Partyflock

DJ Vince: nuchterheid met een zachte ‘g’

 

DJ Vince: nuchterheid met een zachte ‘g’

door , gepubliceerd op
DJ Vince: nuchterheid met een zachte g (afbeelding)
ArtiestVince Site
Om even terug te komen op je Partyflock-paspoort: waarom Amnesys - Elevation?
Elevation heeft alle elementen die een goede track nodig heeft. Lekkere kicks, goede samples en hij doet het gewoon goed op de dansvloer.

Waarom Sceletor?
Sceletor draait goed omdat hij het publiek zo goed aanvoelt. Hij timmert goed aan de weg maar heeft alleen nog een klein zetje nodig.

Wat doe je naast draaien? Hoe ziet voor jou een week eruit?
Doordeweeks werk ik al jaren in een computergroothandel. Ik zou mijn baan niet willen opgeven om te draaien en produceren. Draaien doe je alleen in het weekend. Sommigen produceren doordeweeks maar ik zou het niet van mijn producties willen laten afhangen. Daarnaast vind ik draaien gewoon het leukste wat er is. Produceren is niet echt mijn ding.

Je bent één van de weinigen die vooral groot is geworden door het draaien en in mindere mate door het produceren. Hoe ben je gekomen waar je nu bent? Aan welke mensen heb jij te danken gehad in het begin van je carrière?
Ik heb in eerste instantie veel te danken aan mijn vader die me een hele draaiset kado deed. Ik heb zo veel kunnen oefenen op mijn zolderkamer. Toen ik eenmaal het draaien een beetje onder de knie had ben ik tapes weg gaan geven om mezelf te promoten. Ik heb toen ook een tape aan Jos Vos (MC D) gegeven. Hij heeft er in het begin van mijn carriere vaak voor gezorgd dat ik ergens kon draaien. Ik was nogal een stille die rustig in een hoekje naar de andere dj’s stond te kijken en Jos was altijd degene die van alles voor me probeerde te regelen waarvoor veel dank natuurlijk.

[photo=421120 size=medium right]Je staat inderdaad bekend als vrij rustig. Is jouw niet zo rustige muziek dan een uitlaatklep of gewoon een kant van jou die we niet kennen?
Draaien is wat ik het liefste doe en deze muziek vind ik gewoon mooi. Het is niet zozeer een uitlaatklep waarin ik frustraties of iets dergelijks kwijt moet. Ik hou gewoon van die harde kick en die scheurgeluiden.

In 2007 verscheen je track ‘Here comes the pain’ op verschillende compilaties. Onlangs verscheen een compleet gerestylde versie op het nieuwste Masters of Hardcore album. Is dit een teken dat er een vinyl release aan zit te komen?
Ik ben in 2006 al aan deze track begonnen en hij verscheen ook als eerste op de cd behorende bij het Titans feest, Titans - Playground Of The Gods. Hij is inderdaad later nog verschenen op een MoH Compilatie in een nieuw jasje maar een release zit er voorlopig niet in. Deze track is wat mij betreft niet goed genoeg om uit te brengen. Er is dit jaar wel een track van mij en Angerfist verschenen op het Masters of Hardcore Label genaamd ‘No Fucking Soul’.

Wanneer is een track voor jou dan goed genoeg?
Een track is goed genoeg wanneer ik het zelf zou draaien. Here comes the pain draai ik ook bijna nooit. Ik ben niet snel tevreden en vind het eigenlijk nooit goed genoeg daarom hou ik ook niet zo van produceren. Een plaat is bij mij nooit af. Samen produceren gaat dan weer een stuk beter omdat die ander op een gegeven moment gewoon zegt: ‘nu is het af.’

Sommige artiesten hebben eigen merchandise. Is dit ook vanuit jouw bescheidenheid niets voor jou?
Neuh ik zoek het niet om mij daar mee bezig te houden en ik vind mezelf daar ook niet goed genoeg voor. Ik vind het leuker als mensen zelf iets maken. Ik draag trouwens zelf ook geen hardcorekleding op feesten. Wel vaak Cavello maar dan casual. Ook draag ik vaak hiphop kleding zoals Karl Kani maar dat schijnt echt niet te kunnen. Onzin vind ik dat.

Je hebt door de loop der jaren op meer dan 890 feesten gedraaid, Heb je wel eens een avond/dag dat je er geen in in hebt om te draaien? Zo ja, hoe ga je hier mee om?
Ik heb zeker wel eens geen zin om te draaien, op zo’n momenten zie ik het echt als werk. Ik vind het ook wel eens fijn om een avondje thuis op de bank te hangen.

Hoe maak je er dan op zo’n moment zin voor?
Gewoon gaan, er het beste van maken en meestal als ik mijn eerste plaatje erop gelegd heb komt de zin vanzelf. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe het publiek reageert.

[photo=226415 size=medium left]Heb je na al die jaren nog wel eens kriebels voor je plaatsneemt achter de draaitafels of een kippenvelmoment tijdens een set?
Jazeker, vooral voor de grotere feesten zoals Masters of Hardcore, Sensation en bijvoorbeeld Qlimax heb ik wel kriebels in mijn buik. Ook op die feesten komen vaak kippenvelmomenten voor. Als je bijvoorbeeld iedereen mee hoort zingen op een plaat die je aan het draaien bent.

Wanneer was je laatste kippenvelmoment?
Dat was op 7th Sunday festival, ik sloot daar af in de Hard Nature tent. Met meerdere platen werd daar royaal uit volle borst meegezongen en geschreeuwd. Dat is altijd mooi.

Heb je overwogen om niet te draaien op DJ Vince omdat je liever bij je vriendin wilde zijn (wat ik me kan voorstellen) toen ze net van Jeremy bevallen was?
Ja dat heb ik zeker overwogen en als Jeremy nog een paar uur op zich had laten wachten dan was het waarschijnlijk een Niemand Tegen de rest feest geworden. Ik heb het een en ander natuurlijk goed overlegd met mijn vriendin Melanie. Zij baalde er in ieder geval flink van dat ze er niet bij kon zijn in het Beursgebouw. Het was voor mij het eerste feest waar ik zo lang zou draaien dat geheel rond mij opgebouwd was. Het was ook nog eens in het Beursgebouw in Eindhoven waar ik als beginnende Shadowlands DJ veel heb opgetreden, lekker dicht bij huis, wat wil je meer.

Welke rol speelt zij bij jouw carriere? En wat voor invloed heeft jouw carriere op jullie gezin?
Melanie steunt me voor 100% als het om mijn muziek carriere gaat maar ze baalt er natuurlijk ook vaak van dat ik (vooral in het weekend) zo weinig thuis ben. Er is zo weinig tijd om als gezin leuke dingen te plannen maar ik doe mijn best.

[dump id=3096 right]Hoe heb je dat weekend ervaren?
Mensen hebben me echt stukken moeten navertellen omdat ik zo moe was en er zoveel andere dingen door mijn hoofd gingen. Jeremy werd vrijdagnacht om 1 uur geboren maar ik kon zelf pas om 5 uur weer slapen na alles. De hele zaterdag was super druk met oma, ons dochtertje en ik moest natuurlijk ook nog platen uitzoeken. Nadat ik uit het ziekenhuis kwam ging ik direct door naar het Beursgebouw waar ik met mensen op de foto moest, interviews moest doen en toen ik moest draaien moest ik mijn hoofd er weer even bij houden. Het was een geslaagde avond maar er is voorlopig nog geen vervolg gepland, ik weet ook nog niet of die er een gaat komen. Art of Dance hebben het geweldig gedaan maar ik houd zelf graag alles in de hand en ik sta ook gewoon niet zo graag in de picture.

Wat vinden je kids ervan dat papa beroemd is? En wat zou je hen graag willen meegeven?
De kleinste heeft daar natuurlijk nog geen boodschap aan maar mijn dochter Rosalina die weet wel dat ik Vince ben, ze vind alleen de muziek die ik draai niet zo geweldig, zij houdt meer van R&B en Hiphop. Ze vind Darkraver wel een hele koele gast en ze is ook echt trots dat hij op haar verjaardag in onze achtertuin heeft staan draaien. Ze heeft de foto van hun samen lange tijd gekoesterd :) En wat ik ze mee probeer te geven: Dat alles te bereiken is, als ze maar echt willen !

Waar ligt je voorkeur? Bij de (voornamelijk) mainstream platen zoals je die draait als Vince, of toch bij je roots: oldschool zoals bij je optredens als Shadowlands Terrorists met JDA en Syco ?
De scheidingslijn hierin is heel klein maar als ik echt moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar de oude Hardcore, en dan het liefst een dj-set.

Waarom?
Omdat ik die oude platen door en door ken, dit betekend dat ik ze lekker snel in kan mixen. Ook ben ik natuurlijk met die platen ‘grootgebracht’ als beginnend dj en daardoor doen deze platen mij meer dan de nieuwe hardcore.

Hoe blijf jij vernieuwend met oude platen?
Door ze snel en goed te mixen. Ik kan de platen dromen en kan ze daardoor goed in mixen. Ik kan zo’n plaat wel 5 minuten laten lopen maar na een minuut ben ik hem al weer zat en wil ik er wat leuks van maken.

Het was voor velen een aangename verrassing dat er een track verscheen met Promo, wat is het verhaal hier achter?
Ik had al jaren niets meer gemaakt en na een gesprek met Promo die mij aanspoorde om weer wat te gaan produceren, hebben we uiteindelijk een studio afspraak gemaakt en hebben we de track ‘Lyin trough your teeth’ in één dag helemaal afgemaakt. Ik vond het een aangename samenwerking.

[photo=508980 size=medium left]Van leden kwamen er vooral veel vragen binnen met betrekking tot je techniek. Wat is je geheim? Wat wil je meegeven aan beginnende of opkomende artiesten?
Een geheim zit er niet echt achter, ik ben wel al sinds mijn jonge jaren met muziek bezig en heb veel bewondering voor de echte turntablists zoals Q-Bert en Mixmaster Mike. Ik heb veel tapes gekeken van de DMC championships en hier en daar wat scratch trucjes afgekeken. Wat betreft het pure beat matching zit er dat bij mij gewoon in denk ik. Ik kan twee platen best wel snel gelijk zetten. Ook gooi ik ze er vaak gewoon in en dan zet ik ze gelijk terwijl ik ze inmix. Dit is soms wel wat slordiger maar ik ben niet bang om hier en daar wat steekjes te laten vallen om een leuke gevarieerde set neer te zetten. Ik heb wel altijd veel geoefend, dus dat is iets wat ik iedereen aan kan raden.

Tegenwoordig wordt Hardcore erg populair in het buitenland dankzij sites als MySpace, Facebook en Global Hardcore. Hoe vind je de ontwikkeling van de Hardcore scène in andere landen?
Naar mijn mening is Hardcore al lang populair in verschillende landen waaronder Italië, Zwitserland, Spanje, België, Duitsland, etc.. Ik heb vooral veel opgetreden in Italië en Zwitserland van 1996-1999, in die jaren was het begrip Shadowlands daar inmens populair.

Wat vind je van ontwikkelingen als MySpace en Facebook dan an sich?
Ik ben daar eigenlijk helemaal niet mee bezig, ik heb ooit eens een account aangemaakt op MySpace maar ik heb dat heel snel weer verwijderd. Ik zoek het niet om dat bij te houden. Ik zit af en toe wel op Hyves maar dat is meer om bij andere mensen (vrienden) naar foto’s te kijken.

Is er sprake van een concurrentiestrijd in de scène? Zo ja, wie is jouw grootste concurrent?
Ik denk niet dat er een echte concurrentie strijd heerst onder de dj’s, wel komt het voor dat als je samen met een andere dj draait dat je elkaar probeert af te troeven op het gebied van snel en strak doormixen. Op dit gebied is de Darkraver zeker mijn grootste concurrent.

[dump id=3060 right]Waarom Darkraver?
Ik ken Darkraver al sinds de tijd dat ik nog nergens draaide, ik stond in Discotheek Carmen in Someren altijd zijn trucjes af te kijken. Toen ik daar zelf als huis-dj ging draaien was hij degene die me altijd mee liet draaien en aangezien wij ongeveer dezelfde draaistijl hadden klikte dit meteen. We zijn vanaf die tijd al hele goede vrienden en als het even kan dan draaien we het liefst samen.

Toegangskaartjes voor (grotere) feesten en festivals zijn erg duur (en vergeet de drankmuntjes niet). Verwacht jij dat dit in combinatie met de huidige economische situatie invloed zal hebben op het publiek of op het aantal bezoekers?
Ik denk dat dit zeker wel invloed heeft op het aantal bezoekers, ik denk dat de bezoekers nu echt de leukste feesten uitzoeken en daar hun geld uitgeven in plaats van 3 feesten in een weekend te bezoeken.

Zal dit invloed hebben op de scène? Hoe denk je dat dit zijn weerslag zal hebben dit jaar op organisaties en kleinere feesten?
Ik merk nu al dat de wat kleinere feesten minder goed bezocht worden, ik sta de laatste tijd veel in een halfvolle discotheek te draaien. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit aan mijn draaikwaliteiten ligt :)

Heb je zelf je geld in een sok onder je matras gelegd?
Als dat geld er was dan had ik daar vast wel een paar sokken mee gevuld.

Wat anders. Ik kreeg ook een Leuke foto te pakken. Wanneer was dit, wat was je aan het doen en vooral…waarom?
Tsja, daar moest ik even later gewoon Hardcore gaan draaien, dit was in het carnavalsweekend en ik ga ieder jaar verkleed naar de feesten waar ik moet draaien. In Brabant en omstreken snappen ze dit meestal wel maar boven de rivieren meestal niet.

Ow ja, ik ben verkleed als Elvis :)

Nu we het er toch half over hebben. Heb je nog gecarnavald? En zo ja in wat voor outfit heb je de straten onveilig gemaakt?
Echt carnavallen (zuipen, hossen tot je er bij neervalt) is niets voor mij maar ik ga wel elk jaar met mijn vriendin en mijn kinderen en nog een zooi vrienden naar de optocht kijken in Helmond.

Ik begreep uit betrouwbare bron dat je alle geluiden na kunt doen met je mond. Wat moet ik me hierbij voorstellen? Eerste wat in me opkomt zijn van die Liervogel taferelen
Dat noemen ze Beatboxen, dat kan ik wel een beetje maar lang niet zo goed als "­Rahzel en Kenny Muhammed"­. Hier zie je mij een slappe poging doen

En alvast even een zonnige vooruitblik. Wat voor vakantie gaat het worden dit jaar? Een stap- relax- of een avontuurlijke vakantie?
Ik ga dit jaar lekker chillen in Spanje op een camping.

Ik begreep dat je met stappen in het buitenland ook altijd wat meemaakt zoals in Collosos?
In Collosos hebben we wel een aantal leuke jaren gehad, het leukste jaar was toen ik samen met Syco op rondreis ging door Europa, we hebben toen met een gare Ford Escort flink wat kilometers gemaakt door Spanje, Zwitserland en Italië. Ja toen reden we nog naar de buitenlandse boekingen.

Over rijden gesproken… er kwam mij iets ter ore over een avond waarbij Syco bromfiets had geleend?
Haha, dat was inderdaad in die zomer dat we samen op rondreis waren. Na een optreden in Collosos (Lloret de Mar) reden we naar ons hotel op een geleende scooter, onderweg werden we aangehouden door een niet zo vriendelijk politiemevrouw. Deze mevrouw probeerde ons met gebarentaal duidelijk te maken dat we een helm op moesten. Ze klopte bij Erkan op zijn hoofd en riep steeds ‘Capiche, Capiche’ maar wij Capichten het natuurlijk niet (drank?) en reden uiteindelijk weer door. Geen idee of we nou wel of geen helm op hadden maar ze zette de achtervolging niet in.

Welk feest kijk je nu het meeste naar uit en waarom?
Ik keek echt uit naar de Shadowlands in het Beursgebouw in Eindhoven, deze zou op 12 september plaatsvinden maar is helaas verzet naar 29 april 2010. Begrijpelijk trouwens aangezien het anders tegelijk had plaats gevonden met Q-base. Ik ben als beginnende dj gestart bij Shadowlands en heb op alle feesten gedraaid en dit zijn er nogal wat geweest, zie www.shadowlandsrave.com Ik hoop dus ook dat de gezelligheid en sfeer van die tijd weer terug te vinden is op deze Shadowlands Rave.

Vind je de sfeer sindsdien dan erg veranderd? En wat mis je dan?
Ik vind de sfeer zeker niet ten nadele veranderd, de hele scene is een stuk volwassener geworden maar ik mis wel de duistere (maar toch vriendelijke) sfeer die er meestal hing op een Shadowlands feest.

­[img width=215 height=304 left]http://partyflock.nl/images/upload/206284_original.jpg[/img]Waar kijk je nu het meeste naar uit in 2009?
Vrijdag is Van God Los! daar kijk ik naar uit! Het is de verjaardag van D en Red Alert dat zijn allebei maten van me. Ik draai daar gewoon lekker voor de lol. Biertje erbij? Ik drink geen bier alleen baco. Ik ben verder niet zo’n uitgaanstype. Vroeger zat ik thuis plaatjes te draaien tot ik op feesten stond te draaien. Dat was mijn stapavond. Als ik nu een keer vrij ben, ben ik blij dat ik lekker op de bank kan zitten. Wel ga ik dit jaar nog naar Dominator, gewoon even kijken. Maar ik had er liever gedraaid. Draaien doe ik nou eenmaal als liefste. En nee ik dans niet, ik buurt wat en sta aan de kant met mijn voet te tappen.

Wat gaat er verder in 2009 veranderen? (persoonlijk/ als artiest) en wat kan het publiek van je verwachten?
Ik heb geen echte grote plannen tot verandering, het gaat prima zo en er komen nog hele leuke boekingen aan. De planning is wel dat er een opvolging komt op de samenwerking met Angerfist. In de privé sfeer zijn we nog steeds druk bezig om 2 kinderen het goede pad te laten bewandelen en dat is een hele zware maar ook leuke taak.

Wil je nog wat kwijt aan de Flockers?
Open your mind
Met dank aan de volgende leden: DJ Catastrophy, Skimpadelics, Revolting Against, Hellfire, .Wendel, Yaske,Dynamike en MC Syco voor de input! En dank aan collega MarrieMarrie voor de praktische hulp!(F)

164 opmerkingen

N.a.v. dit interview ben ik even mijn .avi archieven ingedoken en heb een compilatie gemaakt van dj Vince op m'n birthdayparty 2006.

:respect:

laatste aanpassing
Hazy
Artiest Hazy
Leuk interview!
geweldig ja, ook dat filmpje hierboven, wat een snelheid!!
Ik mis een vraag: "Draait u ;) met CD's of zult u ;) altijd vasthouden aan 'your VINYL skillz'?
Held :respect:
ik stond in ""Discotheek Carmen in Someren '' altijd zijn trucjes af te kijken. Toen ik daar zelf als huis-dj ging draaien was hij degene die me altijd mee liet draaien en aangezien wij ongeveer dezelfde draaistijl hadden klikte dit meteen. We zijn vanaf die tijd al hele goede vrienden en als het even kan dan draaien we het liefst samen.

""Discotheek Carmen in Someren '' helaas is deze er niet meer. was bij mij om de hoek !!! ;)
Mooi dat je dan hoor dat hij is uit gegroeit naar een van de grotere hardcore dj,s van nederland

gegroet
www.somerenhardcorefreaks.nl
Uitspraak van Supremacy op woensdag 29 juli 2009 om 14:52:
Ik mis een vraag: "­Draait u met CD's of zult u altijd vasthouden aan 'your VINYL skillz'?

Ik draai nieuwe hardcore voornamelijk met cd's, oude hardcore en oldschool met vinyl!
Uitspraak van Kleuzzz²³ op donderdag 16 juli 2009 om 15:43:
15.­ Tiny Tot - Discoland (Placid-K Remix)

En zoooo lang aangehouden bam bam bam bam

doet ook geen enkele dj meer, dit nr beetje rekken in het bass gedeelte :(

Leuk interview trouwens

Lijkt me leuk als meer early sets so uptempo zijn als de 96 raveworld versie :D
Uitspraak van Supremacy op woensdag 29 juli 2009 om 14:52:
Ik mis een vraag:

Moet je volgende keer ook aandragen ;) open altijd een topic waarin vragen kunnen worden aangedragen.

Maar je krijgt hem al beantwoord dus wat dat betreft :)
Toegangskaartjes voor (grotere) feesten en festivals zijn erg duur (en vergeet de drankmuntjes niet).­ Verwacht jij dat dit in combinatie met de huidige economische situatie invloed zal hebben op het publiek of op het aantal bezoekers?

Ik denk dat dit zeker wel invloed heeft op het aantal bezoekers, ik denk dat de bezoekers nu echt de leukste feesten uitzoeken en daar hun geld uitgeven in plaats van 3 feesten in een weekend te bezoeken.

Nou.. Ik ben dus niet de enigste die de entree tickets & eten en drinken te duur vind.. 8)
X-Side
Artiest X-Side
Vince, behoort terecht tot de gevestigde orde! (y)

Leuk inderdaad dat beatbox filmpje in "onze" Fuse! :D
Uitspraak van X-Side op vrijdag 31 juli 2009 om 17:42:
Vince, behoort terecht tot de gevestigde orde!

Leuk inderdaad dat beatbox filmpje in "­onze"­ Fuse!

inderdaad mooi :) tof dat ie dat filmpje er ff bij zet :) Bedankt pat ;)
Uitspraak van DJ Vince op woensdag 29 juli 2009 om 20:19:
oude hardcore en oldschool met vinyl!

houwe zo!

trouwens ff een vraagje Vince; die acapella die je meestal samen met die sirene van Die Hard - Sirene draait, heb je die ook op .wav of eventueel hoge kwaliteit mp3? (denk het wel want je draaide hem ook op sensation tijdens die black in time set) En zo ja zou ik die mogen hebben, want die vinyl is vrij duur en ik MOET die acapella echt hebben :D
laatste aanpassing
actief
nummer 1 dj van nederland:respect:
(citeer) En nee ik dans niet,

als ik me niet vergis stond je vorig jaar decibel anders flink mee te hossen in de schranz area :p
set op thunderdome 2003,optimaal genot!allen jammer dat het geluid toen klote was :(
Zijn early-set op BLACK 2007 was zo gruwelijk vet!

Technisch gezien 1 van de beste hardcoredj's van Nederland
ThemcQ
Artiest Exodus
Over die half volle discotheken vince was wel degene die me een super avond heeft geleverd op bring that beat back! wat een setje
VINCE f*ckin held :respect:

Hoop dat we deze man nog vele jaren mogen meemaken!
Niets dan :respect: voor Mr. Vincent!

Keep it up! :cocktail:

Bijna jarig Ouwe! ;-)

Uitspraak van Maxime B. op vrijdag 31 juli 2009 om 23:18:
trouwens ff een vraagje Vince;­ die acapella die je meestal samen met die sirene van Die Hard - Sirene draait, heb je die ook op .­wav of eventueel hoge kwaliteit mp3? (denk het wel want je draaide hem ook op sensation tijdens die black in time set) En zo ja zou ik die mogen hebben, want die vinyl is vrij duur en ik MOET die acapella echt hebben

Haha, die DJ Kit 1 & 2 heb ik hier ook liggen op vinyl, wat bied je? :p
laatste aanpassing
verwijderd
Artiest Stampede
Vince is koning:respect: Hoorde onlangs dat hij een keer een early rave/old school- set weg had gezet ZONDER koptelefoon (!!!). Was hij vergeten. Hoe bizar kan je zijn? Daarom...120% held:respect:
laatste aanpassing
Vince for President.­ Zou alleen naar een hardcore-feestje als hij draait!