Partyflock
 
­ Nederland

De leukste feesten in juli 2015 met een dresscode

gepubliceerd op
De leukste feesten in juli 2015 met een dresscode
9 september 2015
In juli staan er weer een aantal mooie feesten op het programma! Sommige feesten hebben een specifieke dresscode, maar welke kleding hoort daar eigenlijk bij? In samenwerking met Amber Schutte van Dresscode.nl maakten wij een overzicht van de leukste feesten van juli met een dresscode, en leggen wij precies uit welke outfits daar bij horen.

4 juli - Sensation
We trappen af met misschien wel het grootste dance feest van Nederland: Sensation! Het feest bestaat inmiddels vijftien jaar en is uitgegroeid tot één van de grootste dance feesten ter wereld. En dat vraagt om een feestje! Op 4 juli zal dan ook een bijzondere jubileum editie van Sensation plaatsvinden: Sensation The Legacy.

Van alle dance feesten kent Sensation misschien wel de strengste dresscode: want als je niet in het wit kleed bent, kom je er niet in! Zelfs een blauwe spijkerbroek in combinatie met een wit T-shirt en witte sportschoenen zijn niet toegestaan. Los van het feit dat je met die kleding niet naar binnen mag, loop je natuurlijk ook voor lul als je de enige bent die niet in thema is.

Zo benadrukt Sensation op haar website: bezoekers moeten van 'top tot teen' in het wit gekleed te zijn. Dit betekent een witte broek en wit shirt of net overhemd en voor de dames eventueel een wit jurkje. De vuistregel 'van top tot teen in het wit' hoef je niet helemaal letterlijk te nemen. Het is bijvoorbeeld prima om donkere schoenen aan te trekken of een t-shirt met een kleine opdruk te dragen.

Omdat je waarschijnlijk volledig uit je plaat zal gaan, is het verstandig om kleding te dragen die ademt en waar je goed in kunt bewegen. Wil je een wit overhemd of blouse dragen, draag er dan ook een wit t-shirt onder. Zo blijft je overhemd niet aan je lichaam plakken en schijnt de boel niet zo door als je begint te zweten.

Wil je speciaal voor Sensation een nieuwe outfit scoren? Dan zijn er genoeg mogelijkheden! Zo zijn er zelfs online webshops die speciale 'Sensation' kleding verkopen. Denk bijvoorbeeld aan sexy witte jurkjes, witte leren laarzen of stiletto's voor dames en witte leren motorjacks en schoenen voor de heren. Deze kleding straalt over het algemeen iets meer lef uit, en is ideaal als je voor stoer of sexy gaat.

4 juli - Flirtation on the Beach
Dames opgelet! Flirtation is het grootste girls-only feestje van Nederland. Ieder jaar wordt tevens de populaire zomer editie georganiseerd: Flirtation on the Beach (FOTB). Sinds de eerste editie heeft het feest altijd met kledingthema's gewerkt. Zo is het thema voor de eerstvolgende Flirtation on the Beach 'Dangerous & Daring', met als dresstip 'white with touches of gold and black'.

Ben je van plan om Flirtation on the Beach te bezoeken, houd het dan zeker niet bescheiden! Kies bijvoorbeeld voor een sexy wit jurkje of jumpsuit en maak dit af met leuke gouden en zwarte accessoires. Het is wel verstandig om iets aan te trekken wat goed ademt en niet te warm is. Met een paar duizend dansende vrouwen op een exclusief stukje Bloemendaals strand, zal je merken dat de temperaturen snel kunnen oplopen!

Omdat het feest op het strand plaatsvindt, is het ook aan te raden om slippers in plaats van schoenen te dragen. Schoenen die vol met zand zitten maken het dansen een stuk minder prettig! Ook is het een goed idee om voor 's avonds wat warmere kleding, zoals een trui of vest mee te nemen. Flirtation on the Beach duurt van 16:00 uur 's middags tot 00:00 uur 's avonds, en met name in de avonduren kan het door de frisse zeewind best koud worden. Wil je niet de hele tijd met die extra kleding rondlopen? Geen enkel probleem: op het terrein kun je namelijk gewoon een kluisje huren.

10 juli - Friday Afternoon Summer Edition
Deze terugkerende borrel wordt gezien als één van de leukste VrijMiBo's van Nederland. Met een perfecte mix tussen informeel borrelen, gezellig samenzijn met collega's, vrienden en relaties, maar ook het onderhouden van je netwerk, is Friday Afternoon het ideale fuifje om je weekend mee in te luiden.

Friday Afternoon Summer Edition wordt georganiseerd in Café Lounge Club Nr. 7even, en kent een casual chic dresscode. Dit betekent dat je best een beetje casual gekleed mag, maar het wel enigszins netjes houdt.

Heren kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een nette spijkerbroek en een overhemd, eventueel afgemaakt met een mooie blazer of jasje. Je kunt je outfit afmaken met een paar hippe sportschoenen of een paar nette veterschoenen. Dames kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een zomers jurkje of jumpsuit, in combinatie met een paar leuke pumps. Ga je uit werk gelijk door, en wil je liever iets anders dan je werkkleding aan? Neem je outfit dan gewoon mee!

18 juli - F.A.S.T. 'This is Summer Festival'
Naast het noordelijk havenhoofd in Scheveningen vind je F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain), hét surfdorp van Nederland. F.A.S.T. vormt regelmatig het podium voor uiteenlopende podiumkunsten, waaronder dans, muziek, theater, muziek en cabaret. Ook staat het terrein bekend om zijn dikke zomerfestivals. Zo vindt op 18 juli het F.A.S.T. This is Summer Festival festival plaats, met optredens van onder andere Will and the People, Pat Smith, en Woot.

Van plan om F.A.S.T. 'This is Summer Festival' te bezoeken? Ga dan voor een echte zomer look! Het festival vindt op het strand plaats, dus een stoere zonnebril en slippers zijn zeker aan te raden! Kies daarnaast bijvoorbeeld voor een relaxte korte broek en een simpel t-shirt of hemdje.

Naast een korte broek kun je ook kiezen voor een boardshort. Nu zullen de echte kenners wel begrijpen dat er een groot verschil is tussen een gewone zwembroek en een boardshort. Een boardshort is gemaakt voor surfen. De stof is vaak wat stugger en steviger, en gaat over het algemeen veel langer mee dan de stof van een gewone zwembroek.

Ook is er een heuse pikorde in surfkledingmerken waar je rekening mee kunt houden. Merken als Quiksilver en Billabong doen het overigens altijd goed. Voor meer kleding-inspiratie kun je altijd een kijkje nemen bij de surfwinkels in de buurt van de Scheveningse haven.

25 juli - Puur Festival
Puur bestaat nog niet eens zo lang, maar is nu al een grote hit! In recreatiegebied Vlietland - de favoriete zomerlocatie van Leiden - vindt op 25 juli 2015 de tweede editie van het Puur Festival plaats. Met optredens van onder andere Chris Stussy, Daniel Spanjaard, Haas en Hackler & Kuch, belooft ook de tweede editie weer een mooi feestje te worden!

De afgelopen jaren is voor festivals zoals Puur een heuse 'dresscode' ontstaan die voor een groot deel gebaseerd is op de hippie kledingstijl uit de jaren '70. Deze festival dresscode wordt ook wel bohemian of 'boho' genoemd, en bestaat hoofdzakelijk uit retro zonnebrillen, oude spijkerstof, (bloemetjes)motiefjes en kleur: héél veel kleur. Net als in de jaren '70, schreeuwt de bohemian stijl nonchalance en vrolijkheid.

Van plan om Puur te bezoeken? Trek iets aan waar je je lekker in voelt en waar je goed in kunt bewegen. Kies bijvoorbeeld voor een korte spijkerbroek en vul dit aan met een vrolijk t-shirt of blouse. Om je outfit af te maken kun je ook kiezen voor leuke accessoires, zoals leren armbandjes, een stoere retro zonnebril of een bandana.

7 opmerkingen

Waarom staat dit onder de columns? Lijkt me meer een gewoon nieuwsbericht..
laatste aanpassing
'Wil je een wit overhemd of blouse dragen, draag er dan ook een wit t-shirt onder. Zo blijft je overhemd niet aan je lichaam plakken en schijnt de boel niet zo door als je begint te zweten.'

Goed idee! Want het wordt zaterdag écht niet warm in de ArenA broeikas ;)
Werkzaam bij Partyflock
→ als beheerder
Uitspraak van Sten1990 op vrijdag 26 juni 2015 om 18:38:
Waarom staat dit onder de columns? Lijkt me meer een gewoon nieuwsbericht..


Het is ingezonden.....en ook niet echt 'nieuws' dus we konden niet zo goed beslissen waar we dit wilden plaatsen. Het valt overal een beetje tussenin ;)

Maar zoiets als nieuwsbericht zou okee zijn?
Uitspraak van Karian op dinsdag 30 juni 2015 om 11:23:
Maar zoiets als nieuwsbericht zou okee zijn?


Ik denk dat dit als nieuwsbericht wel beter uit de verf zou komen, of desnoods maak je er een 'Dresscode Special' van ofzo :P Het is in elk geval sowieso geen column..
→ als beheerder
Uitspraak van Sten1990 op dinsdag 30 juni 2015 om 11:41:
Ik denk dat dit als nieuwsbericht wel beter uit de verf zou komen, of desnoods maak je er een 'Dresscode Special' van ofzo :P Het is in elk geval sowieso geen column..


Het probleem is dat we niet veel keuze hebben in allerlei categorietjes :D

Puur naar de definitie van het woord column kijken, is het wel gewoon een column. Maar ik snap wel wat je bedoelt :yes:
 
Ik mis dit feest toch wel in dit verhaal: Flodderparty
laatste aanpassing
Uitspraak van actief op woensdag 1 juli 2015 om 13:09:
Ik mis dit feest toch wel in dit verhaal: Flodderparty


De leukste feesten in juli 2015

:facepalm: