Partyflock
 

De TPL Verzetsradio: een unieke live uitzending

door , gepubliceerd op
afbeelding De TPL Verzetsradio: een unieke live uitzending
Op dit moment staat de geroemde evenementencultuur op het spel. Dat vraagt om nieuwe, creatieve oplossingen om de stem van feestend Nederland te behouden. De TPL verzetsradio is hier het levende bewijs van.

De verzetsradio is in de eerste instantie als een soort grap begonnen. "Als evenementenorganisatie zijn we hard getroffen. We hebben op dit moment geen toekomst en we weten niet wanneer we weer wat mogen doen. Het is heel onduidelijk." Vertelt de organisatie. "Het deed ons een beetje denken aan de oorlog. Natuurlijk is het een compleet andere situatie, maar het gaat om de boodschap: laat je stem horen. We moeten niet vergeten worden." De organisatie benadrukt dan ook dat artwork met een knipoog wordt gebracht.

Volgens de organisatie hebben andere organisaties dan ook nog amper iets naar buiten gebracht. "Vandaar het idee om je via de radio uitzending te laten horen. Als enkeling kun je weinig doen, maar op deze manier staan we met steeds meer."
Normaal gesproken organiseert de organisatie zo'n 15 feesten per jaar, maar nu is er weinig te doen. "Je wilt creatief bezig blijven. Je mist de mensen, de sfeer en de muziek. Er leven zoveel mensen voor en er wordt zoveel meer getroffen dan alleen de evenementenbranche." Laten ze weten.

De organisatie is zich dan ook gaan voorbereiden zoals eigenlijk bij ieder ander evenement. "We geven al meer dan 20 jaar feesten en hebben dit concept ook als feest benaderd. De organisatie werkt eigenlijk net zo, we hebben mensen benaderd om te draaien enzovoort."

Wel was het veel meer werk, vertellen ze. "Er was natuurlijk meer uitleg voor nodig. Maar juist dat nieuwe maakt het spannend. Iets nieuws bedenken is leuk en in deze vorm is het nog niet eerder gedaan." De organisatie kon dan ook weer even aan het werk als vanouds. Zo was ook contact behouden met dj's belangrijk, een groep die op dit moment óók zonder werk zit.

De middag uitzending van 6 juni bevat discjockeys, presentatoren, vliegende reporters én living art. De organisatie roept enthousiast op: "zet je radio aan, bekijk de living art als je toevallig door de stad rijdt in je auto, laat je horen! Er worden tevens mooie prijzen weggegeven, dus mocht je in de buurt zijn kom dan even langs terwijl je naar de live uitzending luistert."