Partyflock
 

Steve Rachmad en muziek: een zilveren bruiloft

door , gepubliceerd op
Steve Rachmad is net terug uit Spanje, waar hij in het kader van z’n wereldtournee optrad. Bij terugkomst kreeg hij het direct druk met de voorbereidingen voor de komende Awakenings-editie, de tourplanning voor de rest van het jaar en interviews met buitenlandse tijdschriften. Alsof hij het niet druk genoeg heeft legde hij ook nog eens de laatste hand aan een remix. Tussen de drukte door zagen we kans Steve een paar vragen te stellen.

Om te beginnen: wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met muziek?
Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in muziek. Toen ik twaalf was kocht ik m’n eerste plaat en begon ik met het maken van primitieve mixjes. Muziek heeft me altijd heel erg aangetrokken. Tot voor kort dacht ik altijd dat die liefde voor muziek uit het niets kwam… Nou, hoe verkeerd had ik het kunnen hebben? Twee maanden geleden kwam ik weer in contact met de familie van m’n moeders kant. Zo kwam ik er achter dat m’n voorouders generatie-op-generatie op een of andere manier met muziek bezig waren: pianisten, vocalisten, you name it. En zo komt alles uiteindelijk weer uit en merk ik alleen vol ontzag zien hoe de natuur werkt: tot voor kort had ik nooit contact met ze gehad en was er dus nooit van op de hoogte. Muziek zit simpelweg in m’n genen!

Wat is de link tussen jou en cassettebandjes?
Dat is een beetje moeilijk uit te leggen, maar laten we zeggen dat ik mijn eerste primitieve mixjes maakte met cassettebandjes, een pauzeknop en een platenspeler zonder pitch-control. Later zou ik overschakelen naar knippen en plakken met een "open reel tape deck" .

Waar komt je voorliefde voor analoog geluid vandaan?
Van muziek uit de jaren ’70 en ’80. In m’n beginjaren heb ik veel tijd doorgebracht in professionele studio’s, waardoor m’n oren heel goed werden getraind. Analoog is voor mij de enige manier.

Meer dan twintig jaar terug heb je een TR-808 gekocht, een legendarisch muziekapparaat dat nu een vermogen waard is, omdat deze niet meer wordt gemaakt. Heb je deze nog steeds?
Nou, hoewel de 808 niet meer gemaakt wordt en hij vrij zeldzaam is, kun je ‘em – als je geluk hebt - nog steeds vinden bij allerlei internetwinkels en speciaalzaken. Uiteindelijk is de 808 dan nog niet eens zó duur, als je hem vergelijkt met sommige andere zeldzame apparaten die ik in de loop der jaren heb weten te verzamelen. Maar ja: ik heb hem nog steeds en hij werkt zelfs nog heel erg goed! Het zal nooit uit mijn collectie verdwijnen, ben er emotioneel aan gehecht, het is de basis van mijn studioapparatuur.

Een groot deel van Partyflock zal ‘em niet (meer) kennen, maar wat is de link tussen jou en Tony Scott?
Tony Scott was vroeger een hele populaire rapper, vooral bekend in Nederland en Engeland, maar voor de nieuwe generatie is hij niet zo bekend. Mid- en eind jaren tachtig ging ik veel om met zijn producer, Fabian Lenssen, die me de mogelijkheid gaf enkele edits te maken van Tony’s nummers. Op een gegeven moment ging Tony verder in de r&b, terwijl ik richting house ging. Zo gingen we elk onze eigen kant op.

Als je van al je releases een track aan zou moeten wijzen waar je het meest trots op bent, welke zou dit dan zijn?
Oei, da’s een moeilijke….Ik ben erg trots op een remix die ik onlangs heb gemaakt, maar de meeste technoheads zullen hem niet in de gaten hebben gehad. Het is een Sterac remix van Clashing Ego’s "Love Sweet Love", een nummer met vocalen. Ik heb er een totaal nieuw nummer van gemaakt en heb alleen de vocalen van het origineel gebruikt. Maar wat het zo moeilijk maakt, is dat ik niet met moderne computers werk. Dus ik moest de vocalen zin voor zin samplen..pffff…Het kostte me meerdere dagen om alleen nog maar alles voor elkaar te krijgen, en dan was ik nog niet eens begonnen met de muziek zelf. Veel werk in ieder geval, en ik ben erg trots op het resultaat. Aan de andere kant, even later kwam Joel Mull langs, laadde de cd in z’n pc en enkele seconden later had hij alle vocalen! Haha, maar ik geef m’n Atari nog niet op! Er zijn wel meer nummers waar ik trots op ben, maar ik vind het heel moeilijk er een uit te pikken, aangezien ik zo veel nummers heb gemaakt.

Andersom: als je uit al je releases een track aan zou moeten wijzen waar je je nu voor schaamt, welke zou dit zijn?
Ha! Hier geef ik geen antwoord op: Het antwoord zou er misschien voor kunnen zorgen dat de betreffende track extra aandacht krijgt!

De dance-scene is vooral een hele snelle scene; het is eerder regel dan uitzondering dat van het ene optreden naar het andere wordt gevlogen en als er dan eens een dagje vrij tussen zit, zitten veel dj’s in de studio. Is het überhaupt mogelijk om vriendschappen op te bouwen, laat staan te onderhouden met andere dj’s?
Absoluut. We zien elkaar vaak een paar uur – bij het diner vóór een optreden, tijdens een optreden en dan gaat ieder weer z’n eigen weg. Met een paar mensen houd ik wel telefonisch contact, proberen we een paar dagen samen door te brengen, en dan is het meteen weer goed. Cruciaal is dat er een klik moet zijn, gelukkig hebben we allen eenzelfde levensstijl, dus er is altijd begrip als er eens een maand of twee geen contact is. Het gaat zoals het gaat, je kunt er niks aan doen. Een feest zoals Awakenings op 8 april is echt perfect in meerdere opzichten. Het biedt ons de mogelijkheid voor een vriendenreünie, omdat we allen op dezelfde plek en dezelfde tijd bij elkaar zijn. Vandaar ook de niet-Nederlandse line-up dit keer: ik wilde zo veel mogelijk buitenlandse vrienden over laten komen en ik weet zeker dat het een topavond gaat worden, aangezien ze allemaal zeer goede artiesten zijn.


Wat doe je eigenlijk zoal in je vrije tijd? Wie is de mens achter Steve Rachmad?
Helaas heb ik de laatste tijd niet veel vrije tijd, maar als ik die wel heb houd ik van 'sofa surfing' (oftewel: chillen op de bank), gamen, films….Als het weer het toelaat houd ik er van door het Vondelpark te lopen, wat ik eigenlijk alweer meer dan een jaar niet meer heb gedaan. Soms spreken we af met vrienden en wandelen we door het bos, of in de duinen. Op ons terras iets lekkers eten is ook fijn. Al met al houd ik er van dingen langzaamaan te doen. Als we bepaalde steden of gebieden waar ik moet optreden mooi vinden, blijven we soms een paar dagen langer en spelen we toerist, haha. Over het algemeen is mijn schema vrij hectisch en heb ik vaak het gevoel dat ik aan een pauze toe ben. Normaal gesproken neem ik de maand januari vrij en ik nam altijd een weekend per maand vrij. Met de wereldtournee dit jaar is dit alleen een beetje moeilijk. Maar ik mag niet bepaald klagen, nietwaar?

Je hebt een relatie met de Kroatische Manuela, die tevens de boekingen en management regelt. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Een paar jaar terug ontmoetten we elkaar op een woensdagavond in de Mazzo. Ik wilde haar onmiddellijk imponeren, dus ik nam haar mee naar m’n studio die destijds boven de Mazzo was, om haar een paar nummers te laten horen. Jaren later vertelde ze me dat zoiets voor een vrouw niet bepaald romantisch is, maar ze vond het blijkbaar toch schattig. Enkele dagen later zou ze me interviewen voor een Kroatisch tijdschrift en vanaf toen ging het snel. Ongeveer twee jaar terug, toen we twee jaar een relatie met elkaar hadden, nam ze mijn boekingen en management in handen en sindsdien is mijn carrière in een stroomversnelling geraakt. Tussendoor werd ze ook mijn roadmanager en regelde ze m’n administratie. Ik laat alles dus lekker door één persoon regelen, hehe. Het gaat lekker allemaal, en ik ben in meerdere opzichten gezegend dat ik haar heb.

Zat er ook een idee of reden achter dat de kick-off van je wereldtournee op Innercity was?
Ik had het gevoel dat ik de tournee moest beginnen in m’n woonplaats, waar het uiteindelijk allemaal voor me begonnen is. Buiten dat biedt een evenement als Innercity een boel exposure, hetgeen voor een solide start van de tour zorgt. Dit jaar zal ik veel feesten bezoeken, van kleine clubs tot grote festivals en houseparty’s. Afwisseling zal altijd van belang moeten zijn om het spelletje interessant te houden. Innercity is een groot evenement dat geherstructureerd werd en een serieuze programmering kreeg, daar heb ik respect voor. Bovendien, sinds de eerste editie van Innercity heb ik er niet meer gestaan en werd het tijd voor een come back. De uiteindelijke voorkeur om er op te treden was de gunstige timing: het was iets voor we in 2006 zouden stappen, een soort van warming-up voor een nieuw topjaar.

Even een typische vraag tussendoor: waar treed je in Nederland het liefst op, en waarom?
Yeah, da’s een typische, haha. Awakenings is een van m’n all time favorites, het blijft een van de beste techno feesten in Nederland – en het festival rockt ook. Extrema Outdoor vind ik ook top, het publiek is anders in het zuiden. Qua clubs is Doornroosje m’n favoriet: dit is een van die legendarische plaatsen die kwalitatief hoogdstaand blijft. En dat is een typisch antwoord haha.

Vind je dat je wel genoeg aandacht krijgt in Nederland?
Dat is iets dat me lange tijd heeft dwarsgezeten, maar dat ik op een gegeven moment van me af heb gezet. Nederland is een raar land in dat opzicht: het publiek lijkt de eigen artiesten niet genoeg te waarderen, om de een of andere reden ben je als buitenlands artiest automatisch verzekerd van meer respect en support. Zo hoeft het naar mijn idee niet te zijn: we hebben in Nederland behoorlijk wat goede artiesten, en de waardering zou bij de eigen artiesten moeten beginnen. Triest genoeg ben ik in het buitenland populairder dan hier. Ik ben mijn carrière in het buitenland begonnen en focuste me daarna pas op Nederland. Je weet hoe dat gaat: het gras is altijd groener bij de buren, maar dat is niet altijd zo. Neem Oscar Mulero: hij is zo ongelooflijk geliefd bij de Spanjaarden dat het vaak voorkomt dat hij zulke grote aantallen mensen aantrekt dat het ten koste gaat van buitenlandse artiesten. Aan de andere kant zou ik niet teveel hoeven klagen, als je kijkt naar Misjah: hij reist over de hele wereld, terwijl de nieuwe generatie in Nederland misschien niet eens weet wie hij is. Uiteindelijk is het goed zo, ik ben dankbaar voor wat ik heb.

Kunnen we je ooit live zien optreden?
Je hebt geen idée hoeveel mensen me deze vraag onderhand hebben gesteld. Ik kan geen definitief antwoord geven op deze vraag. Ik zal in de nabije toekomst zeker niks live doen, maar wellicht dat het er ooit van komt. De reden dat ik het nog niet doe, is dat ik met analoge apparatuur werk, en ik het niet zie zitten er mee rond te zeulen, omdat de apparaten te zeldzaam en waardevol zijn. Overstappen naar een computer is voor mij geen optie: ik ben opgegroeid met grote professionele studio’s met analoge apparatuur, en ik hoor het verschil tussen analoog en digitaal geluid. Respect voor diegenen die het digitaal onder de knie hebben, want er zijn er maar weinig die er goed in zijn, de meeste zijn dit niet. Ik ben er nog niet klaar voor om de kwaliteit van mijn geluid op te offeren, omdat het makkelijker is zonder laptop te leven. Ik zit er wel aan te denken om apparatuur aan mijn dj-sets toe te voegen, effects bijvoorbeeld, maar ik heb er nog geen tijd voor gehad om dit uit te zoeken aangezien ik het druk heb met m’n nieuwe album en enkele remixen. Meer hierover als het balletje uiteindelijk rolt.

Naar mijn weten zijn er slechts twee mixalbums van jouw hand verschenen, waarvan de laatste alweer uit 2001 dateert (Steve Rachmad In The Mix, via Music Man), heeft het een reden dat je zo weinig mixalbums uitbrengt?
Ik heb het vooral druk gehad met reizen en draaien, en iets minder met produceren. M’n grootste prioriteit was een nieuw eigen album produceren, waar ik onderhand al jaren mee bezig ben. Op den duur zal er wel weer een mixalbum verschijnen, maar dan moet ik eerst drie decks en een mixer aanschaffen, omdat ik nu alleen twee oude Technics heb waar ik stukjes van platen mee kan luisteren maar verder geen cent meer waard zijn. Een mixer zou natuurlijk ook wel handig zijn, haha. Ik zal er zeker mee bezig als ik er tijd voor heb, in de tussentijd heb ik nog een grote lading releases waar ik me mee bezig moet houden.


Van artiesten als Ferry Corsten, Armin van Buuren of ROOG lees je wel eens dat Ferry Maat’s Soulshow en programma’s of producties van Ben Liebrand erg belangrijk voor ze zijn geweest. Is dit bij jou ook het geval? Is er een persoon (al dan niet) in de scene die belangrijk is geweest voor je carrière?
Ja natuurlijk, beide zijn erg belangrijk voor me geweest (Ferry Maat en Ben Liebrand). Op het gebied van mixen hebben ze veel impact op me gehad. Verder waren van invloed: de voormalige Time-leden (Jimmy Jam en Terry Lewis), The System, Arthur Baker…deze mensen zullen altijd in m’n roots blijven.

Wie Steve Rachmad zegt, zegt Detroit techno, vanwaar die interesse in dit genre?
Ik voelde me vanaf het begin aangetrokken tot de Detroit sound: haar donkere melodieën, kwaliteit, verschillende sounds….Ik werd verliefd op de eerste Detroit producties, en die liefde is nooit overgegaan. Andere soorten muziek kan ik ook waarderen, maar daar ben ik minder bekend om. De Detroit sound heeft blijkbaar de goede snaar geraakt, en ik kan er nog altijd inspiratie uit halen.

Heb je ook een leuke anekdote over jou, een optreden van je of een release? (Iets anders mag ook uiteraard)
Ik ben niet zo goed met eigen anekdotes, maar ik weet er wel een paar van andere artiesten. Zoals toen Gaetano Parisio een toeristische bustour door Rotterdam nam en ze langs de kubus-woningen reden. Hij keek omhoog en vroeg zich hardop af wie er zo gek kon zijn in zo’n raar ding te willen wonen. Op hetzelfde moment keek Jochem Paap (Speedy J), die daar destijds woonde, uit z’n raam en zag Gaetano langsrijden. En zo kreeg Gaetano antwoord op z’n vraag, haha.

Alsof je het nog niet druk genoeg hebt, ben je ondertussen ook nog bezig met twee albums, waarvan er één zal verschijnen op Music Man. Wanneer staan die op de planning? En onder welk alias zullen ze verschijnen?
Yeah, m’n nieuwe album is eindelijk klaar en staat gepland voor oktober. Hij zal onder m’n eigen naam uitkomen op Music Man. Nu moet ik me focussen op m’n Sterac (Steve’s electro-alias. red.) album dat ook op Music Man uit zal komen en hopelijk in 2007 verschijnt. Ik heb al wel wat ideeën, maar er is nog veel werk te doen. Verder heb ik nummers beloofd aan Get Physical, Kanzleramt en ik moet ook nog wat naar plus8 sturen. Pff…een heleboel dus, zoveel dingen die in weg kunnen staan van een Sterac album, maar ik zal m’n best doen.

De komende releases zijn m’n Sterac remix van “Body Language” (M.A.N.D.Y. & Booka Shade), een remix van een track met vocalen van de Belgische band ‘Sweet Coffee’. Na de zomer komt er een nieuwe release op Sino, m’n remix van James Ruskin’s “Work” is net uit op Blueprint, en “Amsterdam Session II” die ik samen met Joel Mull heb gemaakt komt uit op Music Man. Ik heb wel het idee dat ik op de weg terug ben, ik werk in elk geval non-stop.

Wat wil je kwijt over je eigen labels, Scorp, Ion en Interpersonal Experience?
Op het moment staan alle labels in de ijskast, omdat ik het te druk heb met andere dingen. Voor Ion ben ik ook altijd op zoek naar tof spul van andere artiesten. Interpersonal XP is m’n electrolabel waar tot nu toe twee releases van verschenen, maar ik werd afgeleid door andere dingen. Op het moment staan ze alle drie even stil, tot ik weer genoeg tijd heb om ze weer tot leven te wekken. Je weet het nooit met dit soort dingen, het is echt moeilijk te plannen, maar het is ook weer afhankelijk van m’n humeur. De derde en vierde release voor Ion waren in een korte periode klaar, maar nu heb ik de behoefte iets anders te maken. Ik moet er wel voor zorgen dat m’n leven interessant blijft, haha.

Welke misvatting over jou moet absoluut de wereld uit?
Mijn “Secret Life Of Machines” album zal niet opnieuw worden uitgebracht, in ieder geval niet in de nabije toekomst, sorry!

Tot slot: Je hebt de line up van de komende Awakenings van 8 april verzorgd, hoe heb je die samengesteld?
Inderdaad, ik kreeg de mogelijkheid een line up samen te stellen als deel van mijn ‘2006 World tour: 25 Years In Music’. Alweer sinds een behoorlijke tijd ben ik een Awakenings resident, en om hier mijn jubileum te vieren is heel logisch: Awakenings is mijn thuis. Een line up als deze verzorgen was niet moeilijk: mijn keuze ging uit naar bevriende artiesten, achter wiens muziek ik sta. Dat waren de enige twee criteria. Wat het alleen wél moeilijk maakte, is dat ik nogal wat vrienden heb waarvan ik de muziek goed vind, en we konden helaas niet iedereen op de avond proppen. Maar, zoals ik eerder zei, ik heb er een volledig internationale line up van gemaakt, aangezien het ook een manier is om elkaar weer eens te zien. Ik kijk er echt naar uit, we gaan er samen een topfeest van maken!

Steve en Manuela: heel erg bedankt!!

Om het schema van de World Tour te bekijken, neem dan een kijkje op de website van Steve Rachmad:
www.steverachmad.com
Om de line up van Awakenings 8 april te zien, bezoek dan:
www.awakenings.nl

59 opmerkingen

Prachtige kerel,kan me nog herinneren dat hij in mijn cafe kwam draaien,en de helft van het geld terug gaf omdat hij het vet gezellig vond.Sterker nog,de tweede keer nam hij gewoon Carlijn mee :-)

Super DJ,Super persoon ook :-)

Erg goed interview ook (y)
laatste aanpassing
leuk interview (Y)
 
Ik hoor vaak mensen over hem zeiken.­

Ik zeg "­totale afgunst"­
Maarja...­ zo zit nederland nou eenmaal in elkaar.­
 
leuk leuk leuk...­

Jammer dat ik 'm moet missen morgen, maar wij hebben toch voor de Awakenings line up van vanavond gekozen....­
Beste NL DJ!

punt.­
 
Goed interview, leuke antwoorden. top dj :D
 
Artiest Invite
Erg leuk interview, Steve verdient deze aandacht gewoon als beste Nederlandse Techno dj.­
 
Goed interview! Toffe gast ook, en hele goeie DJ + producer.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat Tony Scott tegenwoordig doet....The Chief... :D
 
leuk interview
opzich is het wel zo hij krijgt niet echt de aandacht hier in NL en dat verdiend hij wel.
Respect voor deze man is en blijft een held(Y)
heb er zin in morgen!
laatste aanpassing
Masterlijke DJ ...!:jaja:
En een goed intervieuw (y)
 
Vet interview en leuk om op deze manier wat meer van deze man te weten te komen! (y)
tof intervieuw!! rachmad is nederlands finest! ben benieuwd naar zn set zaterdag..afsluiten kan ie als geen ander :D
Erg goed interview, je kan er natuurlijk niet omheen dat dit 1 van de mensen in NL is die er een hoop verstand van heeft...­

Persoonlijk kunnen zijn releases en sets mij alleen totaal niet boeien..­
Veel te monotoom...­
Uitspraak van Lennart! op vrijdag 7 april 2006 om 13:26:
afsluiten kan ie als geen ander

:yes:

props voor mr. rachmad!
 
:respect:
Koning Rachmad :D
Met afstand beste nederlands techno dj/producer..­
heeft ook inmiddels al meer dan 100 platen uitgebracht onder verschillende pseudonymen
check discogs en dan per pseudonym, echt bizar!
haha heb echt zin in dit vette westergasweekend...­2 dagen helemaal los!!! Maak er wat van voor ons Steve!!!!
laten we m morgen dan ook een ontvangst van jewelste geven :yes:

Vol gas in de gas :bounce:
Duidelijk de beste techno DJ van Nederland! Zin in zaterdag :kwijl:
Steve blijft Steve (y)
laatste aanpassing
Gaaf interview.­ Man die verschillende kanten op kan draaien.­ Lekker donker en grauw, funky melodieus.­
respect to him
 
Mooi interview! (y)
 
Ben zo blij dat hij afsluit!
Hij was super eind januari 2004 in roosje.­
Ik ben er bij Steve!!!!!!!!!!!!!!
 
Werkzaam bij Audiophonik
Artiest Amanael
Tof interview. :)
Steve :respect: goeie DJ :) en Manuela (Y) super aardige vrouw :)
Ook al een interview met hem in de Release deze maand.

Zo hoor je nooit wat...

Wel leuk om te lezen! :yes:
Uitspraak van Da Mouth Of Madness op vrijdag 7 april 2006 om 10:49:
Prachtige kerel,kan me nog herinneren dat hij in mijn cafe kwam draaien,en de helft van het geld terug gaf omdat hij het vet gezellig vond.­Sterker nog,de tweede keer nam hij gewoon Carlijn mee


Hhhmm waar is de tijd gebleven.
Erick-E, Paul Elstak, Emjay etc in één kroegje....
Uitspraak van Marlin op vrijdag 7 april 2006 om 20:16:
Hhhmm waar is de tijd gebleven.­ Erick-E, Paul Elstak, Emjay etc in één kroegje....­

Dat was nog in het gulden-tijdperk... ;-)

Enneh, lekker interview Edwin!
laatste aanpassing
 
(y) top interview, (y) top dj
Leuk te lezen, ga vanavond zijn jubileum bijwonen, erg strakke lineup inderdaad !

Go Steve
steve rachmad held.­word leuk vanacht!!!
hij mag in het kader van zijn jubileum vanavond best een classic setje weggeven :kwijl:
Hij zal vast en zeker wel een paar ouwe klappers ook gaan draaien! :D
Echt oldschool kan hij trouwens ook best draaien heb hem dat wel eens midden in de duinen horen doen! :D
Danael citeer top bottom 7 april 2006 13:35[Meld misbruik of mededeling voor beheerder]
[Danael] Erg goed interview, je kan er natuurlijk niet omheen dat dit 1 van de mensen in NL is die er een hoop verstand van heeft...

Persoonlijk kunnen zijn releases en sets mij alleen totaal niet boeien..
Veel te monotoom...

Monotoom.....maak je nou een grapje of niet?
Uitspraak van SN!Zzle op vrijdag 7 april 2006 om 11:47:
Beste NL DJ!

punt.­

geen discussie mogelijk dus :9

naja beste dj dat ook weer nie, maar..

rachmad _0_
 
Dat is een beetje moeilijk uit te leggen, maar laten we zeggen dat ik mijn eerste primitieve mixjes maakte met cassettebandjes, een pauzeknop en een platenspeler zonder pitch-control.­

Dit is me wel een beetje eeeeeeeerg herkenbaar :D
Verder: toppie interview !
 
Artiest Mekanik
Topgast die gozer! Draaiwerk en Procuces zijn werelds!!! Less or More. B)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 7 april 2006 om 13:35:
Persoonlijk kunnen zijn releases en sets mij alleen totaal niet boeien..­
Veel te monotoom...­

yep minimaal...
Uitspraak van Devon-Miles op vrijdag 7 april 2006 om 18:23:
DDD

diep duister detroit!!

wereldman!!

aaaahhaaaaaaaaaight:D...DDD..we moeten hem binnenkort weer zien man ofniet?! :P

rachmad altijd de man, ook als hij wat toegankelijker draait, al een hele tijd de onbetwiste nummer 1 als dj en producer!
Hij was ook weer erg lekkar bezig op Awakenings...top DJ...;)
O o o o wat sloot Steve toch lekker af op Awakenings 8 april... lekker duister en diep :D
Jammer dat ik er zaterdag niet bij kon zijn :(
Heb mezelf getroost door Steve Rachmad In The Mix lekker hard op zetten.
Wereldgozer!
Zwaar ondergewaardeerd in NL.­ Onbegrijpelijk...­
Eerste Solid Grooves in Tivoli in mei 2000 was Steve gruwelijk goed, 1 van de beste sets ooit gehoord...­
Rachmad ROCKS!! topper intervieuw, producer dj en vooral tegek persoon!!
laatste aanpassing
 
25 years in house music, it's a passion :yes:
Ik...­WIJ zijn trots op je!
Ik kan hem me nog wel herinderen toen ik platen aan het luisteren was bij outland op de zeedijk begin jaren 90 , hij kwam tips vragen in de winkel om zijn demos op de juiste toonhoogte/kwaliteit te krijgen en kijk wat er nu van gekomen is , toppie