Partyflock
 

Flockers presenteert: Neophyte

door , gepubliceerd op
afbeelding Flockers presenteert: Neophyte
FeestFlockers
ArtiestNeophyte
Neophyte staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. In het kader van de korte introductie-interviews: Neophyte.

Beschrijf jezelf in vijf woorden
Perfectionistisch, gezellig, rechtlijnig, hardwerkend, temperamentvol.

Vertel eens over je leven voor je begon met draaien en bekend werd....
Ik was eigenlijk net van school af en wist echt niet wat ik wilde doen. Ik maakte al vroeg muziek, ondertussen had ik allerlei baantjes. Gelukkig ging het op het juiste moment lopen. Ik weet echt niet wat er anders van me was geworden haha.

Wat zijn je hoogte-/dieptepunten in je carriere?
Hoogtepunten zijn er teveel om op te noemen. Eigenlijk is voor mij mijn carrière vanaf 1993 één groot hoogtepunt. Elke dj is bang dat zijn carrière eens minder wordt, als ze zeggen dat dat niet zo is liegen ze. Maar voorlopig gaat het lekker natuurlijk. Dieptepunt is voor mij het feit dat ik niet meer in de omgeving van Amsterdam kan draaien. Ik begrijp het aan de ene kant wel, ik heb natuurlijk wat pro-Rotterdam nummers gemaakt in het verleden. Maar het blijft jammer, ik kwam er graag.

Wat is jouw bijdrage aan de dancescene?
Hmmm nou moet ik over mezelf gaan praten, altijd gevaarlijk op Partyflock haha…Ik denk dat ik één van de mensen ben die de hardcore vroeger de sound hebben gegeven die nu nog steeds in veel hardcorestromingen te horen is, vooral in de zogeheten 'mainstream'. Recht toe recht aan dus… Sommige mensen noemen mijn sound simpel, ik noem het 'dansvloer gericht'. Ik heb altijd muziek gemaakt voor de dansvloer, niet voor de huiskamer.

Hoe zie jij de toekomst van de dancescene?
Om de zes à zeven jaar zie je een golfbeweging van zacht naar hard en andersom. Ik denk dat de softere sound weer wat aan het opkomen is met de hele electro hype, dat gaat toch de sound van de aankomende jaren worden denk ik. De hardere stijlen hebben een paar succesvolle jaren achter de rug, maar moeten oppassen dat ze niet tevreden achterover gaan leunen. Ik heb het dan vooral over de hardstyle, die hele scene leunt nu op drie of vier producers, veel te weinig natuurlijk. Terwijl er toch perspectief is qua sound. De toekomst van de hardcore zie ik wat rooskleuriger in, deze stroming is nu zo wijdvertakt dat het altijd wel zal blijven bestaan. Onderling is dan de ene stijl dan zogenaamd soms populairder dan de andere, nu is het bijvoorbeeld erg in om “industrial” te zijn. Dat hoort erbij, mensen uit de hardcorescene willen altijd net even anders zijn dan de buurman. Ik vraag me alleen af of de meerderheid wel weet wat industrial eigenlijk is, haha. Het mooiste is natuurlijk dat we de echt slechte jaren in onze scene achter de rug hebben. Veel verschillende stijlen houdt het juist gezond.

Wat zou jij willen zien veranderen in de dancescene?
Vooral in Nederland zijn de mensen verschrikkelijk kritisch en serieus geworden. Dat mag ook, ze betalen achterlijke bedragen voor een kaartje voor een groot feest, dan mogen ze klagen. Toch lijkt het wel of sommigen het er om doen. "Ga lekker feesten man", denk ik vaak als ik dan reacties op Partyflock lees over een feest of een dj.Ook veel dj’s nemen zichzelf de laatste tijd veel te serieus trouwens. Vroeger was het backstage gezelliger dan nu, zeg maar...

Wat kan in de nabije toekomst van je verwacht worden?
Ik heb vorig jaar een album uitgebracht, daar heeft veel tijd in gezeten. Van dat album ben ik nu vinyl aan het releasen. Momenteel ben ik met Panic bezig aan een remix voor The Stunned Guys, daarna staan er remixen voor Scott Brown en The Viper op het programma. Hierna ga ik met Kelly van Evil Activities nog een remix maken voor Rotterdam Records 100, hoogstwaarschijnlijk wordt dat "Alles naar de Klote" van de Euromasters. Ook ga ik helpen met wat nummers voor zijn nieuwe album, er moeten natuurlijk weer wat samenwerkingen tussen ons op staan. Daarnaast handel ik nog steeds samen met Panic alle hardere labels bij Midtown en verzorgen we hun compilatie cd’s. Voorlopig ben ik dus nog van de straat, haha.

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Het blijft toch wel een biertje denk ik. Eten doe ik ook graag, maar dat zie je ook wel aan me.

Welke roddel of wel gerucht over jezelf zou je bij deze graag de wereld uit willen helpen?
Ik had mezelf voorgenomen het er nooit meer over te hebben maar oké: dat racistische nummer, dat op internet ronddwaalt, is natuurlijk niet van mij. Ik ben nog steeds op zoek naar degene die me dit heeft geflikt. Zelf is 'ie niet stoer genoeg om zich te melden, dus tips van jullie zijn altijd welkom.

Heb je een Partyflockprofiel?
Ik heb een profiel, maar ik ben eerlijk gezegd niet zo’n interactieve typer. Wel check ik altijd de nieuwtjes en interviews en de agenda is handig om te zien hoe een feest was of, hoe een lokatie gewaardeerd wordt...Ook het forum bekijk ik regelmatig, het kan erg zeikerig overkomen, maar het kan ook interresant zijn.

Verschillende muziekstijlen in 't GelreDome....Wat gaat dat opleveren?
Ik ben er helemaal voor, ik vind sowieso dat in Nederland de dancescene teveel in hokjes is opgesplitst. We hebben bijvoorbeeld met Neophyte met oud en nieuw opgetreden in Schotland, dan gaat zo’n avond van electro naar hardstyle, naar early rave met happy hardcore, toen kwamen wij en als laatste was Lenny Dee. Waarom kan dat hier niet? Ik hoop daarom dat het een groot succes wordt in het GelreDome, als de dj’s zich goed voorbereiden en zich aan hun concept houden gaat het echt wel lukken. Een beetje iets anders proberen kan geen kwaad. Daarom vind ik het ook leuk om eens met Partyraiser af te sluiten. Dat verwacht je niet, en voor ons allebei is het ook een uitdaging eens wat anders te doen.

Wat maakt Flockers voor jou speciaal om te willen komen draaien? Zijn er bijvoorbeeld andere artiesten die je graag wilt zien draaien? Verwacht je van een of meer artiesten of wellicht het publiek ‘iets’?
Ik ben altijd een techno fan geweest, dus ik ga zeker even in de andere zaal kijken. Die muziek heeft een hele andere vibe, maar op een goed technofeest kan je echt los gaan. Verder kijk ik natuurlijk uit naar onze eigen live set, het is toch wel het GelreDome waar je staat. Ik hoop dus dat het publiek lekker meedoet. Ik ben er in ieder geval vanaf het begin van de avond tot het licht weer aangaat!

Wat wil je ab-so-luut nog kwijt?
Ik wil iedereen alsnog een gezond 2007 wensen, en feest lekker door. Neem het leven niet te serieus en drink er een van mij!

211 opmerkingen

Uitspraak van (*)Timoz(*) op maandag 5 februari 2007 om 01:50:
In amerika bv kennen ze nog geen hardcore/techno etc.­ daar is net pas trance (tiesto) beetje aan het doorbreken en dan hebben ze het echte ram, stamp en beukwerk nog niet gehoord

Eeumh Techno komt voor een groot deel uit detroit en met hardcore is lenny dee(amerika) 1 van de grondleggers ervan.
Dus ik denk dat ze het daar wel kennen:P het is alleen niet mainstream daar Trance is daar hetzelfde als de hardstyle hier gewoon een hype.
laatste aanpassing
 
moet je maar is nightmare the us edition luisteren

heel andere hardcore sound dan hier

beetje vreemd maar wel lkkr
Vooral in Nederland zijn de mensen verschrikkelijk kritisch en serieus geworden.­ Dat mag ook, ze betalen achterlijke bedragen voor een kaartje voor een groot feest, dan mogen ze klagen

klopt precies...maffia-organisaties zoals q-dance boeken tenslotte mensen zoals neophyte e.a om akelige bedragen voor kaarten te vragen....;)

goed interview voor toch nog nog steeds de meest geslaagde DJ van de hardcore(Y)
laatste aanpassing
 
beste wense mense (Y)
 
:respect: voor neophyte
blijf zo door gaan jongens \
(K)(K)
Uitspraak van Da Voice op vrijdag 2 februari 2007 om 12:48:
Dat denk ik ook ja Ze kijken zeker op tegen Nederland !

Dit merk je ook wel op de grotere feesten, afgelopen weekend op masters paar gasten tegen gekomen uit zwitserland... moet je ff voorstellen wat hun ervoor over moeten hebben om in de brabanthallen te komen...
Uitspraak van [NZM]Sieb op maandag 12 februari 2007 om 13:13:
Dit merk je ook wel op de grotere feesten, afgelopen weekend op masters paar gasten tegen gekomen uit zwitserland...­ moet je ff voorstellen wat hun ervoor over moeten hebben om in de brabanthallen te komen...­

Niet alleen Zwitserland, bijna een groot deel van Europa. Zoals op de laatste Nightmare in Rotterdam, zag ik mensen niet alleen uit Zwitserland, ook uit Italië, Oostenrijk en België. Zij betalen dan ook nog een vliegticket + hotelkosten + treinreis en een duur kaartje voor zo'n feest. Als je dat vergelijkt met wat wij daarvoor betalen, dan betalen wij een treinkaart en een duur toegangskaartje.
 
jaa tog recht toe recht aan
 
Uitspraak van (*)Timoz(*) op maandag 5 februari 2007 om 01:50:
n amerika bv kennen ze nog geen hardcore/techno etc.­ daar is net pas trance (tiesto) beetje aan het doorbreken en dan hebben ze het echte ram, stamp en beukwerk nog niet gehoord

Wat dacht je van Dj RUSH??
 
idd weer een goed intervieuw,nuttig..:respect:
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 februari 2007 om 09:34:
Wat dacht je van Dj RUSH??

en waar denk jij dat de beste man woont en voornamelijk draaid!?
 
Uitspraak van (*)Timoz(*) op donderdag 15 februari 2007 om 14:51:
en waar denk jij dat de beste man woont en voornamelijk draaid!?

ik geloof dat je met deze uitspraak een hoop americaanse techno-fans voor het hoofd zal stoten.
Laat staan Rush zelf..
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 2 februari 2007 om 21:46:
neophyte: vroeger vond ik z'n platen goed, echt te gek, maar tegenwoordig vind ik ze tegenvallen!

platen zoals komen wij uit rotterdam, mikey, recession, ik wil hakkuh enz helemaal geweldig

VROEGAAH!! neit zeiken man neophyte is nogsteeds kk los dus alsjeblieft zeg!
 
prima interview, geeft n heel gezellig
beeld van neophyte.. :cheer:
neophyte is niet zomaar een dj hij is DE dj :respect: goed interview trouwes
Neophyte World Tour in de Pep was egt TE chill :D:D:D
commercieel of niet gewoon DE man van t hardcore (Y) iedereen kent um wel keep up the good work :cheers:
Uitspraak van [popeye] op zondag 25 maart 2007 om 19:04:
commercieel of niet gewoon DE man van t hardcore iedereen kent um wel keep up the good work

Zijn we buzz fuzz vergeten??
 
Welke roddel of wel gerucht over jezelf zou je bij deze graag de wereld uit willen helpen?
Ik had mezelf voorgenomen het er nooit meer over te hebben maar ok: dat rasistische nummer dat op internet ronddwaalt is natuurlijk niet van mij. Ik ben nog steeds op zoek naar degene die me dit heeft geflikt. Zelf is ie niet stoer genoeg om zich te melden, dus tips van jullie zijn altijd welkom

als k wist iwe ut was had ie er al eerder spijt van gekregen.. een beetje de hardcore scene lope zwart maken smerge motherfuckr dat ut is:S Zie je ook bij Angerfist ieder1 denkt dat ie rasisties is qua turkse mensen zwarte en marokaanse mensen die ik ken:/ zwaar klote want is natuulk totaal nie zo:(
Neophyte, respect. :respect:
Leuke interview!
 
Ben niet zo weg van Neophyte, maar sommige nummers zijn wel heel erg strak :respect: Al met al, leuk interview :)
Sowieso wel respect :respect:
nu is het bijvoorbeeld erg in om “industrial” te zijn.­ Dat hoort erbij, mensen uit de hardcorescene willen altijd net even anders zijn dan de buurman.­ Ik vraag me alleen af of de meerderheid wel weet wat industrial eigenlijk is, haha.­

:')
laatste aanpassing
gouwe vent :D de master mag je hem wel noemen
laatste aanpassing
 
:respect: Neophyte :respect: