Partyflock
 

Joop & Leon Bolier voorspellen “The Future!”

door , gepubliceerd op
afbeelding Joop & Leon Bolier voorspellen “The Future!”
ArtiestenJOOP Site
Bolier
De talentrijke DJ’s en producers Joop Alkema & Leon Bolier staan dit jaar garant voor de officiele themesong van Trance Energy! Onder de noemer “Joop – The Future” produceerden beide heren een bom van een floorfiller, en uiteraard bezit deze machtige productie alle ingrediënten die van een themesong van Trance Energy mag worden verwacht. ‘The Future’, het officiële Trance Energy anthem voor 2007, is het eerste wapenfeit van deze twee producers maar geheid niet de laatste. Om de feestvreugde nog meer te vergroten zullen Joop en Leon op de Mainstage van Trance Energy een speciaal live optreden verzorgen, waar de vonken vanaf zullen vliegen.

Al met al dus een perfecte gelegenheid om beide heren eens aan de tand te voelen, inzake het verleden, het heden en uiteraard “The Future”.


Heren, ik kan me eigenlijk goed voorstellen dat veel leden van Partyflock denken: wie zijn Joop & Leon Bolier? Stel jullie zelf even kort voor.
Joop: Nou mensen, ik ben dus Joop Alkema, geboren in 1975, en afkomstig uit Friese Leeuwarden. Ik ben eigenlijk al een geruime tijd met veel plezier actief in het trancewereldje zowel als producer en DJ. Ben al vanaf mijn dertiende levensjaar volop actief met alle facetten in het mooie wereldje wat dance heet, en nog steeds beleef ik volop plezier aan de dingen die ik produceer en aan de lokaties waar ik mijn plaatjes mag opleggen. Ik denk persoonlijk dat sommige Partyflockers mij misschien al herkennen van eerdere optredens op Trance Energy (dit jaar voor de vierde keer present op de line up), en/of van mijn producties zoals “Act of God” en “Another World”.
Leon: Ik denk dat het aantal Partyflockers dat mij kent zeer schaars is, haha. Maar dat is best begrijpelijk hoor. Ik ben zelf nog niet zo lang actief als Joop, maar langzaam maar zeker krijgt mijn toekomstperspectief de juiste vorm. Ben overigens geboren in 1980, en afkomstig uit Elspeet dat bijna onvindbaar is op de Nederlandse wegenkaart. Sinds enkele jaren ben ik hard bezig qua produceren, en waarschijnlijk dat sommigen mij qua producties al zullen herkennen van “The Navigator” en van mijn 2007 remix van “Carlos – The Silmarilla”.

Hoe is de samenwerking tussen jullie beiden eigenlijk tot stand gekomen? Elkaar toevallig eens bij een feest tegen het lijf gelopen?
Leon: Mensen die ons een beetje kennen zouden inderdaad kunnen denken dat we ooit eens op een zatte zondagochtend aan de bar kennis hebben gemaakt haha. Maar Joop heb ik eigenlijk leren kennen via het internet. Ik zag op een bepaald moment in mijn gastenboek een berichtje van Joop staan, en van het één kwam het ander. Kort daarop hebben we gewoon eens besloten om spontaan de studio in te duiken, en om te kijken welk effect dat zou creëren.
Joop: En eerlijk gezegd klikte het meteen tussen ons. Aangezien we beiden al onwijs veel tijd in de studio doorbrachten, hadden we allebei een bepaalde visie inzake producties. Met Leon merkte ik meteen dat we veelal dezelfde gedachtengang hadden, en na de nodige liters koffie en de nodige sigaretten kwamen we uit tot ons eerste gezamenlijk project, die we “The Future” noemden. Nu zitten we zowat elke week bij elkaar in de studio, en ik kan jullie al beloven dat er nog ontzettend vette dingen qua gezamenlijke producties aan zitten te komen.

Zoals reeds vermeld, is “The Future” benoemd tot themesong van Trance Energy 2007. Hoe verloopt het proces van “gewone productie” tot aan officiële themesong van Trance Energy?
Joop: Toen we nog bezig waren met de uitwerking van “The Future”, heb ik aan de A&R Manager van het label “Be Yourself Music” gevraagd wat zijn mening tot nu toe was. Deze A&R Manager was dermate positief verrast, en kon ook melden dat deze nieuwe Joop-productie zou staan als een huis. Dat de track potentie had om uitgeroepen te kunnen worden tot een themesong van een grootschalig evenement, hadden we eigenlijk niet durven te dromen.
Leon: Blijkbaar had Dick de Groot (de betreffende A&R Manager) wel een licht voorvermoeden, dat deze track perfect bij een evenement zoals Trance Energy zou kunnen passen. Hij verstuurde de track dan ook naar het kantoor van ID&T, en die waren eigenlijk meteen overtuigd. Zodoende dat het ook snel een feit was, dat “The Future” de anthem van Trance Energy 2007 zou worden.

­Met remixen van Markus Schulz & Rank 1 heeft de single van “The Future” een nieuw perspectief gekregen. Hoe tevreden zijn jullie eigenlijk over de remixen van deze heren?
Leon: Markus Schulz is natuurlijk een begrip geworden in de internationale trancescene, en zodoende waren wij ook meer dan vereerd dat hij een remix wilde doen van “The Future”. Met zijn typerende donkere progachtige sound, heeft hij op zijn werkwijze echt een perfecte remix gemaakt van deze track. Zijn remix, en ook die van Rank 1, zullen uiteraard ook verschijnen op een aparte vinyl, want die remixen zijn gewoon magnifiek.
Joop: De jongens achter Rank 1 kende ik al een lange poos, en met Benno (één gedeelte van Rank 1) heb ik zelfs in het verleden samengewerkt aan mijn producties “The World” en “Another World”. Zowel Benno als Piet hebben eigenlijk in mijn producersvisie altijd een grote rol van betekenis gespeeld. Hun denkwijze en precisie zijn eigenlijk een perfect voorbeeld voor alle toekomstige producers, en zodoende is het dan ook persoonlijk een grote eer dat ze van “The Future” een geweldige remix hebben gemaakt.

Om nog even Trance Energy als ezelsbruggetje te gebruiken: jullie staan gezamenlijk op de Mainstage van Trance Energy 2007. Wat mag het publiek zoal van jullie verwachten?
Joop: Het bijzondere aan het optreden van Leon en mij op de Mainstage, is natuurlijk het feit dat we een live performance gaan doen. Zelf vind ik de aanwezigheid van live optredens een extra factor met zich meebrengen, en ik hoop dan ook dat wij het publiek met ons live ding kunnen overtuigen. Wat we precies ten gehore zullen brengen op Trance Energy, laat ik nog even in het midden. Feit is: het dak van de Jaarbeurs zal ervanaf gáán, en met de nodige verrassingen weet ik zeker dat het een memorabel optreden word.
Leon: Daar is inderdaad geen twijfel over mogelijk haha. In principe krijg ik nu al kippenvel bij die gedachte. Zeker voor mij persoonlijk wordt het een unieke ervaring, aangezien ik nog nooit tijdens Trance Energy heb opgetreden, in tegenstelling tot mijn collega Joop. En voor mij is het gewoon bijzonder, aangezien ik voorgaande jaren er telkens bij was als bezoeker en Trance Energy in mijn ogen nog steeds hét toonaangevendste trance-evenement is op deze aardbol. It’s a dream that comes true!

Even een algemeen onderwerp inzake trance: enkele boze tongen beweren nog steeds dat trance zijn beste tijd heeft gehad en dat er een negatieve lijn in zit. Wat is jullie mening daarover?
Joop: Laat ik voorop stellen dat verbreding van een bepaalde stijl nooit een verslechtering is. Integendeel: mede dankzij de diverse verschillende insteken in de trance, lijkt trance boeiender te zijn dan voorheen. Zo heb je nog steeds releases die je met smacht meenemen naar de periode rondom eind jaren ’90: beetje die onvervalste trancesound, die iedereen automatisch linkt aan de term trance. Maar daarnaast zijn er ook schitterende tranceproducties die een tandje hoger gaan, of juist donkerder. Denk dat die verbreding een goede zaak is voor het hedendaagse trancegezicht.
Leon: Ben het eigenlijk helemaal eens met Joop. Natuurlijk werd er eind jaren ’90 een typerende krachtige sound geproduceerd, die als prototype stond voor de benaming trance. Maar als je de producties uit het recente verleden erbij neemt, dan hoor je gewoon dat die releases helemaal “af” zijn en meer inhoud en diepgang hebben dan vroeger. Bovendien is een beetje variatie in de Nederlandse keuken altijd positief, ook op muzikaal gebied haha. Persoonlijk vind ik het ook gewoon fijn dat de stijlen zoals progressive en techno steeds vaker met trance te combineren zijn.
Joop: Misschien moeten we met zijn allen eens die “hokjesgedachte” uitschakelen, en gewoon méér genieten van de muziek. Veel mensen zijn misschien bang dat sommige dancestromingen onterecht met elkaar gecombineerd worden, en misschien dat dát een bepaalde negatieve vibe met zich meebrengt.
Leon: Inderdaad. Hoe dan ook: trance is niet dood en ook nooit dood geweest. En dat geldt gewoon voor alle dancestromingen, van hardcore tot aan house. Vind het sowieso een belachelijk redenatie om een muziekstroming tot dood te verklaren. Gewoon minder zeiken, en méér genieten met zijn allen, haha.

­Duidelijke taal heren. Terugkomend op jullie personen: wat mogen we in de nabije toekomst op draai- en produceergebied van jullie verwachten?
Joop: We zijn momenteel nog bezig om alle puntjes op de i te zetten inzake ons optreden op Trance Energy. Dat doen we onder andere door enkele special edits te perfectioneren, zodat het live optreden een groot aaneengesloten spektakel zal zijn. Voor de rest kan ik melden dat er een aantal remixen uit gaan komen, en verder heb ik qua producties met Leon nog hele leuke dingen in petto voor de nabije toekomst. We zitten dus de eerst komende tijd niet stil, haha.
Leon: Ja, voor mij geldt eigenlijk hetzelfde. Qua producties zullen in de nabije toekomst nog enkele gezamenlijk projecten uitgebracht worden, maar ook veel solomateriaal. Zowel onder mijn eigen naam, als onder mijn alias Percusor ben ik hard bezig om degelijke producties in de verschillende variaties te releasen. Genoeg werk aan de winkel dus. Daarnaast loopt het ook steeds lekkerder qua boekingen, dus zodoende dat ik de komende tijd ook veel op reis ben. Met onder andere Johannesburg, Club Illusion in het Belgische Lier en het Poolse “Revolution”-evenement, staan er al héle leuke dingen op het programma.
Joop: Kom ik je in Club Illusion alweer tegen? Krijg ook helemaal geen rust meer van je haha. Nee, zonder dollen: ik denk dat onze optredens in Club Illusion wel ontzettend tof worden. Daarnaast ga ik de komende tijd ook nog naar Zürich en Ankara, maar ook Groningen staat nog op het programma. Heerlijk die diversiteit, haha.

In hoeverre zijn jullie eigenlijk bekend met het fenomeen Partyflock? Kijken jullie er geregeld op, en zijn jullie ook lid van deze popualire website?
Leon: Ik kijk vrij geregeld op Partyflock. Vooral de reacties van de mensen op de diverse evenementen en de reacties op mijn producties en live sets hou ik goed in de gaten haha. Uiteraard ben ik ook aangemeld als lid op Partyflock en wel onder de naam: Mindsensation. Partyflock is wat dat betreft dan ook één van de meest vooruitstrevende online dance portals.
Joop: Uiteraard ben ik ook lid van Partyflock. Ik kijk altijd even naar de nieuwtjes in de scene via Partyflock, en net als Leon ben ik ook altijd geinteresseerd naar de reacties van mensen op mijn muziek. Partyflock is wat dat betreft een uniek goed bezocht medium, waar je goede feedback vanaf kunt halen. Ik sta trouwens geregistreerd onder de username J-DOUBLE-O-P.

Nog enkele korte vragen:

CD of Vinyl

Joop: CD. Zo kun je tenminste altijd eigen extra edits ten gehore brengen.
Leon: Vinylverslaafd, maar CD’s zijn onmisbaar inzake promo’s.

Pinkpop of Lowlands
Leon:
Lowlands
Joop: Pinkpop

Spaghetti Bolognese of Spaghetti Carbonara
Joop:
Bolognese
Leon: Bolognese

Muziek of vrouwen
Leon:
Ideale combinatie haha
Joop: So true!

De grootmeester des dancemuzieks is
Joop:
Without a doubt: Jean Michel Jarre
Leon: Jean Michel Jarre, ja!

MC’s op een dancefeest zijn een aanwinst
Leon:
Aanwinst als ze de timing bezitten.
Joop: Niet altijd, maar MC’s met een goede timing zijn altijd welkom!

Ik drink mijn koffie
Joop:
Compleet!
Leon: Liever cappuccino!

Partyflock dankt de heren Joop en Leon Bolier voor dit interview, en wenst hen veel succes toe voor de toekomst. Voor wie beide heren live aan het werk willen zien: Zaterdag 3 Maart 2007 tijdens Trance Energy!

67 opmerkingen

 
Ik blijf erbij dat ik The Future maar een matige plaat vindt.

Ondanks dat heb ik wel degelijk respect voor beide heren, ik ben aanwezig op de mainstage zaterdag :cheer:
 
Joop - Act of God was :kwijl:
Heel netjes Gonzo (y)
Ik vind het een machtig anthem :respect:
Leuk interview.
 
Een paar weken geleden heb ik kennisgemaakt met deze heren, zowel in persoon alsmede met de knallende sets die zij neerzetten tijdens Y-Catchers in Lelystad. :bounce:

Zeker een aanrader om deze jongens te gaan beluisteren als ze samen op Trance Energy staan!

Wij houden de time-table in ieder geval in de gaten :D

Zet 'm op jongens ! :cheer:
Leuk stukje. En ik moet bekennen dat ik Leon meerdere malen heb mogen aanschouwen tijdens zijn draaiactiviteiten. Joop daarentegen zal ik naar verwachting de eerste keer in actie zien op TE...

See you there!! :bounce:
ik had liever een wat meer spacende plaat gehad als anthem (beetje a la Push-Strange world enzo).

het is op zich wel een redelijke plaat maar niet geschikt als anthem vind ik.

desalniettemin kijk ik toch wel uit naar hun sets :)
Leon bolier :respect:
Beyond
The Navigator
my Precious

Trance zoals trance hoort te zijn
laatste aanpassing
 
joooopiee..­ leeoooon knalle zaterdag \o/\o/
 
mooi hoor...;-)
 
Goeie anthem!!!
Ben benieuwd zaterdag! Heb dr zin in
 
Nice (Y) keep up the good work!
Jones
Artiest Jones
Leuk interview maar matig anthem idd...
Ik vind Lyra van Bolier echt een oppermachtige track! Echt vol energie! :D
cc represented :D leuk interview gonzo, leon en joop:)
leon bolier is de trance producer van het moment..­ without a doubt
 
Joop :respect:

Opzeker een Friese held! :9
Bolier &­ Coenraad - The Mighty Ducks
Leon Bolier &­ Elsa Hil - No Need to come Back
Leon Bolier presents Surpresa - Back in the Days
Leon Bolier presents Surpresa - Poseidon
Leon Bolier - My Precious

Top producer !
K had t vanmiddag op t werk al even doorgelezen maar bij deze alsnog:

Whoeeehoeeeew :cheer: ;)

Goed bezig (y)
laatste aanpassing
vet interview! krijg zo nóg meer zin in zaterdag!! :cheer:
 
Leon goed bezig (y)

Succes zaterdag op TE kerel!
laatste aanpassing
 
Hmmm ben beide heren al in heel wat mixen van (zéér goede)andere dj's tegengekomen en dus al overstag!

Zaterdag ook zéker present op the mainstage! :jaja:
Maar daar kom je ook niet onderuit met de grandioze line-up deze editie lijkt mij!! (y) :respect:

Mannen zet em op zaterdag!!!! :bounce:
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 februari 2007 om 21:29:
Hmmm ben beide heren al in heel wat mixen van (zéér goede)andere dj's tegengekomen en dus al overstag!

Zaterdag ook zéker present op the mainstage!
Maar daar kom je ook niet onderuit met de grandioze line-up deze editie lijkt mij!!

Mannen zet em op zaterdag!!!!

De Line up is niet leuk :( Ik weet echt niet waar ik allemaal heenmoet.
Is het optreden op de mainstage een extraatje, want in de line up zie ik alleen Joop op de Future Stage?
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 februari 2007 om 21:36:
..­als onder mijn alias Percusor ben ik hard bezig..­

PRECURSOR, niet percusor! :D

Leon, alle lof voor jou jongen (en voor Joop natuurlijk) laat ze zien wat een Veluwnaar teweeg kan brengen daar in de Jaarbeurs! :D
Uitspraak van dj tony producer op dinsdag 27 februari 2007 om 21:51:
laat eens un demo horen

Heb jij ook demo's tony? O:)
laatste aanpassing
 
prima interview :respect:

moet alleen zeggen dat ik het een bijzonder matige plaat vind, hij heeft mij niet kunnen pakken. ook de remixen niet.
 
Uitspraak van AREA 51 op dinsdag 27 februari 2007 om 21:44:
Is het optreden op de mainstage een extraatje, want in de line up zie ik alleen Joop op de Future Stage?
Is een extraatje :) Weet ook niet of het officieel in de line up terecht gaat komen.
vind het jammer,dat ik zaterdag niet in jaarbeurs kan zijn: moest kiezen of flockers of trance-energy, werd flockers, zonde want het feest viel me tegen, terwijl trance-energy vorig jaar subliem was!!
leuk interview...succes op TE op de main...ik ga dit spektakel dus niet missen...ennuh wat betreft The Future...vindt t wel een OK anthem en vooral de Markus Schulz remix vind ik super...lekker duister :lief:
Uitspraak van TomTomGoooow op dinsdag 27 februari 2007 om 22:06:
vind het jammer,dat ik zaterdag niet in jaarbeurs kan zijn: moest kiezen of flockers of trance-energy, werd flockers, zonde want het feest viel me tegen, terwijl trance-energy vorig jaar subliem was!!

jij gaat spijt krijgen :(
 
Artiest Steefy
Joop :respect: stadgenoot, ik had je niet eens herkend man. Laat mij maar. ;) Succes op TE en da BOMB dat je plaat anthem is geworden. Keep up the good work! (y)

Ik citeer Leon: "Vind het sowieso een belachelijk redenatie om een muziekstroming tot dood te verklaren. Gewoon minder zeiken, en méér genieten met zijn allen, haha."

Helemaal mee eens! Niet zeiken maar dansen!!! :D
laatste aanpassing
Tot zaterdag op TE! Ik ben benieuw naar jullie live act! Daar zullen we ongetwijfeld allemaal kippenvel van krijgen.­
 
De grootmeester des dancemuzieks is
Joop: Without a doubt: Jean Michel Jarre
Leon: Jean Michel Jarre, ja!

So true :respect:
 
Uitspraak van peejees op woensdag 28 februari 2007 om 00:26:
Tot zaterdag op TE! Ik ben benieuw naar jullie live act! Daar zullen we ongetwijfeld allemaal kippenvel van krijgen.­

Omg van het zinnetje...het dak gaat eraf in de jaarbeurs krijg ik al kippevel :P
joop was vet op ameland! wat een feest(je) was dat :respect:
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 februari 2007 om 21:36:
De Line up is niet leuk Ik weet echt niet waar ik allemaal heenmoet.­

Hij is té goed!!! :jaja:


Uitspraak van verwijderd op woensdag 28 februari 2007 om 09:10:
De grootmeester des dancemuzieks is
Joop: Without a doubt: Jean Michel Jarre
Leon: Jean Michel Jarre, ja!

ABSOLUTOS De grondlegger van TRANCE!!!
Schreef je Joop vroeger niet als JOOP! (met uitroepteken)?
leon bolier presents precursor - canis major ( leon bolier vs joop remix )

klinkt erg lekker weer !:jaja:
Uitspraak van BrainErp op woensdag 28 februari 2007 om 18:23:
Schreef je Joop vroeger niet als JOOP! (met uitroepteken)?

klopt :)
 
De DJ's van de future en geweldige producers ;)

Enjoy TE!

Hoop ze gauw weer eens live te kunnen beluisteren.
allebe de heren maken super muziek, daarom verdienen ze ook om zo meer bekendheid te kregen door zon groot evenement als trance energy, go for it ;)
VOOR SPELEN DE TOEKOMST,,EN WAT VERGETEN.­
mooi interview
zet hem op @­ trance energy
 
Act of God vind ik echt een top nummer.
Future ook.

hardtrance is vet om te draaien voor hardstyle:)
Heren, ik kan niet wachten! (Y)
Zeer vet optreden gisteren (Y)
Super Live Act! :-)

Stond er met mijn neus bovenop!!


Heel Vet!
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 27 februari 2007 om 16:14:
Joop - Act of God was

Y3S 1nd3333333ddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Was echt vet ja :D
Uitspraak van BrainErp op woensdag 28 februari 2007 om 18:23:
Schreef je Joop vroeger niet als JOOP! (met uitroepteken)?

Ja, toen rook hij een stuk lekkerder

:lol:

Gonzomeister, puik interview!!

:respect:


En heren ... JULLIE WAREN DE BOM ZATERDAG OP TRANCE ENERGY!!

:bounce:

Joop &­ Bolier Superkwartier

:cheer:
Mensen,
Ooit misshcien van Ace Da Brain (Andreas Schmidt) gehoord?
...
...
Inderdaad, ga maar gewoon netjes terug in je hokje!

Producties in de trance scene van de dag van vandaag worden in het algemeen veel te oppervlakkig met als excuus dat men aan stijlverbreding doet :kots:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 1 maart 2007 om 10:27:
Act of God vind ik echt een top nummer

vooral de cosmic gate remix :D:D:D
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 9 maart 2007 om 07:37:
vooral de cosmic gate remix

Toch jammer dat ze die niet gemaakt hebben ;-)

A. Act Of God (Original)
B. Act Of God (Hard Trance Edit)
sorry, k heb me weinig verdiept van hele joop..­ maar die trance energy plaat vind ik toch echt zwaar matig.­
laatste aanpassing
 
Vind "­The Future"­ wel ok, maar meer ook niet.­ Echt zo een plaat die je na 5 keer horen wel genoeg gehoord hebt voor een tijdje.­

Met eerdere T.­E.­ themes had ik dat dus niet.­

Moet wel zeggen dat ik het begin van de plaat (tot aan de melodie) ijzersterk is.­ Dat loopt echt als een trein.­

Maar door de melodie word alle vaart en kracht uit het nr gehaald.­

Act of God vind ik iig ook beter
van mijn 2007 remix van “Carlos – The Silmarilla”.­

Heb nog steeds niet kunnen ontdekken wat het verschil is tussen het origineel en die remix...
Uitspraak van Wiebe op maandag 12 maart 2007 om 11:28:
Heb nog steeds niet kunnen ontdekken wat het verschil is tussen het origineel en die remix...­

degene die je op de radio hoort is de 4 strings radio edit :)