Partyflock
 

Appic & Partyflock's Q&A met Laidback Luke

anoniem gepubliceerd op
We spraken Laidback luke, die net als wij in quarantaine zit. Echter zit hij niet stil en komt vandaag met een super toffe nieuwe release! Lees er alles over in de Q&A met Appic en Partyflock. We stelden hem de volgende vragen:

Waar werk je momenteel aan?
Een hoop nieuwe muziek! Het is heerlijk om eens muziek te kunnen maken buiten het toeren om. Normaal maakte ik altijd mijn tracks af op een vlucht of in een hotelkamer maar voor het eerst sinds 12 jaar ben ik meer dan 2 weken thuis. Ook ben ik met Digital DJ Tips bezig met een vervolg op mijn online DJ Cursus. We zijn ook bezig om officieel mijn online Kung Fu cursus uit te rollen.

Heb je een livestream waar alle fans je kunnen volgen?
Nee, ik heb geen specifieke livestream. Die doe ik alleen op aanvraag en heb met alle plezier Ultra, Tomorrowland en Sunburn gedaan onder andere. Daarnaast heb ik met mijn label Mixmash ook twee quarantaine livestreams gedaan. Wat je zeker moet checken is mijn Youtube kanaal waar ik elke twee weken een VLOG online zet. Ik doe dat al een jaar of 4 en het is zo een leuk zij-project voor mij. Ik maak tutorials over DJ'en en Produceren maar luister ook naar demos en geef de kijker een kijkje in mijn dagelijks leven.

Vandaag release je een nieuwe track genaamd "U Don't" Wat heeft je geïnspireerd? Een dikke anderhalf à twee jaar geleden hoorde ik een DJ voor mij Domastic "Elephant" draaien. Ik was zo onder de indruk van de track dat ik gelijk ging vragen om de titel! Toen ben ik Domastic in de gaten gaan houden en het was mooi uit te vinden dat het om een Nederlandse artiest ging! Een paar maanden geleden kwam hij met de demo voor 'U Don't' in mijn DM's en ik vond het een goeie track voor mijn label Mixmash maar wilde eigenlijk nog een aantal dingen eraan hebben veranderd. Waarop hij me vervolgens vroeg of het een idee zou zijn om de track als een collab te doen! Ik vond dat een goed idee en kon daardoor dus zelf de dingen in de track veranderen die ik hoorde. Ik masterde de track en Domastic heeft daarna nog een piano aan de break toegevoegd.We zijn beiden super blij met de release vandaag!Wat is jouw toppunt van quarantaine verveling?
Had ik die maar! Voor mijn gevoel heb ik echt niet meer vrije tijd gekregen. Ik zit ook nooit stil. Maar mijn toppunt is wel het missen van het draaien voor publiek. Ik zag gisteren nog een foto voorbijkomen van een pool party en had daar zo een drang naar!

Welke muzikale activiteit staat bovenaan je bucketlist?
Puur het afmaken van tracks! Ik had voor 2020 voorgenomen om minstens elke 3 weken een track te releasen en we zitten op schema hoor!

Wanneer wist je dat je artiest wilde worden?
Ik wist dat op het moment dat ik uitvond dat je muziek met een computer kon maken. Dit was in 1992, dus dat was absoluut niet zo vanzelfsprekend als nu. Ik was toen 15 en wist toen dat het mijn roeping was.

Wat is je guilty pleasure?
Mijn guilty pleasure is of chocola, of mijn dagelijkse Chai Tea Latte. Voorheen bestelde ik die nog bij Starbucks, maar ik heb nu geleerd hoe ik hem zelf thuis kan maken. Ik leef nog steeds het fit leven, maar die twee blijven me verleiden.

Stel je mocht op 1 feest/festival naar keuze performen waar zou je dat doen?
Dat zou toch wel Tomorrowland zijn. Er zijn superveel ontzettend goeie festivals en clubs dus dat is lastig kiezen, maar Tomorrowland is de absolute top voor mij.

Op welke festivals en andere events kunnen we je vinden na 1 september?[b/]
Een hoop events zijn een jaar opgeschoven nu festivals voor dit jaar gecancelled zijn. Maar dat zijn zeker weten onder andere Tomorrowland, World Club Dome in Duitsland en Creamfields UK.

[b]Wil je nog iets kwijt aan onze lezers?

Bedankt voor jullie tijd en aandacht! Bedankt voor jullie support. Ik hoop dat iedereen veilig is en veilig blijft en ik kan niet wachten om weer eens in levende lijve muziek voor jullie te draaien!

Heb je een positieve thuis-zit foto die je wilt delen met je fans?
Jazeker! Hierbij eentje met vrouw terwijl mijn dochter op FaceTime is. We konden mijn dochtertje een tijdje niet zien vanwege de heftige lockdown hier in NY. Nu weer wel hoor!Thanks Laidback luke! En aan onze lezers: vergeet niet het nieuwe nummer te luisteren!