Partyflock

Raymond Oostendorp: what the f*ck happened to Hellraiser?!

 

Raymond Oostendorp: what the f*ck happened to Hellraiser?!

gepubliceerd op
Sommige mensen noem je een 'oude rot in het vak', sommige noem je......ja, wat noem je iemand die begon met events ontwikkelen en organiseren toen de meeste van ons nog in de luiers zaten? Raymond Oostendorp! Hij maakte het allemaal mee: de opkomst van de dance, het instorten van de platenmarkt in 1997, het door financiële problemen stopzetten van zijn bedrijf ISP . Maar daarna is hij nooit weggeweest. Een ongekend aantal evenementen, hebben zijn naam als ontwerper gedragen. Nu is hij zichtbaarder terug met Playground.

Wie ben je en wat drijft jou om te doen wat je doet?
Mijn naam is Raymond Oostendorp, promotor en ontwerper van dance-evenementen vanaf het eerste uur. Het heeft me altijd al gefascineerd om belevingswerelden te creëren en om mensen hierin samen te brengen. Een evenement is hier natuurlijk de ideale setting voor. De veelzijdigheid en het organiseren van evenementen en de interactie tussen alle facetten daarvan blijft me intrigeren. Ik ben niet voor niets al sinds 1988 dance-promotor en ben ontwerper geweest voor evenementen van ID&T, Q-dance, UDC, Dance 2 Eden, Art of Dance en Monumental Productions. Uiteraard kennen de meesten mij van evenementen als New Frontier, Digital Overdose, Immortality en Hellraiser, waarmee we de horror look & feel in de markt hebben gezet die sindsdien kenmerkend is voor de hardcore scene. Met Immortal Sound Productions heb ik destijds letterlijk aan de wieg gestaan van de hardcore scene en ben ik één van stichters geweest van de rave scene in Amsterdam.

[dump left id=7363]Immortal Sound Productions? Die zijn in 1999 failliet gegaan toch?
Immortal Sound Productions, of te wel ISP (destijds in de volksmond ook wel 'Ik Slik Pillen' genoemd), is ontstaan in 1990 uit passie voor de nog onbekende underground rave scene, de muziek, de vrijheid om te zijn zoals je bent en de mensen die hierdoor werden aangetrokken. We begonnen met evenementen voor ongeveer 600 personen, maar halverwege de jaren '90 trokken we al snel tussen de 12.500 en 14.000 bezoekers. ISP breidde al snel uit met een merchandise-tak, een platenmaatschappij genaamd Cosmic - met partners als Sony, Polygram en talloze kleine labeltjes - en een eigen boekingbureau Dutch DJ Agency (DDA), met onder andere Tiësto en Lucien Foort. The Prophet en Buzz Fuzz maakten in die tijd bij ISP hun doorbraak bij het grotere publiek. Eind 1997 stortte de platenmarkt in en gingen diverse grote platenmaatschappijen failliet. Ook onze maatschappij Cosmic liep enorme financiële schade op, wat het begin van de aftakeling van ISP veroorzaakte. In 1997 organiseerde ISP in samenwerking met Mojo Concerts de tweede editie van The New Frontier. Door samenloop van omstandigheden trok deze tweede editie van dit te gekke nachtelijke outdoor festival op het Muiderstrand helaas te weinig bezoekers. Eind 1997 kwam ook ISP zodoende in de financiële moeilijkheden. ISP is nooit failliet gegaan, maar heeft simpelweg haar boeken gesloten en in 1998 een doorstart gemaakt onder de naam WSP (World Sound Promotors). Helaas was de energie was toen al vervlogen en zo werd eind 1999 besloten om ook WSP te beëindigen.

Wat heb je de afgelopen dertien jaar gedaan dan?
Onder de vlag van ISP ben ik in 1993 mijn eigen underground side-project genaamd Namasté begonnen, wat tot op de dag van vandaag nog steeds actief is. Twee tot drie keer per jaar organiseerde ik met Namasté psytrance/goa feesten, om vervolgens in 2000 de draad weer op te pakken met het schrijven van evenementconcepten.

Datzelfde jaar zat ik met Duncan Stutterheim van ID&T om de tafel om vervolgens creative producer te worden voor ID&T evenementen als Innercity, Shockers, Mysteryland, Sensation, Trance Energy en Thunderdome. Daarnaast was ik druk bezig met de vormgeving van onder andere Barclay Catwalk, Extreme Sports en een BEN/T-Mobile evenement. De daarop volgende jaren kwamen er meerdere projecten bij als Dance Valley en Impulz Festival van UDC en hebben we met Namasté areas gehost op zowel Mysteryland als Dance Valley. In 2003 heb ik de eerste Defqon.1 voor Q-dance ontworpen en volgden evenement ontwerpen voor Art of Dance (Masters of Hardcore, Islander) en Dance 2 Eden (Erotic City, Ghosttown). Vanaf 2005 ging de focus meer en meer naar Namasté, waarmee we feesten organiseerden van de MS Stubnitz tot Paradiso met concepten als Welcome Home, The Arc of Goa, The Chaishop en Clan of SPeace. Later werd dit verder uitgebreid naar Mirror of Live, Connecting the Tribes, The Secret Gatherings en deelnames aan Earthdance, het Amsterdam Dance Event en Q-Base Festival. In 2010 begon het bloed van ISP weer te kruipen waar het niet gaan kan. Eigenlijk keken we eind vorig jaar pas voor het eerst terug op de periode die volgde na het sluiten van het ISP boek. We hebben bepaald niet stil gezeten.

Jullie zijn bekend geworden met feesten als Hellraiser en Digital Overdose in de Sporthallen Zuid, wat zijn je beste herinneringen aan die tijd?
De saamhorigheid binnen het ISP team was uniek, als team hadden we continue de drive om alles mooier en beter te maken. We stonden destijds aan de top van de scene, terwijl wij een stuk alternatiever waren dan onze concurrentie. Het was vooral de energie die om onze evenementen hing die de feesten de stempel 'legendarisch' gaven. Het mooiste vond ik zelf altijd het verzinnen van alle decoraties, welke de feesten de indrukwekkende uitstraling gaven die mensen tot op de dag van vandaag is bijgebleven.

[dump id=7364][dump id=7365][dump id=7366]

Geruchten doen de ronde dat de Digital Overdose Reunion in het USC en Hellraiser in Paradiso niet door ISP maar Multigroove georganiseerd waren. In hoeverre klopt dit?
ISP heeft Digital Overdose aan Multigroove verkocht. Contractueel zou ik voor Multigroove de vormgeving van drie edities van Digital Overdose doen, hetgeen tot op heden echter maar bij één editie is gebleven. Hellraiser in Paradiso in 2010 heeft echter geheel niks met Multigroove te maken, die heb ik gewoon zelf georganiseerd.

Vanwaar de nieuwe naam Playground in plaats van bijv. Digital Overdose of Hellraiser weer uit de kast te trekken?
Laten we eerlijk zijn, het dance-format is over het algemeen best wel heel erg standaard geworden. Een aangekleed podium vol dik betaalde DJ's met flink wat licht en een lasershow is doorgaans al genoeg om een megahal te vullen. Het lijken de megadisco's van de jaren '80 wel. Wij zien graag de mensen zichzelf weer vermaken door ze te laten spelen, ronddwalen en op avontuur te gaan. Dit is Playground, tijd voor verandering, tijd voor een nieuwe manier van uitgaan. Daarbij is Digital Overdose dus verkocht en weerhoudt Rige Entertainment ons ervan om onze eigen naam Hellraiser te gebruiken.

Hoe zit dat dan met Hellraiser en Rige? Er worden tegenwoordig immers wel nog steeds Hellraiser feesten in Nederland georganiseerd en ook Duitsland heeft een tijd lang haar eigen Hellraiser kloon gehad? Volgens Wikipedia heeft Rige al dan niet via de officiële weg de rechten van Hellraiser in handen gekregen?
Hellraiser is door ISP als merk en evenement neergezet. ISP heeft het merk ontwikkeld, vormgegeven en opgebouwd tot een legendarische status. ISP heeft zelfs de horror look & feel in de markt gezet die de hardcore scene sinds begin jaren '90 typeert. Zo is Hellraiser eigenlijk ook ontstaan; Toen de scene zich in die tijd opsplitste tussen 'hardcore' en 'mellow', hadden wij het gevoel dat de look & feel van de hardcore - die overgewaaid was uit de Engelse rave scene - niet meer aansloot bij de ontwikkeling van hardere dance-stijlen. Rige heeft vervolgens in 2004 een aantal oude merkrechten van Hellraiser opgekocht, die ooit door de platenmaatschappij EVA zijn gedeponeerd in de tijd dat Arcade met ID&T samenwerkte voor de Thunderdome compilaties. EVA wilde hiermee een tegenhanger in het leven roepen voor de Thunderdome reeks, maar heeft de logische samenwerking met ISP voor een Hellraiser reeks destijds laten liggen. ISP is altijd de eerste gebruiker geweest en haar merkrechten dateren uit 1996. Rige maakt in mijn ogen dan ook ten onrechte gebruik van het merk Hellraiser en de toepassing hiervan, aangezien de emotionele lading van Hellraiser juist gevormd wordt door de feesten die ISP vroeger onder die naam georganiseerd heeft, ook al heeft Rige de rechten legaal van onder andere EVA over genomen. EVA en ieder ander die op deze manier van de populariteit van Hellraiser een graantje mee wilde pikken doen dit puur en alleen om er geld aan te verdienen. Ondertussen verliest de naam Hellraiser haar glans meer en meer op de manier zoals het de laatste jaren wordt uitgemolken.

Geldt dat ook voor concepten als Digital Overdose, Immortality en New Frontier?
Zowel Digital Overdose als Immortality zijn aan Multigroove verkocht en jammer genoeg in de vergetelheid geraakt, danwel hun glans verloren. Multigroove staat er sowieso op een andere manier in, een team zoals we destijds binnen ISP hadden keek er veel meer vanuit de beleving tegenaan. New Frontier heeft na twee fantastische edities op het Muiderstrand door de financiële situatie binnen ISP geen vervolg gekregen. Mojo Concerts is sindsdien de eigenaar van dit concept.

De Digital Overdose Reunion in het USC en Hellraiser in Paradiso trokken niet de extreem hoge bezoekersaantallen die vroegere feesten wel trokken. Waarom zou dit voor Playground anders zijn? Het is immers ook nog eens een nieuw concept in een nieuwe locatie.
Playground is in tegenstelling tot de Digital Overdose Reunion en Hellraiser in Paradiso een compleet nieuw concept dat geen eventuele valse verwachtingen schept of bezoekers te lang in de waan laat dat ze exact hetzelfde gaan beleven als vroeger. Playground en de nieuwe locatie Silverstone zullen sowieso hun naamsbekendheid nog moeten ontwikkelen en het social media netwerk moeten opbouwen. Maar als je Silverstone eenmaal gezien hebt zul je er in geloven. Het is een fantastische locatie boordevol bruggetjes en gangetjes, elke zaal straalt van nature al haar eigen unieke belevingswereld uit en de gaming toestellen in de speelhallen worden de gehele nacht gratis ter beschikking gesteld. Silverstone smaakt gewoon naar avontuur. We kunnen het zo aankleden als we willen en we kunnen zelfs naar veertien areas doorgroeien. Ik heb veel locaties in mijn leven gezien, van ruige kraakruimtes en industriële panden tot sprookjesachtige buitenlocaties, maar Silverstone overtreft alles. Dit is echt een supertoffe locatie met ongekende mogelijkheden. Playground is een intiem indoor festival.

Vanaf 2008 vinden er weer feesten plaats in de Sporthallen Zuid. Waarom kiest ISP niet voor hun vertrouwde, steevast uitverkochte stekkie maar voor een nog relatief onbekende locatie als Silverstone?
Dat hadden we graag gedaan en we hebben ook diverse pogingen ondernomen, maar de huidige organisator die momenteel evenementen in de Sporthallen Zuid organiseert heeft hier het alleenrecht bedongen. Maar de vondst van de nieuwe locatie Silverstone biedt voor ISP juist ook weer kansen om iets vernieuwends neer te zetten, terwijl men in de Sporthallen Zuid zal moeten blijven vechten tegen de reputatie die ISP daar opgebouwd heeft met Hellraiser, Immortality en Digital Overdose. Deze tijdsgeest op deze locatie zal nimmer te evenaren zijn, hoe mooi je het feest ook verpakt.

In wat verschilt Playground van eerdere ISP feesten? En hoe onderscheidt Playground zich van andere feesten vandaag de dag?
Playground is in essentie anders, allereerst omdat we onszelf er minder op toeleggen om de totaalbeleving voor de bezoeker te vormen. We laten juist ruimte voor het publiek om te participeren en de totaalbeleving ook echt eigen te maken. Tijdens Playground draait het om de vrijheid om te zijn en om te doen, de geijkte evenementenset-up willen we dan ook zoveel mogelijk vermijden. We gaan geen credibility wekken door alleen maar met grote dj-namen uit één bepaalde hoek te gaan smijten en uit te pakken met een overweldigende hoeveelheid licht en lasers. Dit is gewoon niet interessant meer. In feite gaan we dezelfde spiraal in als ten tijde van de geboorte van de acidhouse, op zoek naar vernieuwing en verbreding in het uitgaan en de afwisseling in de muziek. Wie weet waar dit toe zal leiden.

[dump right id=7373]Dus we kunnen ook nog Playground edities verwachten waar de mainstage niet in het teken van hardcore staat? Welke smaken kunnen we dan verwachten?
Zeker weten! Playground – The Maze is pas het begin van dit nieuwe hoofdstuk. The Maze wordt de oldschool editie, met name omdat de olschool fanatics nog graag verwijzen naar hun nachtelijke dwalen in de Sporthallen Zuid. Maar naast The Maze komen er ook nog andere edities van Playground, van techno tot trance en van club classics tot alternatieve underground stijlen. We gaan van Playground in Silverstone gewoon de vetste indoor festivalclub van Nederland maken!

Wat is volgens jou de meest positieve en de meest negatieve verandering in de dancescene in het decennia dat ISP weg geweest is? En hoe speel je daar op in?
Het positieve is dat het plastic decoratiegevoel steeds meer verdwijnt en dat er meer aandacht wordt gegeven aan de aankleding van feesten. Waar wij in de oude tijden noodgedwongen moesten decoreren met gerecyclede materialen, is dit nu juist weer hip en wordt er meer creativiteit in de decoratie gestopt. Het negatieve is dat alles nog veel meer compleet uitgekauwd en in hokjes gestopt wordt en uiteindelijk dus zó niet spannend meer is. Artiesten zijn daarbij vaak onbetaalbaar geworden; Als promotor sta je eigenlijk gewoon te werken om hun gage te kunnen betalen. Het is een graaicultuur geworden, waarin het niet langer draait om de uitdaging en de inspiratie van het feest, maar puur om het verdelen van de markt en het beschermen van financiële belangen. ISP wil juist weer terug naar het vrije gevoel, waarin het publiek en creativiteit weer centraal staat.

Okee, dus niet alleen maar top-dj's en uitgekauwde lasershows. Wat mogen de bezoekers dan wel verwachten tijdens Playground?
Playground wordt geen show waar je naar kijkt, maar totaalbeleving waarin jezelf de hoofdrolspeler bent. Playground bestaat uit een grote diversiteit aan kleine wereldjes, met elk hun eigen uitstraling en muziek. Toch zijn deze wereldjes in balans met elkaar en blijft Playground intiem, waardoor je als bezoeker echt op ontdekkingstocht kunt gaan naar de verschillende belevingen en onderweg kunt spelen en feesten. Uiteindelijk is het doel dat je van Playground terugkeert met een rugzak vol inspiratie.

Kunnen we naast Playground nog meer van ISP verwachten de komende tijd?
Wie weet, laten we dat nog even spannend houden. De focus ligt voorlopig even helemaal op Playground, maar Namasté bestaat ook nog altijd. Namasté host zelfs twee zalen tijdens de eerste editie van Playground, wie weet wat dat voor een spin-off kan krijgen.

60 opmerkingen

Het is een graaicultuur geworden, waarin het niet langer draait om de uitdaging en de inspiratie van het feest, maar puur om het verdelen van de markt en het beschermen van financiële belangen.­

+100

Al klinkt het wel een beetje raar als ontwerper van de concepten die momenteel hier (mede)schuldig aan zijn :D
Ray super gedaan XX
laatste aanpassing
Leuk interview, ben zeer benieuwd of het feest wat gaat worden.. Kan er helaas zelf niet bij zijn :(

Hellraiser in Paradiso was echt heerlijk (L)
laatste aanpassing
actief
Artiest Xim
:respect: gozer.(Y)
Je kijk op evenementen kan ik me helemaal in vinden!

Playground ben ik zeker aanwezig! Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

:D
hier ga ik vanaaf eens lekker voor zitten, volgens mij is dit reuze interessant!
Dit is nu waarom ik in je geloof RAY !!!!!!
eindelijk een organisator die het wel begrijpt (y)
lelijk ook dat rige idd op een slinkse wijze de naam ge/misbruikt heeft niets meer met de oude ISP-Hellraiser te maken.­ Echt een aanwinst dat ISP terug is, zij waren begin jaren 90 al de tijd ver vooruit qua concepten, line ups en vooral decoratie (de grote opblaas beesten in de SHZ en podium acts etc)
ah dus zo zit dat dus met die Nep-Hellraiser van Rige! en die SHZ reunie was zeker leuk feestje jammer dat daar toen geen vervolg aan is gegeven maja gelukkig heb ik mijn fijne herinneringen aan de feestjes en sound van ISP :respect:
over Rige gesproken .. nu moet ik ook weer denken aan een soortgelijk verhaal met Ruffneck
lees hier wat ook op discogs staat
Ik hoef geen moment te twijfelen of ik heen ga, als je sporthallen-zuid heb meegemaakt(10x:) is dit echt een aanrader.Ben er ff wezen kijken en die locatie is echt zwaar underground, en vlak bij de a9. S-Z was inderdaad zo vet om zijn aankleding en 140DB geluidsmuren (echt waar), en doolhof met gangen en area's.Ik hoop dat het geluid ook goed hard en zuiver is, want dat mag niet ontbreken op een goed feest.
verwijderd
Artiest Ralphie J
Kijk, da's nog eens een inhoudelijk interview! En fijn dat iemand de ballen heeft om écht voor de inhoud te gaan.­ En niet zoals helaas bijna alle grote organisaties op dit moment alleen naar de kortetermijnwinst te kijken.­
verwijderd
Diep respect voor deze man, blijft toch één van mn grote helden! :respect:
Zeker van de partij op Playground, kan niet missen natuurlijk ;)
Toen er rond 2005 een nieuwe Hellraiser was, rook ik al direct dat het niet de 'echte' hellraiser was.­ Al is het alleen maar om de locatie.­


Het wordt al duizenden keren gezegd, maar het echte hellraiser-gevoel van de sporthallen-zuid is gewoon heel bijzonder geweest.­
Immortality!!!! :bier:

Vet interview!
verwijderd
Artiest Da Hustla
Leuk interview! Sommige dingen geef ik em gelijk, andere dingen weer niet :)

Vroeger wel altijd fan geweest van de ISP dingen! Hoop dat ze het voor elkaar krijgen in deze moeilijke hedendaagse markt!
Diep respect zeer zeker
laatste aanpassing
Uitspraak van toerist op woensdag 14 maart 2012 om 23:51:
Het wordt al duizenden keren gezegd, maar het echte hellraiser-gevoel van de sporthallen-zuid is gewoon heel bijzonder geweest.­Its time to play !!!!! ( Playground )
Het wordt al duizenden keren gezegd, maar het echte hellraiser-gevoel van de sporthallen-zuid is gewoon heel bijzonder geweest.­

Had het graag meegemaakt.
Uitspraak van Underground For Ever op donderdag 15 maart 2012 om 13:23:
Had het graag meegemaakt.­


Ik heb nog net de laatste editie mogen meemaken, net als de laatste Dance to Eden in Vechtsebanen en de laatste 2 Megaraves in de energiehal :)
Vet stukje tekst, ik wist dat Raymond ontzettend veel gedaan heeft voor de hele house scene (in '93 zat ik ook al in Sporthallen zuid te stuiteren op zijn feesten).­ Maar toch echt vet om dit allemaal een keer te lezen over een van de grootste mannen achter de schermen van de hele nederlandse house-scene.­

Ik hoop in de toekomst nog vaak van jouw feesten te mogen genieten.­
Respect voor deze man! New Frontier beschouw ik (net als de Hellraiser feesten van toen) als de beste die ik ooit bezocht heb!
er zijn weinig (tot geen) feesten die Digital Overdose (l) hebben kunnen evenaren, overtreffen zeker niet.
ben blij er (deel van) te zijn geweest :-)
De deco, het licht, de (analoge) visuals, de muziek....alles klopte
Het ronddolen in SHZ en steeds weer wat nieuws ontdekken (y)
New Frontier (l)
op naar nog meer Ray (y)
Legendarisch filmpje einde van het feest rond 09.00uur meen ik (Hellraiser/Immortality 27 Februari 1993, de eerste sporthallen zuid (check de meagagrote Rubik's Cube in de zaal, evenals de megagrote beveiligingsneger die er toen liep:)en de piepjonge dj gizmo op 4 minuten.


overige delen check youtube (leve het internet)

Feitje: overigens waren er al 3 Hellraiser's - We are E in 1992 in de Vechtsebanen in combinatie met dance to Eden.
laatste aanpassing
verwijderd
Uitspraak van hospik op donderdag 15 maart 2012 om 18:48:
Legendarisch filmpje

:respect:


Uitspraak van hospik op donderdag 15 maart 2012 om 18:48:
overige delen check youtube (leve het internet)

Tipje: op de officiële social media kanalen van Playground komt wekelijks een deel van de hele Digital Overdose '97 video online :)
R@VER
Artiest Vexer
Mooi interview!
*­neemt petje af*­
Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 maart 2012 om 23:45:
Diep respect voor deze man, blijft toch één van mn grote helden!

Me to T3kno T3rrier !!!!!!!!!!!!!
Openhartig intervieuw! Respect hiervoor! Legendarische hellraisers komen weer naar boven drijven:D
Uitspraak van Dj Scrooge op donderdag 15 maart 2012 om 20:10:
Ray brings us back to the good old days!!
Uitspraak van hospik op woensdag 14 maart 2012 om 22:01:
Ik hoop dat het geluid ook goed hard en zuiver is, want dat mag niet ontbreken op een goed feest.­

De t#ring zeg wat was dat hard die SHZ, echt knijterdoof paar dagen lang heerlijk! Denk dat, dat niet meer terug komt helaas.
Uitspraak van Bossche Bol op donderdag 15 maart 2012 om 18:23:
er zijn weinig (tot geen) feesten die Digital Overdose hebben kunnen evenaren, overtreffen zeker niet.­
ben blij er (deel van) te zijn geweest
De deco, het licht, de (analoge) visuals, de muziek....­alles klopte
Het ronddolen in SHZ en steeds weer wat nieuws ontdekken
New Frontier
op naar nog meer Ray

Kom naar playground op 31 maart en je zal zien wat er gaat gebeuren allemaal het word te gek
Uitspraak van Jordens [44] op zaterdag 17 maart 2012 om 12:59:
Ben benieuwd! Ik heb er zin in, dat zeker......­

Ik ook william !!!!
Was er in 93 nog n editie in sporthallen zuid? Ben dat jaar met mn broer daar geweest.­ Dat filmpje is echt geniaal.­ Laat echt zien dat we in een nieuwe generatie leven.­ lol
Ja Dilemma doorgaan tot 9u(SZ) of 11u (vechtsebanen-trip to dreamland 1993) en iedereen stond nog te springen:)

Hellraiser 1993:

27 Februari 1993, 5 Juni 1993 en 28 Augustus 1993.

(met dank aan een selectief geheugen):)


Immortal Sound Productions, die Ray heeft echt historie geschreven met Hellraiser, deze feesten staan bij velen in het geheugen gegrift.
laatste aanpassing
Digital Overdose (Thunderdome vs. Hellraiser 26-08-1995)

Check Arie de housepaus aan het begin van het filmpje, (still going strong vorige week op Crazyland ) en de message van Darkraver met die zwaar leipe gast op de achtergrond:)


Uitspraak van hospik op dinsdag 20 maart 2012 om 20:16:
Check Arie de housepaus aan het begin van het filmpje

Heb laatst nog met hem zitten kletsen op Mindcontroler mooie vent !!!!
MvDJ
Artiest Ed live, MvDJ
Goed interview! Leuk om eens een non-DJ verhaal te lezen (y)
Off topic: Ja he Aceone toffe gast die Arie, die gaat nog steeds elke week :)

(hij was laatst ook te zien in Pownews op een motorbeurs)
Uitspraak van MvDJ op woensdag 21 maart 2012 om 16:24:
Goed interview! Leuk om eens een non-DJ verhaal te lezen

ben ik het helemaal mee eens
Het volgende kwam ik tegen op de Playground site hahaha das handig zeg !!!!!!!!!!

Pendeldienst / vervoer Playground - The Maze


Hieronder de informatie over de Playground pendeldienst (de zogenaamde PlayMobiel) en overige vervoersinformatie voor Playground - The Maze:

PENDELDIENST SERVICE:
In verband met diverse aanvragen wordt tegen een kleine kostendekkende betaling een PlayMobiel ingezet tussen Sloterdijk CS en Playground. Er zijn maximaal 50 PlayMobiel retour tickets beschikbaar via de online ticketservice op www.welcometoplayground.eu. Een retourtje kost 10 Euro excl. commissie.

Vanaf 22.30uur zal er vanaf Sloterdijk CS iedere 20 tot 30 minuten een PlayMobiel naar Playground vertrekken. De laatste PlayMobiel naar Playground vertrekt om 01:30uur.
PlayMobiel bij Sloterdijk: Voorzijde station Sloterdijk, bij de Taxi standplaats.

Vanaf 04.00uur zal er vanaf Playground iedere 20 tot 30 minuten een PlayMobiel naar Sloterdijk CS vertrekken. De laatste PlayMobiel naar Sloterdijk CS vertrekt om 06:30uur.
Opstapplaats PlayMobiel bij Playground: Voorzijde Silverstone.
*­knipp*­
laatste aanpassing
Ondertussen verliest de naam Hellraiser haar glans meer en meer op de manier zoals het de laatste jaren wordt uitgemolken

So True :(
Uitspraak van Reng Deng Deng Kaboem op donderdag 29 maart 2012 om 16:19:
Ondertussen verliest de naam Hellraiser haar glans meer en meer op de manier zoals het de laatste jaren wordt uitgemolken

er is er maar een de originele !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISP
laatste aanpassing
Goed interview; ben heel benieuwd naar het feest; maak er iets moois van.

Ik kan er helaas niet bij zijn :(
Playground staat iig op de kaart!! Men, wat een topfeest!
Uitspraak van hospik op woensdag 21 maart 2012 om 18:40:
Arie

adrie de rolstoelgabber :yes: alle mooie vrouwen zaten altijd bij hem op schoot :d
het hele idee van hem is fantasties..
tegenwoordig is alles zo commercieel...

love this guy! :D
Uitspraak van toerist op woensdag 14 maart 2012 om 23:51:
duizenden keren gezegd, maar het echte hellraiser-gevoel van de sporthallen-zuid is gewoon heel bijzonder geweest.­

:yes: als je die 1e foto ziet hierboven....te vet toch! Helaas is idd de tijdsgeest een grote boosdoener als het gaat om het gevoel van toen. Nog steeds blij dat ik Thunderdome vs Hellraiser mee heb gemaakt :) Tof concept dit iig. Wellicht een keertje checken!
die hellraiser van rige vind ik ook gewoon goed hoor...­ en omdat hun er niks meer mee deden snap ik da wel..­
wat een (Y) interview als ik voor iemand respect heb is t wel voor deze gast

en dat van hellraiser was voor mij altijd al cristal meth clear alleen de line up's van die organisatie is al om te janken voor zo'n feest met die naam
waren er maar meer gasten zoals jou die het nog gewoon snappen :)

:respect: :) (Y)
verwijderd
Memories (y)