Partyflock
 
Columns · december 2009
­ Nederland
Zo kijk ik is eens rond op de wereld zie ik miljoenen mensen. Kennissen, families en vrienden. Over dat laatste wil ik het graag even hebben. Vrienden iedereen heeft ze wel.. maar bestaan ze ook echt. Wat is de betekenis van een vriend zijn en aan welke eisen moet een vriend dan wel niet voldoen? Een vriend ook wel genoemd een maat, gabber, makker of mattie. Maar wat maakt diegene dan een vriend?

Mara076, 30 december 2009 00:00
En ik dacht aan kerstmis en hoe het vroeger was. Mijn moeder die het huis volzette met kerstberen, potjes, kaarsen fimo-klei-pupkes en kerststukjes die ik zelf mocht maken op school. Mijn vader had de leiding over de buitenverlichting. Uren was hij bezig om de lampjes op de perfecte manier in de kerstboom in de achtertuin te hangen terwijl ik de helft van het beslag voor de cake al op had.

, 25 december 2009 15:55
Het was vrijdagavond. We gingen op stap. Naar de Flexbar in Amsterdam. Daar werd de eerste versie van ONDERTOON gehouden. En daar zat hij, zo passief. Ik kwam binnen en zag hem meteen. Hij zat in een stoel, links achterin de zaal, naast een man die verdomd veel van een zwerver weg had.. De man die ik op het oog had, droeg een beige overhemd met een printje erop.

[SF] BeterAapdanNoot,Mies**, 23 december 2009 00:00
Hmm, “geen geklaag meer, er was geen sfeer”, om mijn voorgangster te quoten. Tja, definieer sfeer denk ik dan. Vaak hoor of lees je terug van feestgangers; “er hing een leuke sfeer”. Er hangt iets in de lucht kennelijk, vroeger was dit vergezeld van rook, nu hangt het er alleen.

blueprint, 16 december 2009 00:00
Gisteren was weer zo’n dag. Ik was net klaar met winkelen en het begint te regenen. Nou ja, geen probleem toch? Bel ik gewoon even een taxi. Eenmaal in de taxi doe ik de oordopjes van mijn spiksplinternieuwe ipod in. Even een nummer uitkiezen valt niet mee; tussen al die duizenden nummers kan ik mijn favoriete nummer niet vinden. Na een tijdje gezocht te hebben zet ik een andere goede track op.

, 9 december 2009 00:00
Ik wil vandaag mijn spreekbeurt houden over haters, je herkent ze wel, mensen die je niets gunnen. Mensen die je achter je rug om afzeiken omdat je een bepaald ding goed doet. Mensen die het hebben over concurrentie en niet over samen werkingen of vriendschappen en die alles zien als een wedstrijd.

Studio Warrior, 2 december 2009 00:00
VriendschapMara07630 dec 2009
Kerstschapen op het dak25 dec 2009
De liefde van mijn leven[SF] BeterAapdanNoot,Mies**23 dec 2009
Sfeerblueprint16 dec 2009
Verwend?9 dec 2009
HatersStudio Warrior2 dec 2009