Partyflock

Te oud om te feesten?

Te oud om te feesten?

door , gepubliceerd op
Te oud om te feesten? (afbeelding)
Hoe kun je nou te oud zijn om te feesten? Dat vraag ik me dus regelmatig af. Ik ben vierendertig jaar. Voor jumpende tieners stokoud en voor de scootmobielgeneratie een groen blaadje. Leeftijd is relatief dus. Sinds mijn zeventiende ga ik wekelijks naar feestjes, soms gewoon (al) om 6 uur naar huis, soms tot zondagmiddag laat afteren. De helft van mijn leven feest ik dus al. Ik kan met recht zeggen dat ik niet weet wat de doorsnee Nederlander op zondagochtend doet. Ik ben me ervan bewust dat ik met mijn vierendertig lentes de gemiddelde leeftijd op feestjes ontstijg. Helaas begint mijn omgeving zich daar ook bewust van te worden.. Is mijn uiterste houdbaarheidsdatum verstreken?

Het begon eigenlijk een paar jaar geleden. Toen kwam er een of ander grietje met in de ene hand een breezertje en in de andere een peuk met een dikke laag plamuur op haar gezicht en naar mijn mening ver onder de minimum leeftijdsgrens naar me toe met de beleefde woorden “Meneer, weet U waar de toiletten zijn?”. Als ik het al had geweten had ik het nu niet meer gezegd. Meneer.. MENEER! Hallo, ik ben op hetzelfde feestje als jij hoor. Ik drink ook wel eens een breezertje. Ik ben pas 29! Ik ben je vader niet. Op straat word je half verrot gescholden als je een groepje hangjongeren passeert maar op een feestje gaan ze je opeens beleefd met ‘meneer’ en ‘u’ aan lopen spreken. Die jeugd van tegenwoordig..

Pas geleden liep ik rond op Awakenings, komt er opeens uit het niets zo’n opgeschoten puber met beginnende donshaartjes op zijn bovenlip naar me toe. “Hé Ouwe, je ziet er cool uit man”. Ik glimlachte hem vriendelijk met de grond gelijk en dacht; ”nog een dergelijke opmerking en jij haalt mijn respectabele leeftijd niet jochie”. Wat is de volgende stap? Hey Opa…..

Steeds vaker loop ik tegen dit soort situaties aan. Dat brengt mij terug op mijn vraag. Ben ik te oud om te feesten? Is er ook een maximum leeftijd dan? Ik zie daar nooit iets over op de flyers. Wat zou dan die maximum leeftijd zijn? Wat moet ik dan op zaterdagavond (en zondagochtend) doen? Voor biljarten en kienen ben ik weer te jong. Thuis blijven en tv kijken op zaterdagavond is ook geen optie. Ik ga met de tijd mee. Ik ben hartstikke hip want ik sta op hyves, heb m’n eigen blog, een telefoon met navigatie en koop Diddle verjaardagscadeautjes voor mijn nichtjes en van die transformer poppetjes voor mijn neefjes. Volgens mij kan ik dus best nog een paar jaartjes mee. Nee, aanstaande zaterdag ga ik weer gewoon lekker uit mijn dak. Net zolang tot mijn oude botten niet meer willen. En iedereen kan en mag me gewoon met ‘je’ of ‘jij’ aanspreken. Ik loop toch ook niet naar iedereen onder de achttien toe; ”Hé Dreumes, het is al lang donker buiten, moet jij niet thuis zijn priklimonade drinken en huiswerk maken”!
pagina laatst gewijzigd op

723 opmerkingen

Prachtig, 1 van de mooiste columns die ik tot nu toe gelezen heb.­
Ik vraag me ook wel is af hoelang ik nog door zou kunnen gaan.­
Op Q-base zag ik ook iemand die zeker de 50 gepasseerd is.­
Maar jah iedereen is ooit wel jong geweest
haha, ik vind het juist echt super!!!

ik neem regelmatig mijn moeder mee na grote feesten, die is dus al oma van mijn dochter...juist zij krijgt complimenten, en ook ik ga zeker door tot ik 50 ben..(mischien wel ouder??):cheer:
enne je was nu toch in de 30??
kom op nou...
je bent nog een jonkie!!(l)
je bent idd nog een jonkie;-)
en pas als je jezelf te oud voelt om te feesten, DAN pas ben je oud.
Voorlopig ga ik, 51 jaar en al 3 keer oma, ook nog ff door als jullie het niet erg vinden!;-)
En ook mijn kids gaan regelmatig mee op stap met hun moeder! En ja, ik neem hun mee en niet zij mij!!;-)
laatste aanpassing
Heb je het nog naar je zin? Prima dan toch! Mijn vriend is 41 en wil soms nog liever op stap dan ik.­ En ik zie vaak zat nog veel oudere mensen die ook nog lekker willen spacen en dansen op mooie feestjes.­ Toch mooi om te zien! Maak je maar niet druk, je bent nog jong toch!
Te oud..ja wanneer ben je dat eigenlyk.. Ik denk als je zelf je bed niet meer uit ken & anderen je moete helpe..:) Om te feesten ben je nooit te oud..
Alleen vind ik soms wel dat de kleding die gedragen wordt niet echt meer by de leeftyd past.. Mjah daar denkt ook iedereen verschillend over.. En het is zeker niet op jou van toepassing, want jy draag gewoon normale dingen..;)
laatste aanpassing
Wat is te oud, vind het lekker om feesten, zo lang het niet mer een rollator is moet het kunnen denk ik :P

keep tha spirit alive
Hé Dreumes, het is al lang donker buiten, moet jij niet thuis zijn priklimonade drinken en huiswerk maken

leuk stukje :D
NIEMAND IS TE OUD OM TE FEESTEN..­ GENIET ERVAN!
je bent toch nooit te oud om te feesten.­

:no: Ik kan het in elk geval nog maar moeilijk laten... en tja... waarom zou ik eigenlijk :bounce:

Aan genieten zit toch geen leeftijdsgrens ?? :lol:

(K)
uik ben net 20 maar al 6 jaar bezig!
ik heb geen moeite met feesten elk weekend van vrijdag tot en met zondag door....­
al is het in de plaatselijke kroeg of op een dik feest !

genieten met van je leven is oke !!!!

GR Dennis
ik ben nu 32 en ga al vanaf 1991 naar feesten:bounce:

kan het gewoon niet loslaten het feesten.....ik ga natuurlijk wel minder en ga geen nachten meer door,maar af en toe ff gek doen:bounce::xtc::x moet kunnen tog(y)

leven als een kastplantje kan altijd nog;)
je bent nooit te oud om te feesten
of je moet het echt niet meer aan kunnen
niemand is te oud om te feesten toch dus waarom zouden sommigen mensen daarom zeuren :p
schijt aan leeftijd...als ik niet meer mag dansen zou ik gek worden...
mensen die over leeftijd iets te mauwen hebben spreken vanuit hun eigen onzekerheid...ze projecteren dat dan op jou...

gewoon doorgaaaannn :cheer:
Uitspraak van liza-de-diva op maandag 18 februari 2008 om 13:50:
En ook mijn kids gaan regelmatig mee op stap met hun moeder
laatste aanpassing
ben zelf 26 maar zelf ook pas weer opnieuw begonnen met feesten tot jaar terug vriend gehad die het niks vond duzz nu dik schade inhalen en voorlopig nog lang niet van plan om te stoppen whoehahahahaha.­
KEEP IT UP!!!!!!!!!!!
laatste aanpassing
ik wil aleen reageren op het *­ouwe*­ gedeelte.­
ik zelf noem ook iedereen ouwe het is niet naar bedoelt het is gewoon een woord wat je mee neemt op straat of iets dergelijks ik bedoel er nix mee en meschien was dat bij die jonge ook wel zo.­amsterdammers schijnen dit ook te gebruiken.­
haha die Robin, ik zag pas dat jij het was bij de Awakenings-anekdote :D

ja wat zal ik er van zeggen, gewoon net zo lang doorgaan als dat je het zelf leuk vind lijkt me :) schijt de rest! Ik ben zelf immers ook al bijna dertig *wink wink*

tot het volgende ouwe lullen feestje!! :P
haha wat een leuk verhal!zijn geen regels voor en ....­REGELS ZIJN OM TE BREKEN!
Jaa gewoon schijt aan hebben ;)

Ik vind het leuk om te zien dat mense van joun leeftijd na zo'n feestje gaan! ;)
alsje er te oud voor kan zijn moeten ze feesten wel vanaf 12 jaar en ouder maken anders hebben we zon korte tijd om uit ons dak te gaan :P
Ik ken iemand die bijna 50 is, en die alle grote trancefeesten afgaat.
Soms alleen, soms met een of meerdere vrienden.. (veelal jonger:P)
Dat is pas schijt hebben aan de rest..:D
ben r 46,heb dochter van 17,vriendin van 26 en ja soms vraag ik me ook af of het niet tyd wordt om me ,,normaal,, te gedragen.­fuck that!!!!!!zolang je jezelf bent en niet liegt over je ouderdom-erom gevraagd-doe waar je zin in hebt.­soms zie ik jongeren van 20 en die lyken wel verdomme al bejaard.­saaie nitwitz .­1 2 3 4 let,s go!!!!!by the way muziek houdt je jong(hebje adje visser nog gezien)
PARTY FOR LIFE!!!!!!!!!!!!!!!!!:D
ben zelf 43 maar begin nu , na me scheiding weer te leven.­ kom op begin gewoon met je 2e jeugd
der is geen maximum leeftijd hoor! tis maar net hoelang je lichaam t vol houd toch..hardcore till you die;)
Gewoon dooorgaaan! Ben zelf zo'n 10 jaar aan t feesten en wil dr in ieder gaval nog 10 jaar mee!
Ik ben net begonnen met feesten en ik hoop dat ik over 16 jaar nog steeds zo graag naar feesten ga! Geniet ervan!