Partyflock
 
­ Nederland

De mobiele filmer

door , gepubliceerd op
De mobiele filmer
5 mei 2008
Niets geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid als dansen op een goed feest dat doet. Nergens aan denken, alles loslaten; alleen maar dansen. Ik word meegesleept, meegetrokken, opgezogen, volgestopt met gevoel en leeggemaakt van gedachten op hetzelfde moment. Ik heb mijn hele leven al een absoluut onbedwingbare behoefte om te dansen. Dus doe ik dat wanneer ik daar zin in heb. En zeker op een feest.

Ik ben geen moeilijk mens. Ik raak niet snel geïrriteerd. Leven en laten leven. Maar toch hè? Niets op een feest stoort mij meer dan mensen die stilstaan op de dansvloer. Ga weg! Zuip je bier of whatever bij de bar of in de lounge en rot op. Maak ruimte voor mij. Opsouten met je mobieltje waarmee je alleen maar – vaak hele slechte - filmpjes maakt van een dj die op dat moment zijn ding staat te doen; die mij met zijn muziek in extase kan brengen, vrolijk kan maken en alles kan doen vergeten. En jij, de stilstaande mobiele filmer, stoort mij daarin. Dat is wederzijds trouwens, want ik irriteer jou ook. Ik dans. Ik ga los. Ik beweeg en stoot je aan tijdens het filmen. Meerdere malen zelfs, ook al zoek ik de ruimte. En overigens, echt waar, dat aanstoten gaat altijd geheel onopzettelijk. Zwaar geïrriteerde blikken worden op mij gericht. Het duurt meestal even voordat ik het door heb. Ja? Wat nou? - Ik sta hier - denkt hij - (het is ook altijd een 'hij') een mogelijke megahit voor Youtube te filmen! – Ja, en? Ik sta te dansen! Wie heeft er nou meer recht om hier te staan? (Zegt dat duivelse stemmetje elke keer weer in mijn hoofd..) Wat is dat met die lui? Ze doen soms vreselijk veel moeite om een kaart te bemachtigen, betalen het volle pond daarvoor, staan uren in de rij om vervolgens met hun buik tegen de hekken te staan - of nog erger midden op de dansvloer stil te staan – en heel de avond door hun telefoon te kijken om zo te proberen de avond vast te leggen.

En waarom? Die filmpjes zijn zonder uitzondering van erbarmelijke (geluids)kwaliteit. De sfeer komt niet over en het lijkt niet eens op wat er echt gebeurt op dat moment. Dus kun je daar alsjeblieft mee stoppen?! Met dat filmen? Het gaat je nooit lukken met je mobiele telefoon. Stop dat ding in je broekzak en doe waarvoor je komt op een feest. Dansen, genieten van de muziek, van de sfeer, praten met je vrienden desnoods (al kun je daarvoor beter naar een kroeg gaan). Je mist alles door dat getuur door dat kleine verlichte schermpje. En het ergste.. ik heb last van jou.

Een vriendin zei eens tegen mij: 'Jij danst alsof niemand kijkt.' En ze heeft gelijk. Voor iedereen die dat niet doet: probeer het eens. Ik garandeer je het ultieme genot. En geloof me, dat gevoel vergeet je niet, daar kan geen filmpje tegenop.

531 opmerkingen

 
ze heeft wel gelijk dat je aan zo'n filmpje de sfeer niet kunt proeven.

maat van me liet me een filmpje zien van een feest waar ik niet ben geweest..
je ziet wat lasers over het beeld haperen, je ziet mensen staan springen, en je hoort alleen maar gekraak..

jah leuk, maar wat moet ik daarmee denk ik dan?

ik heb zelf filmpjes gemaakt met m'n mobiel op vrijwel elk feest waar ik ben geweest. als ik de filmpjes (met diezelfde kutkwaliteit als hierboven beschreven) weer bekijk, heb ik wéér kippevel op m'n armen, omdat het je goed herinnert aan hoe het op dat moment was. ik kijk dan tussendoor ff snel op m'n mobieltje om te kijken of ie nog goed gericht is, en kijk de rest van de tijd er langs heen omdat het "in het echt" toch mooier en vetter is om te zien dan via je 2" schermpie.

en dát is de reden dat mensen filmen op een feest.
Volgens mij mogen mensen nog altijd zelf bepalen wat ze op een feest doen?! En mensen die in het wild rond staan te dansen en mij aan de kant beuken, irriteren me toch wat meer dan degene die even stil staan
laatste aanpassing
 
uhm, je album staat anders wel vol foto's.
mensen wie die foto's maken staan ook stil ;)
Wat een poeppraaterij...
Er staan ook zovaak mensen om me heen die stilstaan omdat ze teveel aan t spacen zijn van t 1 of ander.
Ik vind alles prima, iedereen geniet maar lekker op zijn eigen manier...
laatste aanpassing
Ik ben geen moeilijk mens. Ik raak niet snel geïrriteerd


Waarom doe je moeilijk dan???
Uitspraak van Marko Bakker op zaterdag 24 mei 2008 om 17:06:
Waarom doe je moeilijk dan???

duidelijk iemand die zich aangesproken voelt..
ik vind het een leuk verhaal met een grote kern van waarheid!
Uitspraak van Amel_ op donderdag 22 mei 2008 om 14:23:
Volgens mij mogen mensen nog altijd zelf bepalen wat ze op een feest doen?! En mensen die in het wild rond staan te dansen en mij aan de kant beuken, irriteren me toch wat meer dan degene die even stil staan

dan doe je toch iets verkeerd.. feesten zijn er om te dansen en lekker gek te doen.. als je daar niet van houdt moet je lekker thuis blijven en diegene die wel willen feesten lekker dr gang laten gaan.. ik stoor me ook regelmatig aan t feit dat als je een x lekker staat los te gaan op een van je favoriete tracks er in eens zo'n chagrijnige dame/heer je ineens een duw geeft omdat je ze per ongeluk aan stoot.. echt zielig!
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 20 mei 2008 om 19:03:
tja idd stil staan doe je maar lkkr thuis

als een autist, zonder oog voor anderen, in het rond staan dalken kun je ook thuis
ik heb niks tege mensen die dansen hoor, maar ook nix tege mensen die rustig om zich heen staan te kijken... "leven en laten leven"
en zeiken doe je maar helemaal thuis
laatste aanpassing
pff dat je je daar druk over kan maken zeg...
denk dat het toch veel irritanter is als mensen zoals jij vet met hun armen zwaaien en ondertussen 3 bieries over je heen gooien!!
laatste aanpassing
Uitspraak van fhilip da coca (TTT) op dinsdag 27 mei 2008 om 15:13:
pff dat je je daar druk over kan maken zeg...
denk dat het toch veel irritanter is als mensen zoals jij vet met hun armen zwaaien en ondertussen 3 bieries over je heen gooien!!

Ja als je zonodig tegen iedereen aan gaat beuken terwijl het niet echt de bedoeling van het feest is, ga dan met je soortgenoten apart staan ofzoo!
wij doen ook wel eens maf maar als je het voor anderen verpest ga dan niet zielig doen dat het voor jou wordt verpest door een telefoontje..
mjah, zit zeker een bron van waarheid in. Als ik op een feest 4 of 5 mobieltjes voor me hoog de lucht in zie gaan plus nog een aantal camera's, dan wordt ik daar nou niet echt blij van (en ja, ik ben niet de langste). Filmpje van 1 min. is prima of een paar foto's, maar sommigen zijn echt de hele avond bezig met hun 'kameraadje'.

Maar goed, het is zo. Je kan je eraan irriteren, net zoals aan mensen die 'lekker' met een peuk in hun hand aan 't dansen zijn, constant heen en weer lopen, 4m2 nodig hebben om te dansen, hun flesjes of glazen op een tactische plaats, bij voorkeur midden op de dansvloer, neerleggen, met volle glazen dansend de helft van de inhoud verliezen, voordringen bij de bar etc.

Over alles valt wel wat te zeggen en de columnist heeft een puntje. Net als mensen met mobieltjes de hele avond mogen zitten kloten mogen andere mensen zich hieraan ergeren, toch? Sommige reacties snap ik daarom ook echt niet...
laatste aanpassing
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 22 mei 2008 om 23:16:
uhm, je album staat anders wel vol foto's.
mensen wie die foto's maken staan ook stil

:lol:
Ach een filmpje en foto op zijn tijd moet kunnen. Ik vind het altijd wel handig om de volgende dag te weten waar je geweest ben en wat je gedaan heb... ;)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 21 mei 2008 om 14:39:
Ik snap je punt ergens wel, maar ergens ook weer niet.. Vind het een beetje tegenstrijdig..

Leven en laten leven, doe je ding op een feestje, doet de rest ook, het is zo zonde van je tijd om je de hele tijd druk te maken om anderen

Lijkt mij een mooi statement om deze hele discussie mee af te sluiten! Niet dat dat moet, maar ik ben het wel met je eens :)
en 3 keer raden wat voor filmpje van Youtube ze op haar profiel heeft staan....

:lol:
Wij maken zelf ook wel een filmpjes van de groep met m'n (digitale fotocamera zodat geluid/beeld gewoon goed is) , vind het zelf altijd wel leuk om later ff terug te zien hoe uit je dak je tóen aan het gaan was.. en tuurlijk komen er dan ook wel anderen (onbekenden) bij op op de achtergrond maar dat is dan ook niet te voorkomen. Ik ga ze iig niet bewust staan filmen :)
Tegenwoordig hebben de nieuwste mobieltjes echt wel goede cam's.
En ook met filmpjes maken zijn ze super; Nokia N82, SE K850i, enz.
bedrijfsuitjes publiek ook zo irritant:S "wouw is dat een bekende DJ kom we gaan vooraan stil staan"

stil staan doe je maar aan de kant! gun ons ruimte:cheer:
Helemaal juist,frustratie is terecht.
Zulke mensen kunnen beter thuis voor de buis naar TMF kijken,dan zien ze nog meer ook!!!
ik vin die lui irritand die zelf stil staan en anderen die los gaan een beetje dom aan zitten staren, van hee moet je die zien en dan zien ze naar iemand anders en dan is het wow moet je dat figuur zien.. vet irritand.
 
is dit een geintje of ben je echt zo achterlijk?
een filmpje mag en kan wel warrom niet
:p
Beeps, blijf vooral genieten van dat ultime gevoel, dat doe ik ook en stoor je vooral niet aan anderen dan is dat ultime genot nog heftiger. en ik moet zeggen geweldig hoe dat genot verwoord
hebt gelijkk!!!
 
Wat een idioot!!!!
Ik ben het met je eens!!

Irritante mensen!!

Dans of pleur op!!
"Wie heeft er nou meer recht om hier te staan?"

Als je hier een antwoord op hebt dat niet in de strekking van "beiden evenveel" is, dan ben je een egocentrische teef. En dat voor een mens van 40, had gehoopt dat je wat verstandiger was op die leeftijd. Ik heb nog nooit gehoord wat precies de bedoeling is van wat je doet op een feest, maar volgens mij is dat gewoon plezier hebben, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. En daar heb jij niets over te zeggen of over te oordelen.