Partyflock
 
­ Nederland

Vraag en aanbod

door , gepubliceerd op
Vraag en aanbod
22 juli 2008
Daar zit ik dan. In een saai, akelig en geestdodend hok. Het primitieve, roestvrijstalen in de muur verankerde toilet, doet me denken aan een über moderne vertaalslag van een doorsnee plee. Ook het betonnen bed draagt niet bij aan comfort en luxe. De ‘stylisten’ hebben duidelijk niet de intentie gehad om van deze ruimte iets sfeervols te maken.

Zo’n anderhalf uur geleden lag ik nog heerlijk in sluimertoestand in mijn bedje te wachten op de buzzer die komen zou, totdat er iemand besloot om zo paniekerig mogelijk aan te bellen. Zonder er ook maar een tiende van een seconde over na te denken, maakte mijn lijf aanstalten om overeind te vliegen. Voordat ik het enigszins kon beseffen was ik al beneden bij de voordeur, alsof ik voor korte tijd buiten mijn lichaam was getreden;

Wanneer ik de deur openmaak, kijkt een alles behalve vrolijke, maar vol adrenaline staande gerechtsdienaar mij aan. Door zijn blik weet ik genoeg. Vandaag heb ik een ATV- dag. Kort en zo zakelijk mogelijk geeft deze moraalridder mij informatie die ik, tot enkele ogenblikken geleden, alleen nog maar uit films kende. Na in te zijn gegaan op zijn beschuldigingen en zijn vrienden enige cryptische en verwarrende aanwijzingen te hebben gegeven, stap ik met lichte dwang bij onze ‘vriend’ in de auto. Ik neem plaats op de geplastificeerde achterbank. Het zien en voelen van deze vacuüm getrokken zitzak, brengt mij spontaan op de dwanggedachte om mijn tot de nok toe volle blaas te legen. Gelukkig besef ik op tijd dat het niet de meest slimme zet zou zijn, aangezien dit de kleding is die ik de komende uren, zo niet dagen, nog moet dragen.

Eenmaal aangekomen in het grijze, saaie kantoor van meneer de wetsdienaar word ik gevisiteerd door zijn collega, een zanger van de Village People die wat mij betreft net even te graag en te lang aan mijn lichaam zit. Na mijn riem en veters te hebben ingeleverd, word ik uitgenodigd deel te nemen aan een gesprek. ‘Zwijgen is goud’, gaat voor mij in deze situatie niet op. Het is puur een kwestie van de schade beperken en redden wat er te redden valt. Het immens intelligente gesprek wat volgt heeft meer weg van een examen. Of beter nog, een foute aflevering van That’s the question; op zoek naar vragen en het geven van een bedachtzaam en kloppend antwoord.

Na een intensieve dialoog met veel figuurlijk trek- en duw werk, is het einde in zicht. Ik heb de cirkel rond kunnen zwammen, de schade is gering en iedereen is tevreden. De Cock en Vledder willen mij tot slot toch nog iets meegeven, als 2 Jehova’s getuigen die op zondag weer eens ‘god’ komen brengen: waarom ik in hemelsnaam farmaceutische versnaperingen verkoop? Of ik niet weet hoe gevaarlijk dat ‘spul’ is. “Stelletjes kortzichtige, irreële stumpers, denk ik bij mezelf. Voor het gemak wordt alcohol door de heren maar even vergeten. Hoeveel ellende is er door dít ‘spul’? Er is niets dat méér verbonden is met geweld, auto-ongelukken en medische schade dan alcohol. En dan piepen de heren over wat snoepjes en poedertjes?†Ik besef me net op tijd dat deze gedachtegang niet het meest goede antwoord is op dit moment, dus ik besluit een wijzer en korter antwoord te geven. “Niets meer of minder dan vraag en aanbod, vrienden vragen en ik verzorgâ€, zeg ik bijdehand. Met dit antwoord blijken Wouter & Wouter niet tevreden en ik krijg per direct een spoedcursus geneeskunde en pathologie. Om geen roet in mijn eigen eten te gooien, besluit ik het gezeur en gezwam van mijn incidentele vrienden aan te horen en zo te zorgen voor een snellere aftocht.

Volledig op de hoogte van de menselijke anatomie, word ik weer terug naar mijn muffe en sobere cel gebracht. Ik weet het, ik mag zo weer weg. Bij mij valt niets meer te halen, ik laat niets meer los. Zij weten dat en ik weet dat zij dat weten. Voor nu is iedereen tevreden. Terwijl de bewaker zegt dat hij mij zo komt halen, en hij de deur achter mij op slot wil doen, zie ik nog net dat er een jongen wordt binnen gebracht. Zijn houding spreekt boekdelen: cool, rustig en beheerst maar wel verrast. Weer voor even uit zijn eigen wereldje geplukt. Ik herken het precies en weet daarom maar al te goed waardoor hij in dit sfeerloze hok terecht is gekomen:

Vraag en aanbod, niets meer en niets minder..

265 opmerkingen

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 8 augustus 2008 om 23:58:
de volgende morgen precies vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt en hoe gezellig het wel niet was en hoe goed de line-up was!

dat kan ik ook... en ik zuip me te pletter of iets dergelijks... :P
maar heb respect voor dat jij helemaal niks doet :) houden zo :D
ik moet morgen ook helemaal nuchter naar decibel door die stomme hersenschuding :S terwijl ik graag wel lekker van de wereld zou willen zijn :) gewoon omdat het leuk is :) niet omdat ik het perse nodig heb om lol te hebben maar je komt toch net ietsje losser naar mijn mening :)
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 9 augustus 2008 om 13:58:
Ik wil ook absoluut niet zeggen dat het leven van een gebruiker niet leuk is, absoluut niet, maar ik snap gewoon niet dat je iets nodig hebt om iets nóg leuker te vinden

niet om het nog leuker te vinden maar voor een hele andere belevenis... de ene keer een keer iets doen en de andere keer weer gewoon lekker drinken... helemaal nuchter is voor mij soieso niet weg gelegd...
maar heb respect voor mensen die dat wel kunnen :)
Leuke collumn.

Maarja doet me ergens aan denken..


" De maatschappij, Dat ben jij "
 
Uitspraak van Klynduimpje op zaterdag 16 augustus 2008 om 18:09:
" De maatschappij, Dat ben jij "

:lol:

Erg diepgaand commentaar ditskeer, weer eens wat anders dan "Nee, 3x niks" :roflol:
Een erg leuk stukje!
 
Uitspraak van JannaB op woensdag 13 augustus 2008 om 17:29:
Joh, ik zal nooit ontkennen dat drugs als XTC en cocaine onschadelijk zijn.

Uhh.. je zult nooit ontkennen dat ze schadelijk zijn bedoel je volgens mij. :P

Verder ben ik het helemaal mee eens.

Alcoholgebruik goedpraten en ander drugsgebruik veroordelen is heel hypocriet en kortzichtig.
Uitspraak van PeeJee45 op vrijdag 15 augustus 2008 om 10:20:
En over de schadelijkheid van XTC. hahaha die test worden gedaan door bedrijven die weer betaald worden door de overheid,
En die overheid wil iedereen bang maken! want angst is waar ze van profiteren!
Of geloof je nog altijd dat een stelletje grotbewoners achter de aanslagen in de USA stond!!
We hebben niets te vrezen behalve de vrees zelf..

:respect:
 
Uitspraak van BeeKing op dinsdag 12 augustus 2008 om 22:47:
Wiet de hersens in meer of mindere mate aantast.

Er zijn ook onderzoeken die aangeven dat het totaal geen blijvend effect heeft.

Wie heeft nou gelijk? :o
Als je gepakt word terwijl je verkoopt, of hebt verkocht, ben je in mijn ogen een amateur.

No offense verder...

Ken genoeg mensen die nog nooit gepakt zijn, en de juiste maatregelen treffen en hebben getroffen om niet gepakt te kunnen worden.
 
moest je maar geen junk zijn. lekker voor je
 
Vind het echt een goede columns die ik hier gelezen heb
en ondanks dat veel mensen hier het niet willen zien en deze persoon uitlachen/bekritiseren en veroordelen beschrijft hij wel de realiteit, Nederland is een drugs land en veel van jullie willen het niet zien en nu dat er iemand een column schrijft over hoe het echt is buiten die gouden kooi waar de meesten in leven gaan jullie hem afzeiken. doe je ogen open en weet dat deze persoon in een wereld leeft waar de meeste mensen hier inzitten.
Werkzaam bij Vier
pf jongetjes denken nu: jaa dealen is stoerrrrr
(N)
wel lekker geschreven (Y)
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 17 augustus 2008 om 14:47:
Uhh.. je zult nooit ontkennen dat ze schadelijk zijn bedoel je volgens mij.

Haha, ja dat bedoel ik uiteraard.
 
Uitspraak van Foltergeist op woensdag 6 augustus 2008 om 04:43:
Hij is raak, hij brengt nu al een discussie op gang, toch het uiteindelijke doel van een column.

Lekker luchtig gebracht, maar toch een heel serieus onderwerp

Juist(Y)
 
“Stelletjes kortzichtige, irreële stumpers, denk ik bij mezelf. Voor het gemak wordt alcohol door de heren maar even vergeten. Hoeveel ellende is er door dít ‘spul’? Er is niets dat méér verbonden is met geweld, auto-ongelukken en medische schade dan alcohol. En dan piepen de heren over wat snoepjes en poedertjes?”

Als mensen meestal geen goed argument weten, geven ze maar een vergelijking.
Uitspraak van verwijderd op maandag 18 augustus 2008 om 21:35:
moest je maar geen junk zijn. lekker voor je

Wat is dit voor loze opmerking. Tegen en over wie heb jij het eigenlijk? Welke junk?
Alcohol is ook een drug...helemaal mee eens, maar dit is zeer goed te controleren. Je kan beter met iemand praten die 4 biertjes heeft gedronken dan iemand met een pilletje in zn flikker.

Bijkomend is ook dat er is bewezen dat drugs vele malen verslavender is dan alcohol. Ik vind het ook wel mooi dat alcohol erbij wordt geroepen, om de negatieve effecten van drugs te verdoezelen in deze discussie.

Drugs staat in vergelijking met alcohol nog in de kinderschoenen. Op lange termijn is er nog te weinig bekend over de gevolgen van drugsgebruik. De generatie die er nu aan zit te komen is deels psychisch verkankerd. De nummers van hersenletsel gevolgen van drugsgebruik schieten de lucht in.

Ik spreek uit ervaring...

Alle roffe toffe pf`s die denken dat drugs het helemaal is, of die denken dat het stoer is, lees een keertje een boek van Yvonne Keuls: De moeder van David S.....
Uitspraak van presto op vrijdag 22 augustus 2008 om 13:07:
Bijkomend is ook dat er is bewezen dat drugs vele malen verslavender is dan alcohol. Ik vind het ook wel mooi dat alcohol erbij wordt geroepen, om de negatieve effecten van drugs te verdoezelen in deze discussie.

Wat jij zegt klopt helemaal niet. Welke drugs heb jij het eigenlijk over? Xtc is bijvoorbeeld zeker niet verslavender dan alcohol. Heroine dan weer wel. Cocaine is men nog niet over uit, volgens mijn informatie. Ben heel benieuwd met wat voor 'bewijs' jij kunt komen dat alle drugs per definitie verslavender zijn dan alcohol. Gaat je niet lukken, dat kan ik je nu al vertellen.

En het is heel logisch dat alcohol er bij wordt gehaald in deze discussie, want nogmaals; alcohol is ook gewoon een harddrug. Het zou dus niet kloppen om die buiten beschouwing te laten. Als je vergelijkt moet je alles meenemen toch?
Laat alle mensen maar lekker hun gang gaan

Zo gaat het ook wat minder snel met de overbevolking :)

Lekker gebruiken allemaal en vroeg doodgaan, :bye:
Uitspraak van Giik#Linze op zaterdag 23 augustus 2008 om 14:09:
Lekker gebruiken allemaal en vroeg doodgaan,

Jij hebt er verstand van, dat is duidelijk...
Ja als de vraag er is zorg jij toch voor het aanbod
HAHA
als jij het nie doe doe iemand anders het
Uitspraak van JannaB op zondag 24 augustus 2008 om 16:28:
Jij hebt er verstand van, dat is duidelijk...

Ja dat heb ik gelukkig wel
ik zie zoveel van mijn vrienden er aan kapot gaan
dat ik zelf zo slim ben om er vanaf te blijven

maja wat is tegenwoordig niet meer slecht voor je??
Uitspraak van Giik#Linze op maandag 25 augustus 2008 om 00:04:
Ja dat heb ik gelukkig wel
ik zie zoveel van mijn vrienden er aan kapot gaan
dat ik zelf zo slim ben om er vanaf te blijven

maja wat is tegenwoordig niet meer slecht voor je??

Het aantal doden door andere drugs dan alcohol en nicotine is niet zo hoog hoor. En genieten met mate is ook een optie. Drugs gebruiken hoeft niet altijd voor ellende te zorgen, is helemaal afhankelijk van de persoon die het gebuikt.
Uitspraak van JannaB op maandag 25 augustus 2008 om 12:35:
Het aantal doden door andere drugs dan alcohol en nicotine is niet zo hoog hoor. En genieten met mate is ook een optie. Drugs gebruiken hoeft niet altijd voor ellende te zorgen, is helemaal afhankelijk van de persoon die het gebuikt.

Konden de meeste maar geniete met mate.. :(
 
interessante column(Y)...verteld vanuit het oogpunt van iemand waarvan je niet zo vaak zoiets tre horen krijgt.
Uitspraak van Giik#Linze op dinsdag 26 augustus 2008 om 23:32:
Konden de meeste maar geniete met mate..

Practisch alle mensen die ik ken die gebruiken kunnen dat. Gewoon zo nu en dan even los op een feestje en verder zo burgerlijk als wat :-) Niet iedereen eindigt met een spuit in de goot.
Uitspraak van verwijderd op maandag 18 augustus 2008 om 21:35:
moest je maar geen junk zijn. lekker voor je

Heb jij tunnelvisie..? Je hoeft geen junk te zijn om te dealen..;)
Mister I know it all..(F)

Ik vind het een leuke column, leuk geschreven & heel realistisch..

En als iemand op z'n tijd zichzelf even te buiten wil gaan aan een btje verboden
middelen.. Ik hou je niet tegen, maar er zijn inderdaad grenzen..
Geef je zelf een grens, zoek 'm niet op.. En hou je hieraan.. Doe ik ook hoor..:9
 
Leuk geschreven stuk!

(Y)
oke was ff wat aan het lezen....Zag staan dat er mensen bij lopen die denken dat drugs slechter zou zijn als drank....

ik neig anders te denken
Volgens mij vallen er meer doden door drank als door drugz
Ten tweede tast alcohol alles aan in je lichaam,lever nieren hart hersen en zenuwen en spieren..
drugs tasten niet alles te gelijk aan...
coke het haert en bloedvaten
speed also
maar goed zeg maar gerust dat het allemaal slecht is maar een ding is ook wel weer waar...Tis soms ook fakking lekker....
greetz jer
Uitspraak van [V.D.K]!!loeky!! --the beatlover-- op vrijdag 15 augustus 2008 om 18:13:
helemaal nuchter is voor mij soieso niet weg gelegd...
maar heb respect voor mensen die dat wel kunnen

Dankjeweeeel :D
Alleen als ik bij events ben eigenlijk O:) Niet nuchter houd ik het geen 10 uur vol :O
laatste aanpassing