Partyflock

AniMe: When skills and beauty meet...

 

AniMe: When skills and beauty meet...

door , gepubliceerd op
AniMe: When skills and beauty meet... (afbeelding)
ArtiestAniMe
Click here for the English version of this interview

Italiaanse hardcore volgde al vrij snel op de Nederlandse hardcore. De populariteit steeg daar ongeveer even snel en dj's en producers rezen ook daar als paddenstoelen uit de grond. Alleen duurde het vrij lang eer er een dame met ballen aan haar lijf opstond. "Tot nu" zullen velen denken, maar dan zijn ze eigenlijk een beetje fout. AniMe is al sinds eind jaren '90 actief.

Slechts weinig mensen weten dat je al actief bent in de hardcore scene sinds 1998. In al die jaren heb je al voor drie verschillende labels gewerkt. Kan je wat meer klaarheid werpen over al deze duisternis?
Het begon voor mij allemaal in 1997 wanneer ik samen met een vriend die hetzelfde idee had over hardcore als ik begon te draaien. In ’98 kregen we de kans om als residents in verschillende clubs in en rond Milaan te spelen onder de naam "Radioactive". De promotor van die clubs besloot om in de zomers van ’99 en 2000 ook enkele feesten te organiseren in een van de bekendste clubs in Riccione (in de ECU) en boekte ons voor verschillende setjes.

In diezelfde periode ontdekte Digital Boy ons en hij vroeg ons te tekenen bij D-Boy Black Label omdat hij onze stijl perfect vond aansluiten bij de stijl die hij uitstraalde. We twijfelden geen seconde. Tegen dan was het ons ook al duidelijk geworden dat het belangrijk was je eigen muziek te produceren en na een tijdje brachten we ook een handvol eigen releases uit op datzelfde label. Jammer genoeg besloot Digital Boy ermee op te houden aangezien hardcore plots niet zo populair meer was. Gelukkig was daar nog Placid K. We tekenden al vrij snel bij Choose or Lose.

In 2005 echter besloten we elk onze eigen weg te gaan en een punt te zetten achter “Radioactive”. Ik heb daarna nog enkele jaren solo gedraaid in het noorden van Italië. In die twee jaar kwam het mij ter ore dat The Stunned Guys naar me op zoek waren, omdat ze onder de indruk waren van mijn verleden als dj en producer bij “Radioactive”. Na een zeer lang gesprek besloot ik uiteindelijk in 2007 de Traxtorm familie te vervoegen.

[dump id=4129 left]Wat was de reden van de split van “Radioactive”?
Da’s vrij eenvoudig. Toen we er mee startten, waren we gewoonweg veel te jong. Na jaren van intense samenwerking ontwikkelden we een verschillend idee van hoe onze toekomst eruit moest zien en we wilden beiden verschillende dingen beleven zonder elkaar. Onze beslissing viel ook net in een periode dat het wat minder ging met de hardcore sound. Misschien had alles anders geweest, moest dat niet het geval geweest zijn. Maar dat zal altijd een gok blijven.

Traxtorm tekende jou in 2007. Hoe komt het dat het tot 2009 duurde om Nederland, hometown of hardcore music, te veroveren?
Het is immens lastig voor een vrouw om een belangrijke positie te veroveren, zeker nu iedereen wel zijn oordeel altijd klaar heeft staan. Velen denken dat een meisje bij een hardcore label een marketing stunt is en dat ze enkel en alleen gekozen is voor haar uiterlijk, getraind om als een robot in de scene te acteren.

Ik heb een moeilijke weg afgelegd van 2007 tot nu, een groot verschil met “Radioactive”, waar ik geapprecieerd en beoordeeld werd omwille van mijn werk en mijn prestaties en niet omwille van mijn fysieke eigenschappen. Ik word vaak bekritiseerd zonder enige duidelijke reden… gewoon omdat ik een meisje ben. Ik heb al hard gewerkt om een groot deel van Europa te veroveren, maar ik heb het gevoel dat ik Nederland nog niet ingepalmd heb. Ik heb meer tijd nodig om de nummer een in de hardcore helemaal te veroveren, maar ik ben er helemaal klaar voor.

Tot nu concentreerde je jezelf voornamelijk op je dj-skills. Onder “Radioactive” had je wel al een paar releases, maar als AniMe heb je nog steeds geen officiële release. Zijn er plannen in die richting?
Het klopt dat ik als AniMe nog steeds geen officiële release heb gehad, maar mijn eerste records is helemaal klaar. Je kan "Concentrate" nu al beluisteren op enkele van de beste hardcore compilaties zoals InQontrol, Nightmare en Always Hardcore 22 en mijn tweede nummer ("Detonate") staat al op Always Hardcore 23.

Nu wacht ik eerlijk gezegd gewoon mijn beurt af. Alle Traxtorm artiesten zijn hun spullen aan het releasen en ik vermoed dat het over enkele maanden mijn beurt is. Hou je ogen en oren in ieder geval open, want er komt iets aan.

[dump id=4128 right]Je eerste dj naam was Dj Eklipze. Sinds 2007 je artiestennaam is AniMe. Vanwaar de verandering en waarom juist AniMe?
Ik heb mijn naam veranderd omdat Dj Eklipze een ander deel van mijn leven vertegenwoordigde. Dat deel wil ik achter me laten en AniMe betekent voor mij alleen maar “toekomst”. “AniMe” betekent in het Italiaans alles wat de mensen in zich meedragen… hun ziel als het ware. Ik bekijk een ziel als de artistieke vorm van onze innerste gevoelens, het onbewuste dat ons kenmerkt. Met deze naam wil ik duidelijk maken waar ik voor sta met mijn muziek.

Je familienaam is Palermo, maar je woont in Piacenza. Het kan bijna niet verder uit elkaar liggen in Italië. Weet je vanwaar je naam komt?
Dit is een vreemde vraag (lacht). Je zou een blanke die “Brown” heet dezelfde vraag kunnen stellen. Volgens mij is het gewoon een familienaam zonder verdere betekenis. Het zou best kunnen dat ik voorvaderen uit Palermo heb, maar daar heb ik verder geen weet van.

Vrouwelijke dj’s, het blijft een gevoelig onderwerp voor velen. Veel vrouwelijke dj’s worden vaak gebruikt omdat ze knap zijn. Vaak worden hun producties ook door iemand anders gemaakt en kunnen ze zelf nauwelijks mixen. Wat is jouw mening hierover?
Ik denk niet dat alle vrouwelijke dj’s even goed kunnen mixen en/of produceren en ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk niet altijd helpt. Iedereen doet natuurlijk wat ze willen. Als er knappe meiden zijn die niet weten hoe ze moeten draaien, maar zich wel kunnen vinden in de rest van het verhaal, mij best. Maar dat is niet wat ik verwacht van mijn toekomst. Ik denk wel dat alle vrouwen die nu aan de top staan er niet alleen staan omdat ze knap zijn, maar ook omdat ze wat kunnen.

Ik wil ook even benadrukken dat ik mezelf niet als een mooie meid beschouw, maar als een meisje dat werkt voor Traxtorm Records. Als zij de markt wilden veroveren met schoonheid, hadden ze toch voor iemand die knapper is dan mij moeten kiezen.

[dump id=4131 left]Velen zullen ons gelijk geven als we zeggen dat je knap bent. Denk je dat je evenver had gestaan, moest je niet zo knap geweest zijn?
Daar ben ik heilig van overtuigd. In deze wereld geraak je er niet met schoonheid alleen, hoor.

Velen vergelijken je met Korsakoff. Wat vind jij van die vergelijking?
Ik denk dat ze ons enkel vergelijken omdat we beiden vrouwen zijn. Verder zijn er weinig overeenkomsten tussen ons. We spelen beiden een verschillende stijl van hardcore en ook ons producties zijn helemaal anders. En daar komt nog eens bij dat zij blond is en ik een brunette. (lacht)

Je bent zonder enige twijfel de leading lady in Italiaanse hardcore. Hoe voel je jezelf bij die titel?
Ik ben ongelooflijk gelukkig en trots dat ik mijn geliefde land zo kan vertegenwoordigden met de muziek waar ik het meest van hou. Maar dat betekent niet dat ik de enige vrouwelijke hardcore dj ben in Italië. Er zijn er nog veel meer hoor.

Italië is ook bekend voor Silvio Berlusconi, een mand die bekend staat voor zijn slechte reputatie met vrouwen. Wat is jouw mening over zowat de bekendste Italiaan?
Ik denk dat hij niet veel anders is dan andere mannen, met dezelfde problemen die andere mannen hebben. Het enige verschil is dat zijn acties gevolgd worden door miljoenen ogen en zijn fouten een nationale ramp worden. Mensen zijn vaak ook te kritisch en te ongelukkig en ze reflecteren dit vaak op anderen. Foute en slechte oordelen staan altijd klaar om afgevuurd te worden naar de bekendste en de grootste namen. Dat is in elk vakgebied zo.

Wie is je grote idool, de grote inspirator van jouw werk?
Wanneer ik begon met draaien waren voornamelijk Promo, Endymion, Nosferatu en Ruffneck mijn helden. Intussen zijn daar Tha Playah, Evil Activities, Meccano Twins, Angerfist en Amnesys bij gekomen. Elke keer als ik een nummer van hen hoor, voel ik geweldige sensaties door mijn lijf gaan, bijna onverklaarbaar.

Veel Italiaanse dj’s en producers hebben besloten te verhuizen naar Nederland of België. Zou jij dat ooit ook overwegen om je carrière een boost te geven?
Ik besef dat het mijn carrière zou helpen moest ik naar een van deze landen verhuizen, maar ik hou gewoon te veel van Italië om het zomaar achter me te laten. Ik denk ook dat ik nergens dezelfde magie kan vinden dat ik in Italië vind. Moest ik ooit naar een ander land verhuizen zou het niet voor mijn carrière zijn, maar voor de liefde… Ik ben stiekem een heel romantisch meisje. (lacht)

[dump id=4155 right]Wat doet AniMe in haar vrije tijd?
Ik heb eigenlijk geen vrije tijd. Ik draai sowieso elk weekend al en sinds enkele weken ben ik ook begonnen een discography uit te bouwen bij Sonic Solution. Daardoor moet ik nu ook op zoek gaan naar een huis in Milaan en dat vergt enorm veel tijd van me. Als ik dan toch eens ergens een gaatje vind, dan spendeer ik dat met vrienden en familie.

Een vraag die vooral onze mannelijke lezers aanbelangt… Heb je al de liefde van je leven gevonden?
Hardcore heeft me al zoveel gegeven de laatste jaren en sinds een paar weken ook veel liefde ja. (lacht)

Heb je een speciale boodschap voor de Flockers?
Toen ik 18 jaar was, was hardcore mijn grootste passie, mijn levenswijze en mijn grote droom. Na jarenlang hard werken, ben ik nu mijn droom aan het waarmaken. Ik word deel van de scene. Ik wil gewoon duidelijk maken dat mensen de scene moeten blijven volgen. Iedereen kan van deze beweging de grootste ooit maken en hardcore geeft veel mensen grote dromen…

http://www.myspace.com/deejayanime
http://www.djanime.com
http://www.traxtorm.com

67 opmerkingen

Ik heb haar horen draaien op Design The Future!
Was echt super jammer dat ze er dit jaar niet bij was!
Maar haar nummer Detonate staat ook op Masters Of Hardcore The Voice Of Mayhem
Heel brute track! Mij heeft ze al als fan!
Goed intervieuw en ik vind dat ze gewoon zegt wat ze denkt
Harstikke goed (y)
concentrate en detonate 2 dikke nummers.­ heb dr nog nooit horen draaien, maar ben zeer benieuwd!
X
Leuk interview, leuke dame!
Uitspraak van X op woensdag 10 maart 2010 om 22:19:
Leuk interview, leuke dame!

Uitspraak van KevinMCMXXCIX(L) op woensdag 10 maart 2010 om 19:42:
gewoon zegt wat ze denkt

Nou haar nog een keer horen draaien, kan ze voor mij niet meer stuk! :woeptidoe:
laatste aanpassing
Uitspraak van Bart:') op woensdag 10 maart 2010 om 22:23:
Nou haar nog een keer horen draaien, kan ze voor mij niet meer stuk!

En ze knalt!!!:respect:

Wat een topper!:respect:
Uitspraak van X op woensdag 10 maart 2010 om 22:19:
Leuk interview, leuke dame!

:yes:

Uitspraak van Kevin (Dream Chaser) op woensdag 10 maart 2010 om 21:59:
Hopelijk staat ze van de zomer weer op een aantal festivals!

Idd ja, haar set vorig jaar op Dominator was erg vet (Y)

AniMe :respect:
Heb haar 1x horen draaien( thunderdome 2009) was toen nog niet echt onder de indruk, ze ging toen een paar keer de mist in.­ Endymion stond er toevallig achter en die assisteerde nog ff toen.­ Maar ok wat zeik ik ze ziet er goed uit en heb haar maar 1x gehoord.­
Leuk interview, goeie DJ, mooie meid (Y) Thunderdome 2009 draaide ze een van de beste sets van die avond vond ik :respect:

Hopen dat zij ooit nog eens met Day-Mar achter de draaitafels gaat staan, als dat geen vuurwerk wordt :bounce:
laatste aanpassing
Uitspraak van Sten1990 op woensdag 10 maart 2010 om 23:56:
Hopen dat zij ooit nog eens met Day-Mar achter de draaitafels gaat staan, als dat geen vuurwerk wordt :bounce:

idd ja :)
Velen vergelijken je met Korsakoff.­ Wat vind jij van die vergelijking?
Ik denk dat ze ons enkel vergelijken omdat we beiden vrouwen zijn.­ Verder zijn er weinig overeenkomsten tussen ons.­ We spelen beiden een verschillende stijl van hardcore en ook ons producties zijn helemaal anders.­ En daar komt nog eens bij dat zij blond is en ik een brunette.­ (lacht)


Ja die vergelijking maak ik dagelijks :lol:


Maaruh Anime >> :respect:
Detonate, gruwelijke track!
Anime owning the scene bitches !! :respect: lekker wijf or :P
Lekkere tracks Concentrate en Detonate, maar wel in samenwerking met andere leden van Traxtorm Records als ik het zo hoor. Je hoort bepaalde invloeden van Nico & Tetta in Detonate. Verder een mooie verschijning op feesten:-D

Keep up the good work:respect:
Uitspraak van *B@LLEBO* op donderdag 11 maart 2010 om 18:41:
Je hoort bepaalde invloeden van Nico &­ Tetta in Detonate

Ik hoor anders Art of Fighters invloeden in Nico & Tetta tracks :P
Uitspraak van X op woensdag 10 maart 2010 om 22:19:
Leuk interview, leuke dame!

(Y)
Uitspraak van [MOH-Radio] Mercenary op donderdag 11 maart 2010 om 18:58:
Ik hoor anders Art of Fighters invloeden in Nico &­ Tetta tracks

Ja. Christian van AoF helpt idd mee bij hun tracks..

Detonate dikke track!
Uitspraak van *B@LLEBO* op donderdag 11 maart 2010 om 18:41:
Lekkere tracks Concentrate en Detonate, maar wel in samenwerking met andere leden van Traxtorm Records als ik het zo hoor.­ Je hoort bepaalde invloeden van Nico &­ Tetta in Detonate.­ Verder een mooie verschijning op feesten

De mannelijke stem in Detonate is die van Maxx van The Stunned Guys.

Anime is zeker een van de beste vrouwelijke hardcore djs die de scene ook rijk is momenteel. Verder is het ook een leuke dame.
:respect:
Uitspraak van Frixion op donderdag 11 maart 2010 om 22:56:
Detonate dikke track!

zeker :kwijl: Wordt een van de betere tracks van dit voorjaar :jaja:
Detonate erg vette plaat.­
Detonate is een heerlijke track, en wat een meid die anime.­

I'm in love!
super lekker wijf :kwijl:
Uitspraak van Lost In Music op woensdag 10 maart 2010 om 23:44:
Idd ja, haar set vorig jaar op Dominator was erg vet

die was echt vet
Uitspraak van KevinMCMXXCIX(L) op woensdag 10 maart 2010 om 19:42:
Mij heeft ze al als fan!

mij ook al sinds dominator 2009
kan echt goed draaien en ze is erbij op bassleader en ik hoop op meerder festivals
Uitspraak van Ad-raket op vrijdag 12 maart 2010 om 10:20:
Detonate erg vette plaat.­

klopt


Uitspraak van Nul7Negen op vrijdag 12 maart 2010 om 11:04:
super lekker wijf

inderdaad


Velen vergelijken je met Korsakoff.­

ik vind anime veel beter dan korsakoff + veel lekkerder :D


Uitspraak van Hellfire op donderdag 11 maart 2010 om 23:01:
Anime is zeker een van de beste vrouwelijke hardcore djs die de scene

dat is een feit
Exomni
Artiest Exomni
Uitspraak van Frixion op donderdag 11 maart 2010 om 22:56:
Ja.­ Christian van AoF helpt idd mee bij hun tracks..­

Detonate dikke track!

Denk eerder dat tracks Meccano Twins invloeden heeft ( ja dat is ook Christian van Art of Fighters ;) )

Detonate is een heerlijke beuktrack, maar dat is Concentrate ook.

verder heb ik dr niet horen draaien maar ik ben benieuwd ;)
beetje saai interview...:\
of ze nl ooit zal veroveren en nr 1 dj betwijfel ik ten zeerste haha,
al moet ik zeggen dat Detonate echt een gruwlijk nummer is :D
Wel goed dat ze tenminste dingen voor ogen heeft
maar nummer 1 dj ?
Dat is te ver gezocht :rot:

Maar een zeer 'nuchtere' dame
Uitspraak van facebook op zondag 14 maart 2010 om 02:43:
anime :respect:

Laatst gehoord op Queens of the C.O.R.E.

Daar horen en zien we hopelijk meer van komende jaren :-P
Uitspraak van best of both worlds op woensdag 10 maart 2010 om 22:22:
dit wijf is tenminste geen promotie stunt

Whaha!! Art of fighters produceert voor haar...
pretty, cute and talented =]]] and not blond haha :P
Geweldige meid lijkt me dat :)

Respect, leuk leesvoer ook!
forza italaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
op defqon voor het eerst gehoord samen met Mad Dog! knalde lekker hoor!!
en haar releases zijn leuk, maar ze is er nog niet, moeten tegenwoordig meer doen om mij te overtuigen maar het begin is er
en draaien kan ze in ieder geval goed!
met haar en jappo rondgehangen in Schotland vorig jaar, erg gelachen in de taxi en in het hotel, toffe meid!! :D


erg leuk interview :jaja:
laatste aanpassing
Zeer leuke interview

Hoop dat ze op meer hollandse partys klomt draaien is zeker goeie talent
Uitspraak van iGwenda op donderdag 11 maart 2010 om 15:32:
Velen vergelijken je met Korsakoff. Wat vind jij van die vergelijking?
Ik denk dat ze ons enkel vergelijken omdat we beiden vrouwen zijn. Verder zijn er weinig overeenkomsten tussen ons. We spelen beiden een verschillende stijl van hardcore en ook ons producties zijn helemaal anders. En daar komt nog eens bij dat zij blond is en ik een brunette. (lacht)


Ja die vergelijking maak ik dagelijks :lol:


Maaruh Anime >> :respect:

Anime > korsakoff (catscan producties lol)
Anime kan er zeker wat van, al blijft de leading lady hier in nederland toch altijd DaY-Mar
Ze is nog jong he ik vind haar beter dan Korsakoff nu al...­
detonate:kwijl:
laatste aanpassing
heb haar op dominator 2009 voor het eerst horen draaien! respect! was echt goed! girl power!! :cheer: en leuk interview, goede gedachten!
Tja, gewoon een schitterende artieste die het denk ik nog heel ver gaat schoppen (Y)
Producties zijn ijzersterk en ze kan goed draaien.
Zowieso vind ik dat Italiaanse spul gewoon prachtig, Nederlandse hardcore gaat achteruit.
Zodra ik sloop die speakers of de zoveelste remix van alles naar de klote hoor duik ik gelijk de andere zaal in.
Maar goed, zolang er maar genoeg pubers op blijven springen vinden die artiesten het prima, de zakken worden toch wel gevuld.
Respect voor originaliteit en vooral niet bang zijn om je eigen ding te doen (Y)

I can beat it, smash it, patch it, blow it, fix it, all our music
Pull it, pump it, kick it, kill it, push it, pump it, detonate it
Stomp it, squeeze it, crush it, tear it, glue it, stick it, concentrate it
Force it, rhyme it, climb it, drive it
Here we go!

All our music, concentrate it, deton-deton-detonate it

:bounce:
fijn dat ze haar sporen the hard way heeft verdiend, en niet van de straat is geplukt en dezelfde avond op mainstage staat te "draaien"
het kan dus toch wel :)
respect dus...

wat een hoop tiepvouten in het interview man niet te zuinig...
laatste aanpassing
:respect:
4 Anime :D
Deto...­
Deto...­
Detonate (B)
Nice interview!
Detonate en Concentrate vind ik lekkere nummers!
enkele van de beste hardcore compilaties zoals InQontrol, Nightmare en Always Hardcore 22

:')
Detonate is echt super van Anime <3
geweldig om naar te kijken en luisteren, wat een tracks kiest ze uit zeg! :respect:
Produceert ze nou zelf of niet? Kan ik nergens achterhalen.­