Partyflock

Goede Voornemens

Goede Voornemens

door , gepubliceerd op
Goede Voornemens (afbeelding)
Aangezien 2007 al staat te trappelen om ‘06 af te lossen, heb ik besloten om m’n goede voornemens op een rijtje te zetten. ‘Stoppen met roken’, had de laatste jaren een prominente plek in m’n top 10, maar heb ik met stip eruit gekelderd en resideert nu op plekje nummero 293. Netjes tussen 'geen peuken meer uitdrukken in plantenbakken/koffiekopjes' en 'ruggegraat terugvinden, jij slappe zak!'. Toch ga ik mezelf veranderen. Noem het verbeteren. Gewoon. Omdat ik vind dat je ook op kleine schaal, beginnend bij jezelf, grote dingen kan doen, voor de mensheid:

-Je kent het wel. De patatboer vraagt automatisch aan die 4-tonner die voor je staat of ze d'r 9 patat-oorlog, 5 frikandellen speciaal, 3 bereklauwen en 4 kaasouffle’s "Wil meenemen of meteen wil opeten" waarop dat stemmetje in je hoofd steevast antwoordt met: "Meteen opeten graag!". Tegelijkertijd kan je een lach niet onderdrukken en doe je net alsof je metgezel iets grappigs zegt op ’t moment dat ‘die dikke voor je’ zich omdraait en je vernietigend aankijkt. Dat ga ik dus niet meer doen, want AL LANG niet grappig meer.

-Op de avond zelf lijkt het meestal een bijzonder strak plan om nog 11 sambuca’s te nuttigen, terwijl het de volgende ochtend net zo’n kutplan bleek te zijn als al die weken ervoor. Ze zeggen wel eens ; ‘Al doende leert men’, maar het enige wat ik tot nu toe heb geleerd is dat de penetrante geur van kots langer blijft hangen in de vloerbedekking van m’n slaapkamer dan ’t laminaat in de gang. Voornemen: Niet meer zoveel drinken.

-Mocht ik dit toch per ongeluk vergeten en ik loop lammus maximalus naar huis dan ga ik niet meer belletje-lellend/lallend(?) langs flats om vervolgens proestend van het lachen, in plassen stampend weg te rennen. Dit was vooral lollig toen ik 8 jaar en nuchter was. Daarbij is het nog best amusant als iemand met me meelacht, maar zeg nou zelf; in m’n eentje?

-Ik ga gewoon tegen die aardige Jehova's aan de deur zeggen dat ik geen tijd heb. Als ze dan vragen of ze een ander keertje terug mogen komen, zeg ik niet ‘lijkt me gezellig’ om vervolgens elke keer als de bel gaat, snel t licht uit te doen en de muziek zachter te zetten. Mocht ik toch onverhoeds een zwak moment hebben, dan vermeld ik gewoon m'n naam niet meer als ze zich voorstellen, want dat 'ge-Zacherius-ben-je-daar?' door de brievenbus is best eng als je in het donker achter de bank probeert je adem in te houden.

-Hetzelfde geldt voor dat al-tijd leuke meisje van Amnesty, Warchild, Greenpeace of Artsen zonder Grenzen die me al-tijd weten te vinden op straat. Ik weet dat ik een man ben, dus zwak vlees heb, maar als ik dan toch zwicht voor de charmes en glimlach, dan geef ik niet meer het adres van de buurman, m’n mobiele nummer +1 en het gironummer van de Cliniclowns op, maar gewoon netjes m'n eigen gegevens.

-Wanneer ik de huur moet overmaken bij de bank, zal ik niet expres een route meer nemen, die langs de Mediamarkt, Free recordshop of enig ander gadgetwinkel loopt om m’n huurgeld ‘per ongeluk’ uit te geven aan PSP spelletjes, DVD’s en andere rotzooi die ik eigenlijk niet nodig heb, maar wel leuk in m’n kast staat. Mocht ik dit per abuis wel doen, dan ga ik m’n huisbaas niet meer sms’en dat ik in het buitenland zit/een blinde darm ontsteking heb en in het ziekenhuis lig om hem ervan te weerhouden mij uit m’n huis te kegelen voordat ik ‘Ja maar volgende maand ben ik écht op tijd’ kan zeggen.

-Als ik weet dat ik met twee zware tassen boodschappen naar huis moet lopen (en nog steeds maar twee handen heb), steek ik geen peuk meer op als ik uit de supermarkt stap. Vrouwen kunnen niet lopend een broodje shoarma eten, ik kan niet lopend roken zonder dat de rook in m’n ogen prikt. Daarbij valt de peuk steevast in één van de zakken met boodschappen of blijft aan m’n onderlip hangen als ik hem uit m'n mond probeer te spugen , met als gevolg dat ik m’n kin verbrand (als ik die Murphy ooit tegenkom he...)

Het is niet veel, ik weet het, maar toch hoop dat ik -volgend jaar omstreeks deze tijd- terug kan kijken op een mooi, vruchtbaar 2007, waarin ik, Zacherius, de wereld heb veranderd door gewoon bij mezelf te beginnen. Wat zijn jullie goede voornemens?
pagina laatst gewijzigd op

264 opmerkingen

Goede voornemens??!!

Live your LIFE @ your way :yes:

Maar wel alles met respect! :respect:

*Als je weet wie je bent en waar je voor staat en wat je wil en andere in hun waarde laat bereik je veel meer!

*Lach eens naar personen die je niet kent, wedden dat ze terug lachen??

Dus goede voornemens... waarom op 1 januari?
Doe gewoon t hele jaar lekker jezelf zijn, heb je ook geen goede voornemens nodig!!

En nee ben heus niet altijd n o:), maar that's LIFE!!!! ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van ONNIEJ op zaterdag 6 januari 2007 om 10:27:
Ik ga gewoon tegen die aardige Jehova's aan de deur zeggen dat ik geen tijd heb.­

Als ze je zeggen "­wij komen god brengen"­
gewoon reageren met "­zet hem maar in de gang"­

of in de tuin naast allah:P
Uitspraak van Rush o:) op dinsdag 9 januari 2007 om 01:46:
Dus goede voornemens...­ waarom op 1 januari?
Doe gewoon t hele jaar lekker jezelf zijn, heb je ook geen goede voornemens nodig!!

:respect:
Men is in feite ongelukkig en wil zijn of haar leven beteren doormiddel van goede voornemens.

Ik ben daarintegen heeeeeeeeeel gelukkig met mijn leven, Dus geen goede voornemens voor mij!!! :D
laatste aanpassing
Mwa goede voornemens eu ja tuurlijk zijn die er zowals meer feesten meer zuipen en ja leef en werk voor het weekend want ja das je 1nige vertier:P en vergeet nooit de mensen die je wel mogen leven in deze tijd ;) en de mensen die je niet mogen lopen voor of gruwelijk achter maarja lekker boeiende info ik ga pitten laters
leuke column!!

ma voor mij dit jaar geen goede
voornemens hihi :D
fantaaaaaastisch:D hoe kom je er op?:P
geen goede voornemens voor mij:P of toch wel?
misschien wat kritischer tegenover me gefeest en gezuip staan en wat minder achterlopen met me schoolwerk, want hoe leuk het ook is je genotsgevoelens te behartigen, je schiet er uiteindelijk geen reet mee op in je verdere leven!:P
eej vette column !!

goede voornemens? veel feesten & vaak op vakantie!! :)
Opzich wel leuk geschreven, vooral grappig...­ De alinea's vind ik wat minder (in een column)
laatste aanpassing
ik ga minder roken, afvallen en minder geld uitgeven aan stappen & drank ;)

Idd errug leuke column
Leuke column!! (y)

Ik doe niet meer aan goede voornemens :nee:
Meestal bak ik daar toch niets van o:)
Supercolumn!
Wat een geweldig verhaal..
Ik lag in een deuk..:P:P
Toppie..:D
Uitspraak van Coefnoen™ op dinsdag 9 januari 2007 om 11:41:
Uitspraak van S.­O.­S.­ Retkod op zaterdag 6 januari 2007 om 10:27:
Ik ga gewoon tegen die aardige Jehova's aan de deur zeggen dat ik geen tijd heb.­

Als ze je zeggen "­wij komen god brengen"­
gewoon reageren met "­zet hem maar in de gang"­

of in de tuin naast allah

haha vooral zeggen ja:P:P:P:D
leuke column zeg. goed gedaan :D
das er ook 1 ;) o:)

mja idd... wel leuk om et in deze contekst te zien..
mja wrom niet elke maand een nieuw voornemen
dan gaat het een stukkie sneller, dan elk jaar :lol:
laatste aanpassing
afvallen en stoppe met roken is zo standaard..:P
lukt tog bijna geen mens..:o
ik pas mijn goede voornemens aan aan mijn voorspelling voor het komende jaar

dat word dus nog meer begaaien
mijn goede voorneme is dat ik dit jaar geeen voornemens neem:P
goede voornemens kenne wel niet in slagcity:Phaha
leuk geschreven!! super!!!