Partyflock

Bizar

Bizar

door , gepubliceerd op
Bizar (afbeelding)
Gisteravond zag ik een item op tv over de opkomst van 3D TV, daarmee is het mogelijk om beelden in 3D te bekijken met een speciale bril die 200 keer per seconde aan en uitgaat zodat het allemaal net echt is. Bizar eigenlijk, mensen kopen zo'n tv, zetten een brilletje op en zien dingen op TV die net echt zijn, net als in het echte leven.. wacht is.. wat klopt hier niet? Hebben we echt zo'n tv nodig om dingen 'net echt' te zien of kunnen we gewoon dat imbeciele brilletje afzetten en onze eigen 3D ogen openen? Moet je eens doen voor de gein, het is echt heel bizar wat je dan ziet, ik probeerde het net en ik zag echt in 3D een leeg espresso kopje op tafel staan. Echt zo bizar, het zag er NET echt uit, ik kon het licht er op zien vallen, rondom kijken, ik kon er zelfs van bovenaf inkijken en ik zag de druppels espresso die achtergebleven waren in 3D! Zelfs de omgeving, de tafel, de broodkruimels, de tijdschriften op tafel, het zag er echt ZO echt uit, te bizar voor woorden. Ik weet het zeker, dit is de nieuwe vorm van TV, 3D in ultra super XtraHD met minstens 1024 terrapixel en 2000khz om nog maar te zwijgen over de bewegingsvrijheid die je hebt, je kunt zomaar opstaan van je bank en naar een ander voorwerp lopen zonder je contact met het beeld te verliezen. Je kunt zelfs inzoomen op een object zonder op knoppen te drukken en het werkt zelfs buiten met als gevolg dat kleuren en beelden nog echter lijken!

Het mooie van je eigen 3D ogen is ook nog eens dat je geen duur interactive TV abonnement hoeft aan te schaffen. Je hoeft ook geen uren achter je 2D computer te zitten om illegaal films te downloaden maar je kunt gewoon op elk moment van de dag, zelfs als je aan het werkt bent zonder dat je baas je op je vingers tikt, 3D kijken naar alles wat je wilt. Als je partner bijvoorbeeld geen zin heeft om naar een espressokopje te kijken maar liever naar een mooie bloem kijkt is dat ook geen probleem, je hebt er zelf decontrole over.

Ik heb het zojuist ook in de keuken geprobeerd, aangezien we last van mieren hebben wilde ik het gewoon met eigen 3D ogen proberen om zo'n mier te zien, van alle kanten bekijken, zien hoe soepel zijn of haar (ik kon zo nog niet zien of het een dames of heren mier was, dat laat mijn techniek NOG niet helemaal toe) bewegingen zijn en hoe de lichtval op zo'n beestje is. Op dat moment realiseer je je ook hoe bijzonder de wereld in elkaar zit, hoe klein zo'n mier is in vergelijking met de vork waarover 'zij' (ik weet het bijna zeker nu) kroop die op het bord lag welke op het nog grotere aanrechtblad staat, welke op het nog grotere aanrechtblok vastzit, in de keuken welke onderdeel is van ons huis, welke in onze straat staat in de gemeente HI Ambacht wat een onderdeel is van Zuid-holland wat in Nederland ligt wat weer een deel is van Europa en waar ik zojuist maar even heb gekeken via Google earth omdat ik dat ook wel eens van een afstandje in 2D wilde bekijken. Daarna realiseerde ik me dat die sateliet in de ruimte hangt, boven de aarde wat weer een onderdeel is van de melkweg dat weer een heel klein deel is van ons stukje heelal en dan het heelal zelf... o ja.. Juffrouw mier..

Diezelfde mier bekijk ik nu weer met mijn ultra super 3D ogen en realiseer me dat ik ook nog met een vergrootglas aan de gang kan om hem nog beter te bekijken. maar dat is tricky want de zon schijnt en voor je het weet maak je een aantal mierenbabys weeskinderen door mama in de fik te steken met het brandpunt, want het heet niet voor niets brandpunt. Met het vergrootglas zie je nog meer maar onder een microscoop zie je zelfs haar behaarde benen enonder een supermicroscoop nog meer tot op atoomnivo toe, die reuzenmier.. Het is nu zelfs mogelijk om met een tunnel van 23km lang onder de grond 2 opgesplitste deeltjes van een atoom zo hard te laten racen en botsen dat zelfs die deeltjes weer uit elkaar vallen in nog kleinere deeltjes. Dat zag ik laatst tenminste op mijn ouderwetse platte tv in 2D zonder brilletje toen ik even geen zin had om alles in super 3D te bekijken in de echte wereld.
pagina laatst gewijzigd op

97 opmerkingen

Helaas rennen er bij mij geen blauwe wezens hun heilige boom te beschermen in míjn kamer en komen er op mijn 2D-tv vaak dingen die interessanter zijn dan een lege koffiemok, hoe 3D die ook is ;) Maar toch wel een leuk idee, deze column (H)
Wooooooooow
hahaha dat was even nog 3 x opnieuw lezen, maar haha, leuk bedacht;)
tjah... technologie he, kan nooit beter worden dan hoe de natuur werkelijk in elkaar zit:)
mooi stukje complimenten:)
Echt een machtig stukje verhaal :P en dat zeg ik toch niet gauw over een column hier :D
en ik vind het dit keer niet boeiend..­ heb hem niet uitgelezen..­ jammer, gauw een nieuwe poging wagen ??
Uitspraak van Turbo-D op woensdag 21 april 2010 om 07:53:
en ik vind het dit keer niet boeiend..­ heb hem niet uitgelezen..­ jammer, gauw een nieuwe poging wagen ??
Leuk! Probeer eens een musical ipv een film, zal je ook verbazen 8)
Leuk stukje :roflol: het duurde alleen even voor het kwartje viel :$
Intentie is de essentie.­ Uitwerking wat magertjes.­
hij is goed
:facepalm:
:)
Leuk geschreven! Complimenten :)
leuk verzonnen, maar duidelijk geen zicht op techniek of kijk op fantasie. Waarom denk je dat Avatar zo'n geweldige film was/is? Ik heb net om me heen gekeken, maar zag geen Na'vi lopen. Ook op Google Earth kon ik Pandora niet vinden ;)
Uitspraak van D-R-E op woensdag 21 april 2010 om 12:59:
leuk verzonnen, maar duidelijk geen zicht op techniek of kijk op fantasie.­ Waarom denk je dat Avatar zo'n geweldige film was/is? Ik heb net om me heen gekeken, maar zag geen Na'vi lopen.­ Ook op Google Earth kon ik Pandora niet vinden

Precies. Daarnaast kan de schrijftechniek ook nog wel wat bijspijkeren gebruiken....
2 goede punten geïllustreerd door dhr. Da Goose; we zijn af en toe te debiel bezig met irrelevante zaken om de schoonheid en complexiteit in de wereld te zien.

Onderstaande korte film geeft een geweldig perspectief op de verhoudingen in ons leven. Tenminste, zo zie ik 't. ;)Uitspraak van D-R-E op woensdag 21 april 2010 om 12:59:
Waarom denk je dat Avatar zo'n geweldige film was/is?

Avatar is visueel erg mooi, vooral als je de 3D versie bekijkt. Verder zijn er weinig hoogstandjes toe te kennen aan deze film. :)
laatste aanpassing
niet erg origineel.­ iedereen kan zich indenken dat de wereld zoals wij die kennen al in 3d is, als deze 3d wereld nu ook nog via de tv ons kan bereiken betekent dit dat we onze fantasie of dingen die gewoonweg te ver zijn om heen te reizen, realistisch dichtbij kunnen halen..+­
top
hep ik in un vidoe card 8800 GTX htdp 768 geforce,besturin agp,,hep vga 3d er in houden,de rest van besturing weg

nviadia nieuwe vesrie er over heen,weer in goede staat.­
(ik kon zo nog niet zien of het een dames of heren mier was, dat laat mijn techniek NOG niet helemaal toe)

:LOL:
Leuk stuk :) een beetje stream-of-conciousness-achtig, interessante visie en ik kan me heel erg vinden in het overdreven vinden van die 3D-techniek.

Af en toe wat schrijffoutjes, maar ik durf het genie achter mijn meest geliefde plaat Man of Steel/Man of Rubber eigenlijk niet te bekritiseren. ;)
Uitspraak van dj tony producer op woensdag 21 april 2010 om 14:42:
hep ik in un vidoe card 8800 GTX htdp 768 geforce,besturin agp,,hep vga 3d er in houden,de rest van besturing weg

nviadia nieuwe vesrie er over heen,weer in goede staat.­

Woo heb je hem weer!!

On topic: Aardig stukje.. niet meer dan dat eigenlijk. De essentie is inderdaad interessant, maar het lijkt alsof je gedurende het schrijven van het stuk niet echt weet hoe je het wil uitwerken.
Uitspraak van Mo6 op woensdag 21 april 2010 om 14:10:
als deze 3d wereld nu ook nog via de tv ons kan bereiken betekent dit dat we onze fantasie of dingen die gewoonweg te ver zijn om heen te reizen

Mijn fantasie zit gewoon in mijn eigen hoofd hoor, daar heb ik geen 3D-televisie voor nodig. :)
Waarom kijken naar lege espressokopjes als je The Office kan zien?
Ik had moeite met de laatste twee alinea's doorkomen, maar leuk stukje tekst :)
laatste aanpassing
of scrubs
om met een tunnel van 23km lang onder de grond 2 opgesplitste deeltjes van een atoom zo hard te laten racen en botsen

Hij is 27km lang :/
Uitspraak van D-R-E op woensdag 21 april 2010 om 12:59:
Ook op Google Earth kon ik Pandora niet vinden

Komt omdat ik nooit op een plek blijf zitten:D
haha geweldig :respect:

hier ben ik het nou helemaal mee eens!
waarom 3d tv als je gewoon naar buiten kan lopen en lekker om je heen kan kijken.
waarom WII sports als je het gewoon in het echt kan doen (wat beter en goedkoper is!)
en wtf willen ze nou met geuren tv,, loop een stukje door het bos en ervaar de zuivere geuren van frisse lucht. (soms wel moeilijk in nederland maargoed:P)

1 ding, atomen zijn nooit bewezen. het is nog steeds een (hele goede) theorie. dus er is ook geen microscoop die op dat niveau kan kijken.
atlans naar mijn weten ;)

top stuk(Y)
laatste aanpassing
Uitspraak van Sven "Musky" op woensdag 21 april 2010 om 18:38:
1 ding, atomen zijn nooit bewezen.­

al 105 jaar geleden is dit aangetoond door onze heer Einstein :S

verder over het stuk: top! :respect:
laatste aanpassing
Uitspraak van Mo6 op woensdag 21 april 2010 om 14:10:
niet erg origineel.­ iedereen kan zich indenken dat de wereld zoals wij die kennen al in 3d is

Maar kom maar eens op het idee om er op deze manier een column over te schrijven...

Ik vind hem top, complimenten aan de schrijver... (y)
Uhmm wat moet ik hiermee?

wel leuk verhaaltje :P
Net Avatar binnen op blu-ray, wel 2d.. Ben benieuwd..

Ontopic: Eindelijk een column, net toen de vaart er in zat kwam er niet meer..:( Nu deze, wel leuk, heb betere gelezen, misschien moet ik hem nog een keer lezen..:/
Meef
Werkzaam bij SEKOIA
Artiest DIR
Avatar, gruwelijk slecht verhaal...­
maar visueel vermakelijk...­ maar ook niet ZO denderen als verwacht
weer een lekkere column! :D
lache man..­hoe verzin je et ( nuchter?)
leuk neergezet..­
Wat mij betreft een ontzettend dom stukje text, waarom kijken we dan überbaupt tv (of het nu 2d of 3d is)...­de "­geweldige"­ 3d ervaring van de schrijver kan ik nou niet echt boeiend vinden.­ Hoewel ik Avatar ook niet echt een boeiende film vond, was de techniek toch erg vermakelijk, en daar is het voor bedoeld, vermaak...­en espresso kopjes en mieren zijn nou niet echt vermakelijk.­
Uitspraak van Mighty Dragon op woensdag 21 april 2010 om 23:25:
Wat mij betreft een ontzettend dom stukje text, waarom kijken we dan überbaupt tv (of het nu 2d of 3d is)...­de "­geweldige"­ 3d ervaring van de schrijver kan ik nou niet echt boeiend vinden.­ Hoewel ik Avatar ook niet echt een boeiende film vond, was de techniek toch erg vermakelijk, en daar is het voor bedoeld, vermaak...­en espresso kopjes en mieren zijn nou niet echt vermakelijk.­

Idd, ik vind het ook het leukst om dingen in het echt te zien, maar soms gaat dat niet, of wil je gewoon lekker onderuitgezakt van dingen/beelden genieten en dat dat nu in 3d kan is wel gaaf!
Hey en hoe vaak heb je al met je super 3D-ogen op de top van een (actieve) vulkaan gestaan? Of boven op de Mount Everest? Of ergens in de diepzee (of iets minder diep op een mooi rif) wezen kijken? Of op een surfplank gestaan op de grootste golven van Hawaii? En hoe vaak heb je al in een tornado kunnen kijken met die ogen? ...­
laatste aanpassing
slaat de plank wel mis deze column ja :')
Uitspraak van Mighty Dragon op woensdag 21 april 2010 om 23:25:
en daar is het voor bedoeld, vermaak...­

uiteraard, maar wat we doen voor vermaak gaat wel steeds verder en ten koste van 'echte' beleving.
Als je deze trent doortrekt dan heb je over een paar jaar een 4D-capsule in je woonkamer staan, waar je dan na je werk in stapt en pas weer uit komt wanneer je gaat slapen.
Uitspraak van Brutus T op donderdag 22 april 2010 om 11:19:
Als je deze trent doortrekt dan heb je over een paar jaar een 4D-capsule in je woonkamer staan, waar je dan na je werk in stapt en pas weer uit komt wanneer je gaat slapen.­

:')
Hehhehe deze column is (y) :lol:

Uitspraak van D-R-E op woensdag 21 april 2010 om 12:59:
Waarom denk je dat Avatar zo'n geweldige film was/is?

Omdat iedereen VERWACHT dat het een magistrale film was, want mensen hun perceptie hangt grotendeels van hun verwachtingspatroon af. :)
Goede column..­ ben het helemaal eens met de schrijver.­
ook al ben ik zelf een tv addict
maar door al die technologie
vergeten mensen hoe mooi de wereld om hun heen is.­
Pff, wat een gezeur allemaal. Als 3D niet je ding is kijk je er toch lekker niet na? Bovendien hebben dergelijke nieuwe technische ontwikkelingen altijd tijd nodig om "in te burgeren". Of een langzame dood te sterven...

Anywayz, lekker belangrijk allemaal... Er is altijd een keus, en die moet je zelf maken ;-)
laatste aanpassing
Geweldig!!!!! Echt leuke column (y)
laatste aanpassing
Uitspraak van Mo6 op woensdag 21 april 2010 om 14:10:
niet erg origineel.­ iedereen kan zich indenken dat de wereld zoals wij die kennen al in 3d is, als deze 3d wereld nu ook nog via de tv ons kan bereiken betekent dit dat we onze fantasie of dingen die gewoonweg te ver zijn om heen te reizen, realistisch dichtbij kunnen halen

idd..
En daarbij vergeten net zo veel mensen te genieten van de 'echte' wereld bij een 2D tv
hahah, echt zo fucking geniaal.­ Zoeits moet je aan die stoere mensen lezen die dan uiteindelijk de aller aller eerste '3D TV' hebben gekocht.­
Uitspraak van D-R-E op woensdag 21 april 2010 om 12:59:
leuk verzonnen, maar duidelijk geen zicht op techniek of kijk op fantasie.­ Waarom denk je dat Avatar zo'n geweldige film was/is? Ik heb net om me heen gekeken, maar zag geen Na'vi lopen.­ Ook op Google Earth kon ik Pandora niet vinden

maar volgens de lui die naar 3D zijn geweest, heb je de film niet écht gezien totdat je hem 3D gezien hebt. Ik heb heel die dondersneue film niet gezien, maar je punt is niet helemaal waar.
Uitspraak van TD-4-Life op woensdag 21 april 2010 om 17:58:
om met een tunnel van 23km lang onder de grond 2 opgesplitste deeltjes van een atoom zo hard te laten racen en botsen

Hij is 27km lang

nee...jij hebt het over de Large Hadron Collider, hij had het over de deeltjesversnller in zn achtertuin
Uitspraak van I LOVE GLOSSY op donderdag 22 april 2010 om 18:33:
Ik heb heel die dondersneue film niet gezien

vanwaar deze mening dan?
Uitspraak van Dane.WTF op woensdag 21 april 2010 om 16:18:
het lijkt alsof je gedurende het schrijven van het stuk niet echt weet hoe je het wil uitwerken.­

Ik vind het ook al snel vervallen in dom geneuzel...
Uiteindelijk is het toch allemaal maar een visualisatie van hetgeen wat onze ogen waarnemen en doorsturen naar onze hersenen.­
Uitspraak van se7en op donderdag 22 april 2010 om 19:41:
vanwaar deze mening dan?

aliens :S zo'n kerel moet ze infiltreren maar..gaat bij ze horen :S maffe creaturen..nee dankje
Leuk geschreven..­
Leuk leuk :D
Uitspraak van DA MC a.k.a. Dr. Flash op donderdag 22 april 2010 om 14:08:
Pff, wat een gezeur allemaal.­ Als 3D niet je ding is kijk je er toch lekker niet na? Bovendien hebben dergelijke nieuwe technische ontwikkelingen altijd tijd nodig om "­in te burgeren".­ Of een langzame dood te sterven...­

Dit soort reacties laten duidelijk zien dat ze 't punt van de column absoluut niet begrepen hebben. :)
Leuk onderwerp, vond het om te lezen maar wat saai.­ Niet dat ik het zelf beter doe.­ Persoonlijk snap ik het niet, want de essentie van de column snap ik wel, maar niet de achterliggende gedachte.­ Ons leven is inderdaad in Ultra sharp 3D.­ Maar de essentie waarom men tv kijkt is in deze column niet of nauwelijks naar voren gekomen.­ Men kijkt tv om dingen te weten te komen, of dingen te beleven die je zelf niet kan beleven.­ Bijvoorbeeld Avatar, dat is een geweldige film in 3D, dat kan je met onze echte wereld niet zo na maken.­ En daarom snap ik het punt van de column niet.­

Het zal wel aan mij liggen.­ Maar ik vind het een niet zo boeiende column, genoeg te beleven in de echte wereld.­ Maar nog extra veel in de 3D TV wereld.­
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op vrijdag 23 april 2010 om 01:31:
Dit soort reacties laten duidelijk zien dat ze 't punt van de column absoluut niet begrepen hebben. :)

Valt wel mee hoor, er staat namelijk nog een regel in m`n reactie ;-)


Uitspraak van DA MC a.k.a. Dr. Flash op donderdag 22 april 2010 om 14:08:
Anywayz, lekker belangrijk allemaal... Er is altijd een keus, en die moet je zelf maken ;-)

Dus.... Alleen de manier waarop de column is geschreven roept bij mij als eerste de reactie op wat een gezeur...
de opkomst van de kleurentv was natuurlijk ook een misser..­

Ik had nog even National Geographic gekeken voor ik begon met schrijven om te zien hoe het nu zit met voortplanting van mieren..­ volgens mij mist er iets namelijk in het verhaal (hint: het heeft te maken met 30 april)
Uitspraak van DJ sinaK-E op woensdag 21 april 2010 om 18:50:
al 105 jaar geleden is dit aangetoond door onze heer Einstein

ook einstein had geen super microscoop die moloculen kan zien. dit is en blijft een theorie, maar wel een goede!
Ik denk dat ik dadelijk ook een column schrijf over mobieltjes die we te veel gebruiken en elkaar beter op kunnen zoeken als we iets willen weten, daarna doe ik er 1 over internet en party flock dat is ook van die nieuwe techniek geweest die ons sociaal leven aantast.­ wat een geitenwollesokken gemekker om niks!
laatste aanpassing
Dimão
Artiest Dimão
cheapo....­
ik ben de eerste in de rij als die 3D tv's uitkomen hahaha!
Uitspraak van I LOVE GLOSSY op donderdag 22 april 2010 om 22:00:
aliens zo'n kerel moet ze infiltreren maar..­gaat bij ze horen maffe creaturen..­nee dankje

niet leuk als je niet in buitenaards leven gelooft denk ik idd
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op vrijdag 23 april 2010 om 01:31:
Dit soort reacties laten duidelijk zien dat ze 't punt van de column absoluut niet begrepen hebben.­

Nou wat is dan volgens jou het punt achter deze column?
Heel slecht stukje, had veel beter kunnen worden uitgewerkt.­
Hehehe :-)
Uitspraak van Dimão op vrijdag 23 april 2010 om 15:22:
ik ben de eerste in de rij als die 3D tv's uitkomen hahaha!

Dan moet je alvast aansluiten want samsung heeft er pas een aantal uitgebracht.
Philips heeft zo'n 3D tv waar je geen bril voor nodig hebt, deze is alleen nog te zien in de showrooms van Philips High Tech Campus in Eindhoven en misschien ook wel ergens anders. Ga toch geen film kijken en dan nog een bril op zetten, dat is fuck, dan zeker ook brillen kopen voor je vrienden als je samen een film wil kijken :S

Wel leuke column :D
Uitspraak van NiQk op woensdag 21 april 2010 om 16:54:
Waarom kijken naar lege espressokopjes als je The Office kan zien?

Beste argument! :D
Uitspraak van Marcell. op vrijdag 23 april 2010 om 18:56:
Heel slecht stukje, had veel beter kunnen worden uitgewerkt.­

tuurlijk kan t beter, alles kan beter. In mijn ogen gewoon n hersenspinsel even vlot opgeschreven. Leuk (Y)
(Y) hij is lekker hoor :D
3-D is erg mooi,
maar Dubbel D is ook niets mis mee ;)
Whahaha ultieme droogheid (Y):roflol:
vind dit echt een goede column! top
Uitspraak van Delete the Beat op vrijdag 23 april 2010 om 17:28:
Nou wat is dan volgens jou het punt achter deze column?

Dat mensen het dagelijks leven voor lief nemen.
hahah grappig en het zet je eienlijk wel aan het nadanken...­

ga terug naar je realiteit...­
Uitspraak van d a v i d o f f :[ op woensdag 21 april 2010 om 13:34:
Onderstaande korte film geeft een geweldig perspectief op de verhoudingen in ons leven. Tenminste, zo zie ik 't. ;)

goh ik had dit filmpje ooit tijdens college te zien gekregen en ik vond t geniaal.. zocht me een ongeluk maar wist niet meer hoe het heette, thanks :P
Uitspraak van Emiel :bounce: op woensdag 21 april 2010 om 02:47:
Dit is écht geniaaal !!

Uitspraak van Dane.WTF op woensdag 21 april 2010 om 16:18:
Aardig stukje..­ niet meer dan dat eigenlijk.­ De essentie is inderdaad interessant, maar het lijkt alsof je gedurende het schrijven van het stuk niet echt weet hoe je het wil uitwerken.­

En wat ik er zelf aan wil toevoegen is dat ik het er mee eens ben. de 3d kunnen ze lekker in de bios laten voor de fantasy films en dan thuis je tv in 2d en met je ogen 4d natuurlijk.
Uitspraak van Marcell. op vrijdag 23 april 2010 om 18:56:
Heel slecht stukje

:nee:

Jouw bijdrage aan deze comments, dat noem ik nou een
Uitspraak van Marcell. op vrijdag 23 april 2010 om 18:56:
Heel slecht stukje
Waardeloos stuk.­ Misschien moet je het maar bij een zwart-wit beeldbuis houden en een oude 15"­ crt monitor.­
Zo dat zijn lange zinnen :P
Maar wees nou even heel eerlijk. Die komende 3D tv wil jij ook in huis hebben ;)
ik wel!! lijkt me echt suppervet!
Wij mensen kunnen niet meer zonder de techniek..­