Partyflock
 
­ Nederland

The ocean of deceive

anoniem gepubliceerd op
Met wijd opengesperde ogen zat ik vol verbazing naar het scherm te kijken. Als sneeuw voor de zon verdwijnt mijn euforische gevoel die ik luttele minuten geleden nog in overvloed ervoer! Ik kon niet geloven wat mijn oogjes mij lieten zien. Dezelfde ogen die zo even nog de gelukkigste en vrolijkste ogen van deze wereld waren. Een gevoel van ongeloof bekroop mij. Ik kneep mijn ogen nog eens goed samen en de frustratie groeide nu per seconde. Ik liet het even zakken, en ik merkte dat ik alleen maar bozer werd. Mijn handen balden zich tot vuisten en met een trillende stem riep ik mijn lief. Hij vroeg me wat er was. Het enige wat ik kon nog kon doen om hem nog enigszins te kunnen antwoorden was als een klein kind naar het scherm van mijn computer wijzen. Ik geloof niet dat hij de boodschap helemaal begreep. Een beetje geïrriteerd vroeg hij nogmaals wat er nou was!Nog geen vijf minuten geleden danste ik nog als een bezetene door het huis omdat ik zo blij was dat het ons was gelukt! Nu vond ik het allemaal verspilde moeite. Mijn lief die nam mij inmiddels al niet meer serieus,hij snapte niet wat ik nou nog te mekkeren had, we hadden de tickets toch in the pocket?! En hij liep al weer weg.

Voor niks op deze mooie zaterdag ochtend te vroeg op gestaan, voor niks als een idioot meer dan drie kwartier lang door alle drukte heen proberen te komen op drie verschillende computers, voor niks tussen alle drukte door gehaast mijn heerlijk warme broodjes met gesmolten kaas tussen neus en lippen door moeten consumeren, voor niks honderd keer op en af die trap op! Ik had er voor niks al een veel te actieve zaterdag ochtend op zitten. Ik had me nu nog gewoon heerlijk om kunnen draaien in mijn warme bed.Dat was het enige wat ik me nog kon bedenken terwijl ik naar het scherm aan het staren was. Maar nee, wij waren op deze ochtend bezig om met heel veel moeite twee kaartjes te bemachtigen voor het geweldige Sensation White evenement.

Nu blijkt dus dat dit totaal verspilde moeite is geweest! Ik kijk nog eens naar de wanstaltige prijzen die worden gevraagd op Marktplaats.nl voor een kaartje voor..jawel; Sensation White. Het had veel makkelijker gekund! Letterlijk vanuit je luie stoel. Een beetje bieden en afwachten welke gek er over heen gaat, that's it. Mijn lief die ondertussen even kwam pijlen hoe het nu met mij gesteld was kon ik nu wel weer ter woord staan. Gepikeerd liet ik mijn bevindingen aan hem zien en verzuchtte: ‘’Pff.. voor niks te vroeg op gestaan op deze mooie zaterdag ochtend, voor niks die drie kwartier moeite…de kaarten liggen hier gewoon voor het oprapen!’’

Als het me de volgende keer niet lukt om een kaartje te bemachtigen voor een evenement of een concert, dan is er dus nog geen man over boord. Als ik maar genoeg geld neer leg, dan zijn er kansen ten overvloed! Geen zin om vroeg op te staan? Geen zin het gevecht om dat gevreesde kaartje in je bezit te krijgen aan te gaan? Zit je niet te wachten op dat kleine momentje van ‘’geluk’’ die je voelt als het je dan werkelijk lukt om een kaartje te bemachtigen voor dat geen waar je zo graag naar toe wilt?? Slaap dan lekker uit, nuttig op je gemak je ontbijtje, haast je niet, doe geen moeite.. want Marktplaats.nl biedt uitkomst. Je betaalt er wel de volle poet plus nog eens de volle poet voor, maar goed dat is dan de prijs voor het voorwerk die een ander al voor je heeft geleverd, toch?! Of is het gewoon schandalig wat er hier elke keer weer gebeurt met grote evenementen en met concerten? Het zorgt er elke keer weer voor dat de mensen die er echt heel graag heen willen een poot uitgedraaid worden en de dupe worden van andermans hebzucht.

Uit protest ben ik gaan bieden met exorbitant hoge bedragen, zodat ik zeker wist dat niemand daar nog overheen zou gaan en dat, dat tuig alsnog met dure kaarten blijft zitten. Wie draait nu wie een poot uit?! Natuurlijk blijft het dweilen met de kraan open..

183 opmerkingen

Artiest {SHOWLIST artist 36661, 38868}
tuig dat is het
 
Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 13:17:
en Jud, hoeveel heb jij nou voor dat kaartje betaald? Ik weet bijna zeker dat je ook een flinke prijs heb moeten betalen.

Als je heel goed tussen de regels door hebt gelezen, dan wist je dat ik mijn kaart al in de pocket heb...voor de normale prijs! Hihi..nou ja, ''normaal'', ook dat vind ik erg duur. Dus ik ben dr 5 juli gewoon bij, maar eerst Emporium!
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2008 om 17:24:
Als je heel goed tussen de regels door hebt gelezen, dan wist je dat ik mijn kaart al in de pocket heb...voor de normale prijs! Hihi..nou ja, ''normaal'', ook dat vind ik erg duur. Dus ik ben dr 5 juli gewoon bij, maar eerst Emporium!

aaai, ja nu lees ik het, per ongeluk over heen gelezen. Je schrijft trouwens wel leuk, ga vooral zo door. Merk vooral dat je je emoties op papier wil zetten en is goed gelukt.

jaja de normale prijzen zijn ook erg hoog haha. Emporium lijkt me ook echt tof, zit alleen te twijfelen tussen emporium en Free your mind. Wie weet kom ik je nog tegen.
Uitspraak van Rick Weiss op dinsdag 6 mei 2008 om 11:37:
nu had ik mooi 2 kaarten over, gratis avond voor mij dus, omdat men zelf zo mega dom is om 110 euro per kaartje neer te leggen

Mensen als jou verneuken de dance scene zelf, door hier aan mee te doen!
laatste aanpassing
Uitspraak van DeManZonderAnus op woensdag 7 mei 2008 om 19:46:
Mensen als jou verneuken de dance scene zelf, door hier aan mee te doen!

dankje weer zo'n zeikerd die oordeelt voordat ie iets leest :D
Ik verziek niks, men verziekt het zelf door zelf zoveel geld te betalen voor zoiets. Net alsof jij een mega aanwinst bent voor de dance scene? dacht het toch van niet.

oja tip: LEZEN!!!!! voor dat je oordeelt! Lees is hierboven, dan begrijp je mijn opzet.

Ik heb voor het eerst kaarten verkocht, en ja nu verziek ik dus de boel *kuch*.
Men betaald gewoon te veel voor een kaartje, dus de meeste mensen hier hebben ook een deelnamen aan het 'verzieken'van de dance scene.


het gaat allemaal om Vraag & Aanbod ;) beter opletten met je sales & management lessen jongeman
laatste aanpassing
Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 13:17:
Misschien begrijpen een aantal mensen nu enigszins mijn punt en ga nu niet met verwijten gooien zoals: je hebt geen partyspirit - trieste actie etc. Maar kom eens met goede tegenargumenten!

Heeft weinig zin, aangezien jij elke keer met hetzelfde argument komt..
Maakt verder niet uit, ik zou zeggen ga lekker zo door. Hoop dat je een keer zelf de deksel op je neus krijgt wanneer je een keer een kaartje moet hebben voor een feest dat is uitverkocht!
 
Wat een zeurpieten allemaal. Jullie zijn verontwaardigd over een bepaald verschijnsel en passen die verontwaardiging toe op alles dat daar maar een beetje op lijkt zonder rekening te houden met nuances van de specifieke situatie.
Hij begon bij nul dus niet bij een extreem hoog bedrag wat erop duidt dat hij het niet deed met uitsluitend de intentie om grote winst te maken.
Als hij het bij voorbaat al voor de standaard verkoopprijs had aangeboden en daar niet vanaf had geweken dan was puur degene die het eerst reageerde die het kaartje kreeg. Dat hoeft niet per se degene te zijn die er het meest zin in heeft. Door vanaf nul te laten bieden gaat het kaartje uiteindelijk naar degene die het meest gedreven is om naar het feest te gaan en er dus het meeste zin in heeft en het beste los zal gaan. Dus eigenlijk draagt hij bij aan de partyspirit.
Mensen die bewust veel inkopen (kapen) met de bedoeling zoveel mogelijk te vangen is verkeerd. Hij heeft toevallig door mazzel (of pech, het is maar hoe je het bekijkt) een kaartje over. Dat gebeurd weleens. Je bent dan echt niet zoveel beter als je het dan direct voor de aankoopprijs aanbiedt. Sterker, hij liep juist een extra risico door vanaf nul te laten bieden. De mensen hadden ook tezamen kunnen besluiten om massaal onder de prijs te bieden om zodoende een goedkoper kaartje te regelen. Maar dat deden ze niet.

En het verwijt dat hij niet bijdraagt aan de party-spirit: dat stompzinnige gescheld en de verwensing van sommige mensen noem ik nou ook niet bepaald onderdeel van de party-spirit.
Jullie zijn een beetje kinderen eigenlijk. De columniste geeft jullie (voor jullie gevoel) een legitieme reden om te gaan schelden en de kans grijpen jullie met beide handen aan.

p.s. nee, ricee is geen vriend van me waardoor ik het voor hem opneem. Ik ken de hele jongen niet. Ik vind alleen het ongegronde met z'n allen tegen een, een beetje kinderachtig en dom.
Artiest -HAN-
Mogelijke oplossing: kaarten voor bijvoorbeeld q-base (niet dat q-base nou binnen een uur is uitverkocht) verkopen op het terrein van defqon
Moet trouwens "The ocean of deceipt" zijn i.p.v. "deceive", maar nice try!
Sorry, kon het niet laten ;)
 
Uitspraak van Jenny Rose op donderdag 8 mei 2008 om 12:19:
Moet trouwens "The ocean of deceipt" zijn i.p.v. "deceive", maar nice try!
Sorry, kon het niet laten

Als je me corrigeert, moet je t wel goed doen he: het is ''deceit''!
Muhahahaha ;-)
( Zie discussie een eindje terug...zucht, je bent de zoveelste hihi )
In een markt van vraag en aanbod zijn kaarten zoveel waard als de gek ervoor geeft.
Ze moeten gewoon allemaal eticktes gaan verkopen want wie wil der nou etickts van een vreemde overnemen? die kan ze 100x uitgedraaid hebben..
Uitspraak van "LieveJody" op donderdag 8 mei 2008 om 16:47:
Ze moeten gewoon allemaal eticktes gaan verkopen want wie wil der nou etickts van een vreemde overnemen? die kan ze 100x uitgedraaid hebben..

Dat is misschien wel het slimste en meest constructieve wat er in deze hele discussie gezegd is (y)
Uitspraak van "LieveJody" op donderdag 8 mei 2008 om 16:47:
Ze moeten gewoon allemaal eticktes gaan verkopen want wie wil der nou etickts van een vreemde overnemen? die kan ze 100x uitgedraaid hebben..

bij ticketonline krijg je de kaartjes gewoon thuisgestuurd... komt geen printer bij kijken (bij jou thuis dan he... de kaartjes zullen toch gedrukt moeten worden op de een of andere manier :P)
Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 20:01:
Net alsof jij een mega aanwinst bent voor de dance scene? dacht het toch van niet.

Zeg ik dat dan? Heb ik dat ergens beweerd? Dacht het niet.

Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 20:01:
Ik verziek niks, men verziekt het zelf door zelf zoveel geld te betalen voor zoiets.

Niet waar, je kunt ze ook aanbieden hier op PF bijvoorbeeld, genoeg liefhebbers, die er d enormale prijs voor betalen, zo ben ik er ook vanaf gekomen.

Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 20:01:
oja tip: LEZEN!!!!! voor dat je oordeelt! Lees is hierboven, dan begrijp je mijn opzet.

Ik heb gelezen, maar blijf nog steeds bij mijn standpunt. Nergens uit mijn reactie valt op te maken of ik het gelezen, of niet gelezen heb.

Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 15:09:
Sommige zullen het dan wel een trieste actie vinden wat ik gedaan heb, maar gelijk heb ik wel.

Ben blij dat je dat van te voren al weet. Dan begrijp je meteen dat zulke soort dingen eigenlijk niet moeten kunnen. Door zelf te stellen dat je gelijk hebt geef je aan dat het gerechtvaardigd is wat je doet.

Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 20:01:
het gaat allemaal om Vraag & Aanbod

Marktwerking dus? Die mensen die op Marktplaats adverteren zijn er zich heel duidelijk van bewust dat het evenement uitverkocht is en kunnen dit soort prijzen dan ook vragen. Eerder een oligopolie als je het mij vraagt.

Uitspraak van Rick Weiss op woensdag 7 mei 2008 om 20:01:
beter opletten met je sales & management lessen jongeman

Maak je maar niet druk over mijn studie.
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 mei 2008 om 12:37:
Als je me corrigeert, moet je t wel goed doen he: het is ''deceit''!
Muhahahaha

hehehe


Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 mei 2008 om 10:28:
Jullie zijn verontwaardigd over een bepaald verschijnsel en passen die verontwaardiging toe op alles dat daar maar een beetje op lijkt zonder rekening te houden met nuances van de specifieke situatie

Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 mei 2008 om 10:28:
Hij begon bij nul dus niet bij een extreem hoog bedrag wat erop duidt dat hij het niet deed met uitsluitend de intentie om grote winst te maken.
Als hij het bij voorbaat al voor de standaard verkoopprijs had aangeboden en daar niet vanaf had geweken dan was puur degene die het eerst reageerde die het kaartje kreeg

Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 mei 2008 om 10:28:
Jullie zijn een beetje kinderen eigenlijk.

Omdat wij gewoon normaal Nederlands praten/schrijven ipv dat te hoog gegrepen gebrabbel van jou..?
Pannenkoek
Uitspraak van verwijderd op donderdag 8 mei 2008 om 10:28:
De columniste geeft jullie (voor jullie gevoel) een legitieme reden om te gaan schelden en de kans grijpen jullie met beide handen aan.

Hier heb je wel beetje gelijk in, Thnx Judith voor deze kans ;)
Uitspraak van DeManZonderAnus op donderdag 8 mei 2008 om 21:42:
Uitspraak van Riceé op woensdag 7 mei 2008 om 20:01:
Ik verziek niks, men verziekt het zelf door zelf zoveel geld te betalen voor zoiets.

Niet waar, je kunt ze ook aanbieden hier op PF bijvoorbeeld, genoeg liefhebbers, die er d enormale prijs voor betalen, zo ben ik er ook vanaf gekomen.


Uitspraak van Riceé op woensdag 7 mei 2008 om 15:09:
Sommige zullen het dan wel een trieste actie vinden wat ik gedaan heb, maar gelijk heb ik wel.

Ben blij dat je dat van te voren al weet. Dan begrijp je meteen

Je hebt zeker gelijk in dat er meerdere liefhebbers zijn. Ik vraag me alleen af wat er in het hoofd van iemand afspeeld die zo enorm veel geld uitgeeft aan kaarten. Standaarbiedingen op marktplaats.. vanaf 100 euro!! sorry, maar ik snap niet dat iemand dat er voor neerlegd. Ik heb het geld misschien dan wel aangenomen, en de meeste hier op PF reageren echt verontwaardigd.
Stel je verkoopt je auto. Als iemand 1000 euro op je auto bied, en de ander 2000 euro, verkoop je hem natuurlijk voor 2000 euro. Dit was zodoende ook bij mijn 2 overgebleven kaarten het geval. De meningen hierover verschillen.
Uitspraak van -Moos- op donderdag 8 mei 2008 om 03:45:
Uitspraak van Riceé op woensdag 7 mei 2008 om 13:17:
Misschien begrijpen een aantal mensen nu enigszins mijn punt en ga nu niet met verwijten gooien zoals: je hebt geen partyspirit - trieste actie etc. Maar kom eens met goede tegenargumenten!

Heeft weinig zin, aangezien jij elke keer met hetzelfde argument komt..
Maakt verder niet uit, ik zou zeggen ga lekker zo door. Hoop dat je een keer zelf de deksel op je neus krijgt wanneer je een keer een kaartje moet hebben voor een feest dat is uitverkocht!

Ik ben niet zo gek om 110 euro voor een kaartje neer te leggen by the way :P Het gaat mij erom dat er mensen zijn die wel zo gek zijn. Denk dat dat ondertussen wel duidelijk is ofniet? Het was de keuze van de koper om zoveel geld neer te leggen, niet de mijne.


Heb zelf vorig jaar met Qlimax meegemaakt dat et uitverkocht was. Gewoon gewacht tot de dag voor Qlimax. Kaartje voor 75 euro gekocht (normaal 65).
Kortom, heel fijn dat jij mij die deksel op mijn neus toewenst, maar die deksel zal er bij mij nooit komen. gewoon.. omdat ik, net zoals jij waarschijnlijk, niet zo achterlijk ben om zo veel te betalen voor een kaartje ;)

Uitspraak van GrizZz op donderdag 8 mei 2008 om 15:48:
In een markt van vraag en aanbod zijn kaarten zoveel waard als de gek ervoor geeft.

Kijk Moos, wat Griz zegt, is ook gewoon mijn standpunt. Niet mijn probleem, waarschijnlijk (zo blijkt) wel de jouwe. Maar kom eens met een goed argument om mijn argument te verleggen? Ik begrijp jouw punt en accepteer je mening hierover. ik wist trouwens niet eens dat kaarten op PF werden verhandeld, ben sinds kort pas echt actief op PF (zie dit niet als een excuus voor wat ik heb gedaan). In het vervolg, reageer wat minder aanvallend op mensen. Reacties zoals: je moeder heeft zwaar gefaald,, zijn een beetje kinderachtig ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Rick Weiss op vrijdag 9 mei 2008 om 00:36:
Kijk Moos, wat Griz zegt, is ook gewoon mijn standpunt. Niet mijn probleem, waarschijnlijk (zo blijkt) wel de jouwe. Maar kom eens met een goed argument om mijn argument te verleggen? Ik begrijp jouw punt en accepteer je mening hierover. ik wist trouwens niet eens dat kaarten op PF werden verhandeld, ben sinds kort pas echt actief op PF (zie dit niet als een excuus voor wat ik heb gedaan

Ik blijf bij mn standpunt, maar ik begrijp ook wel dat jij geen kwaaie peer bent. Die actie is je vergeven ;)
Uitspraak van Rick Weiss op vrijdag 9 mei 2008 om 00:36:
Reacties zoals: je moeder heeft zwaar gefaald,, zijn een beetje kinderachtig

Iemand begon over moeders, dus deze opmerking was een inkopper..
Uitspraak van -Moos- op vrijdag 9 mei 2008 om 04:23:
Ik blijf bij mn standpunt, maar ik begrijp ook wel dat jij geen kwaaie peer bent. Die actie is je vergeven

gelukkig, genoeg hierover :P laten we maar genieten van het weer :D
 
Uitspraak van -Moos- op donderdag 8 mei 2008 om 23:13:
Omdat wij gewoon normaal Nederlands praten/schrijven ipv dat te hoog gegrepen gebrabbel van jou..?

Je kan toch wel beter dan dat? Als je een discussie wil winnen zonder op de inhoud in te gaan kun je beter iets zeggen als: 'Jezus gast, je gebruikt allemaal dure woorden zonder iets te melden'
Zo krijg je gelijk van de gemiddelde flocker en is mijn stelling ook weer bewezen. Iedereen blij.
 
Uitspraak van -Moos- op donderdag 8 mei 2008 om 23:13:
De columniste geeft jullie (voor jullie gevoel) een legitieme reden om te gaan schelden en de kans grijpen jullie met beide handen aan.

Uitspraak van -Moos- op donderdag 8 mei 2008 om 23:13:
Hier heb je wel beetje gelijk in, Thnx Judith voor deze kans

Ooohw ja, nou heb ik t weer gedaan! Heel handig om de discussie zo af te doen ;-)
Maar eh...ik ga ook genieten van t mooie weer en zal mijn hysterie hierom dan maar achterwege laten! :p
 
Het belachelijkste wat ik van die kaartverkoop vind, is dat je gewoon een aantal kaarten kunt kopen ipv 1 of 2 kaarten te kunnen kopen op een adres kun je er meer kopen.. daarom krijg je dit gezeik met die tering hoge prijzen op marktplaats en diverse andere sites. die slaan gewoon een aantal tickets in en ja dan maar even op internet zetten en lekker geld verdienen... beetje triest vind ik het
Maar dat is mijn eigen mening!
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 9 mei 2008 om 10:33:
Je kan toch wel beter dan dat? Als je een discussie wil winnen zonder op de inhoud in te gaan kun je beter iets zeggen als: 'Jezus gast, je gebruikt allemaal dure woorden zonder iets te melden'
Zo krijg je gelijk van de gemiddelde flocker en is mijn stelling ook weer bewezen. Iedereen blij.

Haha, gozer, je kan ook gewoon je punt duidelijk maken zonder al die dure woordjes. Begint beetje irritant te worden, van die lui die smijten met moeilijke woorden om slimmer over te komen dan de zogenaamde 'gemiddelde Flocker' :loser:
Uitspraak van Rick Weiss op vrijdag 9 mei 2008 om 09:31:
gelukkig, genoeg hierover laten we maar genieten van het weer

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 9 mei 2008 om 10:34:
Maar eh...ik ga ook genieten van t mooie weer en zal mijn hysterie hierom dan maar achterwege laten!

okeeee
 
Ooit eens overwogen om...


OP TIJD JE TICKET TE HALEN?
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 11 mei 2008 om 13:36:
Ooit eens overwogen om...


OP TIJD JE TICKET TE HALEN?

Eh..JA! Samen met zo'n 100.000 anderen tegelijk geloof ik...duh
 
Werkzaam bij Isnetzotov
Uitspraak van BeeKing op dinsdag 6 mei 2008 om 22:56:
ik stel een boycot voor voor alle feesten duurder dan 30 euro!

daar ben ik het nou mee eens ;)
maar wat t punt is
er kunnen ook mensen zijn die fake kaarten verkopen op marktplaats ofzo :)
wat het punt is is dat jullie niet zo moeten zeuren en gwoon moeten genieten van de column.!!..
(of je haatt um en drukt um gwoon wegh)
Niet zevere:O