NaamLuciano Latuny
FunctieDJ, MC
Geslachtman
Lid van groepenDe Nachtbrakers & Hippe Types B
HerkomstNederland
Genreship hop
Aanwezigheidfacebooksoundcloudtwitteryoutube
Biografie
Al vanaf een jonge leeftijd had Lu, geboren Luciano Latuny een hele grote interesse in allerlei soorten muziek. Hij ontwikkelde al gauw een liefde voor Soul & RnB en daarnaast ook de traditionele Molukse Lagu Lagu waarmee hij opgroeide en de Latin Funk die daar sterk op leek. Hiernaast vonden de gitaarsolo's van onder andere Joey Satriani en Carlos Santana een speciaal plekje in zijn hart.
Lu groeide op in een muzikale familie waar iedereen ofwel kon zingen, dansen of een instrument kon bespelen en één van zijn ooms was tevens gitarist bij de band Massada.
Sinds dat hij zich kan herinneren is Lu dus omgeven door muziek.

Met zijn oudere neven kwam hij in aanraking met Hip Hop en al gauw ontstond hier weer een bepaalde liefde voor. Hij begon met cd's van o.a. Rob Base, N.W.A. en Run-DMC die hij van zijn neven toegestopt kreeg en uiteindelijk ontwikkelde hij z'n eigen smaak binnen de Hip Hop.
Ééntje die vooral neigde naar de likes of A Tribe Called Quest, Nas, Busta Rhymes, Wu-Tang Clan, Common, Mos Def enzovoort.

Vanaf de middelbare school begon hij zich echter ook te uiten in de muziek. In de muziekles diende iedereen een optreden te geven om het vak te halen, hierbij begon het met het performen van bekende liedjes van zijn favoriete artiesten. En uiteindelijk liep dit uit tot het maken van zijn eigen tracks en die performen onder de naam Lutha. Zijn muziekdocent was één van de drijfveren hierbij en zorgde er ook voor dat hij zich bleef focussen op z'n muziek en vooral ook zichzelf niet uit het oog verloor. Zo ging Lu dus van het quoten van gangsterraps naar het maken van zoals hij het zelf beschrijft "true school" Hip Hop.

Inmiddels is Lu druk bezig aan zijn debuut ep, is de naam Lutha verleden tijd en heeft hij zijn eigen stijl volledig gevonden. Na enkele optredens her en der, niet alleen in Amsterdam maar door het hele land, een paar videoclips online en een track voor de Europese Commissie voor de dag van de talen is Lu er klaar voor. Lu komt.
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda Lu
Laatste optreden was op zaterdag 21 juli 2018: Juicy Festival, Dok Amsterdam, Amsterdam

Party agenda Hippe Types B (groep)
vandaag: De Leuke Festival 2 9 PartyflockDe Voorveldse Polder, Utrecht
Afriquoi, Aiscream, Ajabu, Amartey, Brainpower, Caïro Liberation Front, Cruise Control, Daisy, De Danshal, De Likt, Domstad Italo Squad, Fluff Disco, Gallowstreet, Goro, Hippe Types B, Jacin Trill, Linde Schöne, Mickster, Mikey Biemans, No Diggity, en nog 13 andere artiesten →
Solar Weekend 2 135 PartyflockRecreatiegebied Maasplassen: Noorderplas, Roermond
#teamparty, 2Dirty, 2ManyDJs, AdelicFunk, AfrikaBoomNada, Aira Aquino, Aiscream, Amelie Lens, Amy Becker, AudT, Aurelius, Baliboys, Be Charm'D, BELLA, Bengkulu, Beumer, Bizzey, blackwave., Bloem, BLØSSØM, en nog 111 andere artiesten →
Solar Weekend 2 125 PartyflockRecreatiegebied Maasplassen: Noorderplas, Roermond
#teamparty, 't Zonnetje in Huis, Adje, AfrikaBoomNada, Aiscream, AJ Buitendijk, Alicia Sinay, ALLures, Amartey, Axel Vd Lugt, Bali Bintang Boys, Baliboys, Beumer, Bisnezz, Bix, BLØSSØM, Boobytrap Boys, Boris Smith, British Murder Boys, Brocco, en nog 107 andere artiesten →
De Drie Koningen · Mini Festival gratis3 PartyflockDok Amsterdam, Amsterdam
BELLA, Breakfast, Charlie, Dylan Lucky, Gurney-Champion, Hippe Types B, Jack Jameson, Joshi Shawn, Joshua Kawei, Kwade Kat, Lee Funksta, NINA, NVRMNDED, Orly, Pokkoehontas, Sandor Dayala, Urvinho & Faya, Washington
Statistieken
82·optredens
geen·in de toekomst
82·in het verleden