Partyflock

De scooter van mijn kleine broertje

De scooter van mijn kleine broertje

door , gepubliceerd op
Een eigenzinnige rockchick, een vrolijk après-skimeisje, een vrouwelijke R&B-prinses en een prettig gestoorde hardcoremuts. Een combinatie die voor mij altijd gekke en vooral gezellige avonden met zich meebrengt. Waar de ene persoon graag met een groep optrekt en het liefst met mensen met dezelfde (muziek/ kleding)stijlen omgaat, doen anderen waar ze zelf zin in hebben. Mijn vriendinnen en ik behoren tot de laatste eigenwijze soort.

Mijn jongste broertje wordt bijna 16. Voor zijn verjaardag wil hij een scooter en een dikke ketting. Hoewel hij het niet letterlijk uitspreekt, weet ik dondersgoed waarom hij juist die dingen wil hebben. Een aantal vrienden van hem hebben het ook. Net als die grote bling, bling oorbellen. Wat ben ik toch blij dat ik geen vijftien meer ben. Geen gedoe meer over de juiste groepjes, de juiste kleren en de juiste interesses. Nu ben ik steeds meer, gewoon ik. Misschien dat je, wanneer je 21 bent, toch echt volwassen wordt.

Met zijn vieren hebben mijn vriendinnen en ik al jaren lol. Hoe verschillend we ook zijn. Annemiek is een goedlachse, blonde meid met wie ik direct goed overweg kon. Ze drinkt lachend bouwvakkers onder de tafel en kent de repertoires van veel Nederlandstalige artiesten uit haar hoofd. Een perfect kroegmaatje tot op de dag van vandaag. Chantal is een meisje zoals meisjes bedacht zijn; roze als lievelingskleur en altijd matchende outfits. Gesprekken over het andere geslacht, voer ik altijd graag met haar. Malou houdt, net als ik, van een goede discussie en een filosofisch gesprek op zijn tijd. Wat Malou en ik ook gemeen hebben is onze kledingstijl én onze smaak wat mannen betreft. Toch is er onderling nooit ruzie. Regelmatig wordt er in de kroeg gezegd dat het grappig is dat zulke verschillende meiden zo hecht zijn. Waarom niet? Ik zou niet gelukkiger zijn met mensen die allemaal precies hetzelfde zijn als ik. Doodsaai zou ik het zelfs vinden. Nu kan ik eigenzinnig, vrolijk, vrouwelijk én prettig gestoord zijn wanneer ik daar zin in heb. Alleen Jerney Kaagman kan constant dezelfde emotie vasthouden. Juist doordat we zo verschillend zijn, kunnen we over alles praten.

Bij de kapstok staan stiletto’s, adidasjes, all stars en mijn maxies op het moment dat ik naar de keuken loop. Als ik terugkom met bier zie ik ze lachend op de bank zitten. Wat een heerlijke meiden toch.

Mijn broertje loopt voorbij terwijl er duidelijk Jump uit zijn mp3speler klinkt, de muziekrage van het moment. Een groot, glanzend oorknopje glimt onder zijn oordopjes. Net als rages zal hij nog vele mensen tegenkomen die voor een tijdje leuk zijn. Of die hem voor een tijdje interessant vinden. We lachen samen als hij rare sprongen staat te maken en ik kijk even bedachtzaam naar mijn vriendinnen. Ik hoop van harte dat mijn kleine broertje tussen die mensen van het moment, vrienden vind die er altijd zullen zijn. Ongeacht zijn haarkleur, schoenen of muzieksmaak. En stiekem, hoop ik toch dat hij dat charmerende, patsertje weet te blijven tussen de grote bekken die de straat met zich meebrengt.
pagina laatst gewijzigd op

308 opmerkingen

tof verhaaltje ;) (Y)

" Wat ben ik toch blij dat ik geen vijftien meer ben. Geen gedoe meer over de juiste groepjes, de juiste kleren en de juiste interesses. Nu ben ik steeds meer, gewoon ik "

Gelukkig nooit last van gehad, mooi je eigen ding doen (Y)
Mooi geschreven!
Mooi verhaal ik wou dat ik zo iets in elkaar kon steken ???
mooie column.­
zo zie je maar ieder zijn eigen stijl, en elkaar in zijn eigen waarden laten..­ moet togh kunnen? zouden nou maar meer mensen dat doen..­
Malou houdt, net als ik, van een goede discussie en een filosofisch gesprek op zijn tijd.­

Deze Malou ook. :yes: ;)
Nice work!
waarom dan die tietel 'de scooter van me kleine broertje'?:P
maar wel leuk dat jullie vriendinnen zijn:P
diej allemaal andere smaak hebt:P:P

(K)
Herkenbaar voor iedereen! :yes:

Als iedereen zijn vrienden of vriendinnen gelijk zouden zijn als dat je zelf bent dan was er nog meer haat en nijd. Gelijke "polen" stoten elkaar af, ongelijke "polen" niet...

En zeg nou niet dat je blij bent dat je Nederlander bent of zo..... :gaap:

:D
laatste aanpassing
Mannie
Artiest Mannie
Uitspraak van ×× op donderdag 12 juli 2007 om 23:28:
'de scooter van me kleine broertje'?

omdat ie die koopt om bij zn vrienden te kunnen horen ;)
(y)

K heb zelf ook een aantal vrienden en vriendinnen die een andere stijl hebben dan ik.
Leuk stukje, erg herkenbaar!

Ik heb ook veel vrienden die niets van hardcore moeten hebben maar ik kan hartstikke goed met ze opschieten :)
Ik vind het eigenlijk een beetje een boutstukje (persoonlijke mening)
Het komt een beetje over alsof iedereen die niet zoals de schrijfster is een beetje een meelopert is...
En alsof mensen van 21 niet meer met rages meelopen ;p
laatste aanpassing
Uitspraak van NOISOME op vrijdag 13 juli 2007 om 17:47:
Het komt een beetje over alsof iedereen die niet zoals de schrijfster is een beetje een meelopert is...­

Nee, andersom juist, ze wil zeggen dat blij is dat ze niet meer zo is als haar broertje die erbij wil horen door o.a. scooter, bling bling enz.

Nou ik kan me er niet in herkennen, heb nooit behoefte gehad om bij een groep te horen, kon t altijd wel met iedereen vinden, ongeacht smaak. Ik was gewoon lekker mezelf en dat werd geloof ik wel gewaardeerd.. :) Het is ook gewoon hoe je jezelf als persoon neerzet.
Als mensen je zo waarderen om wie je bent, maakt kleding, uiterlijk, muzieksmaak weinig uit.
laatste aanpassing
Leuk geschreven !:D
Wat lief geschreven.........je lijkt me een erg lieve zus (k)
geweldige collum !
Echt een super Collum!
precies mijn vriendinnen en ik !!:D
Waar de ene persoon graag met een groep optrekt en het liefst met mensen met dezelfde (muziek/ kleding)stijlen omgaat, doen anderen waar ze zelf zin in hebben.­ Mijn vriendinnen en ik behoren tot de laatste eigenwijze soort.­

die laatste eigenwijze soort zijn gewoon dé beste!! Roeleren gewoon boven alles (y)
Leuk stukje! erg herkenbaar:D
hoe ouder je wordt, hoe meer schijt aan rage's en hoe minder je mee wilt met groepen.­ waarom zou je ook.­ ieder mens is uniek op zijn of haar eigen mooie manier.­
daarom moeten we mensen ook in hun waarde laten...­

en nee ik wwil de wereld niet verbeteren, en dacht er vroeger ook anders over...­dat heet nou volwassen worden...­Mooi man!
ik mis eeeen leuke foto van jullie 4 :P
Uitspraak van Hanneske!!! op donderdag 19 juli 2007 om 15:15:
hoe ouder je wordt, hoe meer schijt aan rage's en hoe minder je mee wilt met groepen.­ waarom zou je ook.­ ieder mens is uniek op zijn of haar eigen mooie manier.­

absoluut!!! :D:D
Dit hele verhaal is ERG herkenbaar :P
Uitspraak van D-Ranged op vrijdag 13 juli 2007 om 13:49:
Leuk stukje, erg herkenbaar!

Ik heb ook veel vrienden die niets van hardcore moeten hebben maar ik kan hartstikke goed met ze opschieten :)

hetzelfde hiero
geweldig verhaal!