Partyflock

Mason viert twintigjarig dj-jubileum tijdens Paradisolo

 

Mason viert twintigjarig dj-jubileum tijdens Paradisolo

gepubliceerd op
Op zaterdag 16 januari viert Mason zijn 20-jarig DJ-jubileum tijdens Paradisolo. De dansvloer van Paradiso is de gehele nacht het speelveld voor zijn opzwepende indie dance, nu disco en house sound. In het voorprogramma staat Kraak & Smaak met een dj-set. Met samenwerkingen met Róisín Murphy, Run DMC, Sam Sparro en de monsterhit Exceeder in zijn achterzak heeft hij er inmiddels al 25 rondjes om de wereld heen op zitten. Tijd voor een vooruit- en terugblik.

Spannende dingen zijn aan het gebeuren, vertel!
Ja klopt! Ik heb afgelopen jaar redelijk het roer omgegooid in de studio door me heel erg te focussen op wat ik zelf zou willen draaien als DJ. Om de tracks proberen te maken die ik in mijn platentas mis. Gelukkig vonden andere mensen dat ook leuk, negen van die tracks kwamen in de Beatport top100 terecht, waarvan 2 op #1. Dit heeft geresulteerd een signing bij het legendarische Island Records, het label dat artiesten als U2, Amy Winehouse en Justin Timberlake groot heeft gemaakt. Het is voor mij voor het eerst dat ik bij zo'n groot label zit en ben samen met Disclosure maar één van de weinige dance acts bij Island. Momenteel ben ik met allerlei artiesten van hun label aan het samenwerken of ze aan het remixen, wat heel erg spannend is.

Daarnaast ben ik door Toolroom gevraagd om dit jaar hun Miami Winter Music Conference compilatiealbum samen te stellen en te mixen, dus daar ben ik momenteel druk mee. Naast een aantal remixen voor Mat Zo, Vanilla Ace, Jack Garrett, Discotexas. In andere woorden: ik zie weinig daglicht!Hoe was de start van je dj-carrière?
Net als vele anderen begon ik mid jaren '90 met geleende platenspelers van mijn grootouders te pielen en oneindig veel mixtapes op te nemen in mijn tienerkamer. De meeste hobby Dj vrienden om mij heen verloren de aandacht vrij snel, maar ik ging juist fanatieker en neurotischer de vinyl crate digging diepte in!

Wanneer wist je zeker dat je dj wilde worden? Hoe reageerden je ouders?
Eigenlijk gelijk. Ik wilde als klein kind al geluidstechnicus worden, je weet wel, zo'n dude met paardenstaart en zwart t-shirt ruikend naar oud zweet. In studio's wonen leek mij geweldig en had nog geen idee dat er ook zoiets bestond als DJ-en. Uiteindelijk is het ook min of meer zo gelopen – ik zit de laatste 12 jaar fulltime 50 uur per week in de studio, al heb ik geen paardenstaart en ruik ik, denk ik, ook fris. Mijn familie is altijd ontzettend supportive geweest. Waarschijnlijk omdat het ook allemaal creatieven zijn: mijn vader is kunstenaar, moeder actrice en mijn zus (Sarah Chronis) ook. Er was bij ons thuis vroeger veel vrijheid om te doen wat je leuk vond, zolang je het maar serieus nam.

Wanneer brak je door?
Dat is niet echt één moment geweest, maar er waren wel momenten. in 1998 ben ik naar Amsterdam verhuisd en begon ik internationaal te draaien, wat toen een grote stap was voor mij. In 2004 heb ik mijn werk opgezegd om fulltime de studio in te gaan en was ik een jaar lang met Tiësto mee op wereldtournee als support. In 2006 werd mijn plaat Exceeder een grote hit, waardoor alles ongeveer 300x zo druk werd.

Wat heb je de afgelopen jaren gedaan?
Nadat de storm rondom Exceeder een beetje ging liggen heb ik twee Mason albums gemaakt: They Are Among Us en ZOA. Een aantal jaar geleden heb ik ook mijn Animal Language label opgericht, wat inmiddels naar zijn 50e release toe gaat en onder welke vlag allerlei feesten worden gegeven zoals de infamous Kafe Rave. Uiteraard gaan mijn DJ tours ook gewoon door.

Je werkt met veel grote sterren, waarom werk je uitgerekend met hen?
Omdat dat elkaar heel goed aanvult. Ik heb oneindig veel uur in mijn leven beats en sounds gemaakt, maar heb weer minder kaas gegeten van bijvoorbeeld een goede songtekst schrijven, wat popartiesten juist weer goed kunnen. Andersom zijn dat soort artiesten altijd op zoek naar iemand die toffe relevante beats kan maken. Hierdoor heb ik nummers kunnen maken met artiesten als Róisín Murphy, Run DMC en Jocelyn Brown.

[dump left id=10874]Wat gebeurt er 16 januari?
Paradiso organiseert twee keer per jaar 'Paradisolo', waar één dj de Grote Zaal van de poptempel tot zijn beschikking krijgt voor een extra lange set. Zij hebben mij deze eer gegeven om op zaterdag 16 januari, met Kraak & Smaak als support act. Ik vier die avond tevens mijn twintigjarige DJ jubileum en ben heel toevallig ook nog jarig die avond, dus er worden nogal wat bloemetjes buiten gezet. Wees allemaal welkom, het feest is gratis toegang voor iedereen die 20 jaar oud is!

www.musicofmason.com | Partyflock facebookpage Facebookpage twitter Twitter soundcloud Soundcloud youtube Youtube discogs Discogs itunes Itunes instagram Instagram spotify Spotify

Wil jij bij Paradisolo aanwezig zijn? Wij mogen wat gastenlijstplaatsen verloten! Doe mee aan de winactie.