Partyflock
 
­ Nederland

ADE Hangover keert terug op de NDSM- werf

gepubliceerd door , op
ADE Hangover
20 september 2017
Tijdens ADE verwelkomt Amsterdam jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. Met de ADE Hangover willen de initiatiefnemers ADE, Stichting NDSM-Werf en Into the Woods graag iets terugdoen voor de bewoners van de stad; een gratis festival voor alle Amsterdammers. Op zondag 21 oktober is de NDSM-werf de perfecte plek om ADE relxed af te sluiten. Live-bands beklimmen het podium en DJ's spelen back to back sets die aansluiten op de chille zondagssfeer. Naast muziek zijn er kunstinstallaties, ontspannende hottubs, een gezellige platenmarkt en verschillende eettentjes.

Midden op de NDSM-werf bevindt zich Ferrotopia, de levensgrote kunstinstallatie van Atelier van Lieshout. Hier vindt, als onderdeel van ADE Hangover, van 14:00 tot 20:00 een gevarieerd inhoudelijk programma met muziek, performances en talks plaats, dat is samengesteld door Nachtburgemeester Shamiro van der Geld en Collectief Walden.

In samenwerking met Nachtburgemeester Shamiro van der Geld vinden er tijdens de ADE Hangover een serie talks plaats rondom actuele vraagstukken in het Amsterdamse Nachtleven. Hierbij wordt licht geworpen op het niet-commerciële muziekcircuit en verdwijnende vrijplaatsen in Amsterdam, seksisme op de dansvloer en presenteert Stichting N8BM A'DAM haar gloednieuwe Code of Conduct voor de clubindustrie.

Collectief Walden brengt met Shane Burmania (programmeur Muziekgebouw aan 't IJ / The Rest is Noise) een ode aan warmte met hun installatie ENERGIE no. 4 WARMTE, die middenin Ferrotopia staat. Deze extravagantie kachel zorgt niet alleen voor opwarming van de ruimte, maar is ook het decor waarin het publiek deelgenoot wordt van vereringsritueel voor warmte. Want warmte is de meest essentiële basisbehoefte van de mens, niet alleen fysiek (voedsel en beschutting) maar ook emotioneel (liefde en passie). Te midden van de installatie brengt DJ Fiction Fenna een muzikale ode aan de warmte. Jasper Stadhouders geeft met zijn Polyband een opzwepend, ritmische performance, die muziek tot een hartverwarmende en hypnotiserende totaal ervaring maakt.

"ADE Hangover wordt ook dit jaar weer de plek om bij te komen van Amsterdam Dance Event en het op een waardige manier af te sluiten met een bijpassende line up op de luie zondag. Dit wil je niet missen." Demian de Rooij - directeur Stichting NDSM-werf

3 opmerkingen

Artikel is gekoppeld aan een feest uit 2017, expres of.....?
De serie talks gaat over allemaal problemen die die linkse sukkels zelf gecreëerd hebben :roflol: en dan afvragen hoe het komt.