V-Man (foto)
NaamVinodh Dewkinandan
FunctieDJ
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd48
HerkomstSuriname
Genresbachata, house, salsa
E-maildj_vman@hotmail.com
Biografie
DJ V-Man is Vinodh Dewkinandan, geboren 9 juni 1970 in Paramaribo, Suriname. Begonnen met het dj-vak op zijn 14de nadat hij voor het eerst met het "scratchen" werd geconfronteerd, toenertijd een revolutionaire dj techniek! In de eerste instantie begonnen als hiphop dj, maar door zijn brede muziekinteresse kwamen daar al heel snel andere muziek- en dansstromingen bij zoals funk, r&b, dance/disco classics, rare grooves, house en zo een beetje alles wat maar dansbaar was! Als hiphop en house dj was hij in Amsterdam regelmatig terug te vinden in de populaire danstempels van weleer zoals Sinners, Roxy (Bassline avond), Akhnaton, Club Arena, iT, Paradiso, Odeon, Bulldog at Night en nog vele andere grote en kleinere dansgelegenheden in Nederland.

Vanwege zijn surinaamse afkomst raakte hij ook al vroeg in aanraking met de latijns-amerikaanse salsa en merengue klanken, alleen duurde het tot het jaar 2000 voordat hij ook begon met salsa dansen zelf! Toen heeft het salsa virus ook goed toegeslagen en nam het dansen steeds meer van zijn leven in beslag. Het dj-en ging op een laag pitje door, totdat hij na een salsa festival in Praag te hebben bezocht in 2010, besloot om salsa muziek in zijn dj-repertoire op te nemen. Sindsdien is het vrij snel gegaan, als DJ V-Man heeft hij door zijn aparte en verrassende muziekkeus reeds op de meest populaire salsa feesten in Amsterdam gedraaid zoals bij de populaire Copacabana feesten van dansschool Swinglatino in Over-Amstel, Salsa de Luxe en Mambo Mayhem van dansschool Extremos en Latin Circus in de Kroon van dansschool La Salsa.

Ook heeft hij reeds zijn eerste internationale salsa dj ervaring mogen bijschrijven als bachata dj op het vijfde internationale Balkan congres in oktober 2011 en.. er komen nog meer buitenlandse avonturen aan in 2012!
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda V-Man
Laatste optreden was op zondag 20 mei 2018: Latin Circus, Escape delux, Amsterdam
Statistieken
16·optredens
geen·in de toekomst
16·in het verleden