Partyflock
 

Appic & Partyflock's Q&A met Vato Gonzalez

anoniem gepubliceerd op
Ook Vato Gonzalez moet binnen blijven, geen shows, geen volle zalen, helemaal niks. Toch werkt hij hard aan zijn nieuwe projecten en heeft hij maar liefst 15 nummers ready voor jullie. We stelden hem de volgende vragen:

Waar werk je momenteel aan?
Laat ik de open deur maar direct een trap geven: muziek! Afgelopen twee jaar ben ik bewust relatief stil geweest richting de buitenwereld. Ik wilde de tijd nemen om weer muziek te maken vanuit mijn hart. Muziek die van de eerste hihat tot de laatste seconde écht een stukje van mezelf is, in plaats van een receptje dat gemaakt is om status te vergaren.

Er liggen +15 nummers op de plank die ik nu in alle rust af aan het maken ben. Ergens kwam de quarantaine als geroepen. Niet dat ik zonder de huidige pandemie iets anders had gedaan, maar nu is er ook geen externe druk meer. Waar ik eerst moest verklaren waarom ik binnen zat bij 25 graden, is het nu ineens een sociaal maatschappelijk verantwoord gedrag. Heerlijk.

Mijn achtergrond als software engineer is altijd het platform geweest achter mijn muzikale ambities. Na 10 jaar non-stop touren en produceren was die kennis nógal outdated. Ik denk dat ik in een klein half jaar meer gestudeerd heb dan in de 8 jaar dat ik als student door het leven ging. Ik leef momenteel ergens in een bubble bestaande uit een reeks Javascript libraries, After Effects, PHP, Blender, Max For Live, SketchUp en uiteraard een flinke scheut Ableton.

Heb je een livestream waar alle fans je kunnen volgen?
Ik heb één livestream op Twitch gedaan, het weekend dat de quarantaine begon. Mijn username is een beetje lastig raden en wellicht nogal ver gezocht; vatogonzalez. Sindsdien doet eigenlijk iedereen wel iets met livestreamen en voelde het niet meer als iets wat ik voor de lol deed - maar haast als een noodzaak. Sterker nog, er is momenteel een soort van competitief element wat betreft streams en daar zit ik niet op te wachten. Wellicht doe ik het nog een keer, maar momenteel mag de rest van de scène strijden om kijkers.

Wat is jouw toppunt van quarantaine verveling?
Enerzijds ben ik 'n soort sociale cactus en anderzijds een kleuter die na 36 jaar nog steeds vol verwondering kan genieten van de meest basale dingen. Ook zonder quarantaine kan ik weken lang opgesloten zitten in mijn mancave. Van zonsopgang tot het moment dat ik omval werken aan duizend-en-een projecten en genieten van elke seconde.

Ik doe niet aan verveeld zijn. Dat klinkt wellicht pretentieus, maar er is zoveel om te leren. Zoveel te ontdekken, te doen en te creëren in dit universum. Ik kan stil zitten op m'n balkon en in een scheur liggen om wat ik zie. Een uur kijken naar een plant of 18 uur lang pielen aan één enkel geluidje zonder een moment verveling. Natuurlijk ben ik dingen wel eens zat, maar dan ga ik gewoon een van de andere dingen doen die mij boeien of wat me op dat moment leuk lijkt. Ik ben gedreven door grenzeloze interesse en heb een passie voor alles wat ik doe. Het eindpunt van de reis is voor mij het minst boeiende - ik hou van het proces, de reis er naar toe.

Dus, in mijn filosofie is "verveeld zijn" een snelle conclusie om het daarna maar op te geven. Een slap excuus om je niet te hoeven realiseren waarom. Als je dan toch al bezig ben je kamer op te ruimen, haal dan direct even de bezem door je bovenkamer. Stof die blokkades af en zet ze bij het grof vuil. Mest die mentale kastjes uit tot je het kind in jezelf terugvindt. Toen je nog een heel weekend kon spelen met één autootje. Toen pen en papier een portaal waren naar eindeloze mogelijkheden. Lees boeken. Leer iets nieuws. Stort jezelf op iets wat je stiekem al jaren wilde leren. Herontdek hoe geweldig het voelde om 's avonds wijzer te gaan slapen dan je die ochtend wakker werd.

Wat is de grootste fabel die je hebt gehoord over het coronavirus?
Dat elektromagnetische straling een virus kan verspreiden. Dan heb je geen mondkapje nodig - maar zo'n fijne witte trui met de extra lange mouwen die achter de rug vast kunnen. In essentie verkondigen deze malloten dat teleportatie niet alleen al jaren geleden is uitgevonden, maar ook nog eens als mainstream technologie door heel de buurt hangt. Beam me up, Scotty!

Wat is jouw beste tip om mensen op 1.5 meter afstand te houden?
Wees galant. Gun iedereen de ruimte op dezelfde manier als voorrang in het verkeer werkt. Een glimlach en een klein gebaar is gratis om te geven en wordt hartelijk ontvangen: jij blij; zij blij; kapot gestreste supermarktbeveiliger blij. Realiseer dat je wellicht voorkomen hebt dat een klein kind vanachter een raam afscheid moet nemen van oma.

Welke track/mixtape maakt je instant blij in deze ongewone tijd?
Zo ongeveer elke UK Garage en 2Step mixtape die ik heb. DJ Gomes & MC Vin-E's oude mixtapes, Majestic's "Learn My Bars Volume 1" en voor wat extra lol Kurupt FM's "Lost Mixtape".
Welke tips geef je alle thuiszitters die er toch een feestje van willen maken?
We kunnen een feestje simuleren, heel erg hard doen alsof, maar het blijft toch een beetje de rave variant van alleen thuis zitten. De solonaise doen is een beetje stiekem dansen met de foto van je ex. De one-man-moshpit is slechts een fantasie verwijderd van een epileptische aanval. Dus, laat datgene wat niet kan voor 't moment gewoon gaan. Koester dat zoete moment in de toekomst. De eerste keer waarop je hierna door de toegangshekken van een festival loopt. Dat gevoel dat je de grens over gaat en al je zorgen buiten de poort blijven. Dat je voeten het gras raken, de zon je huid kust en de bas in je borstkas beukt. Hoe vervelend het nu ook is: wat hierna komt, gaat weer voelen als de eerste keer.

Wat doe jij als eerst als alle maatregelen worden ingetrokken?
Binnen blijven. Tot de druk van de ketel af is. Tot de eerste golf ongelukken van roekeloze bestuurders en van bestuurders onder invloed voorbij zijn. Tot de straten niet meer zo glibberig zijn van half verteerde döner kebab en de twaalf tequila's die de döner een gratis vliegreisje bezorgden.

Op welke festivals en andere events kunnen we je vinden na 1 september?
Zodra we weer mogen - Dirty House. Ik heb twee edities moeten aflassen en kan niet wachten om weer terug te gaan naar de plek waar ik 't liefst draai en het maar om één ding gaat: muziek.

Heb je een positieve thuis-zit foto die je wilt delen met je fans?Thanks, Vato! We hopen snel meer van je nieuwe muziek te horen! Hou Appic & Partyflock in de gaten want de volgende Q&A is met DJ Thera