Partyflock
 
­ Nederland

Niet de politiek, maar de media zorgen voor wantrouwen

door , gepubliceerd op
Niet de politiek, maar de media zorgen voor wantrouwen
18 september 2012
Zo. Dat zit er weer op. De verkiezingen van 2012 zijn geweest. De politici zullen de marathon werkdagen van campagnevoeren langzaamaan gedag kunnen zeggen. Het goed moéten beantwoorden van elke ondubbelzinnige vraag van een journalist zit erop. De tijd waarop politici hard afgerekend kunnen worden op een misstapje is verdwenen. De verkiezingsuitslag is bekend. We kunnen gaan formeren en daarna regeren. Regeren, je weet wel. Het land vooruit brengen zoals elke politicus dat wil, hoewel de keuzes waarop dit moet verschillend zijn.

Veelvuldig was in de media te horen dat mensen, en met name jongeren, wantrouwend zijn tegenover de politiek. De politiek zou beloftes niet nakomen. De politiek maakt elkaar voor rotte vis uit. De politiek staat te ver af van de werkelijkheid en van de maatschappij. Op zich kan ik me hierin vinden, maar de oorzaak moet niet (alleen) bij de politiek gezocht worden.

Afgelopen weken kon de tv niet aan of er was een debat tussen politieke leiders. En dat zijn de momenten waarop het moet gebeuren. Die ene minuut die een politicus krijgt om zijn boodschap te vertellen of die 30 seconden die je krijgt om te reageren op je tegenstander zijn cruciaal. Deze momenten bepalen voor miljoenen kiezers of jij hun leider kan zijn. En dan niet zozeer deze hele minuut. Nee, eigenlijk slechts een soundbite uit deze minuut. En het is die soundbite die het moet doen. En die cruciale soundbite, die het liefst maar een seconde of 7 moet zijn, die kan alles bepalen. Want die soundbite is kort genoeg om keer op keer te kunnen herhalen in het journaal en actualiteitsprogramma's. En dit hebben politici nodig als ze stemmen willen winnen. Dat scoort.

Voorbeeldje; je kent deze nog wel uit eerder gehouden verkiezingen: “Nee meneer Bos, u draait en u bent niet eerlijkâ€. Deze 10 woorden hebben ervoor gezorgd dat jarenlang het ene partijbeleid meer en het andere partijbeleid minder tot uitvoering is gebracht in de praktijk. En dan hebben we het dus over keuzes die miljoenen mensen raken op gebieden van economie, volksgezondheid, verkeer, etc.

Politici moeten dus eigenlijk in 10 woorden hun visie weer kunnen geven. Dat scoort en daarmee kan je jouw idealen uiteindelijk verwezenlijken. Ga er maar aan staan. Leg maar eens in 10 woorden uit dat een sterkere economie afhangt van diverse factoren zoals de conjunctuurstatus van de andere landen, begrotingsdisciplines en de noodzaak om hieraan vast te houden, het korte termijn en het lange termijn gevolg van bepaalde keuzes, etc. Analyseer dat probleem maar eens en weeg maar af hoe jouw partij dat aanpakt en hoe de andere partij dat doet. Geef dan maar eens aan dat jouw partij dat beter doet, want de voordelen op….Tja, dat gaat niet lukken. Maar belangrijker, dat gaan de media niet interessant genoeg vinden en dus niet uitzenden. En helaas wil de kijker het waarschijnlijk ook niet zien. Dus daarom is het als politicus verstandiger om wat anders te roepen. Bijvoorbeeld “Mijn politieke tegenstander is alleen maar bezig om zijn kop in de kont van Merkel te stoppen†of “Uitkeringstrekkers moeten stoppen met hun handen ophouden, maar deze uit de mouwen te stekenâ€. Dergelijke uitspraken worden wel opgepakt in media. Dergelijke uitspraken worden wel herhaald en dergelijke uitspraken hebben uiteindelijk wel invloed op de keus van de kiezer. De media geilen op korte quotes en het liefst zo sensationeel mogelijk. “Ach doe eens normaal man†en “Doe lekker zelf normaal, sjonge jonge†zijn gebakjes voor media. Die worden uitgezonden, uitgezonden, nog eens uitgezonden. En als het dan 00.00 uur is geweest worden ze, tussen de belbabes door, nog maar eens uitgezonden. Dat scoort.

Maar zijn het alleen de media die voor deze overversimpeling zorgen? Nee, ook wij als kiezers hebben schuld. Dit blijkt maar weer uit de aardverschuivingen in het politieke landschap die er elke verkiezingen zijn. Dit komt echt niet doordat de partijprogramma’s inhoudelijk zo veranderd zijn en dat kiezers daarom overstappen. Nee dit komt doordat sommige partijen het ineens goed doen in de media. Daar laten miljoenen mensen hun stem van afhangen. Dat scoort.

De consequentie van dit alles is triest. Je bent als politicus bijna verplicht om je politieke tegenstander te vergelijken met een aap. Wij als kiezer zien alleen maar brute verbale gevechten, en verwijten die heen en weer worden geslingerd. Dat zorgt niet voor vertrouwen in de politiek. Vind je het gek. Maar, kan je dit de politiek kwalijk nemen? Misschien voor een deel, maar ze worden er toe verplicht door de media.

Blijft de hoofdvraag over of de media dit anders moeten inregelen, of dat de kiezer dan af zal haken en de kiezer dus op haar beurt weer de media gijzelt.

33 opmerkingen

 
:respect: ik denk precies hetzelfde over de verkiezingen van de afgelopen jaren.
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Wij als kiezer zien alleen maar brute verbale gevechten, en verwijten die heen en weer worden geslingerd.

Of de gemiddelde kiezer is daar gevoelig voor en gaat daar zijn stem op aanpassen. In plaats van dat mensen zich een beetje inlezen in partijprogramma's en daar hun stem op gaat vaststellen. Jammer genoeg draait het meer om het persoontje in debatten en kansloze one-liners. Met die geblondeerde limburgse joker voorop.. :/
Ik heb geen tv debat gezien of krant opengeslagen omdat ik totaal geen waarde hecht aan journalistiek waar de objectiviteit vaak ver te zoeken is.

En ook ik heb geen vertrouwen in de politiek. Het probleem van tegenwoordig is dat mensen geen geloof meer hebben. Ze behoren niet meer tot een groep. Vroeger waren er nauwelijks verschuivingen doordat iedereen bij een bepaalde groep hoorde. Vooral ten tijde van de verzuiling.

Door de steeds verder gaande ontkerking krijg je steeds meer zwevende kiezers. En aangezien de meeste kiezers geen partij programma lezen. En puur afgaan op voorkomen en quotes inderdaad. Daarom zijn de verkiezingen niks meer waard.

Het algemeen stemrecht is iets moois als iedereen ook oprecht geïnteresseerd is. Maar 9 van de 10 doet dit niet en heeft geen idealen
laatste aanpassing
Geweldige column! Hopelijk steken mensen hier ook nog wat van op hoe het in elkaar steekt, zodat ze misschien is partijprogramma's gaan lezen ipv kiezen op basis van een gezicht en quote's.
Ik heb me ook altijd al verbaasd over mensen met vlotte babbels die zichzelf altijd overal uit lullen. Niet perse omdat ze verstand hebben van het onderwerp waar ze over praten, maar gewoon omdat ze een leuke kop, een goede uitstraling of lef hebben. En hele meutes mensen lopen achter dit soort types aan.

Zelf prefereer ik mijn hersenen te gebruiken en zelf na te denken, zeker met iets als een tweede kamer verkiezing. Ik denk dan ook dat het probleem zoals geschetst in deze column niet alleen ligt bij de politiek (hoewel die best om hun taalgebruik kunnen denken) of de media (hoewel die heel bewust bepaalde dingen wel/niet interessant weten te maken). Ik denk dat het probleem in deze tijd vooral ligt bij de kiezer die te lui en te ongeinteresseerd is om over politieke kwesties na te denken een goed afgewogen beslissing te maken.
De politiek zorgt net zo goed voor wantrouwen.

Paar puntjes:
1. De PVV is uit het catshuisoverleg gestapt omdat zij het niet eens werden over de bezuinigingen en het immigratiebeleid. 5 Dagen later lag er een (kunduz)akkoord met daarin de langstudeerboete en de forensentaks. Hoe dichterbij de verkiezingen kwamen, hoe meer afstand de partijen namen van de maatregelen die ze afgesproken hadden.
2. Het demissionaire kabinet heeft er nog snel het ESM erdoor gedrukt
3. Géén geld meer naar Griekenland, aldus de VVD. Maar ondertussen wel instemmen met een 2e pakket.

Hoe betrouwbaar ben je dan nog?

Dan de media;
Door die belachelijke peilingen 5x per dag gaan mensen strategisch stemmen. Wat er dus gebeurd is dit: Een SP-er gaat PVDA stemmen om de VVD uit de regering te houden. Na het tellen van de stemmen blijkt dat 'rechts' hetzelfde heeft gedaan, en het verschil tussen de
VVD en de PVDA praktisch nihil is. De strategische stemmer krijgt dus een partij IN de regering die hij/zij eigenlijk juist UIT de regering wilde houden. Wat schiet je er dan in godsnaam mee op om 'strategisch' te stemmen? Pure beïnvloeding van de media is het. Ik begrijp dan ook niet dat de PVDA in 2 weken tijd 20 zetels of meer kan winnen. Alsof het partijprogramma ineens anders is.

Mijn conclusie: Nederlanders zijn een stel domme makke schapen die zich compleet laten beïnvloeden door vanalles en nog wat. Ze hebben geen eigen mening meer en doen (al dan niet onbewust) wat de media hun opdraagt. De media doet dit inderdaad door van de politiek een soort van circus te maken.
laatste aanpassing
''Herkenbaar:respect:''

Oh..wacht..

Verder wel een goede column(y)
De media vormt onze publieke (negatieve) opinie.

Zo heeft De Telegraag Emiel Roemer van 45 naar 18 zetels in de peilingen gepraat door vijf achtereenvolgende dagen 'schrokkende' koppen te publiceren. Net zo lang dat iedereen er ook in gaat geloven. (en dit is maar een voorbeeld)
Uitspraak van Judas :[ op woensdag 19 september 2012 om 18:30:
2. Het demissionaire kabinet heeft er nog snel het ESM erdoor gedrukt


Bijvoorbeeld ja, een verdrag wat ze zelfs nog aan het aanpassen waren toen er hier nog over gestemd moest worden (wat natuurlijk evengoed geen belemmering hoefde te vormen voor de Euro slaafse politici. Datzelfde ESM verdrag wat de media maandenlang negeerde om over te berichten én waar politici ook het zwijgen toe deden (Verhagen). Sowieso is mijn mening dat de media vaak propaganda machines voor dezelfde politieke machten zijn, lees zo vaak over flut onderzoekjes en zinloze berichten dat iedereen zooooooo blij is met de Euro en geen enkel probleem heeft met het ESM terwijl ik in mijn omgeving bijna alleen maar het tegenovergestelde hoor.
Uitspraak van House + Pirkies op woensdag 19 september 2012 om 21:49:
lees zo vaak over flut onderzoekjes en zinloze berichten dat iedereen zooooooo blij is met de Euro en geen enkel probleem heeft met het ESM terwijl ik in mijn omgeving bijna alleen maar het tegenovergestelde hoor.


Klopt ja. Maaarr ze weten het weer wel zo te draaien dat mensen op pro-europese partijen gaan stemmen om Europa niet te laten vallen.
Er wordt een erg smerig spelletje gespeeld en maar een handjevol mensen zien het.

Het zal me dan ook niets verbazen als het aluhoedje theorie over de NWO werkelijkheid wordt. Normaal ben ik niet zo sceptisch aangelegd trouwens, maar ik heb me bij deze ontwikkelingen wat Europa/Euro betreft toch mijn bedenkingen.
Uitspraak van Judas :[ op woensdag 19 september 2012 om 18:30:
Mijn conclusie: Nederlanders zijn een stel domme makke schapen die zich compleet laten beïnvloeden door vanalles en nog wat. Ze hebben geen eigen mening meer en doen (al dan niet onbewust) wat de media hun opdraagt. De media doet dit inderdaad door van de politiek een soort van circus te maken.


Dat is net als bij dat zeilmeisje. In komkommertijd door het AD onder de aandacht gebracht, omdat ze niks beters konden verzinnen.

Vervolgens is ze praktisch gevlucht, omdat ze hier nooit meer een normaal bestaan kan opbouwen, omdat er media zijn die haar bewust kapot maken. Dat alleen om er zelf beter van te worden...
laatste aanpassing
Uitspraak van toerist op woensdag 19 september 2012 om 21:27:
Zo heeft De Telegraag

Dan noem je ook wat. Dat lezen vast alle intellectuelen en ingelezen stemmers. Overigens zijn NRC en VK niet heel veel anders hoor..

Overigens mag 'het politieke spel' ook nog wel even aangehaald worden. Uit een coalitie stappen, omdat ze lekker staan in de peilingen, is niet alleen van afgelopen jaar.
heb jaren lang mezelf verdiept in welke partij te stemmen; echter telkens werd mijn verwachting niet waargemaakt.

Aangezien uit de kieswijzer bleek dat ik die halve gare uit Limburg moest stemmen en ik met hem niet geassocieerd wil worden werd de keuze voor mij om te stemmen bemoeilijkt. Een andere meespelend factor is dat ik het belachelijk vind dat wanneer je de moeite wilt nemen om te stemmen tijdens je vakantie, je eerst dat f#cking biljet moet omzetten.

Conclusie, was ik thuis geweest had ik blanco gestemd, nu helemaal niet gestemd.

Ze doen in Den Haag toch allemaal waar ze zelf zin in heb.
Uitspraak van Turbo-D op vrijdag 21 september 2012 om 16:49:
dat ik die halve gare uit Limburg moest stemmen en ik met hem niet geassocieerd wil worden werd de keuze voor mij om te stemmen bemoeilijkt. Een andere meespelend factor is dat ik het belachelijk vind dat wanneer je de moeite wilt nemen om te stemmen tijdens je vakantie, je eerst dat f#cking biljet moet omzetten.


Vervelend he zo'n mooi democratisch stelsel....
Uitspraak van Tumult op woensdag 19 september 2012 om 11:14:
En ook ik heb geen vertrouwen in de politiek. Het probleem van tegenwoordig is dat mensen geen geloof meer hebben. Ze behoren niet meer tot een groep. Vroeger waren er nauwelijks verschuivingen doordat iedereen bij een bepaalde groep hoorde. Vooral ten tijde van de verzuiling.


Tegenwoordig wordt getracht dat iedereen een individualistisch leven leidt maar (sommige) mensen nemen daarin hen eigen verantwoordelijkheid niet en interesseren zich meer voor vulgaire en banale programma's op sbs en rtl dan dat zij zich in de politiek verdiepen. Ik kan mij dit goed voorstellen van mensen die weinig verantwoordelijkheid dragen (zoals ik zelf momenteel). Ik snap echter niets van dit passieve gedrag van mensen met verantwoordelijkheden mbt huur, hypotheek en kinderen etc...
laatste aanpassing
Als je als burger niet tevreden bent over de politiek dan neem je je eigen verantwoordelijkheid en dan ga je proberen de situatie te veranderen. Er zijn allerlei manieren waarop je een verandering te weeg kan brengen (cabararet, muziek, journalistiek, schrijverschap, burgerbewegingen, studies). De ontevredenheid over de politiek zegt mijns inziens meer over de verwende Nederlander dan over de politiek zelf....

Mooi stukje van Freek de Jonge: http://www.youtube.com/watch?v=2Y8mUHCS9JU
laatste aanpassing
Het politieke systeem is mede schuldig aan het wantrouwen. Door ons systeem is er altijd noodzaak behoorlijk grote concessies te doen. Daarom kunnen verkiezingsprogramma's in de verste verte niet uitgevoerd worden. Dus wat is je stem nog waard??

Lange tijd zijn we bewonderd om ons gepolder en als je naar NL kijkt van de afgelopen 50 jaar is het best redelijk gegaan, bedoel we moeten ook niet overboord gaan met negativiteit ;) maar denk dat er tijd is voor vernieuwing.
Oja natuurlijk heb gij qua media een punt.

Een serie die hier een mooie weergave van geeft en hoe het zou moeten en welke moeilijkheden je op die weg tegenkomt is van HBO The Newsroom. Echt een aanrader, heel sterk gemaakt (ondanks de overweldigend slechte recensies 8) ) Sowieso moet iedereen HBO nemen maar dat is een ander punt ;) 8) :lol:
 
de politiek is niet geweldig maar de media is sowieso je reinste indoctrinatie eigenlijk. laat ons een hele hoop onzin geloven, en de dingen die we echt zouden moeten weten (maar misschien niet aan kunnen) worden vakkundig in de doofpot gestopt.
De gemiddelde Nederlandse burger is gewoon te dom om te snappen hoe politiek werkt. Politici moeten daar op inspelen, en de media hobbelt daar ook vrolijk achteraan.

Niet alleen in de politiek maar in ALLES valt je op dat de gemiddelde Nederlander te dom voor woorden is. Kijk alleen al naar al die kutprogramma's op tv die goed scoren. 9/10 hits zijn programma's waar debielen lekker zichzelf zijn. Zodat de debielen die bij de buis zitten kunnen zeggen: kijk eens, die debielen zijn NOG dommer!

Ondertussen weten scholieren niet meer wanneer de 2e Wereldoorlog was omdat ze te druk zijn met kookles en andere bullshit.
 
Uitspraak van Too Many Daves op zondag 30 september 2012 om 12:23:
omdat ze te druk zijn met kookles


zelfredzaamheid is ook belangrijk. maar een beetje kennis van de geschiedenis van t land waar je in woont is dat ook wel.

Uitspraak van Too Many Daves op zondag 30 september 2012 om 12:23:
omdat ze te druk zijn met bullshit


geen tijd voor huiswerk want ik moet mn facebookstatus updaten/whatsappen/pingen :rot:
Uitspraak van verwijderd op zondag 30 september 2012 om 12:30:
geen tijd voor huiswerk want ik moet mn facebookstatus updaten/whatsappen/pingen


niveau van de lessen en de leraren is ook gekelderd in de afgelopen 30 jaar. Nederlands is tegenwoordig een vak waar je grammatica lessen krijgt, shit die je op de basisschool al onder de knie hoort te hebben. Literatuur lezen? Die verwende nesten gaan al janken als ze 3 boeken in een schooljaar moeten lezen.
 
Uitspraak van Too Many Daves op zondag 30 september 2012 om 12:45:
niveau van de lessen en de leraren is ook gekelderd in de afgelopen 30 jaar. Nederlands is tegenwoordig een vak waar je grammatica lessen krijgt, shit die je op de basisschool al onder de knie hoort te hebben. Literatuur lezen? Die verwende nesten gaan al janken als ze 3 boeken in een schooljaar moeten lezen.


Lezen is belangrijk, maar literatuur is vooral leuk als het je toevallig trekt. In mijn optiek kan je leerlingen beter informatieve boeken over allerlei onderwerpen laten lezen, en daar samenvattingen van laten schrijven. Dan geef je ze extra kennis buiten andere vakken om, mee, en leer je ze meteen kritisch lezen. Ik vond het vreselijk om proza te moeten lezen, op enkele schrijvers zoals W.F. Hermans en Harry Mulisch na. Had veel liever gezien dat ik voor mijn lijst boeken over psychologie, economie, aardrijkskunde en geschiedenis had mogen lezen.
 
Uitspraak van Too Many Daves op zondag 30 september 2012 om 12:45:
niveau van de lessen en de leraren is ook gekelderd in de afgelopen 30 jaar. Nederlands is tegenwoordig een vak waar je grammatica lessen krijgt, shit die je op de basisschool al onder de knie hoort te hebben. Literatuur lezen? Die verwende nesten gaan al janken als ze 3 boeken in een schooljaar moeten lezen.


vooral aan alle kanten blijven bezuinigen op onderwijs, dat is goed voor onze economie :rot:

Uitspraak van verwijderd op maandag 1 oktober 2012 om 15:59:
In mijn optiek kan je leerlingen beter informatieve boeken over allerlei onderwerpen laten lezen, en daar samenvattingen van laten schrijven


je weet zelf ook wel dat de meeste samenvattingen tegenwoordig gewoon linea recta van internet af worden gekopieerd.
 
Juist daarom. Een samenvatting van De Aanslag waar iemand in 5 VWO een 8 voor haalde heb je in no time gevonden. Samenvattingen van informatieve boeken daarentegen niet. Misschien is het schrijven ervan zelfs wel overbodig, als je iemand gewoon een a4'tje lang over het onderwerp laat reflecteren en dat als verslag inleveren heb je snel genoeg door of hij/zij er iets van geleerd heeft.

Trouwens bedenk ik me net, wij MOESTEN in 5 en 6 VWO juist samenvattingen van internet plukken, althans van verplichte literatuur, maar een hoop andere vragen beantwoorden over deze boeken, die we klassikaal behandelden (en om beurten hardop voorlazen tot het hele boek, in lestijd, door de hele klas was gelezen). Dan had je tenminste snel genoeg in de gaten wie op had zitten letten, want je moest in je eigen woorden gaan recapituleren wat de leraar behandeld had. Zo hebben we o.a. Het Behouden Huis van W.F. Hermans geanalyseerd. Wat me opviel was dat het op die manier, als de docent je op sleeptouw neemt, ineens wel interessant was, omdat hij, anders dan met thuis iets lezen en dat samenvatten, zijn bevlogenheid kan overbrengen. Dat mis je bij zelfgekozen titels.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 1 oktober 2012 om 22:26:
vooral aan alle kanten blijven bezuinigen op onderwijs, dat is goed voor onze economie :rot:


An sich kan er best wel geld bespaard worden. Flatscreens in het hele gebouw ophangen is echt niet goeiekoper dan absente leraren met krijt op een bord laten pennen door de concierge. In plaats van allemaal PC's van 500 euro per stuk met Windows, MS Office, en McAfee of Norton Antivirus in het informaticalokaal, kan je ook dezelfde pc's voor 100 euro goedkoper neerzetten door ze op Linux te draaien, en alle software zoals virusscans en office pakketten, uit het open source-circuit te halen. Linux is voor veel ICT-ers sowieso handig omdat het vaak voor servers wordt gebruikt. En wie met Oxygen Office (open source pakket compatible met MS Office) kan werken, kan het ook met MS Office, en een virusscanner als Avira Antivir of Malwarebytes is gratis en net zo effectief als een betaald geval.

Schoolboeken alleen nog maar als PDF aanbieden en leerlingen ipv 300 euro per jaar voor boeken, 300 euro voor hun hele schoolloopbaan voor een netbook te laten betalen, kan ook, zodat op het boekenfonds kan worden bespaard. Encyclopedieën niet meer op DVD of CD-ROM kopen maar gewoon de Engelstalige Wikipedia laten gebruiken (die is net zo betrouwbaar als de Encyclopaedia Brittanica) etc.

Ze kunnen zelfs complete vakken schrappen, ANW, CKV, gymles vervangen door spinninglessen die elke debiel met een beetje conditie kan geven, etc.

Op schoonmaakkosten kan je besparen door leerlingen elke paar weken een uur onder lestijd corvee te laten doen, en op management kan je een hoop besparen door ze alleen uit het eigen team te werven en ze het salaris van een docent te betalen plus een extra premie. Zo deden ze het bij de scholengemeenschap waar ik les had. Als je echter ziet dat er gewoon schoolbestuurders zijn die boven de Balkenende-norm verdienen, met name in de Randstad, is dat toch stuitend?

Ze moeten alleen kappen met bezuinigen op docenten en essentieel lesmateriaal.
 
De handleiding van een pakkie instant soep is nog korter.
Het is gewoon desinteresse, boomknuffelende faalhaas :roflol:
De grootste faalhaas ben je toch echt zelf Blauwbeer. Veel plezier met je volgende ban.
 
Onzin. En jij bent de laatste die daar iets over mag zeggen, je meent jezelf een hele principiele linkse idealist maar je bent nog te laf om bij een discussie met rechts uitschot meteen verbaal je tanden in hun halsslagader te zetten.

:roflol:
Scholen hebben geld zat, kijk maar hoeveel nieuwe scholen er worden gebouwd, dat is van het geld wat ze zouden moeten investeren in onderwijs, maar de bestuurders hebben liever op hun cv staan "een nieuwe school gebouwd ipv 10 extra leraren aangesteld". Hier in Breda is de NHTV bijna failliet gegaan moest aankloppen bij de gemeente, waarom , omdat dat tkunstzinnige design gebouw zo fokking duur was, en is het onderwijs er beter van geworden, NEEEEEE .
ff wat leuks ertussen gooien ......

Aan alle geleerde bollen of diegenen die het denken te zijn. In een vliegtuig zit een man naast een blond jong meisje, dat juist een boek open doet en wil beginnen te lezen. Zegt die man tegen haar: "Ik heb eens gelezen dat een gesprek of een discussie met een medepassagier de tijd beter doet omgaan." Zij antwoordt: "O, waarover zou u willen hebben?" De man zegt: "Laat ons bijvoorbeeld eens discussiëren over nucleaire energie." Knikkend zegt ze: "Goed, maar mag ik u vooraf een vraagje stellen?". De man antwoordt: "Graag".

Het jong ding begint met haar verhaaltje. "Kijk", zegt ze, "in een weide lopen een paard, een koe en een schaap. Kunt u mij nu eens uitleggen hoe het komt dat het paard van die hooiachtige vijgen laat vallen, de koe van die platte vlaaien en het schaap van die paternosterbolletjes, alhoewel ze alle drie van hetzelfde gras eten."De man zegt: "Geen idee". Waarop zij antwoordt: "Wat wilt u dan vertellen over nucleaire energie als u van stront nog niets afweet!"
 
Uitspraak van Lijpelou op woensdag 10 oktober 2012 om 21:04:
De man zegt: "Geen idee". Waarop zij antwoordt: "Wat wilt u dan vertellen over nucleaire energie als u van stront nog niets afweet!"


:roflol: