Partyflock
 
foto Mr. Polska
NaamDominik Wlodzimierz Groot
Functierapper
Geslachtman
AliasPolski
Geboortedatum
Leeftijd30
HerkomstPolen
WoonachtigNederland
Genreship hop
BoekingenSite atbookings.com
Aanwezigheiddiscogsfacebookpageinstagramsnapchatsoundcloudspotifytwitterwikipediayoutube
Ook herkend als
  • Mr Polska

Biografie

Dominik Wlodzimierz Groot, oftewel rapper Mr. Polska, zag op 20 juli 1989 in het PoolseTorún het levenslicht. Mr. Polska werd geboren als zoon van Poolse ouders. Zijn achternaam was dan ook Czajka. Toen hij drie jaar oud was scheidden zijn ouders en emigreerde hij met zijn moeder naar Nederland om daar een nieuw leven te beginnen. Zijn moeder trouwde met een Nederlandse man en zo kwam Mr. Polska aan zijn Nederlandse achternaam ('Groot'). Hij groeide op in Utrecht, maar kwam ook nog ieder weekend in Polen dankzij het werk van zijn moeder, die stewardess was. Mr. Polska was al jong bezig met muziek en teksten schrijven. Zijn droom was om de beste rapper van zowel Nederland als Polen te worden.
Interview
Appic & Partyflock's Q&A met Mr. Polska · 5 mei 2020
Mr. Polska kan net als alle andere artiesten op dit moment geen shows meer geven. Toch zit deze snoller niet stil! en is hij hard aan werk aan zijn Poolse album. Lees hoe Mr. Polska deze tijd doorbrengt in de Q&A met Appic & Partyflock:
Nieuws
Mr. Polska kondigt eigen label 'Kill Your Darlings' aan met single 'Guccislang' in samenwerking met Donnie · 21 juni 2019
Vandaag released Mr. Polska de track 'Guccislang' op zijn eigen label Kill Your Darlings, dat hij onlangs samen met Cloud 9 Music is gestart. De artiest gaat zich met het nieuwe label ontfermen over aanstormende talenten en zich met de muziek van andere artiesten bezig houden. De start van 'Kill Your Darlings' volgt op de enorme successen die Mr. Polska had in Polen. Het nummer 'Jagodzianki' samen met Malik Montana heeft maar liefst 17 miljoen views op YouTube. Bij de opvolger 'Sikam Szampan' staat de teller inmiddels op 4,5 miljoen views. De eerste release 'Guccislang' is een upbeat HipHop track in samenwerking met Donnie, die symbool staat voor de huidige 'opschepcultuur'. De track is te beluisteren op alle online streaming platformen en komt uit via Kill Your Darlings.
22 oktober 2013
Foto's, Nightlife Awards, 22 oktober 2013, Studio A12, Bunnik
16 november 2012
Foto's, Bam Party, 16 november 2012, Rodenburg, Beesd

1 waardering

Snobbie :vaag:
awesome!

9 opmerkingen

Berghuis :) Vette track!
Mr.­ Polska &­ Boaz v/d Beatz - Hausa Wausa
BamParty In rodenburg was hard!! Respect man voor deze leuke avond namena me maten en ik
 
Beter kom je ook eens naar Friesland ;-)