Partyflock

De tandartsassistente

De tandartsassistente

door , gepubliceerd op
De tandartsassistente (afbeelding)
17 Juni 2010: 20.23. Hier zit ik dan: diep grijnzend met een veel te grote diepvrieszak tegen mijn net gehechte en vooral verdoofde bovenkaak. Shady's Recovery zingt me toe door mijn speakers en ik heb op dit moment nog niks te klagen. Nu vind ik het nog grappig.

Van de andere kant, de vooruitdenkende kant, zie ik op tegen de komende dagen die in het teken zullen staan van aspirines, muziek, films, pijn en zeer weinig feesten en plezier.

Toen ik vanavond de tandartspraktijk in liep om vijf over zeven, vriendelijk lachte naar de tandartsassistente en plaats nam in de wachtkamer waar op breedbeeld een natuurfilm over beren speelde dacht ik met tegenzin vooruit aan de boor die mijn tanden zou gaan bewerken. Ik had namelijk al een paar dagen last van pijn tijdens het eten en drinken van koude dingen. Daar wilde ik natuurlijk vanaf.

Goed, eenmaal plaatsgenomen in de tandartsstoel legde ik het probleem uit. Beck keek even, en wijs als hij was vond hij het nodig dat mijn verstandskies er uit moest. Of ik er problemen mee had dat hij dat vanavond even zou gaan regelen.

Dapper en geschokt als ik was, maakte ik liever een afspraak voor volgende week. Je hoort altijd verhalen over de ellende die je van een verstandskies over kan houden en dat leek me niks. Zo gezegd, zo gedaan. De tandartsassistente legde mij uit dat ze volgende week helaas helemaal vol zat, en pas over twee weken zou de behandeling plaats kunnen vinden.

Vervelend genoeg moest ik dus nog twee weken rondlopen met het vooruitzicht van de ellende die gevolg kon zijn van een getrokken verstandskies. Eenmaal buiten heb ik me omgedraaid om met gruwelijke zenuwen en tegenzin opnieuw plaats te nemen in de zachte stoel.

De verdoving bracht een aangename tinteling van mijn hoofd tot aan mijn tenen. Drie spuitjes later had ik het gevoel dat ik met mijn onderlip mijn eigen schoenveters kon strikken. Zweet op mijn rug, een grote tang in mijn mond, onophoudelijk hevig gekraak, en het gevoel dat mijn gebit veranderd werd in een Kunstmatige variant maakten zich meester van de situatie. Ondertussen mompelde de tandarts dat het "een zware jongen" was.

Eenmaal buiten kwamen de bloedige wortels van anderhalve centimeter in beeld. Snel nog even een vishaak door mijn lip om de wond te hechten en het klusje was geklaard. De Tampon waarop ik twee uur moest kauwen zit inmiddels veilig weggestopt en tot nu toe is er niets aan de hand. Komt dit door de verdoving die te lang aanhoudt? Door de twee geslikte Paracetamols? Door de humor van de situatie? Of door mijn stalen zenuwen, wilskracht en afgetrainde lijf?

Misschien kom ik er nooit achter en zal ik altijd blijven gissen naar de moraal van deze situatie. Maar vanaf nu weet ik wel waaruit de vele leugens en de sterke verhalen ontstaan! Laat je niet leiden door sterke verhalen en stress. durf dingen te doen en gebruik je verstand. Maar als je iets niet durft, doe het dan gewoon! Dan laten we het verstand voor deze keer achterwege!
pagina laatst gewijzigd op

86 opmerkingen

Verschilt per persoon, heb 2 weken met n wang als n kerstbal rondgelopen!

OT: lekker geschreven, klote onderwerp.­ Wil er niet graag aan herinnert worden.­
Had na het trekken een ontstoken kaak, keel en tong.­ Kan je ineens 3 dagen niets eten en een dag niets drinken
Alle 4 netjes getrokken, niks aan de hand! Vreugde en blijdschap.­
Wat Sapsonic zegt: scheelt sterk per persoon.­ Bij mij zelfs alleen al.­ Heb alle 4 mijn verstandskiezen laten trekken, de twee boven waren na 2 dagen dicht, maar mijn onderkaak werd gigadik, duurde minimaal een week en ik kreeg zelfs blauwe plekken op mijn kaak van het bloeden.­
verschilt inderdaad per persoon.. had zelf ook behoorlijk pech, na het trekken was er vuiligheid in de wond komen te zetten en is het tot op het bot gaan ontsteken. heb dik een week zware pijnstillers geslikt en moest wekenlang 2x per dag de wond uitspoelen met zoutoplossing, brakheid!

gelukkig schijnt het bij de meeste mensen rooskleuriger te verlopen :D
Alle 4 eruit gesneden in ziekenhuis..­ drama..­ achteraf viel het wel reuze mee.­
Al had ik na kies 3 en 4 wel ontstoken kaak.­
Wacht maar tot morgen jong. Dan piep je wel andersch :D
idd...­ vele factoren..­ links liep bij mij gesmeerd..­ minimaal last gehad! rechts een drama van twee weken!
maar verhaal leest lekker!
Pama
Artiest Pama
Leuk verhaal.­

Laatst foto's wezen maken en de tandarts kwam met de conclusie dat ik niet eens verstandskiezen heb.­ Gelukkig!
Uitspraak van Pama op woensdag 23 juni 2010 om 11:59:
de tandarts kwam met de conclusie dat ik niet eens verstand heb
bij mij ook net gebeurt maar ik heb nooit ergens last van gehad :P
Tandarts is nooit het favoriete bezoek, maar zelf sta ik altijd na 5 minuten weer buiten :-)
Toevallig maandag nog een verstandskies laten trekken.. nergens last van gehad. Ben een uurtje daarna ook gewoon gaan werken. Moet alleen mijn 2 verstandskiezen onderin mijn kaak eruit laten snijden bij de kaakchirurg.. Die zitten nog onder mijn huid :S
Ben blij dat ik ze alle4 kwijt ben :cheer: Bij de eerste 2 dikke koorts gekregen ivm een ontsteking, andere 2 gingen opzich wel :D

Scheelt gelukkig dat ik totaal niet bang ben voor de tandarts :lol: Ga er fluitend heen 8)
Vooral fijn als je s'avonds terug mag en weer een spuit krijgt, omdat die kut dacht
dat 1 hechting wel genoeg was :rot:
Kut onderwerp, leest lekker maar een echte column vond ik het niet.­
Toch;­ Goed geschreven!
Inderdaad, een rotonderwerp! Ik moet ook nog voor mijn twee verstandskiezen.
De eerste twee zijn vorig jaar getrokken en vier weken niet fatsoenlijk kunnen eten :(
Pfoei...­ ben ik ff blij dat ik helemaal geen verstandskiezen heb...­
pijn valt mee heb het bij de kaakchirurg laten doen en de pijn die je overhoudt is een zeurende pijn hoofdpijn is erger maar iedereen reageert er anders op heb nu nog 3 verstandkiezen maar me verstand was al weg door ander middelen :P
Nergens last van gehad :D gewoon kunnen eten en hechtingen vielen eruit na drie dagen..het vervelendste vond ik eigenlijk de verdoving
Ik heb tandarts angst :$ dus heb ze alle 4 tegelijk onder volledige anesthesie laten verwijderen. TOP!!

Maar wel leuke collumn :yes:
Leuk geschreven column!
Gelukkig hebben de mijne nooit getrokken moeten worden.­

Laatste alinea was helemaal top!
Ik zat maar te wachten wanneer die tandartsassistente weer terug in het verhaal kwam?
paar x dubbel gelegen door jouw uitspraken :respect:

:lol:
toen ik 4 blijvende kiezen moest laten trekken had ik er anders best last van haha

mooi geschreven (Y)
2weken achter elkaar geweest eerst de linker kant week erna de rechterkant dus alle 4 eruit raadde me aan paracetamol te pakken maar heb ze niet nodig gehad denk dat het ook wel een beetje aan de tandarts ligt want bij men vriendin ging het minder goed die kon de dag erna alweer terug omdat het niet goed was gehecht:s
goede collumm

en mensen die nog moeten gaan geloof niet alle fabeltjes
1 van de 4 is getrokken maar het was echt drama, die pijn de dag na trekken... :nocheer:
Mijn verstandskiezen liggen helaas niet recht op deze manier | maar zo _ dwars
ik wil niet meer maar ik moet :lol:
Uitspraak van Lay-On op woensdag 23 juni 2010 om 12:58:
Tandarts is nooit het favoriete bezoek, maar zelf sta ik altijd na 5 minuten weer buiten :-)

Weet niet wat voor een tandarts jij hebt, maar das niet goed hoor. Een beetje tandarts is minimaal een half uur met controle en reiniging bezig. En dat geldt ook als je gebit prima in orde is..
Bij mij mogen ze heerlijk blijven zitten. :)

Misschien kom ik er nooit achter en zal ik altijd blijven gissen naar de moraal van deze situatie.­ Maar vanaf nu weet ik wel waaruit de vele leugens en de sterke verhalen ontstaan! Laat je niet leiden door sterke verhalen en stress.­ durf dingen te doen en gebruik je verstand.­ Maar als je iets niet durft, doe het dan gewoon! Dan laten we het verstand voor deze keer achterwege!

Ik ben hier het moraal ook een beetje kwijt hoor. Als je iets niet durft, doe het dan gewoon? Dat is wel heel makkelijk lullen, als je iets niet durft, maar je doet het gewoon, durf je het toch wel?
Verschilt inderdaad per persoon! Maar over het algemeen heb je er weinig last van en heb je niet meer last van een verstandkies laten trekken dan van een andere kies;) (als er een flinke ontsteking onder zit is het een ander verhaal)
Uitspraak van Burt :banana: op vrijdag 25 juni 2010 om 14:19:
Ik ben hier het moraal ook een beetje kwijt hoor.­ Als je iets niet durft, doe het dan gewoon? Dat is wel heel makkelijk lullen, als je iets niet durft, maar je doet het gewoon, durf je het toch wel?

Vind ik niet! Als je iets niet durft, en je gooit je toch zonder te twijfelen in de situatie, dan overwin je gewoon een angst. Of je dan met gruwelijke zenuwen en angst in die stoel ligt maakt niet uit, je hebt het dan toch gedaan en komt er niet meer onderuit! ;)


Bedankt voor de opmerkingen! :respect:
Uitspraak van Recurring Malfunction op vrijdag 25 juni 2010 om 14:11:
Weet niet wat voor een tandarts jij hebt, maar das niet goed hoor.­ Een beetje tandarts is minimaal een half uur met controle en reiniging bezig.­ En dat geldt ook als je gebit prima in orde is..­

Ik sta ook binnen 5 minuten weer buiten hoor... Reinigen moet ik aanvragen, doet ie niet tijdens de standaardcontrole...
De titel vat ik niet helemaal.­ Zat te wachten op een stukje superporno met de tandartsassistente.­
Kiezen trekken vond ik nog wel mee vallen k moet er binnenkort nog wel 2 uit laten snijden:S.. die afspraak zou ik een jaar geleden al moeten maken ..:o
Heb alle vier me verstandskiezen nog, al jaren en ze mogen er gelukkig lekker blijven zitten.
Titel snap ik ook niet echt, misschien is het een lokkertje :lol:
Maar leuk geschreven (Y)
leuk stukje :D

alleen als je boven verstandskies getrokken word krijg je geen verdoving onder waardoor je onderlip en tong dik gaan aanvoelen.
prachtig
LOL deze Column

Afgelopen vrijdag had ik een date bij kaakchirurg!

Zo meneer zullen we dan eerst rechts boven beginnen rechts onder en links boven maken we een nieuwe afspraak voor.

Ach meneer de kaakchirurg als je alles in een keer kunt doen is het ook goed :s.

Ik had toch heel de dag de tijd, oh dat is ook goed hoor als u het zo wilt doen we het zo de patënt is hier de koning en dat sarcastisch lachje van hem ik vergeet het nooit meer :(

Nadat alles verdoofd was en vlak voor dat hij ging beginnen probeerde ik de boel een beetje terug te draaien maar helaas trapte daar de kaakchirurg niet in ach nu is alles toch al verdoofd.

5 kiezen binnen het kwartier er uit :( nu al 2 dagen pijn.
laatste aanpassing
toevallig zijn er bij mij ook 2 getrokken 2 weken terug...­
kan niet zeggen dat ik er net zo van genoten heb als jij

heel leuk als je een soort van immuun bent voor die verdoving...­ ik kreeg een stuk of 5 spuiten per kies...­ lekker door je tandvlees heen waaieren...­ Dit vind ik ongeveer het ergste gevoel wat er bestaat, waardoor ik dus ook als de dood ben voor de tandarts...­

klinkt misschien raar voor iemand met veel tattoages, maar een naald in mn mond....­ bahbah

t trekken zelf daarna viel wel mee, t geluid wat ervanaf komt is erger als het gevoel.­
maar toen de verdoving begon uit te werken kreeg ik mn kaken amper nog van elkaar, mn kaakspieren stonden vast door al die verdoving
dit heeft zo'n 5 dagen geduurd

het heeft 4 jaar geduurd voordat ik eindelijk het besluit nam om weer heen te gaan, zo bang als ik ben voor de tandarts...­ of eigenlijk meer voor zijn spuiten

En ik snap dus echt niet dat er niet zoiets word gedaan als totale narcose voor mensen met tandarts vrees...­
Na 4 jaar ben je niet meer verzekerd, is de schade enorm, en de rekening...­ 3000 euro...­


Vind ik niet! Als je iets niet durft, en je gooit je toch zonder te twijfelen in de situatie, dan overwin je gewoon een angst.­ Of je dan met gruwelijke zenuwen en angst in die stoel ligt maakt niet uit, je hebt het dan toch gedaan en komt er niet meer onderuit! (louwers)

dat is dus echt niet zo....­ ik ben nog net zo bang voor de tandarts als 2 weken geleden en ik zie alweer enorm op tegen t volgende bezoek
je krijgt op een gegeven moment alleen zoveel pijn in je bek dat een tandarts bezoek vegeleken met dat wel mee valt,,,
laatste aanpassing
Hoezo ben je niet meer verzekerd als je 4 jaar niet geweest bent bij de tandarts?

Lijkt of een beetje vreemd :s bij mij is tot nu toe alles vergoed nou tja 75% tot een max van €1000 ofzo met de rest gaan ze volgend jaar verder
laatste aanpassing
Gewoon blijven gaan hoor.......­komt echt wel goed! Enne als je mij tegenkomt blijf je wel komen...­hihihihi!!!
Jezus, bij mij zijn ze er alle 4 uit en beide operaties waren drama :s Blij dat ik dat niet meer hoef te doen in ieder geval.
Mijn tandarts heeft die kiezen dr maar met moeite uitgekregen... Ik gleed de hele tijd weg van al dat angstzweet:D
Leown
Werkzaam bij Partyflock
heb nooit hechtingen gehad:O alleen een gaasje in m'n bek en daar moest ik het mee doen :P
Tandartsen... :frusty:
Door tandartsfout van aantal jaar geleden nu een beugel. Daarvoor moest verstandskies worden getrokken, helaas verwarde deze tandarts rechts met links :S Week later opnieuw de goede kies getrokken, kon weinig misgaan deze keer :lol:
Heb vorige week onder verstandskiezen laten trekken, paar jaar geleden boven allebei.
Onder molaren kiezen hebben meer wortels als boven. Laat altijd even een
rontgen foto maken dan kun je zien hoe de kiezen verankerd zitten! De spuitjes
vind ik eigenlijk het minst erge.. voel je eigenlijk niet veel van. Je voelt wel
dat het een flinke cocktail is. Goei Gerei ;) Zorg dat je genoeg watjes/ gaasjes hebt
en spoel je mond niet, wissel alleen af en toe de gaasjes als je spoelt dan spoel je het
stolsel uit de ruimte waar je kiezen zaten en vertraag je het proces. Ook niet drinken etc. Dan is het na 1,5 uur over. Het is beter om ze zo vroeg mogelijk allemaal te trekken, zijn nutteloos en moeilijk reinigbaar. Mijn tandarts is Master in trekken binnen 30 sec. 2 eruit.

Its a dirty job but someone got do it.

Mijn grootste ergernis is die van de assistente die niet goed het water afzuigt zodat je bijna slikt of je mond moet dicht doen om te slikken terwijl er een boor in je bakkes zit.

Hoop dat iemand er iets aan heeft.
Uitspraak van ngferwu9-yuw9heriowngjewiagh-priu op vrijdag 25 juni 2010 om 19:53:
Uitspraak van Recurring Malfunction op vrijdag 25 juni 2010 om 14:11:
Weet niet wat voor een tandarts jij hebt, maar das niet goed hoor.­ Een beetje tandarts is minimaal een half uur met controle en reiniging bezig.­ En dat geldt ook als je gebit prima in orde is..­

Ik sta ook binnen 5 minuten weer buiten hoor...­ Reinigen moet ik aanvragen, doet ie niet tijdens de standaardcontrole...­

1 keer per jaar tandarts, 1 keer per jaar mondhygiëniste... beide duurt hooguit 10 minuten hoor inclusief alles. Als er weinig te reinigen valt hoeven ze toch geen half uur in je mond te zitten gluren?!
Ik heb ook mijn onder verstand kies laten trekken, zag er tegen op maar was niks aan de hand.­
Dikke spuit in je gehemelte en trekken maar! geen pijn erna gehad, alles was prima verlopen!
laatste aanpassing
nou ik heb ze mooi bij de kaak chirurg laten trekken die weet tenminste wat ie doet ipv een klote tandarts alleen hoeft om mij nooit weer :P
ben blij dat de mijne er nog netjes in zitten en niets verkeerd doen 8)
Je Kiest er zelf voor :devil:
laatste aanpassing
Een column over je kies laten trekken op PF. Als je een paar keer de term "feest" ertussendoor gooit wordt ALLES blijkbaar geplaatst. Djeez. :X

Daarnaast, op het moment zelf is er niks aan, alles is immers toch verdoofd. De ellende begint pas een paar uur daarna. Bij 1 van de 4 had ik twee weken lang dikke ontsteking in m'n bek, om niet goed van te worden.

Succes, alle mensen die nog 'moeten' :P
alle 4 in 1 x onder narcose das ideaal :D
Vond hem niet heel erg sterk, de laatste alinea maakte het echter wel weer helemaal goed. Met name 'Durf dingen te doen en gebruik je verstand.­ Maar als je iets niet durft, doe het dan gewoon! Dan laten we het verstand voor deze keer achterwege!' vind ik erg goed gevonden :D.

:D Moest bij het plaatje even denken aan toen ik zelf m'n verstandskiezen moest laten trekken. Op het moment dat ik mijn mond dicht deed wilde de kaak-chirurg net de verdovingspuit er in zetten en drukte deze dus vol in mijn lip :D! Die kerel vloog een meter achter uit haha :lol: !

Toen was mijn lip al snel écht dubbel zo dik, en dus niet alleen qua gevoel.

Dat was na een paar tellen namelijk wel totaal verdwenen...
ik heb nog nooit wat gehad zelfs geen gaatje in me smoel moet er denk blij om wezen :D
Uitspraak van Lil' Nym op donderdag 1 juli 2010 om 15:23:
Als je een paar keer de term "­feest"­ ertussendoor gooit wordt ALLES blijkbaar geplaatst.­

Is er een beleid op zoiets dan :)? Volgens mij wordt
een column die gewoon goed genoeg is geplaatst, ongeacht een
associatie met het onderwerp "feest"
Nergens last van gehad bij mijn vier verstandskiezen....­
MvDJ
Artiest Ed live, MvDJ
Pff ik vrees de dag dat mn verstandskiezen eruit moeten.­ Hoop het nooit te hoeven meemaken!!!
Heerlijk om dit collum te lezen als je zelf werkt in de tandheelkunde!

Super blog!:D

De reacties er achter aan zijn helemaal geweldig! Mensen houden van spook en griezel verhalen(H), das veel leuker om te lezen te horen, door te vertellen en te onthouden, dan een verhaal waarin alles goed verloopt ;)
toevallig gisteren 2 bovenste verstandkiezen eruit!
nergens last van:)
aar als je iets niet durft, doe het dan gewoon

op Defqon bungee jumpen. gewoon gedaan ondanks dat ik het niet durfde. maar wat een ervaring was dat! :respect:
pff kutcolumn, vrijdag een verstandskies laten trekken en morgen weer terug omdat het nog flink pijn doet.. knijp m flink en dan lees je dit...
overigens bij de eerste twee die ik liet trekken, stond ik na 5 minuten weer buiten met een gaasje en had ik nergens last van, nu slik ik 3 pijnstillers door elkaar om de dag een beetje door te komen..

;)
goed geschreven.. leuk stukje! ben blij dat mijn verstandskiezen goed door zijn gekomen en ze gewoon kunnen blijven zitten.:D:D
altijd lente in de ogen van een ta-assistente!
Wel leuk dat je een column schrijft over een onderwerp van niks (de tandarts vind ik in ieders geval niet zo interessant!:P).

En vervolgens lees je hier dat toch bijna iedereen wel ff wat wil melden over zijn/haar tandarts(assistente).:lol:

Mijn tandarts is een toffe peer en ik heb mijn verstandskiezen nog!;)

(Y)
laatste aanpassing
moet ik over 2 uur naar de tandarts...­ -_­-
De verdoving is in de meeste gevallen nog niet uitgewerkt na 2uur.
En de 1000mg paracetamol is dan ook nog redelijk van kracht.

Napijn is in de meeste gevallen niet zo hevig, mits ze omgekeerd met kromme wortels in je kaak liggen.
Maar als dat het geval was geweest had de tandarts je doorverwezen naar de kaakchirurg.

Uitspraak van Bult.. op maandag 12 juli 2010 om 19:12:
Wel leuk dat je een column schrijft over een onderwerp van niks (de tandarts vind ik in ieders geval niet zo interessant!

Even voor de mensen die 't wel interessant vinden:

Niet spoelen, pulken, poeren en roeren.

advies 48 uur niet roken
24uur niet intensief sporten
Bij kiespijn of napijn Advil liquid caps 400mg, of Aleve gebruiken.
(werkt beter dan paracetamol vind ikzelf)
Brufen 600mg werkt natuurlijk ook, maar is alleen via recept te verkrijgen.

In mijn geval (8jr werkzaam in een "angstpraktijk" TCN ALKMAAR) vind ik dit een erge leuke column.
(Angst voor de tandarts? wees niet gevreesd, zet de stap en kom eens kijken.)
nou ik heb het ook moeten laten doen, zowel boven- als onderkant
hij wou (helaas) niet in 1 keer alles tegelijk doen :(:D want ik had
zoiets van "...dan hoef ik maar 1 keer m'n smoel onder handen te
laten nemen..." haha...

Maar goed, de ene week de boven en de week erop de onderkant
en het stelde serieus geen ene donder voor joh :D de bijbehorende
verdoving was naar mijn mening het ergste van het hele gebeuren!

Mijn tandarts stond er zelf ook van te kijken dat 't zo gebeurd
was: 2 keer wrikken 1 keer trekken en hoppetee het was al klaar
hahaha... Hij hoefde er ook totaal geen moeite voor te doen :D:D

Misschien scheelt 't ook dat ik nooit wat aan m'n gebit mankeer,
tijdens de standaard controle sta ik ook altijd binnen 10 minute
al weer buiten haha :D(Y)
laatste aanpassing
Uitspraak van SIN CITY op vrijdag 16 juli 2010 om 02:25:
Mijn tandarts stond er zelf ook van te kijken dat 't zo gebeurd
was: 2 keer wrikken 1 keer trekken en hoppetee het was al klaar

Ja het maakt natuurlijk wel een verschil of je verstandskiezen al zijn doorgekomen of dat ze nog onder het tandvlees bevinden. Dan is er nog een verschil of ze dicht bij de zenuw liggen en of ze overdwars liggen. In de laatste gevallen zal de kies eerst doormidden worden geboord en er in 2 stukken worden uitgehaald.

Uitspraak van Hardcore_sprookjes op donderdag 15 juli 2010 om 21:12:
advies 48 uur niet roken
24uur niet intensief sporten
Bij kiespijn of napijn Advil liquid caps 400mg, of Aleve gebruiken.­
(werkt beter dan paracetamol vind ikzelf)
Brufen 600mg werkt natuurlijk ook, maar is alleen via recept te verkrijgen

Dit is nog wel het belangrijkste, de belangrijkste klachten komen doordat de adviezen voor nazorg niet goed wordt opgevolgd door de patient. En zwelling, vieze smaak dat is bij iedereen wel hetzelfde, maar hevige nabloeding komt bijvoorbeeld door niet lang genoeg dichtbijten op het gaasje of in de eerste 24 uur teveel spoelen.

alle 4 mijn verstandskiezen zijn volledig door en ze mogen lekker blijven zitten:bounce: volgens mij ben ik 1 van de weinige maar mij hoor je niet klagen :D
Uitspraak van eilandje op zondag 27 juni 2010 om 20:25:
Enne als je mij tegenkomt blijf je wel komen

I doubt that
laatste aanpassing
De meeste van jullie boffen nog met 4 verstandskiezen, ik heb er namelijk 5!! Komt zelden voor dat iemand er 5 heeft maar mij is het weer overkomen, ben er nu 2 al kwijt en in december gaan de volgende 3 eruit inclusief volledige kaakoperatie, 5 dagen in het ziekenhuis liggen en dan nog 5 weken in de ziektewet.
Dus wie mag hier zeuren? :P
Bij me eerste verstandskies eruit halen, super veel last gehad, maar bij de 2e verstandskies helemaal geen last.
Dus schilt per persoon en per verstandskies!
Erg leuk om dit als tandartsassistente te lezen.. ;)

@GeileRaveTeef.. wat grappig dat jij 5 verstandskiezen hebt.. dan mag de rest inderdaad niet zeuren!
Zo'n geval heb ik nou nog nooit in de praktijk gehad :P
laatste aanpassing
trekken van verstandskiezen toch wel mijn grootste angst, vind t maar niets.­ mij mogen ze vanaf het begin helemaal plat leggen, ik hoef er niets van mee te krijgen.­ hoop dat ze er bij mij niet uithoeven
laatste aanpassing
paketen 117 107,,duure pakketen,,over de bankafschriften heen,,kijken nerchens naar,,zo zie je 2,678.­067 euro,schuld gemeente meeppel,
Wat een mietjes hier zeg.­

3 dagen geleden nog 1 laten trekken , niks aan het handje
w8 maar tot je bij de kaakchirug terecht komt, dan is de tandarts een zegen!
maar tog, sterkte!
Uitspraak van Pama op woensdag 23 juni 2010 om 11:59:
Laatst foto's wezen maken en de tandarts kwam met de conclusie dat ik niet eens verstandskiezen heb.­ Gelukkig!

Neem aan dat je tandarts dat toch wel eerder wist. Of heb je pas voor het eerst foto's laten maken :/
ben blij dat het voor de meeste mensen gewoon goed te doen is :P
ik heb 2 weken ziekenhuis gedaan nadat ik me verstandskiezen heb laten trekken,
was 1 of andere infectie bij de wond gekomen :/
geen aanrader voor iemand :P