan wil toevoegen:

Je moet niet vergeten dat de software en hardware van tegenwoordig behoorlijk wat tijd vereist om er in thuis te raken en te blijven. Zeg maar gewoon belachelijk veel tijd.
Dus het is helemaal niet raar dat bekende DJ's producers/engineers in dienst hebben die veel tijd voor hun in de studio doorbrengen en de knoppen bedienen. De DJ's komen doordeweeks, als ze effe eens geen booking hebben of niet hoeven te vliegen, de studio in om een en ander aan te geven hoe ze bepaalde sounds willen hebben, hoe ze de track willen hebben, etc, etc.

Ik zie in ieder geval het probleem niet waarom iedereen er zo'n BIG deal van moet maken.
De producers/engineers pakken hun deel van de opbrengst van de track en profiteren zo van een grote naam (verkoopt goed) en de DJ houdt zijn naam in de picture en blijft verzekerd van voldoende bookingen! Eigenlijk de perfecte Symbiose ;)
Zo gaat het nu eenmaal bij de grote namen en andere artiesten in de muziek wereld! Is echt allang geen geheim meer!

Ben verder absoluut geen fan van Jean. Heb niets met zijn muziek en draaistijl meer de laatste paar jaar. Maar is ie dan gelijk een slechte DJ? Nee!

Cheers!
laatste aanpassing
veenendaal de gekste zie maar weer waar de goede dj's vandaan komen uit het veen hahaha
"Als ik het zelf zie lig ik helemaal in een deuk, en datzelfde geld voor m'n vrienden- en kennissenkring, omdat ze weten hoe ik kan zijn als ik een beetje veel gezopen heb"

:roflol: nou op dat filmpie hep ie (onder meer iig) iets heel anders gedaan dan alleen zuipen

"Maar ja, zij weten ook dat ze mij dan met een korreltje zout moeten nemen"

:lol: zoals als dat idd ja :lijn:

verder vrij misselijk hoe iedereen die fan van hem is het maar voor hem loopt op te nemen als iemand naar zijn mening geen respect voor hem heeft, dat heeft Jean aan zichzelf te danken. Er zijn weinig artiesten die zulke dingen over zichzelf en anderen zeggen, of ze nou gezopen/gesnoven hebben of niet, en daarom terecht dat veel mensen het kansloze opmerkingen vinden. Kijk daar ook eens naar en kom niet gelijk met opmerkingen dat de mensen die gewoon hun mening geven of onderbouwde kritiek geven gelijk jaloers zijn of zoiets :S (heb het dus wel over onderbouwde opmerkingen he, sommige opmerkingen hier zijn zelf ook wel kansloos)
laatste aanpassing
 
en nog een lekkerding ook !!!!!

wat willen vrouwen nog meer
hey jean, je bent en blijft de topper in de house wereld...­
Op naar het volgende feestje met DJ JEAN
zie je snel weer, groet kabouter mark
 
Uitspraak van Thanoz op donderdag 14 juni 2007 om 11:39:
En als dat wel je konstje Muizzie

Toch echt wel...:D
Uitspraak van Thanoz op donderdag 14 juni 2007 om 11:39:
dan mag je dat in persoon ff komen laten zien om te bewijzen

Dat dan weer niet :-)
Ten onder gegaan aan zijn globale succes, of door de drugs en drank, dat kan ook.­
Enniewee, iemand die zit te snuiven en zuipen, terwijl 'ie moet draaien, verdient bij mij totaal geen respekt.­ 'Respekt the skillz'? Hoe moet ik je skillz respecteren als je die laat verneuken door je staat? Fuck jou, fuck jou skillz, fuck je houding, fuck Jean!
 
Artiest Robert ®
Respect the skilzzz, hahahahaha top-gast :roflol:
 
Ja hij laat zelfs meisjes van 18 jaar onder zijn draai tafel aan zijn piemeltje zuigen in de lexion !!
 
hahaha al die opmerkinge

hij zal dit nooit leze en anders boeit t m geen ene fuck

hij leeft hoe hij dat wil.....­
laatste aanpassing
 
Jean: 'Respect tha skillz'

Sure.. :loser:
mmoi mooi mannetje !!!!!
eerlijk en ook nog gewoon een eerlijk mens...­
Nicon
Werkzaam bij Subway
Artiest Nicon
door mensen zoals jullie neemt jean zn ferrari niet meer mee...­

pfffff
Uitspraak van verwijderd op woensdag 21 november 2007 om 17:56:
Ja hij laat zelfs meisjes van 18 jaar onder zijn draai tafel aan zijn piemeltje zuigen in de lexion !!

jaloers?
 
Uitspraak van ivex op maandag 11 juni 2007 om 01:01:
http://www.­youtube.­com/watch?v=­O-NjzMLBgTQ filmpje sensation 2001 hoor dat publiek zegt al genoeg!

hoor je die eerste mix wel?! mijn vader kan het nog beter haha
Uitspraak van ivex op maandag 11 juni 2007 om 01:01:
http://www.­youtube.­com/watch?v=­O-NjzMLBgTQ filmpje sensation 2001 hoor dat publiek zegt al genoeg!

op zo'n feest als sensation white, al stonden bassie en adriaan achter de draaitafels, als de bekende nummertjes maar gedraaid worden gaat iedereen los..
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 6 januari 2008 om 17:57:
Jean: 'Respect tha skillz'

Sure..­

:loser:??????????????
zegt studentje informatica uit 1989
hij was er al toen jij in je broek scheet
veel plezierjjjjjj in laiden
 
Ken hem een beetje.­ Hij is gewoon eerlijk en oprecht, helemaal niet zo arrogant als dat ene interview van zoveel jaar geleden.­ Sympathieke man, heel aardig.­ Heel direct.­ Daar hou ik van.­
totaal niet mijn favorite dj.­ jammer genoeg staat dat mixje niet meer op youtube van Sensation white, waar die rete slecht zijn platen aan elkaar scratcht.......­