Partyflock
 

Globaltwist DJ's rocken Trance Energy

door , gepubliceerd op
Globaltwist Music is explosief aan het groeien. Het bedrijf is nog geen jaar on the road en ze hebben nu al namen als Mark Norman, Cor Fijneman, Ton TB en Ronald van Gelderen onder contract, geen slechte start. Ik heb een paar maanden bij dit bedrijf gewerkt en onlangs ging ik even op bezoek om bij te praten met de mannen. Toevallig waren alle Globaltwist DJ’s die op Trance Energy stonden op dat moment aanwezig voor een meeting en ter plekke ontstond het idee om een gezamenlijk interview te doen over hun belevenissen op Trance Energy, dat op 3 maart werd gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht.


Voor sommigen van jullie was het de eerste keer, voor anderen is het een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, maar dat maakt het denk ik niet minder speciaal. Mijn eerste vraag is dus: hoe was Trance Energy?

­
Ton TB: “Trance Energy was geweldig! Ik was geprogrammeerd op de Hardstage, waar ik in eerste instantie een beetje van begon te zweten, zo hard draai ik namelijk niet. Aan de andere kant is het wel een uitdaging en ik was dan ook blij dat de zaal een aantal keren helemaal losging zo vroeg op de avond, de tijd ging ook veel sneller dan verwacht en ik had eigenlijk nog wel even door willen gaan. Ik heb erg genoten en hoop volgend jaar weer op één van de overweldigende stages van Trance Energy te mogen staan.”

Mark Norman: “In één woord: supervet! Het is ongelooflijk dat zoveel mensen uit verschillende werelddelen naar Nederland komen om Trance Energy mee te maken. En het publiek bestaat ook echt uit vrijwel alleen maar tranceliefhebbers, veel platen die gedraaid werden, werden door het publiek meteen herkend. Kicken!”

Cor Fijneman: “Ik vond deze editie echt heel erg goed. Ik stond als laatste geprogrammeerd, maar was al om 1 uur aanwezig om de sfeer te proeven dus ik had genoeg tijd om andere DJ’s aan het werk te zien. De decors en aankleding van de zalen waren echt prachtig en de DJ’s die ik heb horen draaien, stonden lekker te knetteren, heerlijk!”

Ronald van Gelderen: “Voor mij was deze Trance Energy helemaal te gek. De vorige twee keren dat ik er stond waren ook erg goed, maar aangezien ik dit jaar mijn eigen vocalen live verzorgde maakte het net even iets specialer. In 2005 en 2006 mocht ik de Mainstage openen, een enorme ervaring, maar van 02:00 tot 03:15 op de Future Stage was echt ongelooflijk. De zaal was kleiner dan de main, maar niet minder gezellig, er heerste een bijna magische sfeer en het publiek stond voor alles open, ik vond het een topavond.”


Hoe sta je op zo'n dag op? Jullie hebben allemaal wel de nodige ervaring, maar een mega evenement als dit is iets dat je niet wekelijks in je agenda hebt staan. Is het iets speciaals? Bereid je je op zo'n dag op een andere manier voor? Kortom: hoe ziet een Trance Energy dag er voor je uit?

Ton TB: “Ik was al om 07:00 uur op, zoals gewoonlijk. Ik heb eigenlijk hele gewone dingen gedaan, die ik normaal ook doe, beetje klussen in huis en veel tijd met mijn twee dochters doorgebracht. ’s Middags heb ik wel wat dingetjes voorbereid, wat editjes van tracks gemaakt en zo.”

­
Mark Norman: “Ik had de avond ervoor op Slinky in Engeland gedraaid en dat was een latertje geworden haha! Maar even serieus, ik bereid me voor iets als Trance Energy wel een beetje voor, wat tracks editen (zoals velen doen) en nog even in de studio wat puntjes op de ‘i’ zetten, we hebben bijvoorbeeld een remix gedaan van ‘The Killers – Mr Brightside’ en op Trance Energy beleefde die productie z’n primeur.”

Cor Fijneman: “Op zo’n dag sta ik wat later op dan anders, sowieso omdat dit een hele lange dag ging worden aangezien ik de Future Stage af zou sluiten. Voor iets als Trance Energy probeer je toch altijd extra je best te doen, ik heb voor elke editie die ik draaide wel een speciale plaat gemaakt die die avond voor het eerst gedraaid werd, je maakt zo’n plaat als het ware met het aankomende feest al in je gedachten. Verder zoek ik natuurlijk de meest speciale platen uit die ik heb, ik zie het als iets bijzonders en dat zal het ook altijd blijven.”

Ronald van Gelderen: “In principe sta ik niet zenuwachtig op, meer met een gezonde dosis spanning, echt een goed gevoel, zo van ‘Vanavond gaat het dak er af!’. Ik bereid eigenlijk nooit een set voor, maar dat was deze keer wel nodig omdat ik aan het einde van mijn set twee tracks live mee wilde zingen. Zoiets moet je goed aanpakken, je kan er niet gaan staan en maar kijken wat er gebeurt vind ik. Maar aan de reacties van het publiek te zien was de voorbereiding geslaagd, dus ik was erg tevreden.”


Wat zijn je mooiste herinneringen aan Trance Energy? Is het nog wel echt TRANCE Energy? Of draai je op zo'n feest ook andere stijlen in je set?

Ton TB: “De mooiste herinnering van dit optreden, is dat er een aantal kennissen van me was overgekomen uit Polen, de UK en Amerika. Tijdens het feest draaide ik ook meerdere stijlen inderdaad, dat ligt maar net aan hoe de sfeer is en hoe het publiek reageert, maar het heeft wel allemaal raakvlakken met Trance. Ik heb trouwens nog een mooie herinnering van een paar jaar geleden, ik draaide toen niet op Trance Energy, maar was speciaal voor Cor Fijneman gekomen die die avond een wereldset draaide.”

Mark Norman: “Vorig jaar was voor mij heel bijzonder. Het was mijn eerste keer op de Mainstage en als je dan twintigduizend partypeople voor je ziet, maakt dat een onuitwisbare indruk. Maar ik moet zeggen dat ik het dit jaar ook uitstekend naar mijn zin heb gehad en je ziet dat de mensen nog steeds echt voor Trance komen, dus wat mij betreft blijft Trance Energy zijn naam eer aandoen.”

­
Cor Fijneman: “De back to back set met Mark Norman van vorig jaar was toch wel het mooiste Trance Energy moment voor mij denk ik. We stonden vrij vroeg op het podium, maar het was al superdruk in de Main en als je dan al die mensen uit hun dat ziet gaan, geeft dat een fantastisch gevoel. Dit jaar bestond mijn set niet uit puur tranceplaten, ik hoorde zo hier en daar wel wat meer stijlen de revue passeren. Omdat ik de laatste restjes energie uit de mensen mocht rammen, heb ik wel stevig doorgedraaid. Het is in ieder geval nog wel TRANCE Energy, alleen met iets meer variatie, wat absoluut een positief punt is.”

Ronald van Gelderen: “Het hoogtepunt was voor mij zeker dit jaar. Het moment dat het publiek mijn plaat ‘This Way’ met mij meezong was onvergetelijk, honderd procent kippenvel. Ik denk ook dat Trance Energy nog steeds echt over Trance gaat, hoewel de Trance van vandaag erg veranderd is vergeleken met een paar jaar geleden. Maar dat is goed, een stijl moet niet in één ding vast blijven hangen. Van elke dag boerenkool met worst zou ik ook niet blij worden.”

Bedankt voor het vertellen van jullie Trance Energy geschiedenis. Als laatste wil ik graag weten wat de toekomst te bieden heeft. Wat kunnen we van jullie verwachten in de toekomst?

Ton TB: “Mijn album ‘Dream By Daylight’ dat nog niet zo lang uit is, doet het op dit moment erg goed en mijn nieuwe single ‘Evolve As One’ ligt ook net in de schappen. Verder ga ik deze maand nog naar Qatar en ben ik druk met de tour die bij het album hoort, we doen een behoorlijk aantal locaties in binnen- en buitenland aan. En natuurlijk neemt Globaltwist ook veel tijd in beslag, maar ik heb gelukkig nog genoeg tijd om ook in de studio aan nieuwe dingen te werken. Ik wil nog zeker drie releases bewerkstelligen dit jaar.”

Mark Norman: “We hebben net de remix gemaakt voor ATB’s nieuwe single en we zijn druk aan het werk aan ons tweede artiestenalbum dat hopelijk na de zomer in de winkels ligt. Er zijn al aardig wat tracks kant en klaar, we hebben samengewerkt met o.a. Jes (bekend van Motorcycle’s ‘As The Rush Comes’. We zijn nu bezig om de eerstvolgende release af te ronden en daarnaast staat er natuurlijk nog een behoorlijk aantal optredens op de agenda.”

Cor Fijneman: “In mei komt mijn nieuwe plaat ‘The Snake’ uit op Black Hole Recordings en natuurlijk ben ik weer veel aan het draaien de laatste tijd, en ik ben erg blij dat het festivalseizoen er weer aankomt. Er staan een paar leuke festivals op de planning dus dat belooft ook weer leuk te worden, vooral omdat het een breed aanbod is, van house tot de hardere stijlen. Jullie kunnen dus een gevarieerde Cor zien de komende tijd.”

­
Ronald van Gelderen: “Ik ben erg druk bezig met mijn eerste artiestenalbum, waarvan ik hoop dat het eind 2007 uit zal komen. Ik ga ook een High Contrast compilatie mixen voor Be Yourself Music, waarvan Marcel Woods het eerste deel heeft gedaan. De exacte datum voor de nieuwe Ronald van Gelderen single is nog niet bekend, maar hij zit er hoe dan ook over niet al te lange tijd aan te komen en de bootleg die ik van Depeche Mode’s ‘Personal Jesus’ heb gedaan doet het goed; hij zit bij een aantal grote DJ’s al vrijwel standaard in hun sets dus daar ben ik erg blij mee. Mijn wekelijkse show R.A.W. knalt elke donderdag nog steeds door je speakers via www.ah.fm en zal een leuke extra krijgen dit jaar door middel van de R.A.W. Worldtour. Verder blijf ik natuurlijk veel draaien en produceren, dat spreekt voor zich.”


www.globaltwistmusic.com

25 opmerkingen

 
't was super!!! :D:cheer:
laatste aanpassing
 
Lekker bezig Maart (y) :P
leuk om te lezen, komt allemaal lekker spontaan over! (y)
Was inderdaad vet!! Verheug me alweer op volgend jaar!!
..­
laatste aanpassing
begin van de avond in de hardtrancezaal was ech vet, maar na drieeen was het nie ech , jammer maar wel vermaakt
Zeker 1 van mijn allerbeste feesten ooit. Ongelofelijk wat een sfeer en wat een muziek. Zat echt in een 9 uur durende trip op de allervetste muziek:-) Echt TE vet!!
 
Trance!!! :respect:
heb nog geen tijd gehad om het te lezen maar ik weet gewoon al dat het een goe stuk is!~!! hik...­hik
Leuk stukkie,

maar voor iemand die er gewerkt heeft zou je eigenlijk misschien nog wel meer (objectief, zoals hier het geval was (Y)) leesvoer mogen verwachten.
 
Uitspraak van SensationWhite op vrijdag 16 maart 2007 om 19:38:
Zeker 1 van mijn allerbeste feesten ooit.­ Ongelofelijk wat een sfeer en wat een muziek.­ Zat echt in een 9 uur durende trip op de allervetste muziek Echt TE vet!!

Jaa was echt vet! Zeker vetter dan het feest in jouw nickname ;) hihi
Zin in volgend jaar!!!
 
goed bezig daar bij global twist (y)
laatste aanpassing
wel leuk om te lezen

alleen doorrammen en trance: ik kan die link echt NIET vinden...­
 
Uitspraak van evil monkey op zondag 18 maart 2007 om 20:43:
alleen doorrammen en trance: ik kan die link echt NIET vinden...­

t.o.v. de muziek eerder op de avond was het flink doorrammen, je moet het in z'n verband zien ;)
Uitspraak van BrainErp op zondag 18 maart 2007 om 00:02:
maar voor iemand die er gewerkt heeft zou je eigenlijk misschien nog wel meer (objectief, zoals hier het geval was ) leesvoer mogen verwachten.­

Ehm.... Wat vind jij dan niet objectief verder aan het stuk? Krijg nou niet het idee dat de schrijver van het stuk Global Twist alleen maar loopt op te hemelen en sowieso komen gewoon de DJ's van Global Twist zelf aan het woord, dus ik snap jouw post niet helemaal :no:
Uitspraak van Dé Daaan!!! a.k.a. The Fairy Wicked.... op maandag 19 maart 2007 om 13:40:
Ehm....­ Wat vind jij dan niet objectief verder aan het stuk? Krijg nou niet het idee dat de schrijver van het stuk Global Twist alleen maar loopt op te hemelen en sowieso komen gewoon de DJ's van Global Twist zelf aan het woord, dus ik snap jouw post niet helemaal

Hij zegt dat het juist wél objectief is ;)
Kan gebeuren ;)
 
Artiest Djer
ben er geweest....­zag nog steeds chicks met cowboyheds en pluche beenwarmers....­halloooo??!

dat zuigt......­