Partyflock
 

Flockers presenteert: Baggi Begovic

door , gepubliceerd op
Baggi Begovic staat in de lineup van Flockers. De komende weken besteden we aandacht aan een aantal van de artiesten die tijdens Partyflock’s vijfjarig jubileumfeest zullen optreden. We stellen hen onder andere een aantal vragen over wat ze verwachten van dit event in het Gelredome en we gaan in op de persoon achter de artiest.

Beschrijf jezelf eens in 5 woorden...
Positief, enthousiast, hardwerkend, bijdehand, muziekgek!!!!!

Je bent 27, bijna 28, en komt uit Lekkerkerk. Wat moeten we buiten deze feitjes om zeker van je weten?
Ik ben geboren in Brcko Bosnie Herzegovina, ben op m’n zestiende jaar naar Nederland verhuisd waar ik de housemuziek ontdekte. Zelf ben ik niet lang daarna gaan draaien...En hier ben ik! Baggi Begovic!

Wat is de invloed van je Bosnische achtergrond in je draaistijl?
Door mijn achtergrond in Bosnië ben ik mentaal erg sterk geworden: dat was nodig om te overleven. Het positieve hiervan is dat ik hierdoor een erg sterke eigen wil heb ontwikkeld die zich uit in mijn draaistijl. Ik denk dat ik binnen de Nederlandse clubscene een geheel eigen en internationale sound heb kunnen ontwikkelen, een kruising tussen de echte Ibiza house met invloeden uit vele wereldstreken.

Wat zou je zijn geworden als je niet in de dance-scene terecht was gekomen?
Dat is echt een moeilijke vraag, want van jongs af aan heb ik eigenlijk altijd iets willen doen met muziek. Toen ik de house ontdekte wist ik het echt zeker: hier moest ik iets mee gaan doen! En dat is tot nu toe echt niet tegengevallen. Ik leer alles met vallen en opstaan. Ik hoop dat het publiek mij zal zien als iemand met een groot hart voor muziek, die op dit moment erg zijn best doet om een plaatsje in de (internationale) deejay top te verwerven.
[img width=300 left]http://dump.partyflock.nl/105/DSC000[/img]{non-image link}
Je bent één van de residents geweest van de beroemde/beruchte Barocca (alias de boot) in Rotterdam. Wat zijn de beste en slechtste herinneringen uit die tijd?
Ik ben me er nu van bewust dat de Barocca een beladen imago had, maar voor mij was het wel iets positiefs: ik kreeg er immers de kans om te mogen draaien, dus dat zijn voor mij zeker positieve herinneringen waar ik erg veel van heb geleerd.

Als je een keuze moet maken tussen Midtown (waar je hebt gewerkt) en Rhythm Import (welke je met Peter Geldeblom hebt opgezet), welke wordt het dan en waarom?
Mijn werk bij Midtown was erg leuk en leerzaam, maar als ik echt moet kiezen dan wordt het toch Rythm import omdat ik daar echt ben betrokken bij de opzet ervan en natuurlijk omdat het daarnaast ook nog eens erg succesvol bleek en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten in je carrière geweest, en waarom?
Tot nu toe heb ik nog geen echte dieptepunten in mijn draaicarrière gehad. Momenteel loopt alles echt lekker en ik heb het gevoel dat ik steeds weer een stapje verder kom. Natuurlijk zijn er een hoop feesten waar ik het erg leuk heb gevonden (en nog steeds vindt) om te draaien zoals: HouseQuake, Latin Lovers, Franchise, Hed Kandi, Smile, Sneakerz en natuurlijk Subliminal Sessions waar ik gedraaid heb met Erick Morillo en niet te vergeten de jaarwisseling in Club Vie met Roger Sanchez!!!

Wat kan er verwacht worden in de nabije toekomst van jou?
Ik ben momenteel erg druk met het produceren van platen dus er kunnen nog wat nieuwe releases van mij worden verwacht binnenkort. Hou mijn website in de gaten!
[img width=200 right]http://dump.partyflock.nl/104/DSC000[/img]{non-image link}
In de scene waar je in verkeert, zie je vaak dezelfde namen zoals een Erick E, Lucien Foort en ROOG. Is de clubscene nog wel vernieuwend?
Dat denk ik wel. Natuurlijk zien we veel dezelfde namen, maar de housescene is de laatste paar jaar echt enorm gegroeid en biedt nu zeker plaats aan nieuwe talenten. Zo hebben de laatste jaren veel Nederlandse deejays een grote stap voorwaarts gemaakt zoals Gregor Salto en natuurlijk Fedde le Grand. Op dit moment zie ik heel veel nieuw en vers talent in Nederland , wat dacht je van Youri Donatz, Skizofrenix, Chris Rox etcetera. Dus in de toekomst zal de scene zeker nog vernieuwing laten zien, er is zoveel talent in Nederland!

De kritiek op de clubscene is vaak dat, zoals bijvoorbeeld het commentaar was op de Sneakerz-zaal op Extrema NYE, dat het meer gaat om ‘zien en gezien worden’ dan de muziek. Wat is jouw commentaar daarop?
Zelf ben ik niet op Extrema geweest, dus daar heb ik geen antwoord op, maar in het algemeen denk ik dat het wel meevalt. De meeste mensen komen nog steeds om zich lekker uit te leven en te dansen op de muziek en daar draait het toch om?

Hoe zie jij de toekomst van de dancescene? Hard én zacht?
De geschiedenis laat zien dat er steeds fases zijn: eerst hard en zacht als twee verschillende stromingen, later groeit dat dan weer naar elkaar toe met allerlei combinaties en fusies. Daarna groeien de stijlen weer uit elkaar. Ik denk dat de verschillende scenes in Nederland prima naast elkaar kunnen bestaan, ieder zijn ding!

Heb je een Partyflockprofiel? Zo ja, wat bekijk je op Flock? Zo nee, waarom niet?
Ja, eigenlijk kijk ik voornamelijk naar de agenda en het aantal aanmeldingen van flockers op de feesten waar ik draai.

Wat betekent Partyflock voor jou persoonlijk / voor de dancescene?
Ik heb vernomen dat Partyflock echt enorme traffic genereert en een hele berg flockers kent. Voor mij als artiest is elke community natuurlijk erg goed, het draagt immers bij aan het vergroten van mijn naamsbekendheid.

Lucien Foort versus Baggi Begovic. Wie gaat er winnen?
Ik kijk erg uit naar Flockers, waar ik lekker samen kan draaien met mijn maatje Luciën. Ik zie het dus niet echt als een wedstrijd, maar meer als een leuke combinatie die het beste in ons naar boven zal brengen!

Wat maakt Flockers voor jou speciaal om te willen komen draaien?
Het is natuurlijk altijd een kick om voor zoveel mensen te draaien, en natuurlijk het GelreDome, die stond al een tijdje op mijn verlanglijst! Verder kijk ik uit naar HouseQuake, oftewel ROOG en Erick E, dat ligt natuurlijk helemaal in mijn straatje! Die jongens weten ook zeker hoe je een feest moet maken!

44 opmerkingen

 
nooit van gehoord :)
1x gehoord, klonk wel lekker :)
hahah was altijd lachen als ie met aap in de midtown stond (y)
gelijk hard draaien,,nee ik zou eerst de mensen wat warm laten,,worden,
Zou niet weten wie dit is, maar wens hem veel succes in Arnhem.­
laatste aanpassing
Hij stond afgelopen zaterdag in de powerzone.­ Draaide erg lekker!
Joof
Artiest Joof
BAGGI = HELD!! :D
draait geen beuk muziek dus word al minder hahahahaha
Ook nog nooit van gehoord, maar hij is ook geen dj van mijn stijl. Ik wens hem wel succes @ Flockers :yes:
 
Artiest Eric Carmeo
Baggi is dope!
Deep Congres - Yardmen (Baggi Begovic & Bryan Dalton rmx) :D:D
ken hem ook niet

maar zal eens luisteren op flockers....­
Baggi :respect:
Baggi Begovic and Bryan Dalton - Safe

Vet nummer! Wel grappig dat ie uit het zelfde plaatsje komt als ik.­
Uitspraak van Heuvel op maandag 22 januari 2007 om 20:31:
Wel grappig dat ie uit het zelfde plaatsje komt als ik.­

Kom jij ook uit Brcko Bosnie Herzegovina? ;p
Uitspraak van verwijderd op maandag 22 januari 2007 om 12:28:
nooit van gehoord

Daarom dit intervieuw
Het is misch een beetje een vooroordeel van mijn kant(heb een jr als resident-mc met hem gewerkt @­ Club Revolution rotterdam) maar trust this old geezer: Deze gast SNAPT HET.­

Elke zaternacht van 12 tot 0700 ZONDER inzinkingen SOLO(!) phatte kont-schoppende sets draaien is niet velen gegeven...­
Uitspraak van STANFORD op maandag 22 januari 2007 om 22:16:
Elke zaternacht van 12 tot 0700 ZONDER inzinkingen SOLO(!) phatte kont-schoppende sets draaien is niet velen gegeven...­

Dat gaan we natuurlijk wel even checken op flockers :jaja:

Ik had er ook nog nooit van gehoord. Hij heeft trouwens wel al aardig wat feesten in zijn archief staan waar hij heeft gedraaid.

Luciën Foort versus Baggi Begovic.­ Wie gaat er winnen?
Ik kijk erg uit naar Flockers, waar ik lekker samen kan draaien met mijn maatje Luciën.­ Ik zie het dus niet echt als een wedstrijd, maar meer als een leuke combinatie die het beste in ons naar boven zal brengen!


Dit mag ik zeker niet missen :D
laatste aanpassing
 
who the fuck?...­
Ik ken Baggi uit onze tijd bij Barocca, en toen kan je al zien en horen dat hij talent heeft.­
Aan de boekingen te zien en Line-Ups waar hij tegenwoordig aan toegevoegd wordt, kan ik alleen maar opmaken dat hij heel goed bezig is.­
Petje af voor Baggi dus.­
vind em persoonlijk niet zo goed, heb hem nu een paar keer horen draaien maar vind het nou niet zooo bijzonder.

‘zien en gezien worden’ dan de muziek

idd, veel mensen komen daar om 'mooi' te zijn ipv om los te gaan en te feesten, beetje jammer vind ik het :)
 
Uitspraak van Mdmazingble op maandag 22 januari 2007 om 17:15:
draait geen beuk muziek dus word al minder hahahahaha

je zal toch ergens mee moeten beginnen he?
Check je geschiedenis...

De meeste jocks zijn BEGONNEN met het betere beukwerk(of dat nou hardcore hiphop of hardcore house was...), om vervolgens de groovy sexy house kant op te gaan, of te blijven hangen op station techno, met overstap op trance-stad :-)

Je zal toch ergens moeten eindigen he? ;-)
Òud zeer gewaardeerde collega..­ doet het zeer leuk deze tijden ...­ (vroeger ook al hoor ahaha)
Uitspraak van STANFORD op dinsdag 23 januari 2007 om 14:16:
De meeste jocks zijn BEGONNEN met het betere beukwerk

:no:
Vertel...­?
top 40, trouwerijen, disco, swingbeat, hiphop, electroboogie..­
laatste aanpassing
Ga zo door! :-)
Uitspraak van ed:win op dinsdag 23 januari 2007 om 21:18:
top 40, trouwerijen, disco, swingbeat, hiphop, electroboogie..­

Ghe ghe Erg herkenbaar. Da's ook mijn "traject" geweest :yes:
Nog nooit gehoord van deze gast maar lijkt me wel veel belovend als ie met roger sanchez en lucien foort heeft gedraaid.­

verder kort maar krachtig interview
goeie dj!!! Aankomende zonagochtend in club Revolution!!! Hoop hem dan weer te zien!! Zal wel, bestaat de club 6 jr! en is daar een veelgeziene en gerespecteerde dj;)
Ik ga ook weer kijken zondag ochtend in de Revolution in Rotterdam, alleen al om de sound daar in die bunker, dat klopt helemaal.­ Van hoog tot LAAG.­
Baggi is -naast zeer sympathiek!- mijns inziens ook erg goed! En als je hem hebt horen draaien vergeet je dat niet meer zo snel
Baggi is top!!
ik vind hem niet echt vernieuwend, maar hij draait wel ok.­
 
Baggi =­ baas
 
Baggiiiiiiiiiiiiiiiii....­
 
oude collega van me ;) hahahahaha!

zie je snel goos (Y)

je ben goed bezig :yes: :respect:
 
Gebouw Lekkerkerk :respect:
 
YUGO'S aan de top ole ole:D