Partyflock

Jobhunting: The next level

 

Jobhunting: The next level

door , gepubliceerd op
Jobhunting: The next level (afbeelding)
Een kleine drie maanden geleden kreeg ik op mijn werk niet zulk leuk nieuws. Wegens een reorganisatie binnen het bedrijf moet ik helaas op zoek naar een nieuwe job. Op het moment dat ik dit schrijf krijg ik een flashback naar een column van een jaar geleden, waarin ik nagenoeg hetzelfde schreef. Helaas heeft de crisis dus niet twee, maar drie keer toegeslagen. Laten we hopen dat drie keer in dit geval echt scheepsrecht is. Er staat me dus maar één ding te doen: solliciteren! Of wachten op die beloofde €1000,- van vriendje Rutte. Maar eerlijk is eerlijk, daar overleef ik ook de zomer niet mee.
 
In de loop van de jaren heb ik bij diverse bedrijven, voor diverse functies, de meest uiteenlopende gesprekken gehad. Van volledige diepte-interviews tot een kwartiertje cv voorlezen aan twee mannen, die wel verdacht verliefd naar elkaar zaten te loeren, in plaats van naar mij te luisteren. Het zal je niet verbazen dat ik van laatstgenoemde, tot op de dag van vandaag, geen reactie heb ontvangen.
 
Maar wie echt de kroon spannen in het afnemen van sollicitatiegesprekken, of kennismakingsgesprekken zoals zij ze zelf liever noemen, zijn de recruiters, headhunters en intercedenten. Met enige regelmaat word ik benaderd door uitzendbureaus en moet ik bepaalde zinnen in een vacature drie keer lezen voor ik begrijp wat er staat. En dat is niet omdat ik functieprofielen voor registeraccountants of microbiologen ontvang.
 
 Nee, de meeste vacatures staan bol van de loze kreten. ‘Voor dit frisse bedrijf zoeken wij een businessbouwer met een hands-on-mentaliteit. Wij bieden jou een dynamische functie, in een creatief en transparant team, waar jij alle ruimte krijgt om je eigen initiatief te tonen. Ben jij die proactieve duizendpoot die van aanpakken weet? Reageer dan nu!’
 
Na het lezen van zo’n tekst denk ik niet direct “Eindelijk, mijn droombaan! Daar ga ik op solliciteren”. Heel eerlijk gezegd heb ik dan nog steeds geen flauw benul waar het over gaat, laat staan dat ik de telefoon oppak om mijzelf in de kijker te spelen. Ik zie mezelf al gaan “Goedemiddag mevrouw, ik reageer op de vacature van dynamische, transparante duizendpoot. Ik dacht, ik toon meteen maar een beetje initiatief door zelf te bellen”.
 
Wat is er mis met een vacature waar gewoon concreet in staat wat er van je verwacht wordt. Tenzij de werkgever-to-be in kwestie kruiswoordpuzzels maakt, zie ik de toegevoegde waarde van vijftien woorden van minimaal vier lettergrepen in één zin (zonder komma’s, welteverstaan) niet. Als die woorden nou nog ergens op zouden slaan, zou het een ander verhaal zijn. Maar in de meeste van de gevallen komt het erop neer; hoe saaier de functie, hoe interessanter de omschrijving.
 
Zo werd ik vorige week benaderd voor een exotische uitdaging in een multiculturele wereld die nooit stil staat. Transport van mango’s en ananassen heeft nog nooit zo interessant geklonken. Bieden van het minimumloon wordt betiteld als opstapje en een investering in je toekomst. En ik gok dat ze met multicultureel bedoelen dat je een veilinghal deelt met minimaal zestien verschillende nationaliteiten, die hoogstwaarschijnlijk geen woord Nederlands spreken. Maar dat is natuurlijk bijzaak.
 
Het lijkt er dus op dat ik het zal moeten doen met de cryptische omschrijvingen en vacatures waarbij de helft van de tekst het goed zou doen tijdens een spelletje galgje. Aan de andere kant ook wel weer spannend. Geen idee wat me te wachten staat op mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe job. En als je niet weet wat je wilt, zou dat zomaar de beste manier kunnen zijn om je droomjob te vinden.
 
Anders kan ik altijd mijn voortijdig afgebroken carrière bij de Bas van der Heijden weer oppakken.
pagina laatst gewijzigd op

32 opmerkingen

verwijderd
Artiest Natrion
Groot gelijk, echt zo'n bullshit dat :roflol:
Tumult
Werkzaam bij Partyflock
:lol: goede column. Spijker op zijn kop.
verwijderd
i need a job too !! ik heb ook een baan nodig!
verwijderd
Spijker op zijn kop.­ Na afgelopen periode ook een nieuwe baan gezocht te hebbenwerd ik ook ziek vna die loze omschrijvingen.­ Ook kut is de vervuiling van de jobboards door de recruiters die allemaal dezelfde functie aanbieden.­

Mijn ervaring met het vertalen van die pauperadvertenties:

Marktconform salaris =­ minimum loon
Geen 9/5 mentaliteit =­ standaard overwerken
Transparante organisatie =­ Duidelijke hierarchie, ja knikken naar de baas
No nonsense mentaliteit =­ botte teringleiers in het bedrijf
Verantwoordelijke diverse functie =­ je krijgt iedereen zijn shit op je bord
Korte lijnen in het bedrijf =­ De baas kijkt over je schouder mee, 24/7
laatste aanpassing
Schitterende column!

Uitspraak van verwijderd op woensdag 2 juli 2014 om 12:03:
Mijn ervaring met het vertalen van die pauperadvertenties:

Marktconform salaris =­ minimum loon
Geen 9/5 mentaliteit =­ standaard overwerken
Transparante organisatie =­ Duidelijke hierarchie, ja knikken naar de baas
No nonsense mentaliteit =­ botte teringleiers in het bedrijf
Verantwoordelijke diverse functie =­ je krijgt iedereen zijn shit op je bord
Korte lijnen in het bedrijf =­ De baas kijkt over je schouder mee, 24/7

:roflol: :lol: Klopt precies, weinig aan toe te voegen..
Leuk geschreven en herkenbaar.­ Zo nu en dan als ik een aan het rond kijken ben wat de markt biedt ben ik er al snel weer klaar mee met die lompe vacatures.­
Ik mis nog de onmogelijk lange werkervaring die gevraagd wordt voor de meeste functies. Een tijdje terug kwam ik serieus een vacature tegen waarin werd gevraagd om minimaal 8 of 9 jaar werkervaring als Social Media marketeer. Ben gewoon op alle sollicitaties, zelfs toen ik op een gegeven moment maar ben gaan reageren op alle functies die al ver beneden mijn opleidingsniveau liggen, afgewezen omdat ik geen 100 jaar werkervaring in een of ander vakgebied heb.

Ik hoop dat er snel weer een tijd komt dat de werkzoekenden weer wat macht krijgen, want het is tegenwoordig echt zo dat je jezelf als starter erg gelukkig mag prijzen dat je uberhaupt een fulltime functie krijgt tegen de voorwaarden die Jan des Bouvie net vertaalde :lol:
Ik vind zelf die gladde figuren van bemiddelingsbureaus erger dan de vacature teksten die je tegenkomt.­

Overigens, als je aan de andere kant van de tafel zit, dus op zoek naar personeel, kom je exact hetzelfde tegen.­
CV's waar termen in genoemd worden waarvan de kandidaat niet eens weet waar het voor staat.­
Het vinden van een baan is nu echt een drama.­ Kan af en toe niet geloven dat het nog steeds niet is gelukt.­

En de eisen die ze tegenwoordig neerleggen zijn ronduit belachelijk.­
Tja solliciteren is echt een drama. (N) Achterlijke eisen (Universiteit nodig voor secretaresse functie en 10 jaar werkervaring :| ), achterlijke sollicitatie gesprekken (3 gesprekken voor een vakkenvullen bij een supermarkt) en je mag al blij zijn als je uberhaupt een afwijzing krijgt.
Niet voor niets beginnen steeds meer mensen een eigen bedrijf: die zijn al die onzin zat.­

De hele economie hangt aan elkaar dit soort mongolen: hoop geblaat, weinig wol.­ Allemaal "­managers"­ die totaal niet weten:

- Wat ze managen
- Wat managen is

Die zogenaamde "­no-nonsense mentaliteit"­ in een vacature vertelt mij maar één ding: het bedrijf in kwestie hangt elkaar van de nonsens, anders hadden ze niet zo'n clown bij P&­O zitten die dit soort teksten van internet steelt.­ Want het is echt niets meer dan slap kopieergedrag.­

En dan inderdaad nog mekkeren dat "­goed personeel zo lastig te krijgen is tegenwoordig";­ ja DUH: schrijf dan ook eens een doelgerichte vacature en zet geen hersenloze bij P&­O neer.­
En het aparte is dat je bijna altijd wordt afgewezen op 'Past niet in het profiel' terwijl dat profiel niet zinnig was te noemen....­

Ook afgewezen worden voor een vacature en dan drie tot vijf maanden lang diezelfde vacature gewoon op alle sites weer terugzien.­ Zoeken ze dan nog steeds? Of is er gewoon geen vacature en zoeken uitzendbureaus en recruiters gewoon zieltjes om in een database te zetten?
Nooit geen problemen gehad met werk zoeken.­ Ligt gewoon puur aan hoe je jezelf verkoopt en presenteert.­ Ik heb een eigen onderneming waar ik momenteel 5 vacatures voor open heb staan, maar wat ik soms voor me krijg is echt belabberd.­ De jeugd van tegenwoordig is te belabberd om de handen uit de mouwen te steken en verwachten gelijk gouden bergen.­
Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 3 juli 2014 om 13:08:
Ik heb een eigen onderneming waar ik momenteel 5 vacatures voor open heb staan

Kom maar door met die linkjes :yes: ik ken wel een aantal mensen die op zoek zijn naar werk, zich prima kunnen presenteren. Vallen alleen niet onder jeugd. Boven de 30 slinken je kansen sowieso dramatisch, want van minimumloon kun je je hypotheek niet betalen, maar een normaal salaris willen bedrijven momenteel niet bieden. Want die 20-jarige net klaar met MBO doet het wel voor een poep en een scheet want heeft nog weinig verplichtingen of verantwoordelijkheden.
Uitspraak van Karian op donderdag 3 juli 2014 om 11:58:
En het aparte is dat je bijna altijd wordt afgewezen op 'Past niet in het profiel' terwijl dat profiel niet zinnig was te noemen....­

Ook afgewezen worden voor een vacature en dan drie tot vijf maanden lang diezelfde vacature gewoon op alle sites weer terugzien.­ Zoeken ze dan nog steeds? Of is er gewoon geen vacature en zoeken uitzendbureaus en recruiters gewoon zieltjes om in een database te zetten?

Dit klinkt inderdaad heel bekend.

Uitspraak van Karian op donderdag 3 juli 2014 om 13:15:
Kom maar door met die linkjes :yes: ik ken wel een aantal mensen die op zoek zijn naar werk, zich prima kunnen presenteren. Vallen alleen niet onder jeugd. Boven de 30 slinken je kansen sowieso dramatisch, want van minimumloon kun je je hypotheek niet betalen, maar een normaal salaris willen bedrijven momenteel niet bieden. Want die 20-jarige net klaar met MBO doet het wel voor een poep en een scheet want heeft nog weinig verplichtingen of verantwoordelijkheden.

En als je wel voor een lager salaris wil werken dan nog wordt je niet aangenomen. Ik wordt er langzamerhand beetje sjacherijnig van.

En dan laatst nog van een uitzendburo te horen gekregen dat ik een mooi en breed CV heb en dan nog niets voor me doen :(
Uitspraak van Turbo-D op donderdag 3 juli 2014 om 13:32:
En dan laatst nog van een uitzendburo te horen gekregen dat ik een mooi en breed CV heb en dan nog niets voor me doen :(

Heeft simpelweg met leeftijd te maken. Zeker nu in de zomer zetten ze liever studenten of net afgestudeerden neer die nog een jeugdloon krijgen. (t/m 23 jaar)

Gaat het om een functie waarin specifieke kennis een must is, nemen ze óf stagiaires die ze een stagevergoeding geven van een paar honderd euro óf afgestudeerden van 20/21 jaar die recent een jaar hebben gewerkt en dus ook nog goedkoper zijn vanwege het jeugdloon.

Het enige wat je kan doen om een streepje voor te hebben t.o.v. je mede-werkzoekenden (die dus niet aan bovenstaande 'eisen' voldoen) is genoegen nemen met een maatschappelijke stage of vrijwilligerswerk en hopen dat ze zó tevreden zijn dat ze je willen houden of anders willen voorstellen (bijv via linkin) bij een ander soortgelijk bedrijf of instelling.
Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 3 juli 2014 om 13:08:
Nooit geen problemen gehad met werk zoeken.­

Oftewel, je had altijd problemen?

Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 3 juli 2014 om 13:08:
De jeugd van tegenwoordig is te belabberd om de handen uit de mouwen te steken en verwachten gelijk gouden bergen.­

Natuurlijk. :rot:
laatste aanpassing
Uitspraak van Sten1990 op vrijdag 4 juli 2014 om 10:15:
Oftewel, je had altijd problemen?

:lol: Overigens: met zoeken heeft niemand veel problemen denk ik :D
Uitspraak van D-Nial op woensdag 2 juli 2014 om 21:23:
Ik hoop dat er snel weer een tijd komt dat de werkzoekenden weer wat macht krijgen, want het is tegenwoordig echt zo dat je jezelf als starter erg gelukkig mag prijzen dat je uberhaupt een fulltime functie krijgt tegen de voorwaarden die Jan des Bouvie net vertaalde

Ja het is echt een werkgeversmarkt op het moment. Doffe ellende. Je kunt er zo weinig aan doen.

Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 3 juli 2014 om 13:08:
Nooit geen problemen gehad met werk zoeken.­ Ligt gewoon puur aan hoe je jezelf verkoopt en presenteert.­ Ik heb een eigen onderneming waar ik momenteel 5 vacatures voor open heb staan, maar wat ik soms voor me krijg is echt belabberd.­ De jeugd van tegenwoordig is te belabberd om de handen uit de mouwen te steken en verwachten gelijk gouden bergen.­

Dit is echt je reinste onzin. Ik heb de pech gehad tot drie keer toe slachtoffer te zijn geworden van reorganisatie. Heeft niets met kwaliteit of representativiteit te maken. Puur een kwestie van last in, first out. Om dan in deze huidige markt iets nieuws te vinden dat aansluit op je profiel en meer biedt dan minimumloon met absurde reistijden en flexibele uren is best lastig kan ik je vertellen.
Ik ben heus niet te beroerd om hard te werken en zelfs bereid een stapje terug te doen in salaris o.i.d. Maar als er op functies tussen de 50 en de 100 reacties komen, is er bijna altijd wel iemand goedkoper, meer ervaren of noem maar een reden.
Erg denigrerend om nu te doen of alle mensen die thuis zitten het aan zichzelf te danken hebben. Juist jij als eigen ondernemer zou iets meer respect voor de markt en zijn werknemers moeten hebben.
Uitspraak van Karian op donderdag 3 juli 2014 om 11:58:
En het aparte is dat je bijna altijd wordt afgewezen op 'Past niet in het profiel' terwijl dat profiel niet zinnig was te noemen....­

Zo vaak op vacatures voor 'starters' gereageerd of andere functies waar ik letterlijk aan alles voldoe, dan krijg je vervolgens ook weer antwoord dat ze zoveel respons hebben gehad en erg selectief kunnen zijn en alleen maar mensen uitnodigen met veel werkervaring of die aan hele andere eisen voldoen die niet eens in de vacature vermeld stonden...


Uitspraak van Pascal_1974 op donderdag 3 juli 2014 om 13:08:
De jeugd van tegenwoordig is te belabberd om de handen uit de mouwen te steken en verwachten gelijk gouden bergen.­

Dit merkte ik in mn laatste jaren in de supermarkt al, mensen die 5-10 jaar jonger waren dan ik en echt een totaal andere mentaliteit hebben wat werken betreft. Overal waar ik gewerkt heb ben ik uitstekend bevallen, ben altijd hard en dedicated geweest, kan me ook wel aardig presenteren, maar ook ik kom nergens aan de bak, ik word niet eens uitgenodigd voor een gesprek.

Dat zal bij mij ongetwijfeld komen doordat ik de pech heb dat ik problemen op mijn opleiding heb gehad, grotendeels buiten mijn schuld om, en op mijn CV heb staan dat ik 3 opleidingen heb gedaan in 9 jaar waarvan maar 1 met diploma. Ookal heb ik qua werkervaring een leuke staat van dienst voor werk naast mijn studie, werkgevers zien alleen die opleidingen en nemen niet eens de moeite om mij in een gesprek te vragen naar die opleidingen.

Terwijl toen ik vorig jaar op zoek moest naar een stageplek (Lees: iemand die vrijwel geheel een functie in kan vullen maar geen donder kost), waar anderen moeite hadden er een te vinden, heb ik het gelijk bij 4 bedrijven geprobeerd en nog de volgende dag kreeg ik van drie antwoord dat ze mij erg graag wilden hebben. Toen heb ik dus twee bedrijven moeten afwijzen. Dan ben je iets later klaar met je opleiding, ga je met een positieve instelling op zoek naar werk en heb je een jaar later nog niks. Tsja waarom zou een bedrijf ook fulltime lonen gaan betalen aan iemand die echt dedicated kan worden en verantwoordelijkheidsgevoel kan dragen, terwijl je voor €200 in de maand iemand hetzelfde werk net iets minder goed kan laten doen...
Uitspraak van D-Nial op vrijdag 4 juli 2014 om 13:30:
op mijn CV heb staan dat ik 3 opleidingen heb gedaan in 9 jaar waarvan maar 1 met diploma.­ Ookal heb ik qua werkervaring een leuke staat van dienst voor werk naast mijn studie, werkgevers zien alleen die opleidingen en nemen niet eens de moeite om mij in een gesprek te vragen naar die opleidingen.­

Dat getuigt ook niet echt van lekker doorzettingsvermogen natuurlijk...
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op zondag 6 juli 2014 om 12:58:
Dat getuigt ook niet echt van lekker doorzettingsvermogen natuurlijk...­

Fijn dat je zo'n conclusie trekt zonder dat je weet waarover je praat

Eerste opleiding was gewoon verkeerd gekozen en was ik snel zat achter. Tweede opleiding was ik juist degene die door wilde zetten en mijn diploma halen, terwijl de administratie van die opleiding er geen zin in had. Achteraf gezien had ik daar beter meteen kunnen stoppen en voor die opleiding elders te kiezen, dan had ik mijn diploma in ieder geval een paar jaar sneller. Maar ja, ik wilde juist zelf doorzetten en niet meteen opgeven...
Uitspraak van D-Nial op zondag 6 juli 2014 om 14:54:
Fijn dat je zo'n conclusie trekt zonder dat je weet waarover je praat

Het is niet mijn conclusie; dat is de conclusie die een potentiële werkgever trekt.

Voor jou momenteel vijfhonderd anderen; wie denk je dat ze kiezen? Degene die in vier jaar zijn studie succesvol heeft afgerond of degene die negen jaar lang van opleiding naar opleiding gaat en uiteindelijk er maar één afmaakt? Simpele logica. Het bedrijfsleven doet niet aan knuffelcultuur: het is gewoon bikkelhard afrekenen.
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op zondag 6 juli 2014 om 20:36:
Het is niet mijn conclusie;­ dat is de conclusie die een potentiële werkgever trekt.­

Voor jou momenteel vijfhonderd anderen;­ wie denk je dat ze kiezen? Degene die in vier jaar zijn studie succesvol heeft afgerond of degene die negen jaar lang van opleiding naar opleiding gaat en uiteindelijk er maar één afmaakt? Simpele logica.­ Het bedrijfsleven doet niet aan knuffelcultuur: het is gewoon bikkelhard afrekenen

Excuses, heb je idd verkeerd begrepen, maar idd, daar komt het wel op neer ja.

Ondanks dat ik ook zaken op mijn CV heb staan dat ik juist doorzettingsvermogen heb. 11 jaar volgehouden in de supermarkt, als bijbaantje en later ook als assistent min of meer nog als bijbaan, waar anderen toch geen contractverlenging kreeg. Heb karate en bergsport als interesses staan, beide sporten waarbij doorzettingsvermogen essentieel is (maar goed, dat lezen werkgevers dan weer als verhoogde risico's op arbeidsongeschiktheid, maw. het is nooit goed).

Is gewoon echt extreem kut dat je door zoiets afgerekend wordt. Ben zelfs parrtime werkzaam voor een locatie/organisatie waar ik persoonlijk gewoon aardig succes boek. Tijdens de laatste opleiding was ik de beste van de klas. Alleen puur door die pech tijdens 1 opleiding kom ik dus nergens fulltime aan de bak. Dat is echt het frustrerende. Terwijl als de administratie van die opleiding en geluk mij beetje mee zaten tijdens mijn opleiding had ik 'maar' 2 opleidingen gehad in 5 jaar, mèt diploma. Kortom, 1 statistiek en je bent gelijk kansloos tegenwoordig.
Goede column , mooi geschreven !
Uitspraak van D-Nial op zondag 6 juli 2014 om 20:53:
Excuses, heb je idd verkeerd begrepen, maar idd, daar komt het wel op neer ja.­

Ondanks dat ik ook zaken op mijn CV heb staan dat ik juist doorzettingsvermogen heb.­ 11 jaar volgehouden in de supermarkt, als bijbaantje en later ook als assistent min of meer nog als bijbaan, waar anderen toch geen contractverlenging kreeg.­ Heb karate en bergsport als interesses staan, beide sporten waarbij doorzettingsvermogen essentieel is (maar goed, dat lezen werkgevers dan weer als verhoogde risico's op arbeidsongeschiktheid, maw.­ het is nooit goed).­

Is gewoon echt extreem kut dat je door zoiets afgerekend wordt.­ Ben zelfs parrtime werkzaam voor een locatie/organisatie waar ik persoonlijk gewoon aardig succes boek.­ Tijdens de laatste opleiding was ik de beste van de klas.­ Alleen puur door die pech tijdens 1 opleiding kom ik dus nergens fulltime aan de bak.­ Dat is echt het frustrerende.­ Terwijl als de administratie van die opleiding en geluk mij beetje mee zaten tijdens mijn opleiding had ik 'maar' 2 opleidingen gehad in 5 jaar, mèt diploma.­ Kortom, 1 statistiek en je bent gelijk kansloos tegenwoordig.­

Yep, het is bikkelhard.

En zolang die arbeidsmarkt overbevolkt is met potentieel personeel voor een beperkt aantal functies (onder andere door oneindige verhoging pensioensgerechtigde leeftijd) en werkgevers de meest idiote eisen stellen waardoor er honderdduizenden vacatures zijn die niet vervuld kunnen worden omdat niemand aan de eisen kan voldoen (of het financieel simpelweg niet haalbaar is voor de persoon in kwestie) zal er weinig veranderen. Ongeacht wat die clowns in Den Haag en Brussel roepen.
Uitspraak van toerist op donderdag 3 juli 2014 om 20:59:
Het enige wat je kan doen om een streepje voor te hebben t.­o.­v.­ je mede-werkzoekenden (die dus niet aan bovenstaande 'eisen' voldoen) is genoegen nemen met een maatschappelijke stage of vrijwilligerswerk en hopen dat ze zó tevreden zijn dat ze je willen houden of anders willen voorstellen (bijv via linkin) bij een ander soortgelijk bedrijf of instelling.­

Leuk en aardig, maar van vrijwilligerswerk betaal je je rekeningen niet.

Daarbij wil elk bedrijf iemand met een afgeronde studie op universitair niveau, die 20 jaar is en 5 jaar werkervaring heeft als het ff kan.

Uitspraak van D-Nial op vrijdag 4 juli 2014 om 13:30:
Dit merkte ik in mn laatste jaren in de supermarkt al, mensen die 5-10 jaar jonger waren dan ik en echt een totaal andere mentaliteit hebben wat werken betreft.­

Dit is zoo waar. Bij ons was dat ook erg goed merkbaar. Zelfs als je ze allemaal mee op sleeptouw nam en ze iets harde pushte dan normaal waren er maar een paar die 'ons' niveau konden bijbenen. Kansloos. Ik snap best dat er geklaagd wordt over de jeugd. (ik heb het over medewerkers van 15-16 jaar, zullen nu 19-20 zijn)
Uitspraak van Judas :[ op maandag 7 juli 2014 om 17:23:
Daarbij wil elk bedrijf iemand met een afgeronde studie op universitair niveau, die 20 jaar is en 5 jaar werkervaring heeft als het ff kan.­

In een vergelijkbare functie uiteraard. ;)

Doorgroeien wordt tegenwoordig onmogelijk gemaakt met al die fratsen.
verwijderd
Uitspraak van D-Nial op woensdag 2 juli 2014 om 21:23:
Ik mis nog de onmogelijk lange werkervaring die gevraagd wordt voor de meeste functies. Een tijdje terug kwam ik serieus een vacature tegen waarin werd gevraagd om minimaal 8 of 9 jaar werkervaring als Social Media marketeer. Ben gewoon op alle sollicitaties, zelfs toen ik op een gegeven moment maar ben gaan reageren op alle functies die al ver beneden mijn opleidingsniveau liggen, afgewezen omdat ik geen 100 jaar werkervaring in een of ander vakgebied heb.

Ik hoop dat er snel weer een tijd komt dat de werkzoekenden weer wat macht krijgen, want het is tegenwoordig echt zo dat je jezelf als starter erg gelukkig mag prijzen dat je uberhaupt een fulltime functie krijgt tegen de voorwaarden die Jan des Bouvie net vertaalde :lol:

8-9 jaar ervaring met social media marketing lol. Toen was hyves net begonnen gek. Of zoeken ze adverteerders die op superdudes en cu2 hebben gezeten :lol:?


Veel van die startersfuncties waar ze ervaring vragen inderdaad.

­[img width=700 height=691]http://liquidstore.co/blog/wp-content/uploads/2014/04/5305264_700b1.jpg[/img]
Uitspraak van D-Nial op woensdag 2 juli 2014 om 21:23:
Een tijdje terug kwam ik serieus een vacature tegen waarin werd gevraagd om minimaal 8 of 9 jaar werkervaring als Social Media marketeer

Dawut? :lol:

Ik ben een jaar lang werkloos geweest. Destijds 19 jaar, ongeschoold maar nooit aan een fulltime baan gekomen! Zelfs bij vacatures waar ik perfect aan voldeed was het van: 'Sorry je hebt te weinig ervaring'. Voor een fucking bijbaantje voor scholieren/studenten? Nah, come on. Ik ben zelfs een keer naar een uitzendbureau toe gestapt, om te vragen of ze wellicht passende vacatures hadden voor mij. Toen werd ik serieus in mijn gezicht uitgelachen. In de trant van: Ja je bent veeeeels te oud en veeels te duur we willen je niet. Rot op. Dat deed gewoon zeer. Mensen die op dat moment hun beroep aan het uitoefenen zijn, die mij kunnen helpen aan een baan, die me dan uitlachen en de deur wijzen.
verwijderd
Uitspraak van Chagrijnige Appel op donderdag 10 juli 2014 om 07:36:
Toen werd ik serieus in mijn gezicht uitgelachen.­

Dat moeten dat wel heel erge teringlijers zijn geweest... Hier zijn ze zo niet, heb ook zat mensen gezien die ouder zijn dan mij die gewoon geholpen werden.
verwijderd
k ga het deze week ook maar eens proberen bij een uitzendburo :( net pakje aan, cv ff updaten en gaan met die banaan.