Partyflock
 
­ Nederland

Melt 2018
Melting pot van ongelimiteerde liefde en vrijheid

gepubliceerd door , op
Melt Festival
14 november 2017
Na drie dagen non-stop feest is er een einde gekomen aan de 21e editie van Melt Festival op het industriële Ferropolis-terrein in Duitsland. Ruim 20.000 bezoekers van over de hele wereld verlieten tegen de middag van maandag 16 juli voldaan het festivalterrein - een plek die even fungeerde als de ideale wereld vol liefde en vrijheid, waar niks te gek is en iedereen volledig zichzelf kan zijn. Dankzij de exclusieve shows van The xx en Florence + The Machine en andere spraakmakende optredens heeft Melt opnieuw de verwachtingen van haar fans weten te overtreffen.

Florence + The Machine zette op vrijdagavond direct de toon, met een spectaculair optreden waarin ze naast klassiekers als "You've Got The Love" en "Dog Days Are Over" voor het eerst in vijf jaar nieuw materiaal liet horen. Ook artiesten als Tyler, The Creator, Nina Kraviz, Fever Ray, The xx, Mura Masa, Odesza, Jon Hopkins (live), Badbadnotgood, The Internet, Little Dragon, ZHU, IAMDDB en Alma bliezen het festivalpubliek omver en zorgden voor een meer diverse Melt line-up dan ooit tevoren. Een primetime drag show op de Main Stage van niemand minder dan de Berlijnse Pansy en haar collectief bracht daarnaast de nodige 'pussy power' naar de Stalen Stad.

Elektronische hoogstandjes waren, behalve bij de Melt Selektor Stage op het strand bij het Gremminmeer, te vinden bij The Big Wheel en The Forest. Laatstgenoemde bleek één van de grootste trekpleisters dit jaar met niet alleen de beste raves, maar ook sprookjesachtige loungeplekken tussen de verlichte bomen en aan het water. Ook was er een Art Forum en Art Space, waar kunstinstallaties tentoon werden gesteld. Overdag konden bezoekers onder andere meedoen met bieryoga, een workshop over wietplanten en Q&A sessies met artiesten. Temperaturen van rond de 28 graden (lang leve het Gremminmeer!) maakten het vakantiegevoel helemaal af.

De 22e editie van Melt Festival vindt plaats van 19-21 juli 2019. De voorverkoop hiervoor begint al op 1 september 2018.