Partyflock
 

Mid-Town: Een Rotterdams Requiem

gepubliceerd op
afbeelding Mid-Town: Een Rotterdams Requiem
Toen ik nog een klein gabbertje was in 1994 waren er genoeg van de 'oude garde' die het voor mij als gemis ervaarden dat ik de Energiehal en Parkzicht niet 'had meegemaakt'. De "A Nightmare in Rotterdam"-feesten waren legendarisch, en de flyers ervan hingen jarenlang op mijn kamertje aan de muur. Nu, in oktober 2012, 18 jaar later, kom ik tot de conclusie dat er een generatie danceliefhebbers zal zijn die Mid-Town Records niet heeft meegemaakt, en niet meer mee gaat maken. Het faillissement is op 2 oktober uitgesproken - en ik voel toch een steek in m'n hart.

Geschiedenis
In 1987 begint Mid-Town, het kindje van Hans Tieleman and René Bakker, eigenlijk omdat ze ontevreden waren over de manier van zakendoen van platenzaken tot die tijd. Als je de beste plaatjes wilde, moest je vriendjes worden met de eigenaar, anders kon je 't wel vergeten. In Rotterdam-Zuid beginnen ze Mid-Town Records bij winkelcentrum Zuidplein, beginnend met de eerste italo- en early houseplaatjes en een huiskamersfeertje waar de medewerkers wisten wie je was, waar je van hield en wat je écht moest horen. Het succes begon, en een tweede winkel werd geopend in het centrum van Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg. De shopmanager daar werd een DJ en producer die al enige tijd aan de weg timmerde - Paul Elstak. Mid-Town begon ook een eigen distributiebedrijf en eigen muzieklabels; Rotterdam Records was de eerste. We kennen allemaal de hits die hierop verschenen zijn en we kunnen ze allemaal meezingen of hebben er een eigen herinnering aan. Alles naar de Klote, Poing (die in de hitlijsten kwam!), The Creators of Hardcore, Pikke Poelie Mellow, Execute, Get This Motherfucker - maar ook Rainbow in The Sky, Life is Like A Dance, Always Hardcore, Lords of the Hardschool en Army of Hardcore, kortom - nummers die de

soundtrack zijn geworden van een tijdperk.
Mid-Town breidde zich verder uit en werd de grootste onafhankelijke distributeur voor 100 internationale labels en sublabels van dancemuziek. Wilde je platen verkopen of inkopen, bij Midtown moest je zijn. Van Hardcore tot hardstyle tot acid, alles hadden ze. De grootste namen zijn er klein begonnen; de Klubbheads, DJ Misjah, Mark van Dale, Ruffneck (als Morlock), Neophyte, Evil Activities, Panic, DJ Rob & MC Joe, Rotterdam Termination Source, Stunned Guys, Omar Santana, Headbanger, Mental Wreckage, Tha Playah, Chaosphere. en de lijst gaat verder en verder, op labels als Rotterdam Records, X-Trax Records, Terror Trax Records, Forze Records, Blue Records, Symp.Tom en Darkside. In samenwerking met TMF deed Mid-Town ook videoclips maken voor hardcoretracks in 1996-1998, en organiseerde natuurlijk ook de feesten zoals A Nightmare in Rotterdam. Aan de mannen en vrouwen die bij Mid-Town werkten of als artiest eraan verbonden waren hebben we een heleboel mooie muziek/herrie te danken, en ook nieuwe

(variaties op) stijlen zoals hardstyle en jump.
Met de komst van het internet veranderde ook de markt. Mensen downloaden liever muziek dan dat ze naar een platenzaak gaan, en Mid-Town ging ook een eigen webshop openen waardoor het mogelijk werd vanuit je luie leunstoel de nieuwe traxx te krijgen. Behalve voor de social calls hoefde je dus niet meer persé naar Mid-Town. Deze teloorgang heeft zich doorgezet tot 2012; Mid-Town filialen werden één voor één gesloten, Amsterdam, Eindhoven en uiteindelijk ook de beide winkels in Rotterdam. Nu is dan in oktober het faillissement voor Mid-Town als geheel uitgesproken, en is een succesverhaal van 25 jaar ten einde.

Persoonlijke herinneringen
Mid-Town betekende voor mij van kleins af aan een winkel waar ik alles van mijn helden kon halen. Begonnen met de CD A Nightmare in Rotterdam part 2, die ik daar van mijn ouders kreeg, probeerde ik zo vaak mogelijk langs te gaan. De huiselijke sfeer in filiaal Zuidplein, de artiesten die er over de vloer kwamen, de vaste verzamelaars. het had iets moois. Daar heb ik ook geleerd dat al die stoere mannen - Promo, Neophyte, DJ Paul, D-Passion, noem ze maar op - ook gewoon mensen waren die gezeik hadden met de verbouwing van hun badkamer of een prent hadden gekregen voor dubbel parkeren met het boodschappen doen.

Wekelijks ging ik langs om de flyers te halen van allerlei feesten, tot ik een kamer vol had waar écht geen enkele centimeter meer vrij was voor een andere poster. Hellraiser, Thunderdome, A Nightmare in Rotterdam, zelfs de meest onbenullige hardcorefeestjes hingen aan m'n muur, als een soort Partyflock in het klein. Uit de begeleidende boekjes van de CD's zocht ik de merchandise uit die ik graag wilde hebben - Forze-truien, een Rotterdam Records- bomberjack, t-shirts van Hellsound en the Forze DJ Team World Tour, ik had 't allemaal. In het filiaal op de Nieuwendijk kwam ik eens per 4 maanden, als ik met mijn oma op een railrunnerkaartje naar Amsterdam ging. Iedere keer als we binnenkwamen zeiden de medewerkers zoals DJ Carnage weer "Hoi oma, ben je er weer?" Mijn oma kreeg dan een stoel aangeboden met een kop koffie en een gebakje van de overkant van de straat en de muziek werd een stukje zachtergedraaid, terwijl ik op m'n gemakje door de CD-bakken ging struinen. Naarmate ik ouder werd ging ik er toch wel eens in de zoveel tijd langs in Rotterdam om nieuwe platen te luisteren en te kopen, en over de scene bij te kletsen op vrijdagmiddag met S'Pete, Genius, Mike Scott, Furyan, Rictus Sempra, en noem alle artiesten maar op die bij Mid-Town hebben gewerkt. Voor en na de FFWD Dance Parade in Rotterdam ook steevast nog even langs de Mid-Town shop om een biertje te drinken.

Nalatenschap
Nu, jaren later, ben ik inmiddels getrouwd en woon ik samen. Maar op de computerkamer staat in de kast nog steeds de collectie bijeen: alle Nightmare in Rotterdam-CD's, DJ Paul's Megamix 1 en 2, The best of Rotterdam Records CD's, kortom - de soundtrack van mijn jeugd heeft nog steeds een ereplaats in de kast. En de muziek, waar ik zo van houd en waarvan Mid-Town mij - en miljoenen met mij - jarenlang heeft voorzien? Die luister ik nog elke dag. Rust zacht, Mid-Town. We shall never forget.

En wat zijn jouw herinneringen aan Mid-Town? Laat het weten in de comments!
pagina laatst gewijzigd op

62 opmerkingen

verwijderd
Mid-Town roept hier ook zeer nostalgische gevoelens op ja, toen ik in 040 studeerde was het m'n vaste adres voor vinyls te scoren.

M'n hele stufi elke maand erdoorheen jagen, tussen 2005 en 2007. Platen zoals Toolboy - Fear The Drill, Kriminal Sputnik - Let's Take A Break, Cosmic Gate - Fire Wire, die nog in de aanbiedingenbak te vinden waren lang nadat ze nergens meer te krijgen waren. Ook menige Italian hardstyle plaat gekocht daar. Was wel cool, kwam in 1e instantie bij die zaak vragen of ze een plaat van Marco Joosten (Greyhound, release op 541 Records in Bels) hadden, bleek ik met de maker ervan van doen te hebben die daar achter de toonbank stond en shopmanager was :lol:
laatste aanpassing
remember the moment...http://content.foto.mail.ru/inbox/ruff1977/981/i-1000.jpg
Tumult
Werkzaam bij Partyflock
Geen woorden voor het faillissement, echt een steek in het hart inderdaad. Begon voor mij als 10 jarig ventje in Dordrecht die helaas al in datzelfde jaar sloot 1998. Heel veel flyers en cd 's gehaald
en ook me eerste plaat Forze DJ Team - A new beginning, heel toepasselijk. :D

Daarna altijd naar Mid-Town Zuidplein. Mijn teken in '99 en '00 dat hardcore niet dood was. Altijd zeer behulpzaam en vriendelijk het personeel. Dat is wat me ook in t geheugen gegrift staat.

Als ik naar de midtown ging was dat echt een dagje uit als kind, voor moeders iets minder :D. Daarom gingen we later naar de Nieuwe Binnenweg, daar stond een bankie :).

Ook als ik ergens heen ging, gelijk uitzoeken of er een midtown was. Midtown was gewoon de zaak als je van hardcore hield. Later zelf bijna iedere week richting die zaak op de magische Binnenweg. Met Darkvizion achter de balie, top gozer! Ook later Da TMC. Veel juweeltjes bij gehaald, altijd gezellig.

Sneu om dan te moeten constateren dat muziek een soort fastfood is geworden waar mensen nauwelijks meer moeite voor doen. Want zeg nou eerlijk, een verse plaat of cd heeft toch veel meer emotionele waarde als een mp3 die je binnen 5 seconden van je pc afpleurd.

Mid-Town, het was geweldig zolang je er was!
laatste aanpassing
Mid-town Records failliet verklaard (afbeelding)
http://www.rijnmond.nl/node/221687/overlay
even doorspoelen naar minuut 2:16

midtown bij tvrijnond nieuws
verwijderd
Ben zelf stagair geweest tussen 93 en 94 op de binnenweg en dat van het huiskamersfeertje klopt helemaal!
Naast het gene wat ik leerde voor de opleiding die toendertijd volgde heb ik daar ook andere zaken geleerd waar ik nu veel aan heb.­ Nadat de voor mij bekende medewerkers uit die tijd niet meer werkzaam waren in de winkel, heb ik nog een tijdje gependeld tussen het filliaal op zuid, inmiddels verhuisd naar t zuidplein laag en later wee terug naar de binnenweg.­

Het is jammer maar helaas hebben zij zich misschien iets te laat aan willen passen aan de hedendaagse markt.­
Wat ik bijvoorbeeld niet begreep is dat ze niet hun eigen download portal ,zoals hun concullega rige wel heeft, waren gestart maar hun digitale catalogus door externe partijen verkochten.­

Ook de webshop liet ten wensen over.­ Vond de bezorgkosten die zij rekenden beetje beetje te hoog, ondanks dat zie die verlaagd hadden 1/2 jaar geleden, heeft dat ook niet echt geholpen denk ik.­

Voor mij waren ze, symbolisch, al er niet meer toen de winkel op de binnenweg sloot.­
Niet alleen dankzij mijn persoonlijke herinneringen aan dat pand.­

Ben daarna gelijk 100% overgestapt op downloads, want ik wil platen gewoon in een winkel halen en niet via een postorder, die je dan ook nog es bij een afhaalpunt op moet halen omdat je bij moment van bezorgen niet thuis bent, en wie weet wat er in de tussentijd met je platen gebeurt bij zo'n sigarenboer e.­d.­

Alleen 1 kanttekening voor de schrijver: Voor Rotterdam Rec.­ hadden ze al het Midtown label, waarop toen al, inmiddels vergeten, klassiekers, op uit waren gekomen.­
Maar verder mooi geschreven stuk.­
laatste aanpassing
De eerste keer dat ik een Mid-Town binnenstapte was in 1993, ik was toen 12/13.­ Het was toen nog niet de Mega Store, maar hij zat ietsjes verder op een hoek (geloof nr.­ 98b?).­ Ik herinner me nog goed dat de
plaat "­Frantic Explosion - Boom Bang"­ echt keihard uit de speakers knalde.­ M'n eerste 2 platen gekocht.­

En inderdaad de flyers he, van de eerste Nightmares, Night Of The Ravers, Demi-Sec, Pompei etc.­
Ik haalde ook elke week de Mid-Town Top 50, zo'n A4tje.­
Forze-shirtjes kopen (Wanna Play?).­ De eerste Terror Traxx- en Forze-platen.­

Zuidplein kwam ik ook wel, maar had meer een "­band"­ met de Binnenweg.­

Vond het altijd al raar als ik vanuit de metro naar beneden keek bij Zuidplein en de Mid-Town niet meer zag zitten...­ Toen ze Binnenweg al aan het ontruimen waren, ben ik nog even naar binnen geglipt.­ Einde van een tijdperk.­
verwijderd
Uitspraak van Tumult op woensdag 31 oktober 2012 om 06:51:
een verse plaat of cd heeft toch veel meer emotionele waarde als een mp3 die je binnen 5 seconden van je pc afpleurd.­

idd, maar nu heb ik dat liever dan dat je je platen moet ophalen bij zo'n sigarenboer waar je je af moet vragen wat ze met je platen doen.

Maar als er nog een fysieke winkel was waar ik terecht kon was ik er blijven komen.
Met plezier hier vele jaren gewerkt.­ Veel mensen leren kennen, veel ervaring opgedaan en altijd omringd met muziek, ideaal!
Hoop stiekem op een doorstart ^^­

Al hebben we nu gelukkig voor het kopen van platen Housevinyl nog!
Athd
Werkzaam bij Play Events
Hoe zou het komen nu met de nightmare feesten ik vond dat ze met re-enter the time machine egt op het goede pad zaten.­ Wat een topfeest was dat
Ging vaak naar Midtown Alkmaar bij het Canadaplein waar Promo shopmanager was! Maar die zaak is sowieso al jaren weg.­
Uitspraak van verwijderd op woensdag 31 oktober 2012 om 09:02:
idd, maar nu heb ik dat liever dan dat je je platen moet ophalen bij zo'n sigarenboer waar je je af moet vragen wat ze met je platen doen.­

Maar als er nog een fysieke winkel was waar ik terecht kon was ik er blijven komen.­

Struin soms als ik ergens kom gewoon z'n oude lp in/Verkoop zaak af, regelmatig dat ik dan nog 1 of 2 lekkere platen tegenkom....Maar gewoon voor het gevoel :Lol:
Mooi stukkie verhaal trouwens (Y)
Uitspraak van Athd op woensdag 31 oktober 2012 om 11:47:
Hoe zou het komen nu met de nightmare feesten ik vond dat ze met re-enter the time machine egt op het goede pad zaten.­ Wat een topfeest was dat

Nightmare werd georganiseerd door Mid-Town en UDC. UDC zal hier denk ik mee verder gaan
Mid-Town!!

daar is mijn weergaloze platencollectie begonnen, ik was een jaar of 13 / 14 toen ik voor het eerst een plaatje kocht op de binnenweg in Rotterdam.­ Ik weet nog dat ik gewoon op zaterdagochtend lekker naar de stad ging om lekker plaatjes te luisteren bij Mid-town en misschien had je nog wel geluk en kwam DJ Paul / Panic / Neophyte nog binnen en kon je gewoon een praatje maken met die helden (toendertijd helemaal).­

Helaas is het platengevoel allang uit de mode en mede door de supersnelle ontwikkeling van digitale muziek is deze winkel "­overbodig"­ geworden, zonde heel zonde, maar er is niks aan te doen, technologie gaat snel!

Mid-Town!! Bedankt voor een top tijd in jullie stores op de Binnenweg en Zuidplein!!!
Takkie
Artiest Cruda
Jammer had er graag nog is binnen willen snuffelen naar mooi spul! geen opruiming dag ofz?:P
jammer..­ maarja zat er aan te komen
Echt super jammer dat het voorbij is :(

Vroeger toen je nog moeite moest doen om een bepaalde cd of vinyl te krijgen bood Mid-town altijd uitkomst. Wat een top zaak was dat.
'Mijn' filiaal zat in Utrecht op de Zadelstraat en daar was ik iedere maand als het salaris er was te vinden :D
Heerlijk de allernieuwste hardcore, classics, hardstyle en trance plaatjes uitzoeken, luisteren, kopen en daarna thuis mixen.
Lekker op donderdag koopavond met een paar biertjes daar je helemaal verliezen in muziek.

Ook toen internet er nog niet was elke paar weken daar flyers halen die dienden om m'n kamer compleet op te fleuren, jezus wat een tijd.
Helaas is dit filiaal allang dicht en iedere keer als ik er langs loop krijg ik een dubbel gevoel over me heen. Verdrietig dat het niet meer bestaat
maar ook een glimlach voor alle goede herinneringen. Want ik heb dik 600 platen en die komen voor 90% van de Zadelstraat :D

Het digitale tijdperk heeft het jammer genoeg gewonnen van een heerlijk avondje GEZELLIG platen kopen.....


Bedankt Mid-town voor de mooie jaren! :)

ps. Mooie column trouwens, je weet het gevoel goed te raken :)
laatste aanpassing
Echt jammer :'( hij was hier (Den Haag) al jaren gesloten.... Gvd wat heb ik in een winkel mooie tijden beleefd, eerst stiekum( was jaar of 11 a 12 denk) met de tram naar de stad om flyers te scoren en dan het liefst zo'n dik mogelijke stapel om te ruilen met jongens aan de andere kant van het land. Wat flyers scoren was, werd kaartjes kopen, voor teejater wel eenswaar maar ik mocht eindelijk naar een party... Hell yes... Toen de jaren erna altijd met gabbers van en uit den haag elke Donderdagavond naar de stad afspreken bij Mid-town (geen inet of mobieltjes nog), om af te spreken welke party we weer onveilig gingen maken. Ik zie ons nog staan gewoon bij een winkel elke Donderdagavond 50 tot soms wel 150 man en soms kwam Steve of Ferry of een andere dj sponstaan een paar plaatjes opgooien dan was het gekkehuis in de Schoolstraat dat is het nu nog steeds (helaas) alleen dan door vrouwen wat het is namelijk een laarzen outlet geworden. Iedere keer als ik er langsloop denk ik met een lach en traan terug naar het verleden........

Heimwee naar die tijd.
ha ging altijd met de bus door het land.­zwerfkaart van de nzh kopen en gingen dan den haag,delft ( raz ),rotterdam en spijkenisse af ( raz ).­
dat was een top tijd!
ook een tijd lid geweest van forze mag.­

helaas...........­deze tijden van shops afstruinen en met een tas vol platen en flyers thuiskomen is niet meer............­en dan niet vergeten als er een hardcore en rave megamarket was in de energiehal..........­dan was ik net een ezel.......­helemaal bepakt met tassen vol platen,posters,flyers etc!
verwijderd
Artiest Ghost Dog
heb nooit iets gehad met die Midtown, misschien om dat ik er 2000 pas es een kijkje kwam nemen. Die in Amsterdam wel paar keer geweest (met die Hardcore Kelder) Ik ging (ga) liever na Groningen en af en toe es naar Sneek! Kan nie zeggen dat et mn leven beinvvloed heeft ofzo kwa plaatjes kopen,enig sinds wel zonde!
Ik zie dat de Webshop nog wel online is. hopen dat mensen er nie als nogb bestellen (neem aan dat ze nie meer leveren)
Dynamike
Werkzaam bij DMP, FD&T Events, Haelen.tk
Artiest Dynamike
ik ben vooral bekend met de zaak in E'hoven waar ik vaker naartoe ging (+Freaky en Rare), dat zal in 2001/2002/2003 zijn geweest
bestelde daarnaast bij Only-dj's en Recess maar later werd het makkelijker (en goedkoper) om te bestellen in Duitsland bij Important-Rec.
in E'hoven werkte idd Marco Joosten .. en ook Giel .. vond het toch altijd wel wat hebben om die straat in te lopen en dan dat uithangbord te zien
vervolgens de roltrap op en maar platenbakken doorspitten .. uiteraard ook luisteren in 1 van die hokjes :-P
in Amsterdam ben ik 1x geweest op de dag van Shockers in april 2002 .. verliet de zaak met een gele en een blauwe plaat :lol:
in 2010 de laatste platen van m'n verzameling verkocht en definitief de onvermijdelijke digitale overstap gemaakt (but no hard feelings)
Toen midtown nog alleen in Rotterdam zat was dit echt het mekka...­en een waar uitje met de trein.­ Vaak kreeg Freaky de voorkeur omdat het 'om de hoek' was...­maar midtown...­dat was de shit!!
Toen midtwon in Eindhoven kwam voelde het in het begin alsof ik naar een party ging...­dat gevoel, alles wat ik zocht op housegebied was daar gewoon te vinden, in Eindhoven nog wel, fantastisch.­ Ik weet nog dat ik volgens mij in de krant (internet was nog niet zo big als nu) las dat er een midtown in Eindhoven kwam...­ik heb geloof ik wel 20 x teruggelezen of deze zin wel echt klopte, haha.­ Uren kon ik me daar vermaken door al die platen en cd-bakken op mn gemak door te spitten (en wat een geld heb ik daar achter gelaten)...­maar het zijn allemaal spullen met, nu blijkt, een fantastische herinnering aan een hele fijne periode!
laatste aanpassing
Mijn herrinnering aan Midtown:

Met de trein naar Amsterdam; dan op het Damrak de eerste steeg in naar rechts dan 10mtr links en dan was daar de Midtown. Echt altijd als ik in Amsterdam kwam ff binnen gelopen. Vond het altijd een leuke/gezellige winkel. Ik kwam daar in de periode tussen 1994 en tot het ging sluiten. Niet wekelijks; ook niet maandelijks maar gewoon. Als ik in Amsterdam kwam altijd naar binnen.

Ben slechts 1x in Zuidplein geweest maar dat was al in 2007 ofzo.

Vond het altijd gaaf. Platen snuffelen en beluisteren. *zucht* jammer dat ook dit voorbij is. :(

Maar zoals mijn vriend Ruffneck ooit heeft gezegd: "All things change in a dynamic enviroment"
Nieuwe Binnenweg :respect:

Mis die winkel nog steeds.
Vaak lekker staan hakkuh daar op nieuwe releases.

Veel merchandise gekocht en zeker de helft van een grote collectie cd's.

Altijd fijn geholpen door Darkvizion (Remco) en later Furyan.

Blijft in mijn geheugen gegrift deze zaak.
verwijderd
Mooi verhaal

Helaas wordt het gezellig rondstruinen in de cd en platenbakken steeds minder en minder,hetzelfde geld voor de flyers ja die je elke week weer daar ging halen
Helaas

Zo zie je maar dat de moderne tijd ook zijn minpunten meedraagt!!
Ekimono, zo dat onderste tasje. Die is oldschool :D
Mijn eerste kennismaking was in '92 in de mid-town in Dordrecht.­ Fred Henderson stond toen in de winkel.­ Toffe gast.­ Patrick van Kerckhoven stond er iets later.­
Veel platen gekocht daar.­ Was een klein maar gezellig winkeltje.­ Zelf nog bij Mid-town Rotterdam Zudid gewerkt in de laatste maanden van de winkel.­
Jammer dat alles gestopt is, maar onvermijdelijk gezien de werkwijze en de intrede van het digitale tijdperk.­
Weet nog wel dat ik vroeger alle charts en tasjes spaarde.­ En natuurlijk de flyers.­
Ieder bezoek aan Rotterdam of Eindhoven, was ook altijd een bezoek aan Mid-Town! En elke terugreis een zak(je) van Mid-Town in de handen!!
Helaas onoverkomelijk door de (digitale) tijd van tegenwoordig.­ Weer een 'instituut' uit mijn jeugd die verloren gaat.­ Heb de nodige platen gekocht bij mijn favoriete platenwinkel op het Zuidplein.­
verwijderd
its a bloody shame..... maar zat er natuurlijk allang aan te komen met de download cultuur.
kijk naar free record shop die verbouwen steeds meer zaken tot game mania of expo.
het leuke is dat de dance in het begin het vinyl in leven heeft gehouden terwijl de "normale" muziek massaal op de cd sprong en nu brengen steeds meer pop-artiesten weer vinyl uit!
wie weet zullen mensen het vinyl-gevoel ooit weer eens gaan missen, al denk ik dat dit valse hoop is ;-)

anyway midtown r.i.p it was a great trip!
permanent verbannen
mooi gesproken thom,ik heb nog 2 draaitafels gekocht bij midtown,die ik niet meer weg doe,(ik heb al ooit is een stapel platen weg gedaan,waar ik spijt van heb ,waar veel originele versies van tussen zaten,w.­o o fortuna - apotheosis,uiteindelijk staan die helaas stoffig te worden,maar ok,blijft toch erg jammer dit,kwam regelmatig ff langs op de zaterdag,platen luisteren,en ook wel het eea gekocht.­flyers heb k nog steeds die mogen niet meer weg,dit blijft toch een stukje nostalgie.­midtown heeft veel (zoals ze nu zijn ) veel dj s populair gemaakt.­ Waar nog steeds op gehakt wordt
laatste aanpassing
Leuk stukkie! En leuk ook om ieders eigen herrinering aan Midtown te lezen :-)

My story:
Ik zelf ging voor m'n dosis vinyl altijd (per ov) naar Zuidplein en later naar de Binnenweg, waar ook Rhythm records zat. Mark van Dale, Erik de Koning, Michel de Hey enz enz...All worked at Midtown.

Voelde me dus vereerd toen Rene me vroeg of ik ook in de in Dordt te openen store zou willen werken. En heb daar dan ook een jaartje gewerkt en ook op Midtown records zelf een swingbeat track gereleased. De grappen over de stock daarvan in het distributiegebouw waren bekend onder het Roffa DJ-gilde haha

2 leuke anekdotes: Lucien (ja die) was toen nog alleen nog maar into hiphop, maar kwam ineens out of the blue (zelfs ik, neef, wist van niets) met een "demootje dat ie met een Belg had gemaakt" de zaak binnen. Of we ff wilde luisteren. Dus Rene Bakker en ik luisteren...keken Rene en ik 'm aan...En zeiden dit wordt GROOT! Die demo was Quadrophonia...

En dit is ook grappig: Toen JB=Dead van LA Style uitkwam en ik er dus nog NIET bijzat, was mn eigen track net uit. Toen de mensen achter LA Style via m'n buddy Rene van der Weyde (Atlantic Ocean) mij leerden kennen en wilden tekenen, hebben ze mijn platendeal met Midtown afgekocht, zodat ik de JB=Dead wereldtour kon gaan doen...

Midtown heeft dus hoe dan ook een plekkie in mijn musicbizz-timeline veroverd.
als klein ventje met mijn moeder en 2 nichtjes naar rotterdam geweest.­ heel de fuckin dag in klerenwinkels etc rondgelopen maar als allerlaatste werd mij beloofd dat we naar midtown op de binnenweg gingen.­ heb er toen een petje en een longsleeve van de thunderdome wizard gekocht en volgens mij nog 2 CDtjes.­ maar godverdomme wat was ik toen een zielsgelukkig gabbertje!
Als gozertje van 16 op de fiets naar de Nieuwendijk waar Alex B in de kelder stampende hardcore stond te draaien.­ Het was er donker en er stonden asbakken tussen de draaitafels.­ Was nog een keer mijn portemonnee vergeten.­ Hadden ze een kaartje met mijn telefoonnummer er in gevonden en me gebeld.­ Service.­

Ook nog een keer in Utrecht bij Mid-Town geweest.­ Raar zaakje.­ Stond een enorme nicht achter de toonbank en het was er doodstil.­ Geen muziek.­ Niet veel later was de tent gesloten.­

Je kon toen al wel zien dat het niet goed ging in de business.­ Platenbakken verdwenen en kledingrekken kwam er voor in de plaats.­ Op internet waren de platen gewoon 2/3 euro per stuk goedkoper en het aanbod was veel groter.­ Mid-Town was dan wel gezellig, maar niet zo gezellig dat ik meer ga betalen voor minder.­
verwijderd
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 2 november 2012 om 13:40:
wie weet zullen mensen het vinyl-gevoel ooit weer eens gaan missen, al denk ik dat dit valse hoop is ;-)

Integendeel, in z'n totaliteit is vinyl juist populairder dan enige jaren terug. Alleen (techno uitgezonderd) niet onder dj's, die stijging komt vnl. voor rekening van fans van indie-bands die LP's zijn gaan kopen. De lokale platenboer (Sounds in Venlo, 1 van de grootste vinylshops van de Benelux) doet nog elke dag goede zaken met vinyl, elke keer als ik er kom lopen er weer mensen met volle tassen naar buiten, maar de dance-afdeling zijn ze al 2 jaar lang aan het opruimen en inkopen van dance gebeurt slechts nog op bestelling.
mijn herinneringen aan mid-town zijn van pas van de laatste 10 jaar, inderdaad een mooie tijd gehad als bezoeker van de winkels in utrecht en inderdaad ook afentoe als dag tripje naar rotterdam of amsterdam begin 2001/2002, later als stagiar op de video afdeling

de winkel in utrecht was inderdaad niet te vergelijken met die in rotterdam of amsterdam
verwijderd
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 2 november 2012 om 20:29:
Integendee

ik bedoelde dus de dance-liefhebbers..... de andere muziekliefhebbers blijven indd vinyl kopen
In de tijd dat ik een OV-jaarkaart had, eens alle destijds bestaande Mid-Town shops bezocht: Rotterdam Nieuwe Binnenweg, Rotterdam Zuidplein, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Eindhoven en toen nog meest recent geopend Zwolle.­ Alle shops iets gekocht natuurlijk t-shirtje, cd'tje en diverse andere merchandise.­ Van alle shops was Amsterdam destijds de meest opmerkelijke, je kwam binnen in trance en dance achtige winkel, liep je de kelder in en volop Rotterdam Hardcore! Lange tijd vaste bezoeker Nieuwe Binnenweg geweest moest er gewoon iedere maand een keer naartoe een soort verslaving.­ Vrij recent had ik een herbeleving hiervan toen ik zowat alle in de Midtown gekochte cd's op de I-pod aan het zette was.­
Idd einde van een tijdperk.....­
laatste aanpassing
Uitspraak van Egnal Ramd op zondag 4 november 2012 om 10:41:
Van alle shops was Amsterdam destijds de meest opmerkelijke, je kwam binnen in trance en dance achtige winkel, liep je de kelder in en volop Rotterdam Hardcore!

Echt 2 werelden daar ja :D
Flink wat geld gespendeerd bij Mid-Town in Eindhoven.
Haha vergeet het nooit meer: gezellig samen met shoppen met je vriendin, meid naar de Hunkemoller, ik naar de Mid-Town :)
Jammer dat vinyl echt helemaal vervangen is door cd/mp3..

In ieder geval zeker goede herinneringen aan!

Mid-Town R.I.P.
Einde van een mooie zaak, waar ik dan weliswaar alleen van heb gehoord en door de vele bovenstaande nr's wie er op uitgebracht zijn, maar ik was er graag een keer binnengestapt.­
Enige wat ik van de Mid-Town die tijdelijk in Zwolle gezeten nog weet is dat die eigenaar paar jaar vast heb gezeten in de VS voor drugssmokkel :lol:
Als 15 jarig menneke elke donderdag avond (koopavond) naar de Mid-Town in Den Haag, waar toen Jeff Bounce (Dash Berlin) en Akira werkten. Verdiende toen 30 euro per week dus elke week 3 platen halen. Uiteraard kwamen er meer vette dingen uit dan ik kon betalen dus moest altijd kiezen welke ik wel en niet zou meenemen 8)

Een aantal jaar later zat ik zonder werk, waarna Jeff mij vroeg of ik in de shop wou komen werken. Ze hadden iemand nodig aangezien zijn Dash Berlin project zo goed begon te lopen en hij zich compleet daarop wou focussen. Uiteindelijk nog een jaar daar gewerkt, totdat de winkel helaas werd gesloten :(

Hele mooie tijd!

R.I.P Mid-Town
Uitspraak van Distractor B) op donderdag 8 november 2012 om 16:18:
waar toen Jeff Bounce (Dash Berlin) en Akira werkten.­

toch opmerkelijk hoeveel grote artiesten in die winkels hebben gestaan. Vaak ook nog nadat ze al bij een groot label onder contract stonden.
daymar ontmoet in de amsterdamse midtown..­
Vroeger toen ik zo rond de 12 was, altijd met mn ma mee shoppen in eindhoven, op voorwaarde dat ik een zakje flyers van mid-town a 2,50 gulden van haar kreeg. Was altijd het hoogtepunt van de dag voor mij om ff in die winkel te komen. Tussen al die merchandise en de harde muziek voelde ik me de koning te rijk :D Echt jammer dat het over is. Ben nu 29, en elke keer dat ik in EHV was liep ik ff bij mid-town binnen. Niet omdat ik perse iets moest hebben, maar hoorde er gewoon bij voor mij!
Ik was echt wekelijks te vinden bij mid-town utrecht! Daar is me produceer carriere ook begonnen.­ Elke week weer een cd'tje mee met crappy tracks om ze daar te laten beluisteren.­ Godzijdank toch nog ff deel uit mogen maken van de mid-town familie!
Waarvoor dank!!!
Jammer dat Mid-Town failliet is, toch deel uit gemaakt van mijn leven door al die bezoekjes aan de diverse winkels.

In 1992 voor het eerst naar Mid-Town in Dordrecht gegaan , een leuk klein winkeltje waar ze toch behoorlijk wat platen, cd's en merchendise hadden.
Extra gezellig was het altijd om daar met de toenmalige shopmanager Patrick van Kerckhoven te praten over de muziek maar ook persoonlijke dingen, het was een soort tweede huis geworden hahaha.
Toen ook naar de shop op de Binnenweg (toen nog dat kleine winkeltje op de hoek) waar je o.a. Paul elstak achter de balie zag staan om plaatjes te draaien/verkopen.
Jaren later toen de diverse shops gesloten werden kwam ik nog wel eens om de paar maanden in de megastore (waar darkvizion manager was) of naar eindhoven.
Maar ja de tijden waren al veranderd en je kon vinyl goedkoper online krijgen dus wat doe je dan als je een dure hobby zoals vinyl sparen hebt..... :)

Nu rest een paar kasten vol vinyl en cd's plus herriningen aan mijn jeugd bij Mid-Town......zal het nooit meer vergeten , bedankt voor de goeie tijden Mid-Town !!
Uitspraak van deejeedee op woensdag 31 oktober 2012 om 20:08:
Vaak kreeg Freaky de voorkeur omdat het 'om de hoek' was...­maar midtown...­dat was de shit!!

Jaahhaaa ik heb vroeger ook veel bij Freaky gekocht, vanwege dezelfde reden, maar daar werkten van die ontzettende klootzakken. Die Hein kon ik wel schieten. Midtown in Rotterdam was de shit, altijd een aparte sfeer daar. Was voor mij ook altijd een uitje met m'n OV jaarkaart. Midtown kwam later ook in Eindhoven. Ze zaten een beetje op een gare lokatie, maar ja. Dat was al veel later.

Ik heb nog een leuke anekdote. Vaak als ik platen ging kopen deed ik ook altijd een weekendje Rotterdam, lekker stappen. Daar was ik ooit eens op een avond in de Nightown. Sta ik met m'n gare kop te pissen. Komt er een vent naast me staan en ik vraag 'm: "Kom jij uit Eindhoven ofzo? Je komt me ze bekend voor". Was het Michel de Hey. Hahaha, je DJ's moeten ook gewoon pissen.
laatste aanpassing
1e plaat gekocht bij Mid-town in Den Bosch aan de Orthenstraat.­ Kleine winkel, altijd goeie sfeer.­ Deze werd al vrij snel gesloten...­als ik me goed herinner ergens 1999-2000.­
Daarna kocht ik nog vele platen bij Midtown in Eindhoven.­
Jammer dat Vinyl uitsterft.­ Was een mooie tijd...­
R.­I.­P.­ Midtown
Uitspraak van Pascal [ Outrage ] op zondag 11 november 2012 om 18:56:
crappy tracks laten beluisteren

Same here! De demo die uiteindelijk heeft geleid tot No Worries van Bodylotion/Neophyte heb ik bij Midtown Zuidplein aan Jeroen laten horen. Heb daar sowieso heel wat uurtjes doorgebracht (net als in de filialen aan de Binnenweg, in Utrecht, Dordrecht en in mindere mate Amsterdam en Zwolle) als ik in de buurt was. Ook een aantal interviews voor Strobe magazine heb ik in Midtown-filialen gedaan, die wist ik als verdwaalde 'oosterling' tenminste blindelings te vinden ;-)

Nostalgie, nostalgie..
Kwam altijd graag bij Midtown op de Nieuwedijk. Jammer dat er steeds minder fysieke platenwinkels overblijven. Indirect is iedereen, dus ook ik;), daar verantwoordelijk voor, want ik bestel ook graag platen via internet. Bizar eigenlijk dat we dat allemaal uit gemakzucht doen en de chille sfeer in de midtown-winkels kennelijk minder zwaar vonden wegen.

Edit: het digitale tijdperk is daar uiteraard ook verantwoordelijk voor, maar jullie begrijpen mijn punt wel ;)
laatste aanpassing
Altijd ff langs Mid-Town op de Voorstraat in Dordrecht, flyers uitzoeken en tickets scoren voor Nightmare, Eurorave of Hellraiser :lief:
Ook vaak cd's gekocht.. Muziek van/als Quadrophonia, Bald Terror en Egma - Let the bass kick, staan hier nog steeds in de kast :-)
verwijderd
Hee sorry verveel me ben ziek
Sorry voor iedereen hier maar ik heb een klein vraagje.­ Ik zie op aftermovies allemaal mensen met vlaggen.­ Heeft iemand een idee hoe mensen deze mee naar binnen krijgen en of ze deze zullen afpakken bij de ingang?
Reset1
Artiest Reset1
Uitspraak van verwijderd op woensdag 31 oktober 2012 om 23:14:
Helaas wordt het gezellig rondstruinen in de cd en platenbakken steeds minder en minder,hetzelfde geld voor de flyers ja die je elke week weer daar ging halen
Helaas

Zo zie je maar dat de moderne tijd ook zijn minpunten meedraagt!!

Zo denk ik er nou ook over.:Yes: Voordat ze met cd's gingen draaien hadden ze allang een oplossing moeten bedenken om te voorkomen dat iedereen hun nummers gratis kan downloaden, want nou levert het voor dj/ producers niks meer op bijna. Ik denk dat je nog beter af was geweest als dj/ producers een apart apparaat hadden laten ontwikkelen waar alleen op feesten meegedraaid kan worden en wat ook aan de nieuwe eisen voldoet van het digitaletijdperk, maar waar bij je voorkomt dat mensen alles van internet af te downloaden zou zijn , zou een hoop platenmaatschappeijn, Dj/ producers gelukkiger zijn geweest , maar wat doen ze. We gaan vrolijk met cd draaien of USb stick , want dan hoef ik mijn grote koffer niet meer mee te nemen en het geluid is zuiverder in ogen van velen. Ze hebben niet op tijd ingespeeld op de verandering en daar goede oplossing voor te crieeren. :yes:

Weet je wel hoeveel geld dat digitaletijdperk ook kost, ongeacht voordelen.! videotheken gaan failliet, cd winkels , dvd verkoop keldert,platenmaatschappeijn enzvoort. Weet je hoeveel banen dat kost. Dat is niet goed in tijd als deze, maar dat is mijn mening maar.


Voor de rest jammer van MidTown. Ik ben bij verschillende zaken geweest van midtown er je kon er altijd wel leuke plaatjes vinden. Het avondje zoeken mis ik inderdaad ook, want volgens mij zijn er nog maar heel weinig platen maatschapeijn over.:S
laatste aanpassing
verwijderd
:o
verwijderd
Blijkbaar heeft men bij Soundbase Music geen last van teruglopende platenverkoop,

afgelopen 12 -13 jaar geregeld bestellingen gedaan,overigens ging USA Import

Antwerpen ook eind 2008 dicht :(
verwijderd
Dus maar snel diverse Early rave Vinyl uit stock inkopen