Partyflock

Laten we het gewoon maar doen!

 

Laten we het gewoon maar doen!

door , gepubliceerd op
Laten we het gewoon maar doen! (afbeelding)
Daar sta ik dan, na een tocht met flinke tegenvallers maar tegelijkertijd ook unieke en hele mooie momenten, ben ik dan eindelijk waar ik zijn wil, op slechts een steenworp afstand ligt het paradijs waar ik al die moeite voor genomen heb. Of de hele tocht echt de moeite waard was laat ik nog even in het midden, tenslotte kan geen enkele ervaring compleet 'nutteloos' zijn in het leven. Om het even wat voor een ervaring het ook is, het gaat er om wat je er mee doet.

Nog even in de rij wachten voordat de poort opengaat, eventjes rust waar ik zeker gebruik van ga maken. Ik rook, ontspan en geniet van de rust die er heerst en het moment dat ik sta te wachten. Wachten hoeft nooit vervelend te zijn of lang te duren, zolang men er maar de tijd voor neemt.

Duidelijk is dat niet iedereen hier er dezelfde mening op nahoud. Zowel links als rechts zie ik dan ook de mensen rakelings langs me heen gaan, op een haast intimiderende manier razen ze langs me heen, voor zover dat mogelijk is. Ik mag toch hopen dat deze mensen net zo snel weer uit het zicht zijn als dat ze verschenen, daar ik nou niet echt om dat egoïstische 'ikke ikke ikke' gedrag verlegen zit. Begrijp me niet verkeerd, iedereen heeft zo zijn eigen manier van doen maar dit is in ieder geval niet de mijne. We komen er heus wel hoor, als het kan voor mij in ieder geval liever zonder meer stress momenten dan nodig is.

Tussen alle snelheidsduivels door zijn er ook nog een aantal welke zich op een wel dusdanige manier opstellen, dat ik me af begin te vragen of deze überhaupt ooit nog wel de grens passeren. Slechts een korte blik is nodig om te realiseren dat het ze nog niets lijkt te schelen ook.

Maar wacht eens, over welke grens hebben we het eigenlijk? Waar gaat deze reis naar toe? In minder dan tijd kan doen laten beseffen word ik wakker geschud.

Klaarblijkelijk was ik zelf net zo in gedachten verzonken als de passievelingen waar ik hiervoor nog over dacht: 'Deze mensen moeten toch ook een doel hebben in hun leven?'

Want, wat wil ik in het leven? Waar sta ik nu? Wat zijn de toekomstmogelijkheden en waar leidt de reis opzoek naar mijn 'echte ik' naar toe?

Laten we in ieder geval de reis maar vervolgen, stilstaan is niet hetzelfde als achteruit gaan maar uiteindelijk moeten we na een tijd allemaal verder.

Ik verlaat de laatste meters vertrouwd terrein wanneer ik de grens passeer. Mijn gevoel zegt dat het goed is zo. Ik laat me verrassen door alles wat wel of niet op mijn pad komt, alles wat ik al dan niet zelf in de hand heb en alles wat het leven te bieden heeft.

Laten we het gewoon maar doen!
pagina laatst gewijzigd op

27 opmerkingen

Gaat nergens over
Misschien niet, maar het is wel mooi geschreven.

It's not the destination that counts, only the journey to get there.

Neem de tijd om te relativeren. Doe ik nu ook, na een verkeerde beslissing qua werk ben ik nu mezelf aan het herontdekken. Zodat ik weer weet wat er nou echt belangrijk is in het leven.

Conclusie, de column gaat absoluut wel ergens over, de boodschap ligt gewoon wat dieper en geeft stof tot nadenken. (h)
laatste aanpassing
Uitspraak van Turbo-D op woensdag 25 juli 2012 om 10:10:
Conclusie, de column gaat absoluut wel ergens over, de boodschap ligt gewoon wat dieper en geeft stof tot nadenken.­

Goeie site ook uitgekozen om hem te plaatsen :facepalm:

Uitspraak van JessyV op woensdag 25 juli 2012 om 08:03:
Gaat nergens over
laatste aanpassing
Mooi stukkie. :)


Uitspraak van Turbo-D op woensdag 25 juli 2012 om 10:10:
na een verkeerde beslissing qua werk

Er bestaan geen verkeerde beslissingen; je leert nl. van ál de beslissingen die je in je leven maakt.
Never regret anything, because at one time it was exactly what you wanted.
op een haast intermitterende manier

say what?
Uitspraak van Paulus de Kalebouter op woensdag 25 juli 2012 om 12:09:
Er bestaan geen verkeerde beslissingen;­ je leert nl.­ van ál de beslissingen die je in je leven maakt.­

Ben ik het mee eens, je leert overal van. Ik zal nu bepaalde dingen eerder signaleren zodat ik een andere keuze kan maken als het er op aankomt.

Elke ervaring maakt je sterker.
Karian
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van Smiley © op woensdag 25 juli 2012 om 11:23:
Goeie site ook uitgekozen om hem te plaatsen :facepalm:

Ja, want alle partygangers zijn debiel en hersenloos :facepalm:
verwijderd
Mooie collumn! Geen specifiek onderwerp maar meer een gevoel zonder naam dat hier goed wordt beschreven.­
Marketing &­ Communicatie afgestudeerd


Dat is wat het is marketing anno nu. Jezelf zijn en je pad volgen is hot en bijna alle marketing word erop gebaseerd. Als ik met mijn marketingpraatje een column kan krijgen dan kan ik er vast meer mee :facepalm:

Ik vind er geen: goh mijn oogkleppen vallen er vanaf, ontdekking in zitten. Het is maximaal lichtelijk grappig...

Als therapeut zijnde erger ik me de pleuris aan het misbruiken van "je ware zelf" voor marketingdoeleinden!
Uitspraak van De GeKROONde op donderdag 26 juli 2012 om 14:46:
Als therapeut zijnde erger ik me de pleuris aan het misbruiken van "­je ware zelf"­ voor marketingdoeleinden!

als niet-therapeut beaam ik dit:)
@ De GeKROONde:

Ik wilde niet direct hierop reageren maar om het niet uit de hand te laten lopen qua bedoeling / opzet van de column. Ik ben het dan ook niet voor 100 %, maar voor 200 % met je eens!
Jammer dat je de 'visie' van mijn column baseerd op mijn profiel waar inderdaad instaat dat ik hierin ben afgestudeerd. Klopt, dit ben ik ook. Maar iedereen die me in het dagelijks leven kent, of welliswaar wat beter via privégesprekken op het forum hier (al is dat een bescheiden groepje) weet dat ik juist totáál het tegenovergestelde ben dan commercieel ingesteld. Ik sta ook weer lekker op het punt nu om totaal wat anders te gaan doen waarbij ik alles met commercie VER probeer achter te laten, al zou ik het liefst ooit wel een bijdrage willen leveren aan de mens om ze bewust te kunnen maken van wat de commercie nou allemaal met je doet.

Sterker nog, ik krijg eerder vaker te horen van zowel m'n familie als vrienden dat ik 40 jaar eerder geboren had moeten worden (hippie-tijdperk), het grappige is dat ik ooit mijn commerciële opleiding relatief makkelijk af kon ronden, omdat ik een totaal tegenovergestelde kijk / mening had dan de rest van de klas. Maar; 'Commercieel ingesteld?' 'Nee!' 'Goede verkoper?' 'Absolúút niet, en dat ga ik ook nooit worden ook en dat wil ik ook niet.' :)

Uitspraak van De GeKROONde op donderdag 26 juli 2012 om 14:46:
Dat is wat het is marketing anno nu.­ Jezelf zijn en je pad volgen is hot en bijna alle marketing word erop gebaseerd.­ Als ik met mijn marketingpraatje een column kan krijgen dan kan ik er vast meer mee

Uitspraak van De GeKROONde op donderdag 26 juli 2012 om 14:46:
Als therapeut zijnde erger ik me de pleuris aan het misbruiken van "­je ware zelf"­ voor marketingdoeleinden!

En als niet therapeut zijnde, maar als redelijk ruimdenkend mens vraag ik me ooit af hoe ze de marketing etc. bij 'je ware 'ego-loze' ik' hebben durven te betrekken. Ieder wel-denkend mens realiseert zich dan toch juist dat geld en alle materie er totaal niet toe doet? De commercie heeft alles kapot gemaakt, en nu proberen 'ze' inderdaad ook nog een poging te wagen met walgelijke praat dat iedereen welke zichzelf beter leert kennen waarschijnlijk nóg beter z'n best kan doen op het werk voor de baas, en lekker nog véél meer geld zal verdienen.

Inderdaad, van jou kant uit een zwaar terechte :facepalm:

Zo, is dat ook weer duidelijk ;-).
Supercoole reactie van je (y)

Ja ik telde gewoon 1+1 bij elkaar op zonder enige achtergrond info dus ik wist dat het risico dat ik er volledig naast zou zitten mbt jouw persoon erin zat. Het riep een bekende frustratie van mij op als zoals gezegd therapeut zijnde maar idd misschien nog wel meer gewoon als mens zijnde ;) En PF is nou eenmaal een heerlijk platform om af en toe je ongezouten mening te spuien :D
Uitspraak van De GeKROONde op donderdag 26 juli 2012 om 18:02:
PF is nou eenmaal een heerlijk platform om af en toe je ongezouten mening te spuien

:lol: mee eens. maar ik vind dit stuk wel goed, et zet je wel aan het nadenken, niet zo zeer over levenwegen, maar wel aan het denken over de dingen die je doet,
Uitspraak van G-Crystal op vrijdag 27 juli 2012 om 01:30:
mee eens.­ maar ik vind dit stuk wel goed, et zet je wel aan het nadenken, niet zo zeer over levenwegen, maar wel aan het denken over de dingen die je doet,

Beter dat het toch dat effect heeft :D dat zou ik namelijk niet hebben verwacht dus wat dat betreft vind ik het dan toch goed gedaan (y)
was leuk om te lezen maar niet mijn ding ;)
verwijderd
en wat was het?? wat je geslikt :xtc: had :vaag:
Prachtig dit: mensen zeiken het af omdat het nergens over gaat, en toch ontstaat er een discussie over.­ Prima column dan toch?
Prachtig dit: mensen zeiken het af omdat het nergens over gaat, en toch ontstaat er een discussie over.­ Prima column dan toch?Juist
laatste aanpassing
ja hep ik ook zo un weikend,,over economie,,laat we hat gewoon maar doen,,dat hep ik gemerkt,zonder te kijken en gewoon,,wel gemerkt in afgelopen jaren,,laten we gewoon maar doen,,net zo als de wetgeving,,laten we gewoon maar doen,,en heerlijk om echte te wezen,,die
er gewoon aan houd,,en dan zo miltimiljener worden en het als is, nu kan ik zechen laten we gewoon maar doen,,ha
Uitspraak van dj tony producer op donderdag 2 augustus 2012 om 10:07:
ja hep ik ook zo un weikend,,over economie,,laat we hat gewoon maar doen,,dat hep ik gemerkt,zonder te kijken en gewoon,,wel gemerkt in afgelopen jaren,,laten we gewoon maar doen,,net zo als de wetgeving,,laten we gewoon maar doen,,en heerlijk om echte te wezen,,die
er gewoon aan houd,,en dan zo miltimiljener worden en het als is, nu kan ik zechen laten we gewoon maar doen,,ha

Als jij op mijn poll hebt gestemd en je was 100% eerlijk weet ik welke keuze je hebt gemaakt :')

foei wat een taaltje
Uitspraak van Smiley © op woensdag 25 juli 2012 om 11:23:
Goeie site ook uitgekozen om hem te plaatsen :facepalm:

Misschien dat het andere mensen wel aan het denken zet ;)
Slap gezever,,

maar wel mooi. :D
Uitspraak van Dennuzzz op donderdag 26 juli 2012 om 16:41:
Ik ben het dan ook niet voor 100 %, maar voor 200 % met je eens!

Dat kan niet 100% is al volledig. Laten we even realistisch blijven...
laatste aanpassing
Nice Dennis!
verwijderd
Lijkt op een psychonaut.­ Niet denigrerend.­
Filosoof to the bone, is t nie?
Ik kan me vaag verplaatsen in je gedachten gang, maar ik heb wel wat meer onrust in mijn hoofd.­
Als ik 2 jaar geleden mijn hersenspinsels op tekst had gesmeten had je een beangstigend verhaal gekregen.­
Maar ik ben nu bezig met de volgende stap in het leven en kan me daarom in je verhaal vinden.­