Partyflock

Non-violence is the quality of the heart

 

Non-violence is the quality of the heart

door , gepubliceerd op
Non-violence is the quality of the heart (afbeelding)
Er is al een hoop over gezegd, en misschien nog wel meer over geschreven: de vechtpartij op het podium tijdens Sensation Black 2006. Voordat je afhaakt in de gedachte "neeeeh, niet wéér dit onderwerp", deze column gaat hier niet direct over. Hoewel ik het incident en de gevolgen ervan wel als aanleiding gebruik. En waarom ik dit schrijf? Omdat ik nog steeds de ijdele hoop heb dat er ooit een lichtje gaat branden bij enkelen van jullie.

Met "zinloos geweld", zoals dat wordt genoemd, word je dagelijks geconfronteerd. Niet alleen via het nieuws en de krant hoor je berichten over de meest uiteenlopende soorten geweldsdelicten, ook hier op Partyflock kom je geregeld topics tegen waarin allerlei nieuwsberichtjes geplaatst worden. Uitspraken als "het moet niet gekker worden" zie je dan zo ongeveer om de vier posts voorbij schieten, en iedereen vindt dat het anders zou moeten. De één heeft zijn mening klaar over de politiek, de volgende over ons rechtssysteem, en weer een ander draagt een simpele oplossing aan als "in de fik steken die hap". Oftewel: vaak wordt het veroordeeld.

Het gebeurt echter ook geregeld dat mensen geweld hartstikke prachtig vinden. Zo herinner ik me dat nieuwsberichtje over twee bejaarde vrouwen, die een snackbarmedewerker aanvielen met een wandelstok, en vernielingen aanbrachten in de eettent. Hier verschenen destijds lacherige reacties op, iemand schreef zelfs hoe "geweldig" dit nieuwtje was. Zo ook het bericht van een groep jongeren die een agent hebben mishandeld. Er zijn gewoon Partyflockers die dit goedkeuren, omdat de politie tenslotte allemaal "bastards" zijn...

En dan was daar Sensation Black. Oké, ik kan me voorstellen dat ID&T een fout heeft gemaakt met het boeken van Rob Gee. Ondanks zijn legendarische status en het feit dat hij als oude rot in het vak een grote naam is, had ID&T zich van tevoren misschien wat uitgebreider moeten afvragen of Gee zijn stijl ("een mengeling van punk, hiphop en metal, ondersteund door beukende beats") wel op dit specifieke feest en binnen deze doelgroep zou passen. Tegelijkertijd had het Sensationpubliek kunnen weten wat er in de planning stond, aangezien al drie maanden eerder naar buiten werd gebracht dat Rob Gee en Kurtis Blow een half uurtje zouden volmaken op het betreffende feest. Bezoekers hadden met deze kennis in hun achterhoofd prima een rondloop- of uitrustmomentje kunnen inbouwen, maar nee. De band verscheen die bewuste avond op het podium, velen waren met stomheid geslagen, de set bleek na één nummer al bij een groot deel van het publiek uit de smaak te vallen, Rob ging nog wat onverstandige dingen in de microfoon zitten roepen, en het publiek besloot collectief om al boe-roepend, demonstratief op de grond te gaan zitten. Er werd met bier gegooid, en uiteindelijk besloot één of andere achterlijke lul het podium op te klimmen en op geweldadige wijze een einde te maken aan het optreden. Overigens eveneens belachelijk dat de meegebrachte band van Rob Gee vervolgens uitgebreid op deze gozer in begonnen te hakken, hoewel ik me wel kan voorstellen dat de mannen zich op dat moment even heel bedreigd voelden. Vooral Rob zelf, gezien zijn verleden.

Hoe dan ook, dat het publiek vervolgens in juichen uitbarste vind ik nog niet eens zo raar. Er was waarschijnlijk aardig wat adrenaline opgebouwd, en men voelde dat er iets werd gedaan aan de grote onvrede rondom de muziek. Wat mij echter wel enorm tegen de borst stuitte, waren de reacties van de mensen die naderhand repten over respect voor de idioot die Rob Gee te lijf ging. Enkelen prijsden zijn actie de hemel in, en er werd zelfs over "de held van de avond" geschreven. Zijn jullie helemaal achterlijk?! Hebben jullie geen opvoeding gehad ofzo? Ga je eens heel hard zitten schamen zeg, gatverdamme!

Ik kan er echt niet bij met mijn hoofd. Hoe kan het dat dit wordt goedgekeurd? Waarom wordt er onderscheid gemaakt in geweldpleging? Hoe kan men de ene keer geweld vreselijk vinden, maar het de andere keer juist toejuichen? Zijn jullie het dan niet met me eens dat het nóóit goed is als iemand zijn vuisten gebruikt in welke situatie dan ook (oké, tenzij er sprake is van zelfverdediging)? En is het niet handiger als we met z'n allen dergelijke situaties juist veroordelen, aangezien "het dance-publiek" in het verleden al vaker negatief in het nieuws is geweest met betrekking tot geweldadigheid? Of is het misschien wel terecht dat agressie en geweld steeds weer in verband worden gebracht met de muziek waar wij allen zo van houden? Dat wij dance-liefhebbende jongeren nou eenmaal de muziekliefhebbers zijn die het heel normaal vinden als artiesten te lijf worden gegaan wanneer ze iets neerzetten wat ons niet bevalt? Dat wij de jongeren zijn die geweld goedkeuren?

Laat ik niet de mensen vergeten die de set van Rob Gee wél cool vonden, of het deel van het publiek dat gewoon (enigzins teleurgesteld) op de tribune ging zitten. Enkelen wisten dat Rob Gee zou komen en vonden het een mooi moment om wat te drinken te gaan halen, te beoordelen aan een aantal verslagen hier op Partyflock. Prima, zo had ik het ook opgelost. En gelukkig zijn er los daarvan ook nog zat mensen die het roerend met me eens zijn: dit incident had niet mogen gebeuren. Zoals alle geweldadige incidenten.
Voor de overige groep heb ik de volgende boodschap: mensen, denk alsjeblieft eens na voordat jullie respect opbrengen voor iemand die geweld toepast, want niemand is ooit beter geworden van een geweldadige actie. Bovendien zetten jullie de rest van de dancescene ook keihard voor lul met jullie "respect". Bedankt he.
pagina laatst gewijzigd op

409 opmerkingen

en je weet vantevoren dat rob gee komt met vrienden uit de metal en hip hop scene dus een beetje respect is nooit weg!!
Uitspraak van ramoz op dinsdag 11 juli 2006 om 00:53:
het volk ziet rob gee als de schuldige, terwijl het toch echt id&­t is..­

hopelijk beginnen mensen dat eens te begrijpen

goede column

ik schuif de schuld op slechte TV programmas en C films
ze maken de wereld tot een schande -_-
Goeie Column, ik kotste ook echt op dat schapenvolk wat uitgebreid :respect: had voor de actie van die kansloze..Helaas merk je dat die mensen er altijd zullen zijn en nooit stil staan bij de gevolgen van dit soort geweld.
De hele scene staat in een slecht daglicht en dat is volgens mij precies wat ze willen, lekker duister, fout en agressief(n)
Je ziet het al aan de reacties op deze column :(
:looser: -s Lekker speed snuiven en alles naar de klote helpen! Klasse.
hee wen je mag dan best een goeie collum hebben gschreven ma om dan later mensen af te gaan zeiken vind ik er niet zo passen bij bij je collum dus wie is er nou fake en wil aandagt

ag ja das nou mijn mening
"Bovendien zetten jullie de rest van de dancescene ook keihard voor lul met jullie "respect". Bedankt he."

:respect: volledig mee eens, jammer :S
Uitspraak van . Rianne . op dinsdag 18 juli 2006 om 17:06:
hee wen je mag dan best een goeie collum hebben gschreven

dankje :)

Uitspraak van . Rianne . op dinsdag 18 juli 2006 om 17:06:
...­ma om dan later mensen af te gaan zeiken vind ik er niet zo passen bij bij je collum dus wie is er nou fake en wil aandagt

ik snap wel wat je bedoelt, maar ik heb niemand afgezeken :) degene die ik citeerde deed dat wel, met zijn "loser"-smiley ( :looser: ). ik gaf als reactie daarop puur mijn mening door hem te confronteren met z'n eigen (domme) woorden ;)

daarnaast: ik fake? :lol:
en ik roep dan misschien aandacht over mezelf af met mijn column, maar dat is ook meestal de bedoeling van zo'n prikkelend stukje tekst :)

...en oja, als je nou echt volwassen wil overkomen, verander dat forumplaatje ("dood aan de clubkutten") dan eens, meid (Y) ;)
laatste aanpassing
:respect: voor je column :respect: ...helemaal mee eens :yes:
wie haat met haat bestrijd verspreid de haat geheid!!!!!

goed stukje !!
Ah die kerel had gewoon te veel naar "no more fucking rock 'n roll" geluisterd ;)
gelukkig zijn er nog mensen die rationeel kunnen denken.­ Tering zeg, het is maar een feessie...­ Iemand op zijn bek slaan omdat de muziek je niet aanstaat en dat nog toejuichen ook, fucking neanderthalers...­
Hulde aan de columniste! :respect:

Dit stukje beschrijft het gemiddelde niveau van de gemiddelde PF-er hier maar eens weer --> laag :looser:
Uitspraak van m i e p i e op donderdag 20 juli 2006 om 21:46:
Hulde aan de columniste!

Dit stukje beschrijft het gemiddelde niveau van de gemiddelde PF-er hier maar eens weer --> laag

:jaja:
Goed verhaal.­
Vind trouwens wel dat er onderscheid gemaakt kan worden in geweld.­ Je noemde zelf al zelfverdediging.­ En wat als een geliefd persoon van jou iets ernstigs word aangedaan? Ga je dan in een hoekje zitten? Of als iemand zonder reden in elkaar word geramd? Ga je dan toekijken? Maargoed, dat valt niet onder zinloos geweld.­ Ikzelf zal nooit, maar dan ook nooit iemand verrot slaan zonder goede reden.­ Ik ben zelf in het verleden ook slachtoffer geweest van zinloos geweld, met als gevolg dat ik onder andere 2 maanden door een rietje moest drinken.­
laatste aanpassing
Ik juigde ook.. maar dat was niet omdat ik respect voor die ene kerel had maar meer om de hele gebeuren
(waardeloze security, duncan die de act door liet gaan + menigte die nog al duidelijk liet merken dat ze de act niet ok vonden)

Ja, ook ik ben er maar bij gaan zitten ;)
Zinvol geweld what the hell does that mean?
Ik kan er echt niet bij met mijn hoofd.­ Hoe kan het dat dit wordt goedgekeurd? Waarom wordt er onderscheid gemaakt in geweldpleging? Hoe kan men de ene keer geweld vreselijk vinden, maar het de andere keer juist toejuichen?

helemaal mee eens(y)

ik heb afgelopen weken ook rot lopen ergeren aan de reactie's van sommige.
Prima column, sluit mij er helemaal bij aan!
Helaas lopen er erg veel van dit soort sukkeltjes rond die de sfeer verpesten.­ je pikt ze er zo uit die op rottigheid uit zijn.­ ze voelen zich ook vaak gesterkt door een groepje "­meelopers"­ zonder eigen mening.­ gelukkig is het merendeel van het publiek wel gewoon uit op een leuke avond en hoop dat wij allen een "­vuist"­maken tegen dit soort trash
Uitspraak van Pietje Puk! op vrijdag 14 juli 2006 om 21:41:
SENSATION IS EN BLIJFT "­THE WORLDS LEADING DANCE EVENT".­

kan helaas niks tegenop.­

hahahaha...

Waarom is Sensation Worlds Leading bla bla?
ID&T denkt dat. Zij willen alles zo groot mogelijk hebben en een degelijke show en zeggen dan de beste te zijn. Laat me niet lachen.

Een feest geven in de Arena zegt eigenlijk al genoeg.

Ten eerste is het erg duur. Je bent zeker uren kwijt aan het wachten voor drinken en effe naar de wc gaan. Dan moet je maar hopen dat je een plekje vind om te dansen. Wil je de muziek een beetje goed horen, dan zul je bij het podium moeten staan wat de meesten graag willen en dus te druk. De Arena heeft gewoon bagger geluid.

Ben de eerste Sensation geweest en dat was zeker
wel vet. Het mooiste was dat echt iedereen met een brede glimlach rondliep. Het was ook niet te druk. Ben later een keer naar Black geweest en dat was echt het tegenovergestelde. Niet gezellig en er werd amper gedanst.

Ik denk dat lui die vaker naar feesten gaan Sensation liever overslaan en dat er veel jonge lui zijn die een keertje een feest willen meemaken. Meestal worden die al snel vervelend.
En in de Arena is het gewoon moeilijk om de boel een beetje in de gaten te houden.

Bij feesten zoals Dance Valley en Sensation word er altijd wat van op tv uitgezonden. Maak je fouten, dan weet meteen heel Nederland het. ID&T is gewoon de beste in het maken van fouten.

Ik vind het niet slim om Rob Gee voor zo'n feest
te boeken. De meesten die daar lopen zaten nog in de kleuterklas toen Rob Gee echt bekend was.
Rob Gee kan er gewoon niks aan doen. Hij word gewoon gevraagd te komen en doet gewoon zijn werk. Maar hem naar Sensation laten komen was gewoon stom maar hij stond toch op de flyer dus ze wisten het. Dat die pipo het podium op kwam hadden ze natuurlijk niet verwacht. Geen beveiliging dus Rob Gee en co moesten het zelf oplossen. Als zo'n mongool het podium op komt, dan weet je maar nooit wat hij van plan is. Een paar klappen had hij wel verdient, maar ok, ze gingen wel te ver. Maar het had gewoon nooit mogen gebeuren. Als artiest moet je gewoon veilig je ding kunnen doen.

Dus heeft ID&T weer bewezen dat ze echt mongolen zijn. En heel Nederland heeft het gezien. Dat soort stijlen horen niet thuis op zo'n feest. Je weet dat lui dan gek kunnen doen en dan komt het op tv en dan is meteen iedereen negatief. Volgens mij word er in een kroeg sneller gevochten dan op een feest. Hardstyle / Hardcore feesten moet je gewoon niet op tv laten uitzenden want je weet dat ze altijd vertellen over de minpunten.

ID&T moet echt stoppen met feesten organiseren.
Ze hebben echt genoeg verkloot in de dancescene.
Heb die god is dj dvd gezien en ze zijn met alles gestopt. Duncan zei ook diep in de schulden te zitten. Dus richten zich nu helemaal op Sensation en willen het concept over de hele wereld verkopen. Sukkels.

Nu zijn ze bezig in Belgie. Zijn ze in ieder geval
weer een paar jaar zoet om daar de boel te verkloten.

Als ze gewoon waren doorgegaan met Hardcore en dus alleen thunderdome en mysteryland, dan waren ze nu waarschijnlijk nog steeds de grootste van Holland. ID&T was een begrip. Tot dat ze nieuwe dingen wouden doen. Kan ook wel begrijpen dat je na 10 jaar hakken wat anders wil, maar je weet hoe gabbers zijn. Alleen hakken en de rest is slecht en commercieel. Zij hebben hardcore gewoon aan de kant gezet om andere dingen te doen. Bijv. Innercity. Eerste keer groot succes. Dus het jaar daarna lekker 15000 kaarten meer verkopen waardoor je niet eens normaal kon lopen. oohh, het jaar daarna deden ze er nog 10000 boven op.

Binnenkort zie je Duncan op zo'n schoonmaak kar rond rijden om na een feest de boel op te ruimen omdat hij straks geen cent meer heeft.
laatste aanpassing
id-t maakt un hoop fouten,,en met de dance platen maatschapei,,udc ook al,ik zee het toch techen my zechen toen ik nog eternity heete,te serijeuz,,ja het is myn wel gelukt ale cyfers weg te halen,bei groote radio stations in nederland,in het jaar 1999 en 2000 ongeveer,,nu kijk ik naar julie en tergelijke tijd bezig,nu kom ik er op terug !
laatste aanpassing
Uitspraak van EdBeatstone op dinsdag 25 juli 2006 om 05:19:
Binnenkort zie je Duncan op zo'n schoonmaak kar rond rijden om na een feest de boel op te ruimen omdat hij straks geen cent meer heeft.­
Maar dan heeft papa nog een zak met geld!
laatste aanpassing
Uitspraak van Enzovoortblabla op dinsdag 25 juli 2006 om 23:43:
Maar dan heeft papa nog een zak met geld!

:D

Wat een stakker is die aasgier ook he, gelukkig beginnen steeds meer mensen he tin te zien

Hij heeft helaas veel goeie dingen gedaan, waardoor hij toch veel krediet heeft
En dat is ook het erge.­ ID&­T was echt een begrip.­ Gewoon de belangrijkste in Nederland.­ En het dan zo erg verkloten.­ Dat is gewoon dom.­
goed geschreven en ik vind dat je gelijk hebt toppie(Y)
Ik vind niet dat deze column een nieuw licht werpt op dit thema geweld :\
Ik bedoel: ok ja we weten allemaal dat geweld dom is en blabla.. (begrijp me nou niet verkeerd ik erger me echt aan geweld op feessies enzo) maar euhm deze column is nie echt vernieuwend lijkt me zo