Partyflock
 
­ Nederland

Vriendschap

door , gepubliceerd op
Vriendschap
7 december 2009
Zo kijk ik is eens rond op de wereld zie ik miljoenen mensen. Kennissen, families en vrienden. Over dat laatste wil ik het graag even hebben. Vrienden iedereen heeft ze wel.. maar bestaan ze ook echt. Wat is de betekenis van een vriend zijn en aan welke eisen moet een vriend dan wel niet voldoen? Een vriend ook wel genoemd een maat, gabber, makker of mattie. Maar wat maakt diegene dan een vriend? Nou volgens de bronnen van tegenwoordig is een vriend een vriend als hij je steunt in alle situaties, er altijd voor je is, achter je keuzes staat, gezellige dingen samen doen, goede maar ook slechte herinneringen delen en ga maar zo door. Is een vriend ook een vriend als die gene je keuzes beïnvloed? Of is het niet zo dat een vriend een vriend is als hij je keuzes respecteert. Ikzelf vind dat je een vriend bent als je de keuzes van de anders respecteert ook al is dit moeilijk omdat jij er anders over denkt..

Een vriend hoort je te steunen, advies te geven en waar nodig is te helpen. Vrienden horen niet je keuzes te beïnvloeden of voor je te maken. Als vrienden je laten vallen omdat jij een andere keuze maakt dan die hun voor ogen hebben zijn het geen vrienden of toch wel? Een vriend zijn zijn mensen die keuzes respecteren en welke keuze je ook maakt altijd achter je blijven staan? Er voor je zijn als het toch alsnog misgaat.. en dan niet aan komen met 'ik zei je toch', maar gewoon de koesterende woorden “ik ben er voor jeâ€. Ik heb vele vrienden zien komen en ook weer zien gaan. Vaak zijn die “vrienden†die je hebt zien gaan uit je leven.. toch niet het beste met je voor hadden omdat ze je keuzes niet respecteren. Natuurlijk zijn vrienden er om je advies te geven maar betekent dit gelijk dat je niet meer naar je hart en je gedachtes moet luisteren? Naar mijn idee zijn er maar weinig hechte vrienden op de wereld ook al denk je van wel, er zullen altijd mensen zijn die lief zijn in je gezicht maar achter je rug om zich niet als een vriend gedragen. Er zijn ook mensen die echt vrienden zijn, eerlijk en oprecht, te vertrouwen en mensen om heel veel herinneringen mee te delen en te koesteren. Zo hoorde ik de uitspraak “echte vrienden tel je op een hand†maar misschien heb je er in jou geval niet genoeg aan een hand omdat jij je gelukkig mag prijzen met een hele hechte en vertrouwde vriendengroep en de ander misschien genoeg heeft aan een vinger omdat maar een iemand je vertrouwen blijft winnen in welke situatie dan ook..

Als ik op feesten loop zie ik de sfeer die mensen met zich mee brengen en dan zijn we opeens allemaal vrienden.. heerlijk dat gevoel mensen zouden een voorbeeld moeten nemen aan die sfeer tussen verschillende mensen.. vrienden; het zijn mensen om wie je ontzettend veel geeft, maar iedereen ziet de ideale vriend anders.. grappig toch; een benoeming “vriend†en verschillende opvattingen.

123 opmerkingen

Uitspraak van Raving Butterfly op woensdag 30 december 2009 om 10:29:
Uitspraak van Luxe op woensdag 30 december 2009 om 01:06:
Leest voor geen meter dit

Goed punt maar als column vind ik het niet echt iets waard...
Slecht taalgebruik en veel te serieus geschreven, heb geen enkele keer een glimlach op m'n gezicht gekregen.

inderdaad, echt een baggercolumn. Iedereen die dit een goede column noemt, weet niet wat een column is. Dit is gewoon een verhaal met betrekking tot iemans mening over vriendschap
Ik denk dat je iemand de stempel "vriend" kan geven naar je eigen maatstaven en eisen...
Wat is voor jou een vriend..
Ik lees het woord "(vriend)en" zooo vaak.. Dat ik nu niet meer weet wat het inhoud.:/
laatste aanpassing
KIJK NAAR MATE JE OUDER WORD GA JE ZEKER OVER VRIENDEN NADENKEN!!!

je denkt,voegt die vriend wel iets toe aan je leven,of voeg jij alleen iets toe in haar leven.Ik zeg vriendschap is moeilijk.
Maar soms moet je vrienden( wat je dan denkt maar niet zeker weet) gewoon laten gaan,want die voegen niks toe!!!

Ik heb vrienden die een beetje zijn blijven hangen en nog steeds dingen doen die ze 10 wat 20 jaar geleden ook deden,en dan denk ik.....wil jij niet verder???Hallo ik hou ook zeker nog van een feestje wat denk je!!!

Ik wou dat ik die vrienden kon laten gaan,want je leert niks van hun.
Je moet ook wel aan je zelf denken van word ik er beter van om met hun om te blijven gaan of brengen ze me op foute gedachtes dat het allemaal maar zo moet.

NEE ik wil vooruit en dat ben ik gegaan,maar ik heb echte goeie vrienden door dik en dun die ik me hele leven zal blijven zien. Maar sommigen......... daar moet ik gewoon afscheid van gaan nemen,want ik word er geen haar beter van!!!

En hun wel van mij,want ik sta altijd klaar en hun zijn altijd gaar...schiet toch niet op!!! of wel?????????????????????????????????
laatste aanpassing
Artiest Powel
Door alle social networks die je tegenwoordig hebt waar je 'vrienden' toevoegd aan je profiel, krijgt het woord vriend meer de betekenis van 'kennis'
En dit zijn toch 2 behoorlijk verschillende zaken die ook niet met elkaar te vergelijken zijn.
Dat je iemand kent of weleens spreekt wil nog niet zeggen dat het een vriend is.

Next to this tolde het woord 'vrienden' idd behoorlijk voor mijn ogen tijdens het lezen van deze column.
Maar het brengt een aardige discussie op gang dus wat dat betreft is ie dan toch wel weer goed :)
 
Uitspraak van $ansy™ op dinsdag 5 januari 2010 om 21:43:
Ik heb vrienden die een beetje zijn blijven hangen en nog steeds dingen doen die ze 10 wat 20 jaar geleden ook deden,en dan denk ik.....wil jij niet verder???Hallo ik hou ook zeker nog van een feestje wat denk je!!!

:yes: Alleen die "vrienden" zie ik niet meer, alleen als ik naar een feestje ga en dan denk ik so he dat jij hier nog rondstuiterd! Ik heb toch meer van mijn leven gemaakt na 15 jaar, en dat vind ik toch jammer. Je creert dan toch afgunst als je antwoord geeft op de vraag " hoe gaat het met je" nou ik heb een zoontje woon in een koophuis in een leuk stadje en jij? nou ik woon nog in een huurhuis met een uitkering :vaag:
Gelukkig heb ik nog wel genoeg vrienden over gehouden na het stappen die ook wat van hun leven maken.
En vriendschap blijft in sommige gevallen idd een illusie, liever 1 goede vriend dan 1 vage die het toch geen reet scheelt hoe het met je gaat.
net als de schrijver van de column heb ik ook vrienden zien komen en gaan, geldt voor iedereen.
maar kwam van de week erachter dat een van mijn beste "vrienden" dat predicaat niet meer van mij heeft.

het geval is dat ik een zweedse vriendin heb, niets mis mee als vriend zijnde lijkt mij. woon der half dus ben gewoon ook veel in nederland. het geval is dat deze "vriend" begon te zeuren dak alles achter gelaten heb dus ook vrienden.(moest het van derder horen)

alsk nog gewoon in nederland ben voor de helft dan hebben wij tijd genoeg om leuke dingen te doen, maar hij negeert mij als het ware sinds ik mijn vriendin heb. voorheen gingen we altijd stappen, nu kijkt hij niet meer naar mij om. alsk hem vraag om mee te gaan op stap dan heeft hij altijd betere dingen te doen, en achteraf hoor ik dat hij zelf op stap gegaan is.

voor mij voelt het alsof hij het geluk niet gunt. Als vrienden langs willen komen in zweden staat de deur open, maar als "vrienden" in je gezicht zeggen dat ze blij voor je zijn en achter je staan en achter je rug negatief over je praten dan wordt de deur hard dichtgeslagen...
vrienden leer je pas kennnen op de dag dat je ze nodig hebbb


en dat is zoon dag als vandaaag


lateer
laatste aanpassing
Money comes and goes but friends stay
niks nieuws in deze column en dus ook niet egt heel boeiend
'en dan niet aan komen met 'ik zei je toch''

Vrienden die dit zeggen moet je sowieso dumpen want dat zijn taalkundig-gehandicapte idioten.
Een keer trek je de conclusie
 
Het is ook belangrijk om niet iedereen als vriend te willen. Ik vind het oke om een hoop mensen te kennen waarmee ik prima op kan schieten, maar niet mijn echte vrienden zijn. Dit zijn niet meteen klootzakken als ze mij niet steunen als ik het zwaar heb. Maar een paar mensen reken ik als echte vrienden en voor hun zal ik er ook zijn. Van de rest verwacht ik niets en ik zal me er ook niet rot om voelen als ze huilie gaan doen als ik ze een keer niet kom helpen.
 


Zo hoorde ik de uitspraak “echte vrienden tel je op een hand” maar misschien heb je er in jou geval niet genoeg aan een hand omdat jij je gelukkig mag prijzen met een hele hechte en vertrouwde vriendengroep en de ander misschien genoeg heeft aan een vinger omdat maar een iemand je vertrouwen blijft winnen in welke situatie dan ook..

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 8 januari 2010 om 11:21:
Het is ook belangrijk om niet iedereen als vriend te willen. Ik vind het oke om een hoop mensen te kennen waarmee ik prima op kan schieten, maar niet mijn echte vrienden zijn. Dit zijn niet meteen klootzakken als ze mij niet steunen als ik het zwaar heb. Maar een paar mensen reken ik als echte vrienden en voor hun zal ik er ook zijn. Van de rest verwacht ik niets en ik zal me er ook niet rot om voelen als ze huilie gaan doen als ik ze een keer niet kom helpen.

Ik heb 2 mensen waar ik mn handen voor in t vuur zou steken:) Meer als genoeg voor mij:)
laatste aanpassing
Uitspraak van Luxe op woensdag 30 december 2009 om 01:06:
"Zo kijk ik is eens.." ?

"Nou volgens de bronnen van tegenwoordig is een vriend.." ?

"Een vriend zijn zijn mensen.." ?

"Vaak zijn die “vrienden” die je hebt zien gaan uit je leven.. toch niet het beste met je voor hadden omdat ze je keuzes niet respecteren." ?



Leest voor geen meter dit

Dan lees je het niet -_-
Uitspraak van [M]oni_Que(F) op woensdag 30 december 2009 om 00:27:
Echte vrienden zie je ook niet!! Die staan achter je

Niet voor je en niet achter je... Maar staan naast je. ;)
Uitspraak van verwijderd op maandag 4 januari 2010 om 18:53:
Tjah wie is ter tegenwoordig nou geen bi! Haha

haha ik
en jij ook niet.. toch? :P
 
yeah chille colom
 
pfff ... lekker boeiend.. :s
We zullen vrienden blijven tot we oud en seniel zijn, dan zullen we nieuwe vrienden zijn!
Ik heb maar 1 beste vriend;
En dat ben jij(L)
Hier een gedichtje......dit zegt genoeg over Vriendjes in de soms fake wereld van het uitgaan.
Gedicht is van Irma(k)

Soms kom je in je leven iemand tegen
iemand die je vriendschap wilt geven
Iemand die je in je hart raakt
iemand die je leven zonniger maakt

Je geeft zo iemand je vertrouwen
en denkt dat je er op kunt bouwen
Je staat klaar op ieder uur van de dag
en je gaat ervan uit dat die hij jou ook mag

En dan merk je op een dag
dat hij er geen vriendschap meer in zag

Voor je gevoel is hier misbruik van gemaakt.
Dat is iets wat je tot in het diepste van je ziel heeft geraakt,


De teleurstelling is inmens groot
Het was immers echte vriendschap wat je bood
Onzelfzuchtig bood je het aan
maar er werd aan voorbij gegaan

Het doet heel erg zeer
en je denkt...... nooit meer.
laatste aanpassing
echt een wijfe column
en vrienden? vrienden zitten bij de vara
vrouwelijke vriendschap sucks soms. zeker als ze jaloers zijn op mijn eigen vrouw of een vriendinnetje van ons!
Goed onderwerp! Belangrijk om het verschil te bekijken tussen kennissen en echte vrienden.
Goede redenen om tijd te nemen om mensen goed te leren kennen voordat dat wij hun vertouwen met persoonlijke zakken. Leuke kennissen maken een feest gezellig maar echte vrienden zijn kostbaar en zeldzaam in deze wereld van oppervlakkigheid.
Leuk onderwerp!(Y)
Minder leuke collumn(N)

Je schrijft over iets algemeens.. de meesten lezen dingen al graag!
Echter kreeg ik de indruk dat jou mening me opgedrukt werd zonder me ervoor te interesseren.
verder las je column moeilijk weg maar de onderliggende lijn was wel duidelijk.