Partyflock
 
NaamLesley Adu-Darkwah
FunctieMC
Geslachtman
HerkomstNederland
Genreship hop
Aanwezigheidtwittervimeoyoutube
Biografie
Fly-Bro ook wel bekend als Lesley Adu-Darkwah (1986) is een Nederlandstalige MC uit Amsterdam. Voor Fly-Bro staat MC niet alleen voor Master of ceremony (Meester der Ceremonie), maar ook voor musician ofwel muzikant. "Ik ben 'n artiest die zijn kunst door middel van zijn muziek uitdrukt".

Als MC houdt Fly-Bro van bragging and boasting (opscheppen en bluffen), maar meer van serieuze kwesties in de wereld zoals maatschappelijke problemen. Hij schrijft graag over onderwerpen waar nog geen nummers van zijn gemaakt en onderwerpen waarvan mensen zich bewust zijn, maar er niet bij stil staan. Dit brengt hij graag over aan zijn publiek met beats waarop je niet stil kunt staan.

"Da Bijlmer's Finest", dat recht claimde hij in 2005 door mee te doen aan deze talentenjacht. Zo won hij in 2007 ook de eerste prijs van Hip hop clash of cultures. In 2007 wist Fly-Bro ook zichzelf te plaatsen op de Bolletjes estafette compilatie cd, onder begeleiding van MC Fit (Flinke namen), Blaxtar & producer Delarick. Onder begeleiding van Stichting Twisted heeft Fly-Bro in 2011 aan het muziekproject Classick gewerkt. Een project waarbij de werelden van hiphop en klassieke muziek samen komen. Daarbij heeft hij samen met het Almeerse jeugd Symfonie opgetreden in Schouwburg Almere. Hij speelde ook in de theatervoorstelling Ethnical File chapter 1, een filmische theatervoorstelling over de belevingswereld van de jongeren uit de Bijlmer. Daarnaast wist hij zich te plaatsten voor de finale van De Grote Prijs van Nederland in de Paradiso te Amsterdam.

Eind 2007 bracht hij zijn debuut mixtape "Sollicitatietape Erkenning" uit. Na de mixtape was het een tijd stil geweest rondom de Amsterdamse rapper. In 2011 verbrak hij de stilte met zijn EP genaamd 'S.T.E.E.P.' De afkorting 'S.T.E.E.P.' staat voor SollicitatieTape Erkenning Extended Play en bevat gastbijdrages van DJ Jane Doe, Statik Music, Ash-Lee, ThePrinceOfBeatz, MVme, Aye! Q, Kady Smooth-Faced en R!mshot.

Naast het afronden van zijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming is hij onder andere bezig om rappers met elkaar te verbinden door middel van zijn Cypher project genaamd Fly-Bro – The Cypher.
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda Fly-Bro
Laatste optreden was op zaterdag 27 oktober 2012: Definitie van Hiphop 2012, Poppodium 013, Tilburg
Statistieken
1·optreden
geen·in de toekomst
1·in het verleden