Partyflock

De eerste keer..

De eerste keer..

door , gepubliceerd op
De eerste keer.. (afbeelding)
‘Moeten de tomaten nog geplukt worden jongedame?’, vraagt ze geïrriteerd. Ze staart me met een arrogante blik aan. Haar kefhondje op haar arm heeft exact hetzelfde Dolce & Gabbana-riempje om zijn nek als zij om haar door-de- zonnebank-gerimpelde-hals. Ik lach vriendelijk, maar in mijn gedachten, draai ik haar gerimpelde nek om. Wie denkt ze wel niet dat ze is? Ik serveer het stokbrood met de kruidenboter en deel de dame mede dat haar soep onderweg is. Ze heft haar neus in de lucht.

Terwijl ik verder loop zie ik haar vanuit mijn ooghoeken een sigaret opsteken. Ze trekt zich schijnbaar niets aan van het “niet roken” bordje op tafel. Ik loop met grote stappen terug naar mevrouw ‘zonnebank’ en verzoek haar vriendelijk haar sigaret te doven. Ze negeert mijn verzoek volkomen en zegt: ‘jongedame, maak jezelf nuttig en haal even een schaaltje water voor Fifi’. Ze tilt haar kefhondje op, trekt hem dichterbij haar gezicht en maakt rare zoengeluiden. Ik moet mezelf inhouden om niet spontaan te gaan kotsen. Verbolgen loop ik naar de keuken op zoek naar een schaaltje. Een van de homokoks begint hysterisch te gillen als ik hem om een schaaltje vraag. Ik lijk ook wel gek! Een schaaltje voor Fifi? Vastberaden storm ik het restaurant weer in om mevrouw ‘zonnebank’ te vertellen dat honden niet zijn toegestaan in dit 4-sterren restaurant! Bij haar tafel aangekomen, sta ik inmiddels te koken van woede. Maar voor ik iets kan uitbrengen, is het haar alweer gelukt om mij de mond te snoeren. ‘Dragen jullie altijd van die accentuerende rokjes?’, vraagt ze bekakt en wijst naar mijn net iets te brede taille. Ik besluit de rollen om te draaien, haar te negeren en andere gasten te gaan helpen.

Drie minuten later is de tomatensoep klaar. Zal ik het doen of niet? Ik sta recht tegenover haar. Ik twijfel. Een klein lepeltje maar? SPLETS! Mijn vingers geven een klein tikje tegen de volle soepkop. Alsof ze automatisch bestuurd worden! Ik heb ze niet meer in bedwang! Ik zie een rode klodder tomatensoep récht op de witte kasjmier jas van mevrouw ‘zonnebank’ afvliegen.. Oeps..

Marc staat al voor de deur. We zijn nu drie maanden samen en niemand maakt mij gelukkiger. Vandaag leer ik voor het eerst mijn schoonouders kennen. Best spannend! Al zegt Marc dat het niets voorstelt. Zijn ouders zijn volgens hem schatten van mensen. Vooral zijn moeder. We komen binnen via de achterdeur. Op de achtergrond klinkt Andrea Bocelli. Marc zegt dat ik mijn jas maar op de kapstok moet hangen aan het einde van de gang rechts. Ik kijk vol bewondering naar de schilderijen die ik onderweg tegenkom. Ik trek mijn jas uit en hang hem aan de kapstok. Ernaast hangt een spiegel. Handig voor een laatste check van mijn ideale-schoondochter-look. Ik haal diep adem en draai rechtsomkeer terug naar de deur. Maar wacht eens.. wat hangt daar aan de kapstok..? Slik.. een kasjmier witte jas met een rode klodder tomatensoep..
pagina laatst gewijzigd op

483 opmerkingen

ik wist het vanaf de tweede zin ofzo al dat het verzonnen was, dom stereotype serveerders verhaal.­ Ze is ook nog aardig bang voor mevrouw 'zonnebank' want ze loopt 3 x weg.­ Had dat wèf al bij de 1e x de grafcholera gescholden met der wandelende kroket.­
laatste aanpassing
trots op mijn housemate (k)
fictie zeker... een 4 sterrenrestaurant bestaat niet meid, maar ik begrijp je frustratie volkomen... en eerlijk gezegd, ik wou ook af en toe dat ik per ongeluk wat over mensen heen kon gooien;)
whaha :P
leuke fout
Jaa man je moet echt zeggen hhoe het afliep man :P
eecht die schoonmoeder zal je wel niet mogen dan :P
Vooralsnog hebben we in Nederland geen 4sterren restaurants ;) Drie is het hoogst haalbare, hotels gaan wel 'hoger'

Hoewel ik aan het waarheidsgehalte twijfel; een leuk stukje
haha omg
whahahah te lullig gewoon haha
het zal je maar gebeuren :O:O:O
het zal je maar gebeuren..­ lol
na 4 maanden je schoonouders zien:S Goed verhaal:P
hahaha ik vind m wel goed!!:P

xxxx!(K)
hahaha lachen
de wereld is niet zo groot zo zie je maar :p
hahahaha. dat is nou echt lullig :lol:
Whaha,, lol..­t zal j maar gebeureh
hahaha....­ Wat erg...­
Het zal je maar gebeuren...­ hahaha
whahah jah foutje ;D