Partyflock
 
­ Nederland

Le Guess Who? neemt prijs voor Beste Festival in ontvangst tijdens Eurosonic Noorderslag

anoniem gepubliceerd op
Le Guess Who? neemt prijs voor Beste Festival in ontvangst tijdens Eurosonic Noorderslag
21 januari 2019
OrganisatieLe Guess Who? Site
Dit weekend werden in de Stadsschouwburg Groningen voor de 21e keer de IJzeren Podiumdieren uitgereikt door De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Le Guess Who? mocht de award voor Beste Festival in ontvangst nemen. Uit het juryrapport: "De organisatie bewijst keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken."

In de nominatieronde werd het festival al eerder geprezen met de woorden: "LGW was wederom onderscheidend in 2018 door het vernieuwend programma. Ze zijn uitdagend, goed bezocht, divers. Ze zorgen voor een goed werkklimaat en de hele stad Utrecht wordt bij het festival betrokken."

Andere genomineerden in deze categorie waren Lowlands, Roadburn en Down The Rabbit Hole. In 2012 en 2014 mocht Le Guess Who? eveneens de award voor Beste Festival mee naar huis nemen; dat laatste jaar werd ook artistiek directeur Bob van Heur verkozen tot Beste Programmeur.

De IJzeren Podiumdieren zijn peer-to-peer prijzen, die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF worden uitgereikt in de categorieën Beste Directeur, Beste Podium, Beste Programmeur, Beste Marketeer & Beste Festival.

Le Guess Who? 2019
In 2019 vindt Le Guess Who? plaats van 7 t/m 10 november in de gehele binnenstad van Utrecht.